» »

Windows Xp in težava ob poskusu namestitve

Windows Xp in težava ob poskusu namestitve

MAX34216 ::

Takole je:
Na compu athlon 1333, 256 rama, abit kt7a plata, je bil do zdej windows 98. Ko sem ga sformatiral in poskušal naložit winse xp pro, se mi ža na začetku namestitev ustavi. Dejansko sploh ne začne, ampak se ustavi tam, ko neki časa neki preverja, potem pa napiše "setup is starting windows" ko bi se moralo dejansko vse začeti. No tukaj se ustavi in gre nikamor več. Verjetno bi bil lahko kej bios kriv. Resetiral sem ga na deafult, na optimal setup, vse, pa še vedno nč. Kaj bi blo za nardit?
Hvala!

malidean ::

Mislim da moraš mal počakat, je neki cajta moder zaslon in zgoraj ti piše windows setup. Mislim da bi ti moral zagnat pol v 30 sec.

čakal sem tud 10,20 min pa ni blo nč!

LittleDevil ::

Probi windowse xp zagnat s cd-ja v windowsih ki jih imaš zdej gor.

cekr ::

Na starejših zadevah se na začetku setup zelo rad ustavi. Predvsem če je CD slabše kvalitete se že ob samo manjši napakici vse ustavi. To se zelo rado zgodi tudi z originalnimi cd-ji. Jaz sem to reševal tako, da sem večkrat štartal in mi je po nekaj poizkusih uspelo priti skozi začetni del setup-a. Če boš poizkusil na ta način, boš videl, da se ustavlja na različnih ravneh. Zato je rešitev samo večkratno poizkušanje. Enkrat boš že prišel skozi.
Zakaj se to zgodi, je pa potrebno vprašati Bill-a, zakaj ni omogočil ponovnega branja, če pride do napake.

Je pa tudi varianta, da cd štartaš kar v windowsih(že naloženih). Potem se ta problem običajno ne pojavi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

bobrock ::

Imel sem podoben problem. Ko sem zamenjal GeForce4Ti kartico z staro Banshee je instalacija stekla brez problema. Kakšne pol leta nazaj se mi je isto zgodilo na popolnoma novem račaunalniku. Zadevo sem rešil tako, da sem najprej instaliral win98 in potem v winsih pognal instalacijski cd XP jev. Zadeva je delovala.
Upam da bo kaj pomagalo.

Ok, hvala, bom poskusil!

kriko1 ::

Mojmu prjatlu je delalo tudi tako, dokler ni menjal diska. Prej se mi zdi da je mel maxtorja 40gb.

mazy ::

z frendom sma mela iste probleme. sma štartala na formatiran disk pa čakala pa nč, pa iz winsow 98 pa nč pol sta pa z enim frendom menjala grafično kartico za nek star voodoo pa je vse delal gladko

kelmat ::

jaz mam isti problem napiše setup is starting windows te pa se ustavi.Zanima ma kako lahko inštaliram xp iz win98.Računalnik je star 1 leto. AMD athlon 2000 Mhz,ram 512 DDR 333,HDD maxtor 80 GB,ATI Radeon 9000

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekinjen Windows setup

Oddelek: Pomoč in nasveti
8871 (783) c00L3r
»

Instalacija WIN XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
7942 (774) Caniggia
»