» »

Anti-virus programi

Anti-virus programi

««
15 / 50
»»

Klemzz ::

najbrž IE >:D jst mam BD 10 AV+ in je zame več kot dost, pr 2008 mi UI ni ušeč pa usakič k kej kliknem zmrzne za par sekund...

Racunalnik ::

Explorer,sem sedaj upgrejdal na 7 verzijo,ce bo kej bolje,sej drugace se je to prvic zgodilo,vedno je nod32 posegal,tokrat pa nevem kaj je bilo,updejtan je.

Kaspersky mi je danes najdel se nek exe programcek,pa sem ga sel kr rocno zbrisat iz sistemskega direktorija in sedaj naj nebi bilo nicesar vec gor.

bobby1 ::

Uporabljam UPC Smart guard(mislim, da je to F-secure), ki pa mi požre preveč pomnilnika,PR dela počasi. Sedaj bom naredil format c:, pa bi se odločil za kakšen manj požrešen antivirus(plačljiv). Kaj priporočate, nagibam se k NOD32?

jan01 ::

Avira AntiVir PersonalEdition Premium je odlčen antivirus, malo požrešen in poceni(20€ letno)
Priporočam, da izkoristiš tole akcijo: 90 dni zastonj

Nod32 je dokaj drag, sicer je odličen za viruse, a za ostalo(trojanci,spyware) pa je dosti slabši. V 3 je še kar problematična...

mtosev ::

Jaz imam Avast!.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Xtra ::

ker se vm pa zdi best zaston av?
Q6600, Gigabyte P35-DS4, 2x1gb,
eVga GeForce 8800GT 512MB SUperclocked Edition,Zalman 600W,
Heat pipe cooling,Zalman 2x120mm Blue LED, 1x80 LED,320Gb Seagate,...

dzinks63 ::

:)) Meni zelo dobro služi : BitDefender Free Edition 10

Originalne lahko dobite zastonj(promocije)
avg antivirus pro (celo leto)
avira antivir 90dni
bitdefender internet security 2008 (za celo leto)
kaspersky antivirus 7 1-leto
mcafee 1leto
...

El Nino ::

Ravnokar sem prešaltal z Bitdefenderja v10 oem nazaj na Avast!, in sicer ker mi na novem operacijskem sistemu (Vista HP 64bit) Bitdefender ne dela (ne podpira 64bit sistema:\ ) . Avast tukaj opravi svoje delo bp, družbo mu še vedno delata adaware in pa spybot. Zaenkrat zelo zadovoljen in lahko rečem samo :D :D :D

damjan11 ::

Brez antivirusnega programa, samo windows firewall

MrStein ::

Brez AV, brez FW ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

R33D3M33R ::

Tudi jaz sem že dlje časa brez, čeprav sem v vmesnem obdobju uporabljal Avast! in Kerio Personal Firewall. Zdaj se mi pa zdi, da bi ju imel čisto brezveze - samo za kurjenje resorsov.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

maratonec5 ::

Zakaj pa imamo te nabildane dvo in večprocesorske masine ce ne zato, da spridoma in koristno (kar zascita kompa sigurno je) kurimo vse te "resurse" ?

Slabo je dobro, črno je belo ! ;)
Motiti se je človeško.

opeter ::

PC Tools AntiSpyware with Antivirus + knjihov Firewall Plus. Deluje kot namazan motor.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

R33D3M33R ::

maratonec5: Mogoče ti že, nekateri imamo pa bolj skromne mašine.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Pesimist ::

Free AVG mam zaj par dni in moram rect da res zere totalno malo resurcev. Se majn kot Nod. Ampak vseeno totalno suxa sej zahteva reset racunalnika po vsakem kurcevem database updejtu. Torej prakticno vsaka jutro ko se zbudim me pricaka veselo sporocilo da moram restartat racunalnik. To ze dol leti pa dam reje NOD32 nazaj. Ceprav vedno nekaj stoka z virus updejtom, pa vcasih sploh noce updejtat.

ripmork ::

Antivir od Avire je kar kul...ga uporabljam zdaj že vsaj pol leta če ne več, pa sem zadovoljen.
updejta se sam vsak dan (brez zahtevanega restarta), po mojih izkušnjah je učinkovit pa tudi ni tolk požrešen.
Freeware jasno.

Azrael ::

@|Sawyer|:

Če izvod NOD32, ki ga uporabljaš, ni original s plačano in veljavno licenco in imaš tudi papirje, ki to dokazujejo, ampak je trial, mogoče tak z veljavnostjo triala raztegnjeno nekam do leta 2453 ali še dje, ali original s travnika (uporablja jasno originalen 234% delujoč crack), potem antivirusa enostavno povedano, nimaš. Brez heca, čisto resno.

Za AVG in njegovo posodabljanje, res vsake toliko časa hoče reštart mašine, ampak je to kakšen problem, saj se ne reštarta sam, ampak takrat, ko sam hočeš?

Mogoče je še najbolj "nerodna" stvar, da po posodobitvi, ki je tako novejša, da zahteva reštart, čez par dni pride še malo izboljšana verzija, ki še enkrat zahteva reštrat. Ampak saj se P2P in ostalo podobno s*anje rekonekta samo?

Res pa je AVG zelo alergičen na cracke in key gene. Ne čisto brez razloga.
Nekoč je bil Slo-tech.

Smo leta 2008. Softver nima kaj vsakih 5 minut težiti za reboot-e.
Motiti se je človeško.

pierlo ::

Rabim antivirus ki dela na Visti 32 brez problema. Ker baje niso vsi kompaktibilni. Oni na Microsoftu mi je reku da mi bo dons poslal po mailu keri so antivirusi, ki jih oni priporočajo za Visto 32, pa mi ni nič poslal. Zato sprašujem vas?

LP

Pier

Če vtipkaš "antivirus vista" v google dobiš ful zanimive zadetke.

Recimo ena microsoftova stran, ki med drugim piše :
The companies listed below provide security software that is compatible with Windows Vista.

( http://www.microsoft.com/protect/viruses/vista/av.mspx)
Motiti se je človeško.

pierlo ::

Hvala za odgovor. Bom sprobu Avast, čeprav ga ni na listi. Včeri sem mal brsku pa sem se tko odloču. Bom vidu kako bo delal.

ankow ::

@azrael...
torej če imam nod32 s crackom, ki poteče let 2050 je to klinc? zraven imam še superanti spyware...na visti mi nista glih dobro sodelovala...ker me je sistem zafrkaval non stop... no sedaj sem spet presedlal na xp.. zanima me če se usklajujeta... drugače bom novega nabavil...
Zadosti mi je teh virusov....

Se pravi AV nimaš. NoD32. če je predelan, ni važno ali v trial do xy leta ali crackan, ne deluje (to velja danes za vse varnostne programe crack ali key gen = ne dela). Oz. pri NoD32 še še malce huje, program se samo dela, da dela, čeprav samo kuri sredstva sistema.

Drugič trial verzija uporablja oskubljene definicije, ki so luknjaste kot rešeto. Bedna politika firme, ampak tako je.

Torej ali odštej solde in ga kupi ali pa uporabi kakšno brezplačno alternativo, niso slabe. Katere so to, poglej malo po tej temi.
Nekoč je bil Slo-tech.

Drugič trial verzija uporablja oskubljene definicije, ki so luknjaste kot rešeto.

eset je meni zagotovil, da je trial identičen pravi verziji.

Glede delovanja, naloži en testen program, pa če ti javi, pol dela, če ne. Na primer :
- EICAR (tega morajo vsi spoznat)
- netcat (tega večina javi)
- VNC(Viwever) (tega tud precej)
- BackOrrifice (tega pa skoraj vsi)
Motiti se je človeško.

aha....hvala za pojasnilo

se pravi da bi bilo najbloje da bi inštaliral AV ali avast?

kaj pa kapersky...s crackom? isto sranje kot nod?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ankow ()

hehehe. zdej mi je avast dobil trojanca v nod cracku...

n-tič: Kaj "krakate", če pa so:
- dobesedno free verzije
- free trial-i, ki čist lepo delujejo ?

Stara navada, železna srajca ???

Da sploh ne omenjam, da za pivo porabite 10 do 100 krat večje vsote, kot stane antivirusni program ...
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Antivir od Avire očitno le ni tako dober kot sem mislil.
kar nekaj časa živel v iluziji da nimam virusov, dokler antivirus na drugem računalniku na mojem USB ključu ne odkrije virus...in kasneje, ko na lastni kišti namestim AVG, jih le ta odkrije na disku še ducat.

se strinjam z MrStein-om, danes je z malce spretnosti možno dobiti odlične brezplačne programe za ta namen, zakaj neki bi se človek še zajebaval z kreki (90% krekov je itak virusov),
poleg seveda tega da zadeva pač ni legalna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

charlotte ::

Mi lahko kdo pomaga s to brezplačno enoletno licenco za spy sweeper. Sem ga DL in namestil, med inštalacijo vpisal mejl, resetiral in sedaj mi noče počistit nasnage, samo počekira kje se kej skriva in izstavi sporočilo naj ga kupim. Na mejl nisem dobil še nobenega sporočila. Kaj naj naredim? :8)

registriraj še enkrat na novo

D3m ::

Jst uporabljam Bitdefender v10 free oem + spybot search and destroy 1.5.2 + windows firewall in še buffalo wireless router, ima intrusion detector in hardware firewall:D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Azrael : sej ce bi bil samo to problem. On ne samo da zahteva updejt. Se ostavi se kompletno. Jaz mam nareto da mi ob treh ponoci updejta in skenira komp. Potem pa ce je updejtalo ki je zahtevalo restart ni skeniralo ampak obstoalo in cakalo do jutra da ga za rokico peljem. Mislim wtf totalno butast program. Lahko bi vsej skeniralo z staro definicijo ce ze nezna brez restarta.

1% crackov za AV je mogoce virus. Druge pa samo javla kot razne trojance ker jih programerji AVjev namensko vnesejo kot le te. Vbistvu pa v njem ni niti bit zlobne kode.

To da NOD32 nedela ce je travniska verzija pa je enostavno LAŽ z veliko napisano.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

LeXani ::

Kaj pa Panda 2008 ?? Se obnese ?
Čas prve prijave 04.11.2005

Boky ::

Po dolgoletni uporabi zamenjal Nod-a za Kasperskega.
To sem storil po tem, ko mi je Nod nekaj krat sputil skozi neko svinjarijo, ki jo se potem sicer zaznal, ni pa je znal popucati. Kasperski je čiščenje opravil brez problemov.
Nod, ki sem ga uporabljal je bil legalen, Kasperski s katerim sem reševal situacijo pa je bil pereizkusna različica.

Jaz mam avir free zaj gor. Sem probal AVG pa je nekak cudno IE lagal. Avast je se tudi ok menda.

Za spyware pa mam feee Adaware on demand pa free Spybot ki live runa zram pa vsako spremembo registra zazna. Sicer kr dosti rama zere ampak ga mam precej tak da ni krize.

Zgodovina sprememb…

@|Sawyer| Nasvet:namesto povprečnega adware in zaničnega spybota si raje posnami odličen superantispyware free(za on demand) in threatfire...
Za free antivirus svetujem avira antivir free(poglejte si test na av-comparatives o superiornosti). Morda bo kdo kritiziral, češ, da nima email in web zaščite, a ker se vsako branje in pisanje po disku automatsko tudi skenira, vidite, da je to le manjpomemben marketing trik...

Queen ::

Explorer,sem sedaj upgrejdal na 7 verzijo,ce bo kej bolje,sej drugace se je to prvic zgodilo,vedno je nod32 posegal,tokrat pa nevem kaj je bilo,updejtan je.

Kaspersky mi je danes najdel se nek exe programcek,pa sem ga sel kr rocno zbrisat iz sistemskega direktorija in sedaj naj nebi bilo nicesar vec gor.

Toti ma 2 AV na računalniku al kaj?

Jaz mam NOD32, oriđinal ko rolekx ura, firewall od winsov, spywara nimam, pa preko ruterja. Pa morm rečt, da sm bla tudi 3 mesece popolnoma brez vsega, samo ruter, pa ni nič našlo, ko sm si pol začasno avast namontirala.
Avira mi gre fuuuul na živce s tistimi nekimi oglasi...jooj, kak pa to mrzim...antivirus ima da je tiho, dela tam nekje v kotu, da ga noben ne opazi. Naj se oglaša takrat, ko se mora.

MrStein, kaj je to?
Glede delovanja, naloži en testen program, pa če ti javi, pol dela, če ne. Na primer :
- EICAR (tega morajo vsi spoznat)
- netcat (tega večina javi)
- VNC(Viwever) (tega tud precej)
- BackOrrifice (tega pa skoraj vsi)

EICAR je programček, ki ga mora AV zaznati, enako kot virus. Razlika je samo v tem, da ta program ne dela nobene škode, tudi če ga zaženeš ali ostane na računalniku.

Če spodnji niz znakov (to je ta programček) skopiraš v Notepad (Beležko) in shraniš s končnico .com (npr.: nekaj.com) in ne s končnico .txt mora AV program javiti, da je zaznal virus. Če je AV tiho, AV ne dela!
X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

Če zadevo v nespremenjeni obliki zaženeš na računalniku brez ali z nedelujočim AV programom se izpiše sporočilo (brez narekovajev): " EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE" in nič drugega..

Ostalih programov pa ne poznam.
Nekoč je bil Slo-tech.

fiction ::

Back Orifice je trojanski konj iz konca 90-let. Skupaj z NetBus-om sta bila vcasih priljubljena pri script-kiddijih. Jasno, da naj bi to zadevo prepoznala vecina AV programov.

Ne vem pa zakaj bi AV tezil zaradi netcat-a, ki je eno izmed bolj uporabnih orodij in ga priporocam vsem. Dejansko je kot svicarski noz za mrezo in lahko nadomesti telnet client in se kaj. Lahko pa se seveda uporabi tudi za poslusanje na dolocenem portu, ampak navsezadnje se tudi tisti vsemogocni noz iz Svice lahko uporabi za umor. Tudi VNC ima lahko povsem legitimno uporabo za oddaljen dostop do racunalnika in dokler vse skupaj ni skrito ne vidim problema.

Problem AV programa je v tem, da po analogiji s halting problemom iz teoreticnega racunalnistva za poljuben
program ne zna povedati ali bo naredil kaj zlobnega ali ne. Lahko le pogleda vsebino programa in jo primerja
z dolocenimi v naprej pripravljenimi crnimi-seznami - definicijskimi datotekami.

@Queen
Disable the Avira Antivir PE Classic avnotify nag screen
Od časa do časa svetujem, da poskeniraš še s kakim avptool oz cureit (oba že vsebujeta up to date definicije in jih seveda ni potrebno instalirat....)
Za ostale nadloge pa superantispyware free in threatfire...

na Antivir od Avire sem dolgo časa stavil, nekaj mesecev nazaj sem pa posumil da je nekaj narobe - ga vrgel dol in ga zamenjal z AVG 7.5 free verzijo, ki mi je takoj našel prek 10 trojancev, katerih Antivir sploh ni zaznal.

zaenkrat z AVG-jem zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Pri meni isto. Kupil sem domačo licenco za AVG Internet Security 8 in nimam probleme.

in internet explorer ti nix ne steka ko surfas, clickas na linke delas z tabi?

supernatispywarefree mam zaj. Registry changov sicer ne zazna? Threatfire pa nemore startat na 64biti Visti.

Zgodovina sprememb…

dosti je tudi web scannerov. A ti niso dovol dobri da bi se kot ondemand uporabljali? Pandin webscaner Activescan2 al kaj je ze je instaliro filse, potem pa je Avir kao najso virus v pandinem .dll
:\

Invictus ::

Meni zadostuje AVG Free. Imam ga že kar nekaj let. In nisem imel še nikoli virusa zadnjih 6-7 let.

Seveda pomaga tudi uporaba Mozille/Firefoxa in uporaba usmerjevalnika doma za srfanje po internetu.
in neinstaliranje celega kupa testnih aplikacij :). Še dobro da je tudi na Windowsih cel kup
brezplačnega dobrega programja.

LP I.

in internet explorer ti nix ne steka ko surfas, clickas na linke delas z tabi?

supernatispywarefree mam zaj. Registry changov sicer ne zazna? Threatfire pa nemore startat na 64biti Visti.

Uporabljam Firefox in Opero. OS je Vista64.

AKCIJA!!!!!!!
FREE 1 Year Kaspersky Internet Security 2009 Genuine License Key
Izkoristite, dokler lahko...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jan01 ()
««
15 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11334798 (17232) hdx
»

Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6516212 (14597) opeter
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11362219 (48019) d4vid
»

Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
12827107 (22719) alexz
»

Kateri antivirusni program naj izberem

Oddelek: Programska oprema
499464 (8411) bluefish

Več podobnih tem