» »

Anti-virus programi

Anti-virus programi

««
13 / 50
»»

Azrael ::

@bili_39:

Se opravičujem za pozen odgovor, sem imel opravke in nisem mogel do neta. Kot izgleda se meni AV posodablja, pot je naslednja:
/pub/inoculan/scaneng/

Še dokaza:

Uporabljam Win98, na ta način popravljena pot deluje tudi na Win XP SP2, tako da ne vem ali imaš mogoče kakšen problem z FW, ki mogoče blokira ta naslov ali so mogoče posodobitve alergične na morebitne starejše verzije tega AV?
Nekoč je bil Slo-tech.

laguna ::

Zdravo

Jaz imam na svojem računalniku Kasperskya in sem prejšnji teden zagnal adaware program in mi je odkril kar precej trojancev in spywerov. Ali ni v tem Kasperskya zajeta vsa zaščita, tudi za trojance in drugo "navlako"? Kaj priporočate oz. s čim naj odstranim to navlako? Seveda bi bilo lepo, če bi delalo in bilo free. Poskusil sem adaware, vendar ta samo odkrije, ni pa možnosti pobrisati, potreben nakup za brisanje? Tega Kasperskya sem dobil kot zaščito, ko sem prešel na VOLJA ADSL?

Za uporabne predloge se že vnaprej zahvaljujem.

LP
lagunaaaa

Azrael ::

Adaware SE Personal je brezplačen in odstrani nesnago, vendar ne dela real-time, ampak samo takrat, ko ga poženeš.

Stalno zaščito pa ponuja brezplačni SpyBot S&D

Jasno, posodabljanje definicij je obvezno za vse take programe.

In še nekaj, kje so bili ti trojanci in ostala druščina, ki jo omenjaš? Če je AdAware našel te stvari v definicijah AV programa ali v njegovo karanteni je to lažni alarm. Če jih je našel drugje je to zaskrbljujoče, saj pomeni, da tvoj AV iz nekega vzroka ne deluje, vsaj pravilno ne.
Nekoč je bil Slo-tech.

b0B3k ::

Vem, de je marsikdo včasih malce zmeden ob poplavi raznoraznih informacij kateri antivirus je pravi. Stvar je dokaj relativna in večkrat zavisi od vsakega posameznika posebej. Sam sem nedolgo nazaj našel en članek Free Antivirus Software by Mary Landesman,(sicer v angleščini), ki poskuša malce ovrednotiti in oceniti brezplačne antiviruse. Morda bo komu kaj pomagal.

opeter ::

Ima kdo izkušnje z ClamWin?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Scorpio23 ::

Ne morem verjet...Imel sem dve leti Avasta -nobenih problemov. Par mesecev nazaj sem poinstaliral NOD32, ad-aware mi najde trojanca (trojan.downloader) NOD32 pa ne najde prav nič. Kak naj odstranim tega trojanca?

neres ::

opeter: Jaz uporabljam ClamWin. Ampak zgolj zato ker hočem AV, "ki ga ne opaziš", ki nima nekih procesov v ozadju. S ClamWinom je to zelo enostavno. Z drugimi se baje tudi da, ampak je več dela.
Kar se ugotavljanja virusov tiče pa ne vem kako se primerja z ostalimi. Se resnično ne spomnem, kdaj sem zandjič dobil kak virus, če sploh kdaj... tako da me to ne skrbi.

bili_39 ::

@Azrael

Tudi sam sem malo pozen... :)

Tako kot se je nehal posodabljat, se je naenkrat spet začel.
Kakšen teden je imel zgleda probleme. Sem že mislil, da so te stare licence preklicali.

Tisto pot sem imel vedno tako nastavljeno. Bi mi pa bilo kar žal, če bi moral menjat (CA Etrust) - neopazen in zelo nezahteven s pomnilnikom.

Azrael ::

@bili_39:

Se strinjam, CA E-trust AV je zelo dober AV. Majhen, enostaven in učinkovit, ki za razliko od nekaterih, ki so celo plačljivi deluje, kot se od takega programskega paketa pričakuje.

Pri meni se je AV posodobil v nekaj minutah po klinu na "Download Signature Now", res pa je, da sem naprej poskusil še nekaj drugih naslovov na njihovem ftp strežniku, kjer seveda ni bilo nič uporabnega.

Po drugi strani je pri bratu na njegovem računalniku (Win XP SP2), ko je samo ročno spremenil pot, trajalo približno pol ure preden se je njegova verzija posodobila. Možno, da pri CA želeijo počasi prisiliti uporabnike k nakupu.
Nekoč je bil Slo-tech.

MrStein ::

neres, a je mogoce z ClamWin posamezne fajle testirat (torej ne celi PC) ?
V GUI nisem tega nasel. Mogoce v CLI ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

neres ::

v GUI: ko zaženeš program imaš tam spodaj diske, klikaš naprej in tam kjer se ustaviš, tisto ti skenira. Če priklikaš do fajla in klikneš Scan ti bo skeniralo samo ta fajl.

Sicer pa jaz ponavadi skeniram v Total Commanderju (Explorerju): desni klik na fajl ali direktorij -> Scan with Clamwin.

Jan987 ::

Mene pa zanima, kateri brezplačni antivirusni program priporočate sedaj, ker se mi ne da brat cele teme pač sprašujem tukaj in prosim ne mi govorit da to nekje zgoraj že piše.

bili_39 ::

Na vsaki spodobni freeware strani bodo napisali kaj o tem. Tukaj je nekaj napisano (AVG in Avast sta pohvaljena), razen tega se je do pred kraatkim dalo dobiti enoletno licenco za CA antivirus.

Jan987 ::

Zdej sm si namestil f secure pa mam do avgusta 07 zastonj. Kaj menite o njem? Je zanesljiv?

Cuba man ::

Kateri antivirusni program porabi najmanj RAMa in je najbolj učinkovit ?

darth.mikey ::

Kateri antivirusni program porabi najmanj RAMa in je najbolj učinkovit ?

NOD32 bi jst reku ...

Cuba man ::

Samo ta je plačjiv kajneda ?

darth.mikey ::

Bo držalo ja.
Potem pa AVG če hočeš free av in minimalno obremenitev sistemskih resorsov ... Bi ti pa definitivno priporočal da poskusiš še avast! 4 home(ima malo večjo porabo rama ampak tut boljši detection da o resident zaščiti sploh ne govorim) ;)

Je pa AVG pred kratkim prevzel firmo EWIDO Networks ki je imela odličen anti malware program(Ewido Anti Malware)tko da mislim da bojo detekcijo tut popravl(ewido-va baza je ogromna) .

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

Kateri antivirusni program porabi najmanj RAMa in je najbolj učinkovit ?
Avira Antivir porabi vsaj tako malo procesov in spomina kot NOD32 + brezplačno + dobra detekcija ..., skratka ugodno ;).

tomaz321 ::

Da ne odpiram nove teme:

Iščem najboljšo/najugodnejšo/najzaneslivejšo za zaščito desetih računalnikov (v službi), ki funkcionirajo na xp-jih. Uporabniki teh računalnikov so totalni lajiki glede v računalništvu, zato sem razmišljal o nekem preprostem, nepožrešnem, nevsiljivem, ugodnem all in one internet security paketu (antivirus, anti spam, spyware&adware, firewall,...).

Sprobal sem AVG internet security, pa mi nikakor ne rata skonfigurirati anti spama (kot da ga ni - mogoče je problem, ker mam eno pošto na exchangu 2 pa na pop3)

Sprobal sem BItDefender internet security, ki v primerjavi z AVG jem požre 3x manj, je bolj pregleden in deluje anti spam.

Kaj predlagate vi (trenutno se jaz nagibam k BitDefenderju, ki je sicer malenkost dražji, ampak ne poznam pa ostalih stvari - Cillin, McAfee,......)

Klemzz ::

bitdefender je res uredu zadeva, mcafee je tut zakon zadeva sam je mal požrešna, pa zna bit nadležen s popup okni :\

ayous ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

jan01 ::

Poglej za kasperskyem Vnesite tukaj -zelo dober..

V podjetih je kar razširjen symantec antivirus corporate edition oz symantec client security corporate edition...

//link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

MrStein ::

Hmm v novici na racunalniskih novicah hvalijo proaktivno detektiranje in hevristiko (beri : detektira celo nove/neznane zadeve !!!).
Je pa bil en trojanec, ki ga NOD32 ni prepoznal niti tedne potem, ko sem jim ga submital.
Take "malenkosti" si clovek zapomni za dolgo casa.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

opeter ::

V podjetjih (vsaj kar jih jaz poznam) imajo večinoma le NOD32. To je zdaj "in". Symantec v zadnjih dveh letih nisem videl nikjer.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Queen ::

končno se spravim odstranit Symantec (^^ja, tudi to se še najde:D ), ker mam že dolgo avast. ko pa ga hočem odstranit, se mi prikaže tole sporočilo

Kaj naj ročno pobrišem al kaj drugega?

p.s. samo jaz ne vidim slike?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Queen ()

Vajenc ::

A si jo nalimal kar iz svojega Gmail računa ;)

Queen ::

ups:D iz tam pa res ne bo šlo, kopirala napačn naslov. če pa je nikjer nečejo, je prevlka.
no v glavnem, napiše opozorilo: "The InstallScript engine on this machine is older than the version required to run this setup. If avaliable, please install the latest version of ISScript.msi or contact bla bla..."
pol pa na koncu, da je prišlo do usodne napake:D

Vajenc ::

:8) nalimal-a

Sicer pa uninstall Symantec ;)

Queen ::

ok hvala! se bom probala nekak znajt;)

bosta92 ::

meni pa 18.2. poteče zastonj licenca za AVG:(

kaj lahko naredim?????

bosta92 ::

ali lahko še 1x naložim AVG?????0:)

aco111 ::

Lahko uporabiš AVAST antivirusni. Verjetno bi se dalo izbrisati kake povezave v registru, pa ponovno naložiti, samo če ne veš dobro kaj lahko kaj ne pa si kar avasta naloži.

Lp. Allesandro
Don't worry be happy :)

jan01 ::

Poglej teste na http://www.av-comparatives.org/ in ugotovil boš, da si avg in avasta močno manj želiš kot kake odlične antiviruse: nod32, avira, kaspersky...

Vajenc ::

Avira, te ne bo razočarala. Je zanesljiva in skromna ;)

MrStein ::

jan01:
kot kake odlične antiviruse: nod32,...


Brat ima nod32.
Te zanima kak in koliko trojancev in spy/ad-ware sem moral cez vikend odstranjevati ?

Ja, ful smo navduseni nad NOD32.
Posebej ko kaki malware osebno prijavim (posljem vzorec, ce slucajno loleki sami ne morejo najti), in po treh tednih ga nod32 se vedno ne prepozna.
Ma orgazmicno ...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bosta92 ::

in iščem freeware

MrStein ::

AVG Anti-Virus Free Edition je ... free, po nase : zastonj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Vajenc ::

Pa Avira tudi ...

bosta92 ::

saj vem kaj pomeni free0:)

/Thor/ ::

Na nekaterih forumih na internetu pravijo, da se da od NOD32 kernel proces ubit (kill) v upravitelju opravil, sam da se pol restarta. Ali kdo kaj ve o tem? Ali lahko nekdo ki ima NOD-a pogleda kako je s tem, ker lahko bi bila samo fora krekaneg NOD-a.

Lep pozdrav

PS.: Na internetu sem odkril kar nekaj domnevnih pomankljivosti pri NOD-u, saj naj bi imel nekaj velikih lukenj v samozaščiti (izklop posodobitev z spremembo datotek, izklapljanje preko upravitelja, ...). Ali kdo ve kako je s tem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: /Thor/ ()

TechBeats ::

Jst pa paravm F-SECURE 2006-07 all the way:D :D

nina111 ::

a mi kdo prosim napiše link kjer bi dobila zastonj avira antivirusni? k kar sem do zdj najdla so gesla povsod pretekla..

jan01 ::

Saj imaš polno mirrorjev na avirini strani:
Avira AntiVir PersonalEdition Classic
Če pa hočeš premium verzijo bo pa treba plačat. A stane le 20€ glej info
PA preberi teste na http://www.av-comparatives.org/-avira je v samem vrhu, pa še poceni je.
avira premium 20€, veliko možnosti plačila...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

Valentin ::

Kateri antivirusni program, razen Avasta, ima tudi bootscan ? Rabim enega takega za windows98.

Kolega ima namreč naložene windows98, na njih pa Avast ne ponudi bootscan opcije...

Azrael ::

Poleg Avast ima DOS Boot-up Scaner za Windows 9.x AVG 7.5 in verjetno tudi Etrust AV.
Nekoč je bil Slo-tech.

ElephantTLK ::

Mene pa zanima kaj od teh dveh vzeti? Kaspersky Internet Security 6 ali BitDefener Internet Security 10? Kateri manj obremeni sistem in kateri je boljši pri detekciji/odstranjevanju zlobne kode?

sankaman ::

A avira skos scana racunalnik.

Vajenc ::

skos :))

neres ::

Pred par minutami sem staknu en virus, ki ga moj AV ni prepoznal. K sreči sem imel sliko sistema iz par dni nazaj in sem zadevo rešil v 5ih minutah.
Potem sem poslal virus na VirusTotal.com in tu so rezultati. Kot vidite so tudi zelo priznani plačljivi AV programi tipa NOD32 in Kasperski popušili, sem bil kar malo presenečen. To sem staknu na eMule ko sem pobral en niti ne tako slabo poznan program za snemat video v igri, več pa ne smem povedat...;) Itak si lahko predstavljate po imenu fajla. Aja virus pa je iz novembra leta 2006, in ne par dni stara zadeva.
««
13 / 50
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11332448 (14882) hdx
»

Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6514604 (12989) opeter
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11359472 (45272) d4vid
»

Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
12825201 (20813) alexz
»

Kateri antivirusni program naj izberem

Oddelek: Programska oprema
499184 (8131) bluefish

Več podobnih tem