Forum » Strojna oprema » Problem z IDE2?
Problem z IDE2?
bastadu ::
Imam plato ABit BE6-22 in imam gor HPT366 kontroler. Ker instalacija RH7.0 še ne podpira tega kontrolerja, sem moral disk preklopiti na navaden ATA33 vrata. Sedaj je problem v tem, ker mi na IDE2 vratih ne zazna BIOS nobenega diska, kot da bi bil IDE2 za BIOS mrtev... Imam naprimer CD-ROM na IDE2 in disk na IDE1 pa mi pogona na IDE2 noče zaznati (ob zagonu...) V windowsih je normalen pogon, pri instalaciji RH pa ga ni... mislim da obstaja kaka rešitev v BIOSu... ima kdo kakšno idejo?
Mr.B ::
Poglej če imaš v BIOS-u secondary controler disable. Potem ti nebo zaznal nič na drugem kontrolerju. Ponavadi se tako nastvi sam bios , če ga reseteraš ali pa izbereš fail safe konfiguracijo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Mr.B ::
Preveri kable , če si jih pravilno priklopil , ali se ti disk sploh vrti.
Preklopi še na druge kontrolerje ter preveri.
Preveri ali imaš pri secondary disku, nastavljeno na none , to ni isto kot je za kontroler disable.
Lahko pa ti v končni fazi ne dela drug kontroler.
Preklopi še na druge kontrolerje ter preveri.
Preveri ali imaš pri secondary disku, nastavljeno na none , to ni isto kot je za kontroler disable.
Lahko pa ti v končni fazi ne dela drug kontroler.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pri snemanju cd-ja javlja napakoOddelek: Pomoč in nasveti | 1623 (1446) | schwarzvald |
» | Problem : BIOS ne prepozna SATA diskaOddelek: Strojna oprema | 1122 (1023) | mikko |
» | SATA in Slackware 9.1Oddelek: Operacijski sistemi | 1455 (1278) | d0rK |
» | 486ka in priključitev CD-ROMaOddelek: Pomoč in nasveti | 1157 (1012) | akulp |
» | raid problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1470 (1314) | nazz78 |