Forum » Operacijski sistemi » problemi linux windows
problemi linux windows
bombacina ::
zanima me kako odstraniti linuxe da bodo windosi normalno delovali. Ko hocem ponovno instalirati windowse rece nepoznana particija. Z Linuxi deluje normalno.
Hvala
Hvala
- premaknil iz Programska oprema: Predator ()
Aspirinix ::
Najprej nekaj povej o tem, kako si linux namestil. Na ločeno particijo? Upam, da.
Ali Polkne lahko zaženeš?
Najenostavneje je, da v mašino daš zagonsko disketo od polken, zbootaš v dos, potem pa vtipkaš ukaz: "fdisk/mbr".
Tisto particijo, ki si jo imel za linuxa pa pobrišeš in sformatiraš, da lahko nanjo zopet kaj koristnega shraniš.
Aja, pe nekaj sem pozabil. A si ti slučajno celoten disk namenil za linuxa? Potem je celoten disk po vsej verjetnosti formatiran z reiser ali kakim drugim datotečnim sistemom, ki ga windowsi ne poznajo, zato tudi na particijo nemorejo pisati.
Ali Polkne lahko zaženeš?
Najenostavneje je, da v mašino daš zagonsko disketo od polken, zbootaš v dos, potem pa vtipkaš ukaz: "fdisk/mbr".
Tisto particijo, ki si jo imel za linuxa pa pobrišeš in sformatiraš, da lahko nanjo zopet kaj koristnega shraniš.
Aja, pe nekaj sem pozabil. A si ti slučajno celoten disk namenil za linuxa? Potem je celoten disk po vsej verjetnosti formatiran z reiser ali kakim drugim datotečnim sistemom, ki ga windowsi ne poznajo, zato tudi na particijo nemorejo pisati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aspirinix ()
Dr_M ::
kok pa mas "linuxov"?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
bombacina ::
OK linux je eden, torej linux in ne linuxe.
Linux je Suse 9.0 pro in je na particiji d z ext 3
na particiji c je windows xp pro
torej ko sem imel instalirane windose se je normalni instaliarl linux in lolo zagon, sedaj pa sem formatiral windowse in jih hocem ponovno naloziti ter odstraniti linuxe pa nikakor ne gre. Po zacetni namestitvi in po ponovnem zagonu rece da je particija neprepoznavna. Ce pa dam noter linux cd in popravilo lolo menija se potem da vse instalirat. Kako se naj linuxov znebim
Hvala
Linux je Suse 9.0 pro in je na particiji d z ext 3
na particiji c je windows xp pro
torej ko sem imel instalirane windose se je normalni instaliarl linux in lolo zagon, sedaj pa sem formatiral windowse in jih hocem ponovno naloziti ter odstraniti linuxe pa nikakor ne gre. Po zacetni namestitvi in po ponovnem zagonu rece da je particija neprepoznavna. Ce pa dam noter linux cd in popravilo lolo menija se potem da vse instalirat. Kako se naj linuxov znebim
Hvala
Jebiveter ::
pa pazi da ti kateri od "linuxov" ne bo gor ostal
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Boot particijaOddelek: Operacijski sistemi | 2387 (812) | MrStein |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8114 (7198) | buneech |
» | Linux mi je zaklenil particijo!Oddelek: Operacijski sistemi | 2246 (1809) | Lincolin |
» | Kako odstraniti LILO?Oddelek: Operacijski sistemi | 1137 (967) | ABX |
» | Meandrake in Win XPOddelek: Operacijski sistemi | 892 (817) | Ag.Smith |