Forum » Pomoč in nasveti » BIOS update z beta verzijo
BIOS update z beta verzijo
Ijus ::
oy.
kako varno je posodobiti BIOS na novo verzijo z beta verzijo firmwarea?
imam ASUS PRIME B860-PLUS-CSM osnovno ploščo.
pa sem videl da imajo na Asusovi strani za ta produkt na voljo novo posodobitev.
vendar kot rečeno v beta verziji.
men sicer to ni jasno oziroma mal tko neresno da bi BIOS posodobil z beta verzijo k še ni kao stabilna pa to... a cel PC system je dependiran od BIOS-a. wtf?! al se motim?
kako varno je posodobiti BIOS na novo verzijo z beta verzijo firmwarea?
imam ASUS PRIME B860-PLUS-CSM osnovno ploščo.
pa sem videl da imajo na Asusovi strani za ta produkt na voljo novo posodobitev.
vendar kot rečeno v beta verziji.
men sicer to ni jasno oziroma mal tko neresno da bi BIOS posodobil z beta verzijo k še ni kao stabilna pa to... a cel PC system je dependiran od BIOS-a. wtf?! al se motim?
soundcloud.com/rising-night-wave ... moja elektronska glasba
deviantart.com/ijus-666 ... moje AI generirane slike
marjan-kaj-delas.blogspot.com ... zgodbice o Marjanu, ki ne ve kaj dela
aytim ::
A rabiš beta? Sedanji stable ne deluje okej?
Če dela vse kot si želiš oziroma rabiš, potem ne diraj lava dok spava
Če dela vse kot si želiš oziroma rabiš, potem ne diraj lava dok spava
Ijus ::
hehe ja.
ne... dela vse okey. sam pač ker je nova verzija, ki je pač v beta stadiju, sem hotel vprašat če je to početje varno.
namreč ni mi jasno zakaj bi ASUS podjetje ki je veliko in resno podjetje objavljalo kaj takšnega.
to prej nikoli nisem opazil pri njih. sedaj pa - letos prvič.
dobro bom pustil lava dok spava pri miru.
ne... dela vse okey. sam pač ker je nova verzija, ki je pač v beta stadiju, sem hotel vprašat če je to početje varno.
namreč ni mi jasno zakaj bi ASUS podjetje ki je veliko in resno podjetje objavljalo kaj takšnega.
to prej nikoli nisem opazil pri njih. sedaj pa - letos prvič.
dobro bom pustil lava dok spava pri miru.
soundcloud.com/rising-night-wave ... moja elektronska glasba
Enhanced memory performance, system stability, and compatibility with CXMT memory chips for improved low-latency operation.
Updating this BIOS will simultaneously update the corresponding Intel ME to version 19.0.11.2289. The ME version will remain updated even if you roll back to an older BIOS later. We recommend using EZ Flash to update the BIOS, as it supports ZIP format and auto-updates the ME."
Če nimaš ravno novega setupa, kjer si rame soursal iz Kitajske (TaoBao, 1688, Ali,..), potem se te ta update ne tiče in pridobiš z njim točno nič.
Jarno ::
To so neke Asusove fore, BIOS ni dovolj stestiran, potem pa čakajo feedback in si vmes še operejo roke pred odgovornostjo.
Praksa kaže, da čez nekaj časa izdajo regularno verzijo, sicer pa so v opisu "changeloga" dokaj zadržani.
Navadno pri moji B550 piše "improved performance and stability".
Praksa kaže, da čez nekaj časa izdajo regularno verzijo, sicer pa so v opisu "changeloga" dokaj zadržani.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
To so neke Asusove fore, BIOS ni dovolj stestiran, potem pa čakajo feedback in si vmes še operejo roke pred odgovornostjo.
Ja, ker so spravili podporo iz 5600MT na 8400MT. Za 7000 serijo procesorjev ryzen je itak kaj več od cl28 in 6200MT nesmiselno, pri 9000 seriji se ti pa ta omejitev dvigne na cl28 6800(?)