☰

» »

PC SOCKET AM5 ne instalira driverja za PRINT,samo za scan - PC SOCKET AM4 PA INSTALIRA - V čem je problem?

PC SOCKET AM5 ne instalira driverja za PRINT,samo za scan - PC SOCKET AM4 PA INSTALIRA - V čem je problem?

WinXP ::

Spoštovani, kupil sem novo multifunkcijsko napravo (Scan,Print in Copy) za računalnik in ga priklopil na PC (matična plošča Asus Rog Strix B450-F Gaming II) z SOCKET AM4, kjer mu je PC instaliral vse driverje automatično,ko pa sem ga priklopil na PC (matična plošča Asus Rog Strix X-870E-E Gaming WiFi) SOCKET AM5, mu je tudi instaliral vse driverje automatično,vendar SAMO ZA SKENIRANJE (SCAN),NE PA TUDI ZA TISKANJE (PRINT) !

IKONE za "PRINTERS" v socket AM5 PC-ju sploh NI,pa tudi za scan je samo ena ikona,ne dve,no ampak skenira vseeno,ampak ne tiska (ne printa) ker Word pravi,da "tiskalnika v PC NI".
(seveda ga "ni" če pa v Device Managerju "ni instaliran"Z DRIVERJEM) (gonilnikom). Več boste opazili,če pogledate sliko v Device Managerju,ki jo prilagam.

Šel sem pogledat,ko sem hotel natisniti v Wordu neko besedilo v Device Manager in opazil, da zavihka "PRINTERS" SPLOH NI,zato pa mi je Word navedel,da "nimam" tiskalnika v PC-ju.
Kaj naj storim? Da probam najti driverje z uradne spletne strani Canon in jih instalirati? Ne vem če bo to pomagalo... Bom probal.

Prosim da PREDEN ODGOVORITE,OBVEZNO POGLEDATE SLIKO RAZLIKE,V DEVICE MANAGERJU,ki sem jo naredil !
Vnaprej hvala vsem za pomoč !
 SLIKA (KLIK) !

SLIKA (KLIK) !

U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Jarno ::

Odstrani vse "fizične" tiskalnike iz Windows nastavitev/naprav. Potem še iz Nadzorna Plošča -> odstrani programsko opremo povezano s tiskalnikom.
Nato po uradni gonilnik in sledi navodilom, pa bi moralo biti.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!

Han ::

yayo ::

Kako se je končalo?