» »

Lokalne volitve v Nemčiji

Lokalne volitve v Nemčiji

Temo vidijo: vsi

Mr.B ::

gozdar1 je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Kolega, malo projicirate. Rusi so že povsem na začetku konflikta bili pripravljeni na status quo, v zameno, da se tudi Ukrajina vrne vanj (se pravi preneha preganjati lokalne ruse ter pozabi NATO).

Nakar je zahod sabotiral pogajanja, ker smo mi dejansko tisti, ki drugega kot vojne ne razumemo.

Status quo je zavrgla ravno rusija, ko je oikupirla krim. ZA rusijo je nesprejemljiva ukrjina, ki ni podrejena rusji.

Sabotirala je pogajanja ves čas rusija, ki postavlja nesmislne pogoje, ki bi pomenili konec ukrajine kot države.

A ti je bilo morda že kdaj diplomatsko pojasnjeno, da ukrajinsko trollanje praviloma sodi v ukrajinsko temo? Samo preverjam, ker očitno imamo tukaj manjšo mednarodno krizo razumevanja pisane besede.

Te pa čisto razumem, da smatraš, da Rusija sabotira pogajanja. Saj ko človek prebere moj podpis, mu je vendar takoj jasno, da Evropa zmaguje na vseh frontah — še posebej, ko sešteješ letošnjih 90 milijard € odobritev, dodatnih 70 milijard €, 2 milijardi nizozemske pomoči, nekaj drobiža za vtis resnosti in zdaj še 27 milijard. Potem pogledaš še DeepState mapo in je seveda povsem logično, da Rusija sabotira pogajanja, ker očitno tako spektakularno izgublja zadnje 5 let.

Stare imperialistične države imajo očitno še vedno majhno administrativno težavo z razumevanjem, da so postale drugorazredne in da izgubljajo. Za dodatno izobraževanje pa priporočam kar komentarje k specialni operaciji EPIC Fury — tam je ta kolektivna samoprevara razložena skoraj učbeniško.

Skrivanje za parolami demokracije in domnevne zahodne moralne integritete Evrope lepo prikazuje spodnja slika — skupaj s sanjami o evropski vojski in vojaški industriji.

Wandel zum Rüstungsstandort – Volkswagen verkauft Werk in Osnabrück
Künftig sollen im VW-Werk in Osnabrück Militärfahrzeuge hergestellt werden. Kooperationspartner ist ein Drohnenhersteller aus Israel. Das zieht Komplikationen in der Eigentümerstruktur nach sich.

PS: Verjetno je to še vedno boljša možnost, kot da bi zadevo prodali kitajski avtomobilski industriji. V tem primeru bi namreč celotna vladajoča koalicija v Nemčiji verjetno doživela tako globok ideološki šok, da ga morda ne bi preživela niti v povsem dobesednem smislu.
Smešno je,
da po skoraj petih letih še vedno rusophrenik nisi sposoben opredeliti,
pod kakšnimi pogoji zmagujemo v Ukljani.

Samael ::

Ne da se mi več prositi, da spokajte v RU-UA temo, štirje sodelujoči manj. Še kdo?
Samael != Samuel

tony1 ::

karafeka je izjavil:

A se zavedate, da cela Evropa (ki plačuje milijarde Ukrajini) podpira potem nemško vojaško industrijo, katera hoče še več vojnega dobička?

A ni podoben scenarij že bil? Hint hint....Grčija in Deutsche bank.

Še bolje je: večina nem. voj. ind. je v lasti Ameriskih firm.

Malidelničar ::

Zanimiv razvoj dogodkov kot posledica teh zadnjih lokalnih volitev:

The AfD reaches 30% nationwide for the first time ever in a new poll
https://www.reddit.com/r/charts/comment...
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.

mtosev ::

Slabo to.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Utk ::

Zakaj? Imaš kaj proti demokraciji?

D3m ::

Seveda, da ima.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Miki N ::

Če bi bili nacelji mainstream bi mtosev ponosno po gosje korakal v Maca.

Da vodi skrajna desnica je slabo. Če bi jaz bil Nemec bi glasoval za cdu/csu ali SPD.

mtosev je izjavil:

Da vodi skrajna desnica je slabo. Če bi jaz bil Nemec bi glasoval za cdu/csu ali SPD.

CDU/CSU je preveč brezbarvna - desnica, ki ne sme spremeniti nič. Oz. je takoj boxed-in v koalicijah z SPD in Zelenimi.
Problem je tudi preveč šibka FDP.
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.

mtosev je izjavil:

Da vodi skrajna desnica je slabo.

Če bi bilo absolutna resnica, da je AfD slab za Nemce, jih ne bi volil nihče.

Zakaj misliš da si ti bolj pameten in kompetenten za ocenjevat ali je to slabo ali dobro?

WizzardOfOZ ::

Malidelničar je izjavil:

Zanimiv razvoj dogodkov kot posledica teh zadnjih lokalnih volitev:

The AfD reaches 30% nationwide for the first time ever in a new poll
https://www.reddit.com/r/charts/comment...

Ko gre ena stran v ekstreme, ki ljudi motijo, ponavadi pridobi druga stran. In tukaj se to kaže v vsej svoji veličini. Nemcem gredo migranti, zelena politika in odmikanje od poceni virov energije(rusija) na k**** in sedaj bodo povzdignili tiste, ki jim bodo najbolje prodali pravljice, kako bodo vse te napake odpravili. In afd igra na to noto.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Malidelničar je izjavil:

mtosev je izjavil:

CDU/CSU je preveč brezbarvna - desnica, ki ne sme spremeniti nič. Oz. je takoj boxed-in v koalicijah z SPD in Zelenimi.

Kar je meni čisto ok. Samo, da AfD ne pridobi preveč glasov. Imajo tam firewall pred afdjem.

Tebi je ok, nemcem pa ni, zato glasujejo za afd.

Ja, kar velik del nemcev pač ne živi od mamine plače.

mtosev je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

mtosev je izjavil:

Kar je meni čisto ok. Samo, da AfD ne pridobi preveč glasov. Imajo tam firewall pred afdjem.

Ne gre samo za Nemčijo - ampak Zahod v celoti - številnim NI ok politični status-quo, ki deluje na ta način, da je levica izsilila obstanek relativno šibkih desnih strank - ki so sprejemljive kot desno-sredinske - ki se jih uporabi samo za politično legitimacijo, nimajo pa nobene politične moči in se nerealni status quo podaljšuje v nedogled.
Več demokracije in večji nabor političnih pogledov je bil prisoten v Weimarski Republiki kot pa v modernih parlamentarnih demokracijah na Zahodu.
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.

Zgodovina sprememb…

Lej mtosevu je ok, debata je zaključena!

karafeka ::

Malidelničar je izjavil:

Več demokracije in večji nabor političnih pogledov je bil prisoten v Weimarski Republiki kot pa v modernih parlamentarnih demokracijah na Zahodu.

Bistveno se je vprašat kaj je vzrok temu.....začne se na e in konča na lita.

Slab izgovor! Elita smo tudi mi, Člani Sloteha, pa ne delamo pizdarij!

Kolikor mi je znano, Slovenija nima nobenega milijarderja. Ali pač?

Pa tudi z milijardo nisi bogve kaj danes. Jih moraš imet vsaj ene par sto, da imaš dovljšen globalni vpliv. Imo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Meni je bilo enkrat čudno, nekje sem bil ne vem kaj že, tečaj al neki, 10 let nazaj (v Sloveniji), in smo se pogovarjali in je ena soudeleženka, prepričana progresivna levičarka, rekla, kako je Angela Merkel super in da bi ona, če bi bila Nemka, volila za njo, ker vodi tako dobro politiko.
Po tem vidiš, kako je CDU/CSU zabluzila na polno v zadnjih 25 letih.
CDU/CSU sploh ne izpolnjuje svoje politične vloge - ni čudno, da potem masovno raste AfD.
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.

Tudi meni je bila Merklova zelo všeč in bi volil zanjo.

Merz je bil izvoljen na podlagi laži. Takoj ko je postal kancler, je podpisal skoraj bilijon (tisoč milijard) za vojsko in pripadajočo infrastrukturo. Ni čudno, da je stranki tako ekstremno padla priljubljenost. Vojaška elita pa si mane roke, medtem ko ostala podjetja zapirajo fabrike in odpuščajo. Ni čudno, da imajo navečje število bankrotov po 2013.
Folk si seveda želi izboljšanja stanja in verjame puhlicam AfD-ja. Za njih glasujejo celo imigranti. Tisti manj kratkovidni se pa izseljujejo.

mtosev je izjavil:

Tudi meni je bila Merklova zelo všeč in bi volil zanjo.

Glede na to da je vsem počasi jasno, da je zafurala ne samo Nemčijo, ampak pol Evrope, se ti niti malo ne čudim.

Tako veliko je bilo govora o državljanski vojni v dream land. Zna bit, da bo prej v Nemčiji...

Velki ::

Verjetno pa se je veliko ljudi enostavno naveličalo in zato volijo AfD (da je toliko Nemcev ki ima zaupanje v AfD ne verjamem). Jaz vem da pripadajo eliti (če jim je Elon vzgled veš koliko je ura), vendar jih bi vseeno volil ravno zato da pokažem ti isti eliti naj bodo malo bolj previdni. Namreč če ugotovijo da lahko narod kaj hitro izvoli skrajneže se bodo verjetno malo bolj brzdali. Lahko se kaj hitro zgodi da pridejo gor skrajneži ki niso njihovi in takrat lahko pade tudi kakšna elitna glava.

esel ::

Utk je izjavil:

mtosev je izjavil:

Da vodi skrajna desnica je slabo.

Če bi bilo absolutna resnica, da je AfD slab za Nemce, jih ne bi volil nihče.

Zakaj misliš da si ti bolj pameten in kompetenten za ocenjevat ali je to slabo ali dobro?

Ne podcenjuj človeške neumnosti!
V zgodovini maš polno primerov, ko so ljudje masovno podpirali katastrofalne odločitve. Popularnost še nikoli ni bila dokaz pameti ali kakovosti. Mimogrede, tudi Hitler je bil izvoljen na volitvah.

Se je za zamislit kako nesposobni so bili njegovi predhodniki, da je nazadnje folk volil Hitlerja. Ali pa Trumpa, Janšo, list goes on.

Hitler je na silo vzel židom in dal klenim nemcem v obliki sociale. Kdo ga ne bi imel rad.

esel ::

Utk je izjavil:

Se je za zamislit kako nesposobni so bili njegovi predhodniki, da je nazadnje folk volil Hitlerja. Ali pa Trumpa, Janšo, list goes on.

Slabi predhodniki pojasnijo, zakaj ljudje volijo skrajnost, ne pojasnijo pa zakaj je skrajnost dobra izbira.
Če je AfD slaba za Nemčijo, je slaba ne glede na to, kako nesposobni so bili tisti pred njo.

deepsick ::

karafeka je izjavil:

1. Kolikor mi je znano, Slovenija nima nobenega milijarderja. Ali pač?
2. Pa tudi z milijardo nisi bogve kaj danes. Jih moraš imet vsaj ene par sto, da imaš dovljšen globalni vpliv. Imo.

1. Kaj pa v tvoji ulici? Zdaj ti je dovolj elita v Sloveniji ali bi poiskal kakšno večjo? Aja, ne veš, kje iskati...
2. Ja - elita z vplivom (recimo - msm) ni čisto isto kot elita z denarjem, sta pa res mnogokrat povezani, ni to redek pojav v družbi/zgodovini.

esel je izjavil:

Slabi predhodniki pojasnijo, zakaj ljudje volijo skrajnost, ne pojasnijo pa zakaj je skrajnost dobra izbira. Če je AfD slaba za Nemčijo, je slaba ne glede na to, kako nesposobni so bili tisti pred njo.

Skrajnost je samo msm narativa, kjer izgubljajoče obstoječe powers-that-be postavljajo 'požarni zid v zavesti plebejcev'.

Na dolgi rok je vse mogoče, tudi liter dizla za 1,00EUR - je bil Stevanović datumsko konkreten? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deepsick ()

Tu se verjetno pogovarjamo o svetovnemu vplivu, ne? Ker drugače lahko gremo na take nivoje, da se lahko ženo označi za elito :). Pa bogvari ne ji povedat.:)

Za vsakim gibanjem je zadaj denar, moč in informacije. Prevaga tisti, ki ima več tega. Zato pa bi morali kot celotna družba stremet na vseh nivojih za enakopravnost in izkoreninjenje elit.

Zgodovina sprememb…

mtosev, Utk: realno a je bila Merklova po politikah sploh konservativna in a je CDU/CSU sploh vodila konservativne politike? Poglejmo:
1. Spopadanje z dolžniško-evrsko krizo: izravnan budget, odplačevanje dolgov, stabilnost proračuna - DA to je konservativno.
2. Zaprtje jedrskih elektrarn zaradi Fukušime - NE, to ni konservativno, sploh ker je bilo izvedeno ob podleganju levega javnomnenjskega pritiska
3. Zeleni prehod v smislu spodbujanja nemških industrijskih kapacitet in krepitve izvoza v ključnih panogah - DA, to je konservativno, cilj krepitve narodnega gospodarstva
4. Zeleni prehod in intenzivno opuščanje premoga, goriv itd. - NE, to ni konservativno, ker je tehnološki prehod na elektriko ideološko izsiljen in ni del organskega tehnološkega razvoja
5. Sprejemanje ilegalnih migrantov in izjava "Wir schaffen es." v kontekstu krize l. 2015 - NE, absolutno ne-konservativno, noben konservativec ne podpira večje multu-kulturalizacije družbe, ker sam sebi politično pljuva v skledo
6. Mehčanje stališč stranke in njeno premikanje v sredino za vsako ceno - NE, to ni konservativno, ker na dolgi rok šibi politično konservativno pozicijo za naslednike in politično pomaga nasprotniku

Ironično je predvsem to, da je prva iteracija AfD-ja kot konservativno-klasične liberalne stranke (pred pojavom gibanja Pegida, ki je potem ključno vplivalo na spremembe v AfD-ju, AfD so na začetku ustanovili prebežmniki iz CDU/CSU) naslavljala dodatno ravno točko 1, kjer Merklova JE delovala konservativno: zavzeli so še bolj orto-pozicijo in bili proti reševanju Grčije in opozarjali na pomanjkljivosti valutne unije (njihov znan slogan takrat je bil "Euro spaltet Europa!" - "Evro lomi/deli Evropo").
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.

Če je AfD slaba za Nemčijo, je slaba ne glede na to, kako nesposobni so bili tisti pred njo.

Ne, pa je "glede na to". Ker če dovoliš, da grejo eni skrajneži predaleč, dobiš nazadnje še večje skrajneže na drugi strani.
Zato imamo v NY muslimanskega komunista, v DC pa Trumpa. Kdo lahko reče da je karkoli od tega dobro.
Če se bojo po Trumpu demokrati zresnili, bo to dobro za vse.
Tudi Nemci se še lahko zresnijo preden AfD zavlada. Lahko se pa ne, pa bo zavladala. Demokracija pa to.

karafeka je izjavil:

Za vsakim gibanjem je zadaj denar, moč in informacije. Prevaga tisti, ki ima več tega. Zato pa bi morali kot celotna družba stremet na vseh nivojih za enakopravnost in izkoreninjenje elit.

Saj boš enakopraven, ko boš dobil določen UTD. Kaj več pa še potrebuješ? Dopamin dobiš preko msm.

Če bo elita namenila vse njihove bilijone za svetovni UTD, sem takoj za to.

Elita bo namenila vse njihove bilijone, namenjene za UTD, za izplačilo svetovnega UTD, brez skrbi.

Tudi država bo namenila ves denar, namenjen za UTD, za državni UTD.

Kaj hočeš boljšega, če bi te slučajno kdo vprašal?
:D

Dvomim da bo elita dala cent za UTD raji.
Bodo pa vsekakor prisilili države v to. In bodo ubili dve muhi na en mah, folk bo zadovoljen, države pa še bolj siromašne in še bolj v rokah elite.

Mogoče. In kaj nam je potem storiti?

nejc_nejc ::

deepsick je izjavil:

prav nič
teraš kot sedaj
utd je resitev za ene 3 mesece...

Ja, samo včasih nekateri ne verjamejo, če jim pokažeš rezultat, hočejo tudi pot do njega, ki je sicer ne bi prehodili izven forumskih okvirjev :D

deepsick je izjavil:

Ob takem vprašanju se je potrebno zazret v zgodovino.
Nekaj iztočnic: le vkup uboga gmajna, Matija Gubec.
Pa to se takrat ni dogajalo samo na našem ozemlju, ampak po celotni Evropi.

Zato pa navija elita za UTD, zaradi strahu.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

kaj potem sprašuješ :P

bodo dali Utd, in potem, kaj bo?

vse cene gor tocno za to vrednost, interpolirano na posamezne stroškovne enote na mesec.
po moje se bo v ene 3 ajde 4 mesecih naštelalo in jovo na novo....

Aha ok, si me z Matijem Gubcem prepričal v celoti, šele zdaj razumem. Od takrat ni več elit, niti v 21 stoletju, razumem, razumem...

Bomo na forumu prebrali kak Karafekin manifest kmalu, po možnosti napisan s ChatGpt?

Kretencr ::

karafeka je izjavil:

deepsick je izjavil:

:))

Kretencr je izjavil:

karafeka je izjavil:

deepsick je izjavil:

:))

To je uno ko "elita" dovoli razne proteste proti "sistemu". Joj, joj, strašna Raja, tako smo prestrašeni! :D

esel je izjavil:

Utk je izjavil:

Slabi predhodniki pojasnijo, zakaj ljudje volijo skrajnost, ne pojasnijo pa zakaj je skrajnost dobra izbira.

Zakaj je že slaba za nemčijo?

deepsick je izjavil:

Aha ok, si me z Matijem Gubcem prepričal v celoti, šele zdaj razumem. Od takrat ni več elit, niti v 21 stoletju, razumem, razumem...

Bomo na forumu prebrali kak Karafekin manifest kmalu, po možnosti napisan s ChatGpt?

Kako je že končal Matija Gubec?

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Smešno je,
da po skoraj petih letih še vedno rusophrenik nisi sposoben opredeliti,
pod kakšnimi pogoji zmagujemo v Ukljani.

WizzardOfOZ je izjavil:

Kako je že končal Matija Gubec?

Slaven. Tako da še 500 let po tem govorimo o njem.
Pa mimogrede, ni bil to ne prvi, in ne zadnji upor. Definitivno pa je bil vzor vsem naslednjim.
Pa kot sem že omenil, istočasno se je podobno dogajalo tudi drugje po Evropi.

In zakaj so bili ti upori? Ker je elit...eee..žlahtna gospoda stiskala kmete z vedno novimi davki in jim jemala toliko, da niti za lastno preživetje niso več imeli. In ti upori so korak za korakom pripomogli k spremembam.

tony1 ::

Da vam ne bo kdo povedal, da je bilo Gubčevih davkov in tlake precej manj kot je plačaš z današnjo povprečno plačo...