» »

Gmail in dvostopenjsko preverjanje

Gmail in dvostopenjsko preverjanje

polozweii ::

Od pred kratkim imam v Gmail izklopljeno preverjanje s cifro iz Google Authenticator. Verjetno sem pomotoma obkljukal da na tem PC ne potrebuje preverjanja.
https://ibb.co/xK0sqDH2
Zgoraj so navodila iz UI in prtscr iz katerega se zdi da je vklopljeno. Kako naprej?

mtošev ::

Odstrani "ključ za dostop" oz passkey, pa te bo spet spraševalo za MFA.

https://ibb.co/6cyvKP9c
Ključa za dostop se ne da odstranit ker ga sploh ni - sicer pa ali nista to ločeni zadevi?

UI pravi da sta povezani.
Da, odstranitev ključa za dostop (passkey) lahko povzroči, da vas bo Google ob prijavi ponovno začel spraševati po klasičnem večstopenjskem preverjanju (MFA), vendar le pod določenimi pogoji.

Kakorkoli že, Ključ za dostop ni bil ustvarjen.

delavec44 ::

Včasih je bilo dovolj, da si piškotke pobrisal. Samo to si verjetno prvo probal?

Ja zdaj pa dela.
Kje/kaj se shrani v piškotke da neha delat?

delavec44 ::

Ta flag, da PC ne potrebuje preverjanja se shrani v piškotek. Poteče v 30 dnevih ali nekaj takega.

Zato je bolje incognito kjer piškotkov ne shranjuje ali se pobrišejo ob izhodu. Za take PCje.

Danes prižgem pc in mi ponudi če obnovim sejo (včeraj sem verjetno izklopil vtičnico ko je bil še v stanju spanja)
Obnovim sejo in v gmail pridem brez da bi moral prej vpisat kakršnokoli geslo - to se mi iz varnostnih razlogov ne dopade.

mtošev ::

So ti že predlagali - uporabi zasebno brskanje. Ali pa se po uporabi vedno izpiši...

rusilec ::

Imej posebej brskalnik samo za Gmail. Sam imam posebej virtualko za to.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gmail telefonsko preverjanje

Oddelek: Omrežja in internet
202445 (788) polozweii
»

Microsoft: ne uporabljajte večstopenjske avtentikacije s SMS ali telefonskimi klici

Oddelek: Novice / Varnost
4716416 (7973) Mr.B
»

Gmail širi potrebo po 2FA

Oddelek: Novice / Varnost
55641 (5026) Lonsarg
»

Google začel preizkus sveta brez gesel

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4715247 (10731) Lonsarg
»

YubiKey in 2nd Factor Authentication