Forum » Loža » Vlada v senci in delovanje opozicije
Vlada v senci in delovanje opozicije
FireSnake ::
Najprej vir.
Zdaj, delovati naj bi začeli s 13. septembrom.
Ampak trenutno ne kaže najbolj vzpodbudno.
Iz vira:
Vaša mnenja?
Kaj se bo iz tega izcimilo?
Ker golob je rekel:
Tukaj.
Povezava do prejšnje teme.
Zdaj, delovati naj bi začeli s 13. septembrom.
Ampak trenutno ne kaže najbolj vzpodbudno.
Iz vira:
Socialni demokrati so sporočili, da se ne bodo pridružili oblikovanju vlade v senci. "Ne potrebujemo okvirov, katerih pravila postavlja ena politična stranka," so zapisali in dodali, da bodo gradili močno alternativo z odgovornim sodelovanjem v opoziciji. Sodelovanje so zavrnili tudi v Prerodu Vladimirja Prebiliča – ker niso bili del koalicije pod vodstvom Goloba, se tudi danes ne vidijo v vladi v senci, so zapisali.
Vaša mnenja?
Ker golob je rekel:
Vidimo, da obstaja potreba, da ljudem predstavimo alternativo z bolj strokovnimi predlogi
Tukaj.
Povezava do prejšnje teme.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
feryz ::
Kakšno mnenje bi sploh rad?
Kup pokvarjenih, lažnivih in skorumpiranih politikov odpira usta, da pridejo ven laži. Od katerih bo efekta točno nič.
In vlada na soncu ni niti malo drugačna. Ampak popolnoma enaka.
Kup pokvarjenih, lažnivih in skorumpiranih politikov odpira usta, da pridejo ven laži. Od katerih bo efekta točno nič.
In vlada na soncu ni niti malo drugačna. Ampak popolnoma enaka.
mtošev ::
Na forumu išče potrditev svoje brezpogojne ljubezni za Janeza Janšo. In pa pozornost. Nič drugega.
On topic: opozicija je vložila zakonski predlog, ki predvideva dva referendumska dneva na leto
On topic: opozicija je vložila zakonski predlog, ki predvideva dva referendumska dneva na leto

lynxslo5 ::
Predlagam, da namesto Goloba vlado v senci prevzame Maljevac. On je edini, ki nas lahko reši.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
Na forumu išče potrditev svoje brezpogojne ljubezni za Janeza Janšo. In pa pozornost. Nič drugega.
Ne rabiš biti nestrpen.

lynxslo5 ::
Svoboda in njeni sateliti bi lahko zakonski predlog, ki predvideva dva referendinska dneva vložili že takrat, ko so imela 4 leta imeli obsolutno večino v DZ. Takrat jim to ni dišalo, sedaj pa to iz opozicije podpirajo, da bi lahko lažje sabotirali vlado.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lynxslo5 ()
Dimnik ::
harmonkar9 ::
Levaki ponavljajo za odličnimi domoljubnimi idejami Gospoda Janše, ampak nimajo pojma o osnovah, sončnega kralja gredo oni postavit na čelo senčne vlade, temu bi se še krave smejale. Gospoda Janšo pa zmerjajo s "princem teme", vodi pa sončno vlado, to tudi ne gre skupaj. Zmešani levaki so vse pomešali.
Pravilno, premalo imamo na forumu takih garaških domoljubnih političnih poročevalcev, kot je FireSnake. Edino na zunanjepolitičnem področju mu mogoče konkurira Chalky, čeprav mu do takih epskih obveščevalnih dosežkov FireSnakea še vseeno kar nekaj manjka.
mtošev ::
Holy shit. To ni obveščevalni dosežek. Tip dobesedno živi slovensko politiko.
Pravi domoljub, imamo srečo da je na strani Gospoda Janše.
Pravi domoljub, imamo srečo da je na strani Gospoda Janše.
Po drugi strani pa včasih posumim, da je Firesnake levakarski trol, ki se izdaja za domoljuba, da bi osmešil domoljubno politiko od znotraj. Tukaj je širil skrito levakarsko propagando preko sveže uravnoteženega MSM in prosil mtoseva, da mu pomaga pri branju in razumevanju članka, ki ga je sam prilepil. Kaj si naj človek misli o njem ob takih izpadih?
DamijanD ::
Ne vem, če smo že imeli kdaj konstruktivno opozicijo. Čisto vsi v opoziciji vedno mečejo polena pod noge vladajočim. Naša politika je tako lep primer nefunkcionalne demokracije...

Miki N ::
harmonkar9 je izjavil:
Po drugi strani pa včasih posumim, da je Firesnake levakarski trol, ki se izdaja za domoljuba, da bi osmešil domoljubno politiko od znotraj.
Odlična "duplerica". Če bo kdaj Sloteh Trol akademija ustanovila katedro nujno Harmonkota za dekana. TO je masterclass! Respect, sensei - ostali se lahko zgolj učimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Ne vem, če smo že imeli kdaj konstruktivno opozicijo. Čisto vsi v opoziciji vedno mečejo polena pod noge vladajočim. Naša politika je tako lep primer nefunkcionalne demokracije...
Tole v večini drži.
Je pa N.Si dala golobji hunti nekaj dobrih predlogov v obliki amandmajev.
Sprejetega je bilo bore malo. Samo zato, ker ni prišlo iz prave strani.
Spomnimo se lahko primera, ko so predlog zavrnili. Kasneje pa je pernati sam prišel s kopijo tega predloga. Ko si je, na koncu mandata, želel rešiti kožo.
Nakar se je čudil, da podpore ni.
Je pa res, da je zakon nastavljen tako.
Naloga opozicije je, da predlaga amandmaje. V času pernatega je bilo tega kar veliko. Živi bili in videli koliko bo tega v tem mandatu.
Glugy ::
Me ne preseneča. SD je bil vedno najbolj pokvarjen člen na levi sredini. Ravno tako kot je SDS najbolj pokvarjen člen na desnici.
Problem je namreč ravno v tem da so to kot Republikanci pa Demokrati v tem smislu da so vedno eni ali drugi v vladi in se zato kader tam nikoli ne prečisti ker vedo da bodo prej ali slej - po navadi naslednjič ravno oni prišli na vrsto za korupcijo, nepotizem in ignoriranje potrebe ljudstva. SD se samo pretvarja biti lev, če ne bi bilo Levice bi vidli da so dejansko sredinarji, tako se morajo pa malo delat da so levi da jim Levica ne pobere glasove.
Problem je namreč ravno v tem da so to kot Republikanci pa Demokrati v tem smislu da so vedno eni ali drugi v vladi in se zato kader tam nikoli ne prečisti ker vedo da bodo prej ali slej - po navadi naslednjič ravno oni prišli na vrsto za korupcijo, nepotizem in ignoriranje potrebe ljudstva. SD se samo pretvarja biti lev, če ne bi bilo Levice bi vidli da so dejansko sredinarji, tako se morajo pa malo delat da so levi da jim Levica ne pobere glasove.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
c3p0 ::
Počakajmo torej še slaba dva meseca, da dr. Holob pride iz svojih počitnic, nato bomo več vedeli. Do takrat pa spoštujmo njegovo pravico do odklopa.
Kako žalostno, da se svet ne prilagajo njegovemu urniku.
Kako žalostno, da se svet ne prilagajo njegovemu urniku.
oo7 ::
Vaša mnenja?
Golob je imel največjo večino v samostojni Sloveniji pa ni naredil nič za Slovenijo. Sedaj se bo pa skrival v senci in pametoval to je pa tudi vse.
Ideja je drugačna.
On je govoril, da bojo ljudje v senci dajali dobre predloge.
Vključeni pa naj ne bi bili le politiki, temveč tudi ostali strokovnjaki.
Torej: sam ----> skupaj ----> po košarici zopet sam.
Malo kaotično.
Živi bili in videli če se bo iz tega kaj izcimilo ali gre spet za prazne besede.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
srus ::
Pa ja ni "vlada v senci" na dopustu, če začnejo delati šele septembra.
Ali se do takrat hladijo kje v senci na hrvaški obali. Sicer mi je, kot normiranemu s.p., edina želja v življenju, da nikoli več ne vidim Nosonjinega* ksihta.
Nosonja* - poznan tudi kot financ minister Boštjančič. Človek z impresivnim portfeljem direktorovanja in članstva v nadzornih svetih propadlih podjetij, ki ga je v zadnjih dvajsetih letih njegove kariere na vse položaje nastavila politika.
Ali se do takrat hladijo kje v senci na hrvaški obali. Sicer mi je, kot normiranemu s.p., edina želja v življenju, da nikoli več ne vidim Nosonjinega* ksihta.
Nosonja* - poznan tudi kot financ minister Boštjančič. Človek z impresivnim portfeljem direktorovanja in članstva v nadzornih svetih propadlih podjetij, ki ga je v zadnjih dvajsetih letih njegove kariere na vse položaje nastavila politika.
primoz4p ::
To ...
Manjše levosredinske stranke so v povabilu v senčno vlado prepoznale namero Roberta Goloba, da se že zdaj ustoliči kot edini možni prihodnji predsednik vlade, njim pa nameni zgolj vlogo statistov v svojem projektu vrnitve na oblast. Kaj jih je še zmotilo na kosilu prejšnjo sredo, na katero jih je povabil predsednik Gibanja Svoboda, in kako se nameravajo izviti iz Golobove sence?
"Enostavno imamo mi znotraj strukture stranke svoje strokovne svete, njihovo delo pa koordinirajo predsednik in podpredsedniki SD. Ne vem, zakaj bi nas kdorkoli drug uokvirjal pri snovanju alternativne politike, v katero verjamemo in smo prepričani, da jo lahko sami predstavljamo s svojimi socialdemokratskimi idejami," je za N1 odločitev dodatno pojasnil podpredsednik stranke in poslanec Luka Goršek, ki se je kosila pri Golobu v imenu SD udeležil skupaj z glavno tajnico Živo Živković.
Po besedah več naših virov naj bi bili nekateri udeleženci sestanka tudi začudeni nad tem, da namerava Golob k sodelovanju v strokovnih svetih svoje vlade v senci po lastnem izboru povabiti nekatere člane Levice in SD oziroma naj bi to mimo vodstev teh strank celo že storil.
https://n1info.si/novice/slovenija/kako...
Skratka sončni, pardon senčni, kralj.
Manjše levosredinske stranke so v povabilu v senčno vlado prepoznale namero Roberta Goloba, da se že zdaj ustoliči kot edini možni prihodnji predsednik vlade, njim pa nameni zgolj vlogo statistov v svojem projektu vrnitve na oblast. Kaj jih je še zmotilo na kosilu prejšnjo sredo, na katero jih je povabil predsednik Gibanja Svoboda, in kako se nameravajo izviti iz Golobove sence?
"Enostavno imamo mi znotraj strukture stranke svoje strokovne svete, njihovo delo pa koordinirajo predsednik in podpredsedniki SD. Ne vem, zakaj bi nas kdorkoli drug uokvirjal pri snovanju alternativne politike, v katero verjamemo in smo prepričani, da jo lahko sami predstavljamo s svojimi socialdemokratskimi idejami," je za N1 odločitev dodatno pojasnil podpredsednik stranke in poslanec Luka Goršek, ki se je kosila pri Golobu v imenu SD udeležil skupaj z glavno tajnico Živo Živković.
Po besedah več naših virov naj bi bili nekateri udeleženci sestanka tudi začudeni nad tem, da namerava Golob k sodelovanju v strokovnih svetih svoje vlade v senci po lastnem izboru povabiti nekatere člane Levice in SD oziroma naj bi to mimo vodstev teh strank celo že storil.
https://n1info.si/novice/slovenija/kako...
Skratka sončni, pardon senčni, kralj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
Utk ::
Haha, ima neumnost Goloba sploh kako mejo?
Celo jaz sem mislil da se je o tem vsaj malo prej pomenil z ostalimi strankami, ki jih je omenjal.
Celo jaz sem mislil da se je o tem vsaj malo prej pomenil z ostalimi strankami, ki jih je omenjal.
+1. Naj si pri Gospodu Janši pogleda, kako se najprej dogovoriš, preden javno nekam vabiš, da ne izpadeš bedak.
fikus_ ::
Ta in/ali vse vlade v senci so en larifari, bolj za dogovarjanje, kako bodo proti. Golob&Co so imeli možnost kaj narediti, isto velja za IJJ&Co in njihove vlade v senci, ponujanje sodelovanja,.....
Naj delajo konstriktivno, ko prevzamejo vlado, ne pa prepuvcavanje naši, vaši,....
Naj delajo konstriktivno, ko prevzamejo vlado, ne pa prepuvcavanje naši, vaši,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Telbanc ::
https://slovenskenovice.delo.si/novice/...
"Poslanska skupina Svoboda je v zakonodajni predlog vložila predlog zakona o finančni podpori mladim za dostop do kulturnih dobrin."
Kva je tem v Svobodi, a bi radi meli vlado v senci dva mandata. Keri kekci. Sabotirali pa so neuspešno sprejemanje zakona o vrednotenju nepremičnin, katerga nesprejetje bi prizadelo 33.000 ljudi. Butale na kvadrat. Nej dajo kake bone za kurjavo. Bi blo bolj pametno. Družinam z otroki.
"Poslanska skupina Svoboda je v zakonodajni predlog vložila predlog zakona o finančni podpori mladim za dostop do kulturnih dobrin."
Kva je tem v Svobodi, a bi radi meli vlado v senci dva mandata. Keri kekci. Sabotirali pa so neuspešno sprejemanje zakona o vrednotenju nepremičnin, katerga nesprejetje bi prizadelo 33.000 ljudi. Butale na kvadrat. Nej dajo kake bone za kurjavo. Bi blo bolj pametno. Družinam z otroki.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
harmonkar9 je izjavil:
+1. Naj si pri Gospodu Janši pogleda, kako se najprej dogovoriš, preden javno nekam vabiš, da ne izpadeš bedak.
Janša je dal ven ponudbo za sodelovanje.
Golob je napovedal začetek vlade v senci na konkreten datum. Nekako je samoumevno da imaš v vladi več strank. Če ne, ni vlada v senci, ampak nek strokovni svet stranke ali kaj podobnega. No, sej Svoboda tega res nikoli ni imela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
razor1911 ::
harmonkar9 je izjavil:
Golob je napovedal začetek vlade v senci na konkreten datum. Nekako je samoumevno da imaš v vladi več strank. Če ne, ni vlada v senci, ampak nek strokovni svet stranke ali kaj podobnega. No, sej Svoboda tega res nikoli ni imela.
Ja, Janša je hotel krivdo njegovih bodočih potez narediti problem tudi opozicije oz. konsenza vlade in opozicije, pa ni
nihče tako neumen.
Zdaj bodo lahko predlagali rešitve in pokazali s prstom na vlado, če vlada ne bo upoštevala, skratka zrušili so vladino
idejo o "skupni odgovornosti" in jo naredili samo vladino odgovornost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
harmonkar9 je izjavil:
Levaki lažejo, da si domoljubi kar sproti izmišljujemo neka pravila skoraj tako kot pernati in da je lahko tudi ena sama stranka v vladi, če ima zadostno število sedežev, za "vlado v senci" pa sploh ni nekih standardov razen tistih, ki jih določimo domoljubi.
Vladati v senci je tako, da obujaš spomine, kako si vladal, ali bolje rečeno zapravljal davkoplačevalski denar ...
Dr. Robert Golob is with Tina Gaber.
? Lani sem imel privilegij, da sem prihod Tadeja Pogačarja v Pariz in zaključni spektakel spremljal v živo. Kako je videti vožnja po progi? V zgornjem videu.
https://www.facebook.com/reel/104984973...
ps.
Video ne prikazuje Pogačarja ...
Dr. Robert Golob is with Tina Gaber.
? Lani sem imel privilegij, da sem prihod Tadeja Pogačarja v Pariz in zaključni spektakel spremljal v živo. Kako je videti vožnja po progi? V zgornjem videu.
https://www.facebook.com/reel/104984973...
ps.
Video ne prikazuje Pogačarja ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
golobarji na zaupanje 17, trenutno 2.
Nikjer ne zasledim komentarjev trenutne opozicije na to temo.
Nikjer ne zasledim komentarjev trenutne opozicije na to temo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
mirator ::
Ko berem vse te komentarje v tej in podobnih temah, si ne morem kaj, kot da se nasmejem nebulozam.
Predvsem tistim, ki jim je JJ malik.
Ful jih moti neki Golob, ki je pač dobil priliko voditi vlado en mandat in na čuden način izgubil priliko, voditi vlado še en mandat. In tega Goloba sedaj razni samoimenovani domoljubi, nikakor ne morejo pozabiti. Da pa lahko vodijo novo vlado, so pritlehno pripravljeni na sodelovanje tudi s fičfiričem (ki ga vsi, na obeh političnih polih, imamo za neverodostojnega).
Mislim, da sem že večkrat zapisal da mene politika sploh ne zanima, vpliva pa politika, brez mojega pristanka, na kvaliteto mojega življenja.
Predvsem tistim, ki jim je JJ malik.
Ful jih moti neki Golob, ki je pač dobil priliko voditi vlado en mandat in na čuden način izgubil priliko, voditi vlado še en mandat. In tega Goloba sedaj razni samoimenovani domoljubi, nikakor ne morejo pozabiti. Da pa lahko vodijo novo vlado, so pritlehno pripravljeni na sodelovanje tudi s fičfiričem (ki ga vsi, na obeh političnih polih, imamo za neverodostojnega).
Mislim, da sem že večkrat zapisal da mene politika sploh ne zanima, vpliva pa politika, brez mojega pristanka, na kvaliteto mojega življenja.
vpliva pa politika, brez mojega pristanka, na kvaliteto mojega življenja.
Se 100% strinjam.
--------------------------------------
Če si pernati delovanje vladi v senci predstavlja na takšen način, potem si dobrih predlogov iz strani opozicije ne moremo obetati.
Iz vira:
Dogajanje je za Info360 komentiral tudi Žiga Turk, ki pravi, da gre zgolj za predstavo za javnost in ustvarjanje lažnega občutka, da so aktivni. "Predlog je namenjen samo temu, da v medijih nastaja občutek, da nekaj delajo, da poskakujejo in vpijejo: 'Tukaj smo, tukaj smo,' ter jim 'depolitizirani' mediji uslužno namenjajo pozornost, kot da bi šlo za resno pobudo, ne pa za cirkusantstvo," je dejal Turk.

endelin ::
Opozicija in njihovi sponzoruški MSM bodo sedaj 4 leta ustvarjali psihozo ker drugače ne gre? Še 100 dni ni minilo in že rovarijo vsak dan zapored
državotvorno kajne...
Prej 4 leta kot da nimamo opozicije. Sedaj je opozicija vec v medijih kot koalicija
Kaj bo šele jeseni, ker so že poleti tako dejavni. Kot sem pričakoval. Msm in opozocija iz roko v roki ;) oboji obožujejo sistemsko korupcijo iz katere se napajajo?
Prej 4 leta kot da nimamo opozicije. Sedaj je opozicija vec v medijih kot koalicija
Kaj bo šele jeseni, ker so že poleti tako dejavni. Kot sem pričakoval. Msm in opozocija iz roko v roki ;) oboji obožujejo sistemsko korupcijo iz katere se napajajo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Nihče normalen ne malikuje Janšo. Da pa marsikdo Goloba.
Janša je bil pač nazadnje edina realna možnost, da se znebimo najbolj nesposobne (tudi če zanemarimo pokvarjenost) vlade v zgodovini. Ne samo da nam je dvigoval davke in kradel, še skregal se je z vsemi. Kdo lahko našteje 2 državna obiska kogarkoli iz kjerkoli zadnje 2 leti, ko so tudi tujci skapirali kakšen blefer in nesposobnež je? Da o Fajonki niti ne govorimo.
Ne gre se za to, da bi bil Janša nek car. Gre se za to, da je bilo to hunto nujno zamenjat.
Če kdo hoče konkretne razloge, obstaja cel seznam, škoda da naštevam ker bi sigurno vsaj 30 velikih neumnosti pozabil.
Janša je bil pač nazadnje edina realna možnost, da se znebimo najbolj nesposobne (tudi če zanemarimo pokvarjenost) vlade v zgodovini. Ne samo da nam je dvigoval davke in kradel, še skregal se je z vsemi. Kdo lahko našteje 2 državna obiska kogarkoli iz kjerkoli zadnje 2 leti, ko so tudi tujci skapirali kakšen blefer in nesposobnež je? Da o Fajonki niti ne govorimo.
Ne gre se za to, da bi bil Janša nek car. Gre se za to, da je bilo to hunto nujno zamenjat.
Če kdo hoče konkretne razloge, obstaja cel seznam, škoda da naštevam ker bi sigurno vsaj 30 velikih neumnosti pozabil.
Zgodovina sprememb…
mirator ::
Golob je plesal eno samo poletje, zato ne vem, kdo bi ga malikoval. Tudi če pogledaš, je zadnje desne vlade vodil edino JJ, medtem ko so se na levi strani mandatarji menjali. Očitno na levi starni iščejo nekoga primernega, medtem, ko desna stran vztraja pri JJ. Ni pa ne ena ne druga vlada kaj spremenila glede korupcije, edino kar je, da JJ hoče na vsak način spremeniti zgodovino, kar pa mu tudi ne uspeva in ga dela večnega poraženca.
Pa še to je zanimivo, skoraj vse vlade se večinoma ukvarjajo same s sabo in za stanje krivijo prejšno vlado.
Pa še to je zanimivo, skoraj vse vlade se večinoma ukvarjajo same s sabo in za stanje krivijo prejšno vlado.
Nihče normalen ne malikuje Janšo.
Kaj pa ti veš o normalnosti? Zelo malo, približno toliko kot o rodilniku.
Npr. zgoraj omenjeni vselej normalni in necirkusantski domoljub gospod Žiga Turk je pravo merilo normalnosti, ne pa vi antijanša levaki.:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Golob je plesal eno samo poletje, zato ne vem, kdo bi ga malikoval.
Si pač zamudil na twiterju kakšne slavospeve so pisali o njem. Kakšen genij je, strokovnjak za vse, doktor, športnik, ni da ni. Potem so se sicer oglasili nekateri, ki so te njegove "uspehe" in "genialnosti" spremljali od blizu, pa spet ni bilo prav...
Tudi če zanemarimo pokvarjenost in nesposobnost za to funkcijo, človek je enostavno neizmerno len. Že zarad tega ni primeren za to, pa še za marsikaj drugega. Zato tudi iz te vlade v senci ne bo nič. On ne bo delal nič, drugi zanj pa tudi ne.
Zgodovina sprememb…
Zvezdica27 ::
shadow cabinet je pogruntavščina v angleškem parlamentarizmu, kjer ima to smisel in dejansko delajo. In se pozicija z njimi aktivno ukvarja. Del tradicije.
V SLO pa bo to samo kup brezveznih predlogov brez podlage... tud če ne bi.
Sem popolnoma apolitičen, mislim pa da takega bebca kot je Pernati že dolgo ni bilo in ga ne bo, ga mora pa hudo boleti, ko ga Narod ni izvolil... oz. ga je, pa so ga na suho, ker je mislil... saj ne vem kaj je mislil. Gled ena kader v tej stranki (ki ni nič boljši od recimo desnih) mu to celo privoščim., Zdaj jih mora vsak dan gledati v DZ RS, prejs se je lahko skril v Vladi, jaja...
Je pa letos vsaj hudo zanimivo. Za kako komedijo snemati.
zz
V SLO pa bo to samo kup brezveznih predlogov brez podlage... tud če ne bi.
Sem popolnoma apolitičen, mislim pa da takega bebca kot je Pernati že dolgo ni bilo in ga ne bo, ga mora pa hudo boleti, ko ga Narod ni izvolil... oz. ga je, pa so ga na suho, ker je mislil... saj ne vem kaj je mislil. Gled ena kader v tej stranki (ki ni nič boljši od recimo desnih) mu to celo privoščim., Zdaj jih mora vsak dan gledati v DZ RS, prejs se je lahko skril v Vladi, jaja...
Je pa letos vsaj hudo zanimivo. Za kako komedijo snemati.
zz
Ministrica Ribič: Zaradi neustreznega načrtovanja se soočamo s 180-milijonskim primanjkljajem.
Kaj drugega je bilo za pričakovati od smrkavca, ki nima enega dneva realne delovne dobe?
Upajmo samo, da bo vsaj sedaj držal jezik za zobmi.
Kaj drugega je bilo za pričakovati od smrkavca, ki nima enega dneva realne delovne dobe?
Ministrica Ribič: Zaradi neustreznega načrtovanja se soočamo s 180-milijonskim primanjkljajem.
Jedro članka ...
Kot glavni razlog za manko sredstev je izpostavila dvig minimalne plače, ki se je povečala za 16 odstotkov, v načrtovanih odhodkih ministrstva pa sta bila upoštevana le dva odstotka. Nanjo so vezana starševska nadomestila, ki so po besedah ministrice največji odhodek ministrstva, in plačila osebnih asistentov ter zaposlenih v varstveno-delovnih centrih (VDC).
"Ne bom ugibala, ali je šlo pri tem načrtovanju za malomarnost ali zavestne odločitve, dejstvo pa je, da sredstva, ki bi morala zagotavljati varnost najbolj ranljivim, niso bila načrtovana v zadostnem obsegu," je dejala.
To je nemogoče, ker meščev vseskozi govori, da se levica bori za najranljivejše!
To bo neka pomota.
To bo neka pomota.
Squirrel ::
Skušam ugotoviti, o čem naj bi tekla ta tema oz. če se lahko premakne čez standardno offtopic kurčenje in obračunavanje vedno istih forumskih problematikov a la FirerSnake čez leve.
shmandi ::
Squirrel ::
Ja, precej nenavadna angažiranost standardnih forumskih problematikov v kurčenju, glede na to da gre za opozicijo.
Začne se kot "Vlada v senci in delovanje opozicije" ampak hitro postane samo še en standardni offtopic FirerSnake pljuvalnik čez "kuštravca" in levico. To je že prav bolezensko stanje.
Začne se kot "Vlada v senci in delovanje opozicije" ampak hitro postane samo še en standardni offtopic FirerSnake pljuvalnik čez "kuštravca" in levico. To je že prav bolezensko stanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()
Skušam ugotoviti, o čem naj bi tekla ta tema
No, je kar jasno izraženo. Tudi z viri.
Če ne razumeš, pač ne razumeš. S tem nič ni narobe.
Narobe pa je, da dejstva ignoriraš in jih nisi sposoben obsoditi.
Samo zato, ker so tvoji v igri. In to je velik problem.
Nakar se zatečeš h klasičnemu poniževanju (in to kar iz ljubega miru). Tipično za primitivce.
V bodoče ignoriram, ker ne prineseš nič k debati.
pernati se je lagal:
https://siol.net/novice/slovenija/podat...
Zdaj, taka stvar nas niti ne bi smela presenetiti.
Zlagal se je vedno, ko je odprl kljun.
Lagal takrat, čemu bi zdaj bilo kaj drugače?
Živi bili in videli. 13. september je blizu.
Lagal takrat, čemu bi zdaj bilo kaj drugače?
Živi bili in videli. 13. september je blizu.
pernati se je lagal:
Pernati bedak je nam, domoljubnim inženirjem pismenosti, lagal, da migrantov ni, zraven pa uvedel nadzor:
Spomnimo, da je Golobova vlada oktobra 2023 uvedla nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko.
Gospod Janša je pa že v nekaj dneh po prevzemu vlade migrantsko nevarnost odpravil, zato je lahko takoj ukinil brezvezen in neučinkovit pernati nadzor, čisto logično.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Kak nadzor je uvedla? Če na 6 mejnih prehodov postaviš po 2 policaja, bo kaj točno pomagalo?
Da je podrl ograjo je sicer prav, ker niti ta ne bi pomagala. Pomaga lahko samo dosledno vračanje takoj ko se napolne avtobus na Hrvaško ali pa še kam nižje.
Da je podrl ograjo je sicer prav, ker niti ta ne bi pomagala. Pomaga lahko samo dosledno vračanje takoj ko se napolne avtobus na Hrvaško ali pa še kam nižje.
Kak nadzor je uvedla? Če na 6 mejnih prehodov postaviš po 2 policaja, bo kaj točno pomagalo?
To vprašaj levake na Siolu, ki o nekem nadzoru sanjajo in lepijo lažne levakarske grafe, kako naj bi padlo od 2023 s 60000 na 15000 (in levaka Firesnakea, ki to lepi). Sem že večrat poudaril, da je domoljubno novinarstvo gospoda Janšiča na Siolu prešibko in da potrebujemo še nadaljno domoljubno uravnoteženje tam.
Glede tega se strinjam, da sta po 2 pernata policaja, ki migrante trpata na avtobus, prevelik strošek, ki preko previsokih davkov zmanjšuje konkorenčnost gospodarstva, to bi morali rešiti z avtomatskimi SMSi migrantom, naj se sami vkrcajo na avtobus, da jih peljemo nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()