» »

V Sloveniji več priseljencev kot otrok

V Sloveniji več priseljencev kot otrok

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
5

delavec44 ::

To da moramo mi poskrbeti za naše upokojence še ne pomeni, da moramo skrbeti tudi za delovno neaktivne družinske člane tujih prišlekov oz. njih samih, če so oni brezposelni. Se ti ne zdi, da bi tu pravila morala biti še strožja kot za naše državljane.

Zgodovina sprememb…

harmonkar9 ::

delavec44 je izjavil:

To da moramo mi poskrbeti za naše upokojence še ne pomeni, da moramo skrbeti tudi za delovno neaktivne družinske člane tujih prišlekov oz. njih samih, če so oni brezposelni. Se ti ne zdi, da bi tu pravila morala biti še strožja kot za naše državljane.

Levaki lažejo, da so pravila za tujce že danes bolj stroga kot za slovenske državljane in da je tudi zaradi tega 16 % tuje delovne sile pri samo 10 % tuje populacije (oz. 84 % slovenske delovne sile pri 90 % slovenske populacije). Po njihovo bolj tujci skrbijo za Slovence kot obratno. Res pa bi lahko bolj, za moj domoljubni okus je vse skupaj premalo. Zakaj ne bi več, če lahko več?

Zgodovina sprememb…

Saj nihče ne govori, da je problem v tistih 70% (če gledamo vsa leta in izpustimo upokojence in dijake), ki dejansko delajo. Problem je v ostalih 30%.

Sumarno (2011-2024) za delovno starost (20-64 let)
Skupaj priseljenih v starosti 20-64 let: 219.356
Delovno aktivni: 153.027 (69,8%)
Neaktivni (vzdrževane osebe/družinski člani ipd.): 58.476 (26,7%)
Brezposelni: 7.853 (3,6%)

Drugače si se pa ti prvi začel ponavljati.

enavlaka ::

Problem je tudi v 70% ki delajo, pa ne delajo dovolj. Se ne potrudijo za brezplačno naduro, pazijo na otroke šefa, v prostem času ne razvažajo z Wolt-om, druge postelje ne oddajo Indijcem.
Zraven pa pokoristijo še bolniško in dopust, namesto, da to pripada firmi.

Ne.

delavec44 je izjavil:

Saj nihče ne govori, da je problem v tistih 70% (če gledamo vsa leta in izpustimo upokojence in dijake), ki dejansko delajo. Problem je v ostalih 30%.

Sumarno (2011-2024) za delovno starost (20-64 let)
Skupaj priseljenih v starosti 20-64 let: 219.356
Delovno aktivni: 153.027 (69,8%)
Neaktivni (vzdrževane osebe/družinski člani ipd.): 58.476 (26,7%)
Brezposelni: 7.853 (3,6%)

Drugače si se pa ti prvi začel ponavljati.

Levaki lažejo, da to sicer še vedno ni resnično relevantna kombinirana statistika, ampak samo seštetih 14 ločenih letnih statistik svežih prišlekov, ki sprememb v statusu pri osebi po več kot enem letu ne beležijo. Vseeno pa so levaki pri SURS tudi pri tej isti statistiki podtaknili naslednje podatke za državljane RS, da bi očrnili Slovence:

Skupno priseljeni državljani RS (v letih 2011-2024), starost 20-64: 35.614
Zaposleni: 13.128 (37 %)
Neaktivni: 18.769 (53 %)
Brezposelni: 3.717 (10 %)

Levaki bodo verjetno lagali, da je pri državljanih RS problem teh 63 %, ki ne delajo

Zgodovina sprememb…

Prav, naj bo po tvoje. Oboji so problem, če jih primerjamo s slovenskimi državljani živečimi v Sloveniji kjer je le 6% takih, ki ne delajo pa bi lahko.
Ampak slovenskemu državljanu težko omejiš, da se vrne domov. Tujcu pa lahko, da pride sem, če ne misli delati.

Zgodovina sprememb…

Levaki lažejo, da je v primerljivi situaciji (in po primerljivi statistiki) 63 % takih slovenskih državljanov, ki ne delajo, pa bi lahko, ne pa 6 %

delavec44 je izjavil:

Ampak slovenskemu državljanu težko omejiš, da se vrne domov.

Kaj je pa tako težkega? Zelo enostavno. Meje neprodušno zapreš. Vi levaki vedno najdete neke izgovore za ščitenje in uvoz največjih lenuhov

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

En konkreten primer. Tip je prišel pred leti k nam iz Bosne. Tu nekaj dela za minimalno plačo, še enkrat toliko dobi keš na roko. Z njim je prišle žena, ki ne dela nič oziroma je "gospodinja" ter 4 otroci. Vsi štirje se šolajo pri nas. Od kje denar za njihovo šolanje ga ne briga. Na naši banki je dobil čez 100k kredita in si kupil bajto, ki jo prenavlja s pomočjo "rojakov". Tudi to po moje vse lepo delo na črno, Furs pa preganja slovenca, ki pride sosedu pomagati prekriti streho. Kako se mu vse to finančno izzide ne vem. Očitno se in sociala pri nas dobro deluje, predvsem za priseljence. Slovensko se sploh ne trudi govorit in morajo z njim ostali govorit srbo-hrvaško. Tudi v šoli slišim se učiteljice mučijo z jezikom, ki pri nas sploh ni uradni. Tako izgleda balkanizacija Slovenije in podobnih zgodb je kolikor hočeš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

dronyx je izjavil:

En konkreten primer. Tip je prišel pred leti k nam iz Bosne. Tu nekaj dela za minimalno plačo, še enkrat toliko dobi keš na roko. Z njim je prišle žena, ki ne dela nič oziroma je "gospodinja" ter 4 otroci. Vsi štirje se šolajo pri nas. Od kje denar za njihovo šolanje ga ne briga.

Če pa česa v Sloveniji ne rabimo, so pa to dodatni brezposelni štirje otroci! Na dolgi rok to prinaša samo propad!

johnnyyy ::

dronyx je izjavil:

En konkreten primer. Tip je prišel pred leti k nam iz Bosne. Tu nekaj dela za minimalno plačo, še enkrat toliko dobi keš na roko. Z njim je prišle žena, ki ne dela nič oziroma je "gospodinja" ter 4 otroci. Vsi štirje se šolajo pri nas. Od kje denar za njihovo šolanje ga ne briga. Na naši banki je dobil čez 100k kredita in si kupil bajto, ki jo prenavlja s pomočjo "rojakov". Tudi to po moje vse lepo delo na črno, Furs pa preganja slovenca, ki pride sosedu pomagati prekriti streho. Kako se mu vse to finančno izzide ne vem. Očitno se in sociala pri nas dobro deluje, predvsem za priseljence. Slovensko se sploh ne trudi govorit in morajo z njim ostali govorit srbo-hrvaško. Tudi v šoli slišim se učiteljice mučijo z jezikom, ki pri nas sploh ni uradni. Tako izgleda balkanizacija Slovenije in podobnih zgodb je kolikor hočeš.

Tale primer malce ne pije vode ... pač da je na minimalcu, žena doma + 4je otroci in 100k kredita - to ne gre ravno skupaj.

johnnyyy je izjavil:

Tale primer malce ne pije vode ... pač da je na minimalcu, žena doma + 4je otroci in 100k kredita - to ne gre ravno skupaj.

Sem napisal, da dobi še enkrat toliko keš na roko, tako da to je neto čez 2k. Pa verjetno še sociala nekaj primakne. Je pa še peti otrok na poti. Jaz se ne bojim za to državo, kot nacija ste pa praktično kaput (kaputčnik!). In bedaki svoj propad še financirate. Ta narod me malo spominja na tistega lika iz filma Ime rože, ki so ga zažgali na grmadi, on pa še piha, da bi bolj gorelo, ker ne razume, kaj se mu dogaja. :))

Ne poznam kakšnih konkretnih primerov slovencev, ki bi šli živet v Bosno, ampak nekako dvomim, da bi bili tam deležni take dobrodošlice. Na Kosovu pa še manj. ;)

Zgodovina sprememb…

Po podatkih Banke Slovenije so se posojila tujim državljanom v slovenskem bančnem sistemu povečala za skoraj 20 % v enem letu (okoli 2,14 milijarde evrov).

Tudi naš bančni sistem lepo podpira zamenjavo populacije. :))

Zgodovina sprememb…

razor1911 ::

delavec44 je izjavil:

Tu se ne pogovarjamo samo o socialni pomoči ampak o vseh socialnih transferjih in ali so neto plačniki ali prejemniki. To pomeni moj stavek, da so na sociali.

Kaj misliš da so delovno neaktivni?

Delovno neaktivno so točno to, kar si povedal. Delovno neaktivni.

V absolutno ničemer ta besedna zveza ne pomeni ali so neto plačniki, neto prejemniki, ali od kje dobivajo denar. Saj to je težava, da tvojih
argumentov ne morem uporabiti za razlago česarkoli komu drugemu. Te ljudje lahko na polno lužijo državo ali pa niso videli niti centa od nje.

Povedal si samo koliko ljudi ne dela in čisto nič drugega.

delavec44 je izjavil:

Tujcu pa lahko, da pride sem, če ne misli delati.

Tudi tega tvoja statistika ne pove, ali mislijo delati ali ne. Ali delajo na črno, za dodatne profite slovenskih podjetij, ki se jim
ni treba ukvarjati z davki, jim lahko dajajo plačo manjšo od minilane, itd. Recimo v ZDA je splošna praksa izkoriščanja mehiških
priseljencev.

Veš samo to, da so tu. In, da jih očitno nekdo prehranjuje, kdo, kako, vragsigavedi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

dronyx je izjavil:

Sem napisal, da dobi še enkrat toliko keš na roko, tako da to je neto čez 2k. Pa verjetno še sociala nekaj primakne. Je pa še peti otrok na poti. Jaz se ne bojim za to državo, kot nacija ste pa praktično kaput (kaputčnik!). In bedaki svoj propad še financirate. Ta narod me malo spominja na tistega lika iz filma Ime rože, ki so ga zažgali na grmadi, on pa še piha, da bi bolj gorelo, ker ne razume, kaj se mu dogaja. :))

Ne poznam kakšnih konkretnih primerov slovencev, ki bi šli živet v Bosno, ampak nekako dvomim, da bi bili tam deležni take dobrodošlice. Na Kosovu pa še manj. ;)

Da ti dobiš nekaj "na roke" banka ne bo upoštevala, s tem pa se ti možnost kreditiranja precej zmanjša. Imeti minimalca in 100k kredita pri nekaj otrocih pač ne gre skupaj.

Kam gre nacija me ne zanima, meni je važno da gre moj rod naprej.

Kolikor poznam tujcev, ki so prišli k nam, gre večinoma za najboljše osebke iz njihovega okolja. Torej najbolj inteligentni, iznajdljivi in delavni. In logično je, da bodo po levi prehiteli nekega Slovenca kateri je naredil največ v življenju, ko se je rodil slovenski materi.

Jaz sem na banki zadnjič na lastne oči videl, da so brezposelnemu južnjaku posodili 200 jurjev na lepe oči, mene kot uspešnega domoljubnega podjetnika so pa zavrnili glede kredita. Pa še eden največjih borcev proti antisemitizimu sem, pa tega nič niso upoštevali! Tega levaki pač ne morete zanikat!

Zgodovina sprememb…

johnnyyy je izjavil:

Kolikor poznam tujcev, ki so prišli k nam, gre večinoma za najboljše osebke iz njihovega okolja. Torej najbolj inteligentni, iznajdljivi in delavni.

Jaz nimam takšnega splošnega vtisa, jih pa kar nekaj poznam, ki so zelo v redu in pridni. Da je Slovenija tako privlačna zlasti za Balkan pa verjetno nekaj prispeva tudi naše zelo "sproščeno vzdušje in delovno okolje". Kakšno leto nazaj sme govoril z dvema albancema (iz Albanije, ne Kosova), ki sta prišla delat k nam iz Švice. Jaz sem se čudil, zakaj sta prišla sem iz Švice pa sta mi dejala, da je tu dosti lažje za dobro zaslužit, ker se pač da služit na črno, torej brez da vse prihodke prikazuješ državi, poleg tega pa so tudi življenjski stroški bistveno nižji. Skratka, skušala sta mi povedat, da jima gre tu pod črto bolje, kot v Švici. Sta pa nek vrtnarski biznis oz. nekaj takega.

Zgodovina sprememb…

johnnyyy je izjavil:

Da ti dobiš nekaj "na roke" banka ne bo upoštevala, s tem pa se ti možnost kreditiranja precej zmanjša.

Takrat, ko je dobil kredit, je imel neko firmo.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

dronyx je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Kolikor poznam tujcev, ki so prišli k nam, gre večinoma za najboljše osebke iz njihovega okolja. Torej najbolj inteligentni, iznajdljivi in delavni.

Jaz nimam takšnega splošnega vtisa, jih pa kar nekaj poznam, ki so zelo v redu in pridni. Da je Slovenija tako privlačna zlasti za Balkan pa verjetno nekaj prispeva tudi naše zelo "sproščeno vzdušje in delovno okolje". Kakšno leto nazaj sme govoril z dvema albancema (iz Albanije, ne Kosova), ki sta prišla delat k nam iz Švice. Jaz sem se čudil, zakaj sta prišla sem iz Švice pa sta mi dejala, da je tu dosti lažje za dobro zaslužit, ker se pač da služit na črno, torej brez da vse prihodke prikazuješ državi, poleg tega pa so tudi življenjski stroški bistveno nižji. Skratka, skušala sta mi povedat, da jima gre tu pod črto bolje, kot v Švici. Sta pa nek vrtnarski biznis oz. nekaj takega.

V soseski imamo kar dosti Podkontinentalcev. Ne bom jih šimfal, bi se pa na daleč izogibal superlativov. Ok, fantje so preprosti in izgledajo pošteni, pustimo stat. Drugače glede Šivice je za enega takega SLovenija dejansko manj zatežena ne samo zaradi dela, ampak ker se lahko mirno nabutajo v random stanovanje in jim ne bodo Švicccarji težili s "hišnim redom". :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

dronyx je izjavil:

Kakšno leto nazaj sme govoril z dvema albancema (iz Albanije, ne Kosova), ki sta prišla delat k nam iz Švice. Jaz sem se čudil, zakaj sta prišla sem iz Švice pa sta mi dejala, da je tu dosti lažje za dobro zaslužit, ker se pač da služit na črno, torej brez da vse prihodke prikazuješ državi, poleg tega pa so tudi življenjski stroški bistveno nižji. Skratka, skušala sta mi povedat, da jima gre tu pod črto bolje, kot v Švici.

Albanci že vedo, kaj je dobro za ekonomijo, še posebej od volitev naprej se je ekonomska situacija v Sloveniji drastično izboljšala, še bolj pa se bo. Kosovcem tudi ne moremo pravi domoljubi nameniti kakšne večje kritike, so zelo v redu, kar se domoljubne integracije tiče. Druge narodnosti so problematične.

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

Kolikor jih sam poznam so po večini precej bolj podjetni in delavni, kot nek povprečni slovenec. Neki s.p.-ji, d.o.o.-ji itd. ogromno teh ki jih poznam se gredo nek biznis - precej bolj kot Slovenci. Saj mislim, da je tudi s slovenci ki gredo v tujino podobno ...

Slovenija je za njih precej OK, saj ni toliko zbirokratizirana kot Nemčija ali Švica, regulacije je manj, kulturno in jezikovno smo si konkretno bližje - pač od Juge. Pa še bližje domu so.

johnnyyy je izjavil:

Kolikor jih sam poznam so po večini precej bolj podjetni in delavni, kot nek povprečni slovenec. Neki s.p.-ji, d.o.o.-ji itd. ogromno teh ki jih poznam se gredo nek biznis - precej bolj kot Slovenci. Saj mislim, da je tudi s slovenci ki gredo v tujino podobno ...

To vsekakor drži. Kakor sem gledal neke statistike so slovenci eni izmed najbolj izobraženih na svetu, vsaj kar se tiče procentov ljudi s končano visoko šolo. Seveda tu štejejo tudi razne dopisne fakultete, ki so na nivoju osnovne šole, dobiš pa enako papir kot na kakšni drugi fakulteti. Seveda vsa ta raja ne bo študirala do 25 leta ali še dlje, potem pa odprla s.p. in delala fasade ali polagala keramične ploščice. Kaj vsi ti ljudje potem počnejo ne vem. Po moje nikakršne škode za ekonomijo, če bi bilo tega kadra za pol manj. Se mi zdi pa da to izvira še iz časov, ko ekonomija ni tako cvetela in je bilo bistveno več brezposelnih in takrat so brezposelnost reševali tudi na ta način, da se je mularija čim dlje šolala. Po možnosti do 30 let ali še dlje. Ampak danes so drugi časi.

Zgodovina sprememb…

FTad ::

delavec44 je izjavil:

Desnica nasprotuje ilegalnim migrantom drugače. Mogoče tudi združevanju družin, ki vlečejo socialo med tem ko glava družine na črno dela v tujini.

This! Jaz ne razumem, kako nekateri ne razumejo, da nocemo ILEGALNIH migrantov. Vsi ki pridejo legalno v Slovenijo (in druge drzave) imajo namen delati in skrbeti za to, da ne delajo pizdarij. Sem preprican, da vsak normalen clovek, ne glede na politicno usmerjenost razmislja enako. Legalni migrantje se (vsaj zdi se mi) tudi dejansko imigrirajo in povzamejo kulturo in navade vsaj na zunaj. Kaj pocnejo za zaprtimi vrati doma ni tako pomembno.

dronyx je izjavil:

To vsekakor drži. Kakor sem gledal neke statistike so slovenci eni izmed najbolj izobraženih na svetu, vsaj kar se tiče procentov ljudi s končano visoko šolo. Seveda tu štejejo tudi razne dopisne fakultete, ki so na nivoju osnovne šole, dobiš pa enako papir kot na kakšni drugi fakulteti. Seveda vsa ta raja ne bo študirala do 25 leta ali še dlje, potem pa odprla s.p. in delala fasade ali polagala keramične ploščice. Kaj vsi ti ljudje potem počnejo ne vem. Po moje nikakršne škode za ekonomijo, če bi bilo tega kadra za pol manj. Se mi zdi pa da to izvira še iz časov, ko ekonomija ni tako cvetela in je bilo bistveno več brezposelnih in takrat so brezposelnost reševali tudi na ta način, da se je mularija čim dlje šolala. Po možnosti do 30 let ali še dlje. Ampak danes so drugi časi.

Res je, da smo kot nacija precej šolani, a potrebno se je zavedati da je ogromno višjih/visokih šol "specializacija". In če se specializiraš v nekem prenasičenem področju, potem imaš nekje hudo kunkurenco, drugega znanja pa nimaš - kljub sorazmerno visoki izobrazbi.

Ni potrebno imeti ravno sp-ja v gradbeništvu, ampak lahko v svojemu fohu. Ker naloga šolanih je, da delajo dodano vrednost se gredo podjetništvo in ustvarjajo nova delovna mesta za manj izobražene. Imam občutek, da smo pri nas bolj šli na nivo, da bi te morala država ujčkati, šolati, zagotoviti službo ... manjka samo, da nam država priskrbi partnerje in nas spravi v postelje da ne izumremo.

FTad je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Desnica nasprotuje ilegalnim migrantom drugače. Mogoče tudi združevanju družin, ki vlečejo socialo med tem ko glava družine na črno dela v tujini.

This! Jaz ne razumem, kako nekateri ne razumejo, da nocemo ILEGALNIH migrantov.

Jaz pa ne razumem, kako da desni volilci ne razumejo, da desne stranke in podjetja hočejo ilegalne migrante. Ker nimajo
nobenih pravic, plača se jim na roko, brez kakršnihkoli težav s socialnimi prispevki itd.

iKst_ ::

FTad je izjavil:

This! Jaz ne razumem, kako nekateri ne razumejo, da nocemo ILEGALNIH migrantov. Vsi ki pridejo legalno v Slovenijo (in druge drzave) imajo namen delati in skrbeti za to, da ne delajo pizdarij. Sem preprican, da vsak normalen clovek, ne glede na politicno usmerjenost razmislja enako. Legalni migrantje se (vsaj zdi se mi) tudi dejansko imigrirajo in povzamejo kulturo in navade vsaj na zunaj. Kaj pocnejo za zaprtimi vrati doma ni tako pomembno.

Ampak, saj v tej temi govorimo o legalnih migracijah. Tista prva slika prikazuje ljudi, ki so se priselili v Slovenijo legalno, ali se motim?

iKst_ je izjavil:

FTad je izjavil:

Ampak, saj v tej temi govorimo o legalnih migracijah. Tista prva slika prikazuje ljudi, ki so se priselili v Slovenijo legalno, ali se motim?

Ne, ne, to je šel avtor ilegalne migrante na roke prešteti, ni pa jih prijavil policiji.

FTad je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Prave domoljube nas motijo tudi legalni in zabeleženi tuji migranti, ki jih v letu prihoda v državo kar 30 % nima dela. Slovenskih državljanov je takih samo 63 %.

Utk ::

Ne vem zakaj lepiš te statistike. Tudi največji janšisti se strinjamo da je vsaka 3x zavita pakistanska invalidka bolj koristna od vas levičarjev.

Utk je izjavil:

Ne vem zakaj lepiš te statistike. Tudi največji janšisti se strinjamo da je vsaka 3x zavita pakistanska invalidka bolj koristna od vas levičarjev.

Saj nisem jaz prilepil, prilepil je delavec44. Opozoril sem pa ponovno na to, ker je bistvo debate, da se neha z lažmi, da nas domoljube motijo samo ilegalni migranti, seveda nas motijo tudi legalne 3x zavite Pakistanke, še 3x bolj od njih pa nas motijo levaki. Infiltrirani levaki z domoljubnimi maskami se boste morali najprej naučit branja, potem pa boste morda lahko druge naokoli obtoževali, da so levaki.

Zgodovina sprememb…

iKst_ ::

Utk je izjavil:

Levičarstvo je edina prava in naravna usmeritev. Vse ostalo gre proti naravi.

Srce je na levi, kri je rdeča.

Pri nas desne stranke sploh ni, vse leve pa niso leve, ampak so skrajno leve.

Utk je izjavil:

+1. V Sloveniji so žal samo skrajni levaki in skrajno zmerna demokratično domoljubna sredina.

Katera stranka se pri nas zavzema recimo za privat zdravstvo?
Ali za prepoved splava?
Ukinitev subvencij za vrtce, prehrano v šoli, plačljiv študij?

Vse so leve, samo da nekatere niso skrajno leve.

Po vaše skrajno desna stranka hoče vsilit brezplačen bančni račun na privat bankah. Pa kje mi živimo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Katera stranka se pri nas zavzema recimo za privat zdravstvo?
Ali za prepoved splava?
Ukinitev subvencij za vrtce, prehrano v šoli, plačljiv študij?

Vse so leve, samo da nekatere niso skrajno leve.

A zdaj boš pa že našo domoljubno SDS in Gospoda Janšo zmerjal, da je levak in s tem bolj nekoristen od 3x zavitih pakistanskih invalidk? Shizofreni nenormalni levaki ste res že čisto obupani, prav ne veste več, kakšne neumnosti bi si še izmislili.

Zgodovina sprememb…

Šizofreni troli mislite da imate samo vi pravico do trolanja.

Na resna vprašanja pa tako nimate odgovora. Ker skrajno levih neumnostih naših skrajno levih strank niti s skrajno butasto fdv logiko ne more nihče razložit. Razen če so sami 3 fdvjeci na kupu, tam njihova logika kao drži vodo, drugje pa nikjer.

Čeprav že cel čas vem, da si levakarski trol in priznanje s tvoje strani sploh ni bilo potrebno, se moram pa z nečim strinjat. Levaki nikoli ne bodo imeli resnih domoljubnih odgovorov na naša domoljubna vprašanja in agromente, niti z ubogo FDV logiko nikoli ne bodo dosegli FSPN kvalitete pravih domoljubnih voditeljev ali pa izobrazbe nas, pravih domoljubnih volivcev.

Počakaj dva mandata da depolitiziramo univerze. Če te iz FF vržejo ven če nisi dovolj lev, potem logično da bojo iz tam nazadnje vsi levičarji.
To več pove o zablojenosti družboslovnih faksov pri nas kot pa o pameti (levih) volilcev.

Utk je izjavil:

Samo, če nimaš blage o sociologiji in politologiji.

Je pa res, da je SDS lila pikčast.

Utk je izjavil:

Počakaj dva mandata da depolitiziramo univerze.

To boš pa težko naredil, to kar podpirate desničarji je tako skregano z razvojom znanosti, da lahko potem
univerze kar zapremo. Zakaj bi ljudi učili neke teorije iz 1960, ki so jih že davno povozile tako znanost
kot čas?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

https://nova24tv.si/akademski-fasizem-n...

U, to sem pa nekje na forumu našel... moment...

Na, da ne boš samo neke novatv neumnosti limal, ki so skregane z logiko in pametjo:

Zanimivo je, da desničarji zagovarjate recimo neke ekonomske teorije iz 1960, potem so pa univerze krive,
da je ekonomija že davno ugotovila, da ne držijo in jih posledično učijo samo kot del preteklosti.

In je potem univerza levičarska, ker sami zagovarjate neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Počakaj dva mandata da depolitiziramo univerze. Če te iz FF vržejo ven če nisi dovolj lev, potem logično da bojo iz tam nazadnje vsi levičarji.
To več pove o zablojenosti družboslovnih faksov pri nas kot pa o pameti (levih) volilcev.

Depolitizirajo levaki, domoljubi uravnotežujemo. Bomo pa domoljubi res morali narediti nekaj glede fakultet in tudi glede politične pristranskosti srednjih šol, ker nadpovprečno pogosto pravih domoljubov ne spustijo skozi, to politično šikaniranje se mora nehat.

Zgodovina sprememb…

Se vidi da na fdv ne razumete ravno statistike. Niti ničesar drugega kar zahteva malo logike.

Zanimivo je, da desničarji zagovarjate recimo neke ekonomske teorije iz 1960,

Ne, mi zagovarjamo teorije po katerih je 50% obdavčitev dela navaden rop, da se iz tega financira politične aktiviste preko nvo in izmišljenih nepotrebnih služb in zavodov pa navadna kraja in veleizdaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Se vidi da na fdv ne razumete ravno statistike. Niti ničesar drugega kar zahteva malo logike.

To se pa strinjam, v nebo vpijoč primer sta oba FDVjevca, Logar in Janša, z logiko imata resne probleme, kar potegne potem njuno neumnost po celi piramidi, do zadnjega volilca.

Utk je izjavil:

Zanimivo je, da desničarji zagovarjate recimo neke ekonomske teorije iz 1960,

Ne, mi zagovarjamo teorije po katerih je 50% obdavčitev dela navaden rop, da se iz tega financira politične aktiviste preko nvo in izmišljenih nepotrebnih služb in zavodov pa navadna kraja in veleizdaja.

Ampak hkrati zagovarjate nizke davke na kapital (z ekonomskimi teorijami iz 1960). Mogoče pa ni tako slaba ideja, da speglate malo tole vašo FDVjevsko logiko,
ker oboje hkrati ne bo šlo.

Zgodovina sprememb…

Po kateri definiciji imamo nizke davke na kapital?

jernejl ::

johnnyyy je izjavil:

Kar zanimiva teza, da se najbolj inteligentni ljudje iz tujine selijo prav v Slovenijo. Tisti malo manj inteligentni potem verjetno ostanejo za selitev v druge razvite/razvitejše države?
V čem pa meniš da je Slovenija tako dobra in boljša od ostalih razvitih držav, da privablja najboljše?

razor1911 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Tu se ne pogovarjamo samo o socialni pomoči ampak o vseh socialnih transferjih in ali so neto plačniki ali prejemniki. To pomeni moj stavek, da so na sociali.

Kaj misliš da so delovno neaktivni?

Delovno neaktivno so točno to, kar si povedal. Delovno neaktivni.

V absolutno ničemer ta besedna zveza ne pomeni ali so neto plačniki, neto prejemniki, ali od kje dobivajo denar. Saj to je težava, da tvojih
argumentov ne morem uporabiti za razlago česarkoli komu drugemu. Te ljudje lahko na polno lužijo državo ali pa niso videli niti centa od nje.

Povedal si samo koliko ljudi ne dela in čisto nič drugega.

delavec44 je izjavil:

Tujcu pa lahko, da pride sem, če ne misli delati.

Tudi tega tvoja statistika ne pove, ali mislijo delati ali ne. Ali delajo na črno, za dodatne profite slovenskih podjetij, ki se jim
ni treba ukvarjati z davki, jim lahko dajajo plačo manjšo od minilane, itd. Recimo v ZDA je splošna praksa izkoriščanja mehiških
priseljencev.

Veš samo to, da so tu. In, da jih očitno nekdo prehranjuje, kdo, kako, vragsigavedi.

Če niso redno zaposleni, sigurno dobivajo vsaj najvišje otroške dodatke, zastonj vrtec ter malico in kosilo v šoli. Pa še kakšno socialno stanovanje. Po tvoje pa seveda ne delajo, ker imajo preveč premoženja in le-tega pravilno prikažejo na vlogi CSDju. :)) Take izjeme so statistična napaka.

fujtajksel ::

harmonkar9 je izjavil:

A zdaj boš pa že našo domoljubno SDS in Gospoda Janšo zmerjal, da je levak...

??? Tvoj ljubi Gospod Janša je bil zagrizen član Zveze komunistov, tako lev da so ga potem ven vrgli (ker ostali takrat pretežno niso bili več tolk zagrizeni). Še pritožil se je na izključitev ;)
Če bi v naši politiki zvedli lustracijo, bi seveda z njim odletel še marsikdo iz cvetobera SDS :)))

jernejl je izjavil:

Kar zanimiva teza, da se najbolj inteligentni ljudje iz tujine selijo prav v Slovenijo. Tisti malo manj inteligentni potem verjetno ostanejo za selitev v druge razvite/razvitejše države?
V čem pa meniš da je Slovenija tako dobra in boljša od ostalih razvitih držav, da privablja najboljše?

Če v državi ravno ne divja vojna, potem se praviloma selijo "najboljši". In ni fora da se selijo le in samo v Slovenijo ampak da se selijo, kjer je relativno boljše.

V Slovenijo se praviloma najbolj selijo iz republik bivše juge + Albanija, saj imamo podoben jezik, poznamo kulturo in tako je vsem lažje. Vsi ostali se jo bolj kot ne ognejo, saj je velik problem jezik.

141741 ::

Izgleda, da skozi zgodovino to niti ni pravilo, namreč...

Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.
Send these, the homeless, tempest-tost to me,
I lift my lamp beside the golden door!
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

domoljubje in nacionalizem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12122251 (19755) jb_j

Več podobnih tem