Forum » Loža » 10 ekranov na enem računalniku
10 ekranov na enem računalniku
ViperR ::
Zdravo,
Trenutno uporabljam 7 monitorjev(27" 4k) za delo, kmalu pa imam namen dodati še 3, katere pa ne bom uporabljal istočasno.
Torej
Setup 1: 7 montirojev 1-7
Setup 2: 3 monitorji 8-10
Ko uporabljam 1-7 so 8-10 izklopljeni in obratno.
Trenutno imam 2 grafični kartici z 4 outputi (max 8 monitorjev). Kako to rešit, da bo podpora za 10 monitorjev + da bo preklapljanje med setupi clean?
Option 1: tretja grafična
Option 2: usb dispayport adapter
Option 3: KMV switch(bi sploh delalo?)
Ima kdo kaj praktičnih izkušenj? Potem bi zraven še uporabil kak displaymagician za setup, ampak ne vem kok dobr to dejansko dela.
Trenutno uporabljam 7 monitorjev(27" 4k) za delo, kmalu pa imam namen dodati še 3, katere pa ne bom uporabljal istočasno.
Torej
Setup 1: 7 montirojev 1-7
Setup 2: 3 monitorji 8-10
Ko uporabljam 1-7 so 8-10 izklopljeni in obratno.
Trenutno imam 2 grafični kartici z 4 outputi (max 8 monitorjev). Kako to rešit, da bo podpora za 10 monitorjev + da bo preklapljanje med setupi clean?
Option 1: tretja grafična
Option 2: usb dispayport adapter
Option 3: KMV switch(bi sploh delalo?)
Ima kdo kaj praktičnih izkušenj? Potem bi zraven še uporabil kak displaymagician za setup, ampak ne vem kok dobr to dejansko dela.
FireSnake ::
Dejansko si se sam že odgovoril.
Najbolje je, da dodaš tretjo grafično. In tudi najbolje bo delalo.
z DisplayMagician ustvariš dva profila:
Profil ena kjer so monitorji 1-7 aktivni,
Profil dva kjer so monitorji 8-10 aktivni (1 do 7 onemogočeni).
Najbolje je, da dodaš tretjo grafično. In tudi najbolje bo delalo.
z DisplayMagician ustvariš dva profila:
Profil ena kjer so monitorji 1-7 aktivni,
Profil dva kjer so monitorji 8-10 aktivni (1 do 7 onemogočeni).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
shm ::
Načeloma lahko na en displayport priklopiš več monitorjev z displayport splitterjem.
Verjetno pa boš imel manj komplikacij, če dodaš še eno grafično.
Verjetno pa boš imel manj komplikacij, če dodaš še eno grafično.
velikBrokoli ::
Morda neumen odgovor, pa vendar - jaz sem se pred kratkim znebil 2x27" setupa in kupil Dell Ultrasharp Ultrawide 52" (U5226KW) ekran. Načeloma bi lahko imel 5 takšnih ekranov, pa ne potrebuješ še ene grafične.
WhiteAngel ::
velikBrokoli je izjavil:
Morda neumen odgovor, pa vendar - jaz sem se pred kratkim znebil 2x27" setupa in kupil Dell Ultrasharp Ultrawide 52" (U5226KW) ekran. Načeloma bi lahko imel 5 takšnih ekranov, pa ne potrebuješ še ene grafične.
Tudi jaz imam Philipsov Ultrawide monitor. Resolucija je 5120 × 1440 in vse to napaja en hdmi/DP kabel. Ozko grlo je potem res grafična, koliko takih monitorjev je sposobna furat in ne število konektorjev.
smarkic ::
Naj spomnim še na monitorje z možnostjo display port daisy chain, da ne povezuješ vsakega monitorja posebej na računalnik.
Plus dodaten glas za ultrawide monitorje.
Plus dodaten glas za ultrawide monitorje.
DePalmo ::
Imam daisy chain, 3x 27 inčne in je tehnologija na Windowsih 11 (10 nisem probal) bolj tako tako. Deluje v nekje 80%, v 10% zazna samo prvi zaslon, ostalih ne in moram ponovno priklapljat (ja, fizično odklopit kable in ponovno povezat!), ostalih 10% prikazuje sliko na prvem, drugega in tretjega zrcali, čeprav nisem nikoli tako naštimal. Zbujanje iz spanja je tudi loterija. Nekje v 20% se zasloni zbudijo takoj, ostalo pa traja med 10 in 30 sekund, kjer popizdim in tipkam po tipkovnici in klikam z miško. Rešitve za normalno delovanje še nisem našel.
Pa da sem usposobil daisy chain preko USB-C, sem tudi moral doktorirat. Če boš bil na linuxu (jaz nisem več), tam zadeva začuda deluje iz prve in kot je treba. Windows pa... jah, je podprto, tega ne morem oporekat. Kako je podprto, se bi pa dalo debatirat.
Poleg tega je pa zelo, zelo (!!!!) važno koliko lahko podpira grafična in predvsem od samih zaslonov. Povečini piše da podpirajo to tehnologijo, ampak so pomembni detajli. Jaz imam Asus ProArt PA278CV in šele po nakupu nekje v navodilih zasledil da podpirata največ dva zaporedno vezana zaslona. Nekako mi je le uspelo da sem povezal tri, čeprav uradno to ni podprto. Grafično pa imam NVIDIA GeForce RTX™ 5070 Ti 12GB GDDR7.
Pa da sem usposobil daisy chain preko USB-C, sem tudi moral doktorirat. Če boš bil na linuxu (jaz nisem več), tam zadeva začuda deluje iz prve in kot je treba. Windows pa... jah, je podprto, tega ne morem oporekat. Kako je podprto, se bi pa dalo debatirat.
Poleg tega je pa zelo, zelo (!!!!) važno koliko lahko podpira grafična in predvsem od samih zaslonov. Povečini piše da podpirajo to tehnologijo, ampak so pomembni detajli. Jaz imam Asus ProArt PA278CV in šele po nakupu nekje v navodilih zasledil da podpirata največ dva zaporedno vezana zaslona. Nekako mi je le uspelo da sem povezal tri, čeprav uradno to ni podprto. Grafično pa imam NVIDIA GeForce RTX™ 5070 Ti 12GB GDDR7.
bm1973 ::
Ali pa zamenjaš grafično kartico...
https://www.amazon.com/6-monitor-graphi...
8 ekranov...
https://support.lenovo.com/us/en/access...
https://www.amazon.com/6-monitor-graphi...
8 ekranov...
https://support.lenovo.com/us/en/access...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kateri monitor za delo od doma (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9176 (7782) | Ales |
| » | Thunderbolt 3 (Usb 3.1 C-type) - DisplayPort adapterOddelek: Pomoč in nasveti | 3913 (1806) | FireSnake |
| » | Velikost monitorja vs. resolucija.Oddelek: Zvok in slika | 8586 (7507) | prowb |
| » | Trije monitori - znanstvena fantastika? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 15194 (12670) | PrimozR |