Slo-Tech - Še v začetku leta bi si malokdo mislil, da Samsung tako hitro ne bo več največje in najpomembnejše podjetje v Južni Koreji. Pomnilniška mrzlica je poskrbela za takšno spremembo, pa četudi sta oba proizvajalca pomnilnika, a Samsung počne še kaj drugega, kar ta hip ni tako izjemno dobičkonosno. Delnice SK Hynixa so današnje trgovanje končale s 5,6-odstotno rastjo, s čimer je tržna kapitalizacija podjetja dosegla 1,19 bilijona evrov, medtem ko je Samsung izgubil 0,1 odstotka, s čimer je podjetje vredno 1,18 bilijona dolarjev. Južnokorejski indeks Kospi je zrasel za 0,7 odstotka in dosegel rekordno vrednost, samo letos pa je pridobil že 117 odstotkov. Japonski in tajvanski indeks sta v istem obdobju pridobila 44 in 65 odstotkov.
Prvo azijsko podjetje, ki je preseglo magično mejo bilijona dolarjev, je sicer TSMC, tako za njim pa sta sledila Samsung in SK Hynix. Slednji proizvaja pretežno hitri pomnilnik (HBM) za Nvidijine čipe, po katerih vlada noro povpraševanje. Pričakovati je, da bodo cene HBM v prihodnjih meesecih še rasle. Enako velja tudi za navadni pomnilnik, ki ga v večji meri proizvaja Samsung, a tam rast ni tako izjemna. Analitiki pričakujejo, da se bo tečaj delnic obeh podjetij še podvojil, a vsi vemo, kako je s temi napovedmi.
Novice » Rezultati » SK Hynix prerasel Samsung
Jarno ::
To so ti ene takšne nesimetrične primerjave. Samsung prehranjuje tam 260.000 zaposlenih (125.000 v Južni Koreji) in ponuja širok spekter izdelkov.
SK Hynix pa 45.000, od tega tam 40.000 v Južni Koreji. SK Hynix tudi proizvede manj kilogramov robe letno
in ga je zato AI balonček lažje krepko povzdignil.
SK Hynix pa 45.000, od tega tam 40.000 v Južni Koreji. SK Hynix tudi proizvede manj kilogramov robe letno
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!

mtosev ::
Čestitke sk hynixu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
tetriandoch ::
Bla bla bla. Največje podjetje po napumpanih balonih. Borza pa realno življenje nimata nič skupnega.
Markoff ::
Od vseh teh biljonov, en, dva miljončka bi mi lahko kdo dal.
Koliko revežem pa si ti dal od svojih več tisoč ali več desettisoč EUR? No, toliko boš ti dobil od južnokorejcev.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
Zmajc ::
Ko bo balonček počil in bodo ram na cesti na kile prodajali bo tudi SK Hynix šel po gobe. Jaz osebno bi borzo in to nesmiselno "delanje denarja iz zraka" že zdavnaj prepovedal.
FireSnake ::
Nihče ti ne bo nič dal in tako je edino pravilno. Ker ti tudi nič ne pripada.
Kaj ti pripada? Tisto, kar si boš zaslužil sam.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Ghost7 ::
Če bi denar kar tako malo talali naokoli bi bil ta miljonček hitro vreden današnjih 100€. Bo treba delat, inovirat, neki pogruntat kar cel svet rabi pa bo hitro polna kapa miljončkov.
Sam že dolgo študiram kaj bi, še dinarčke mam našparane, pa ni tiste prave ideje (najbrž tud jajčk ne) :D
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
energetik ::
Ko bo balonček počil in bodo ram na cesti na kile prodajali bo tudi SK Hynix šel po gobe. Jaz osebno bi borzo in to nesmiselno "delanje denarja iz zraka" že zdavnaj prepovedal.
Kaj pa če bi se raje brigal zase in pustil ljudem, da delajo s svojim premoženjem kar hočejo?
Al si sam fovš, ker nisi prej vložil v Hynix?
vires in numeris
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nova člana bilijonskega kluba sta SK Hynix in MicronOddelek: Novice / Rezultati | 4980 (3034) | gruntfürmich |
| » | Samsungu se obeta rekorden dobičekOddelek: Novice / Rezultati | 4842 (2328) | lebang1 |
| » | Nvidia postala največje podjetje na svetuOddelek: Novice / Rezultati | 8249 (6835) | PrihajaNodi |
| » | Nvidia presegla dva bilijonaOddelek: Novice / Rezultati | 7190 (4602) | stara mama |
| » | Nvidia prehitela Google in AmazonOddelek: Novice / Rezultati | 12293 (9913) | kriptognoj |