» »

16. vlada Republike Slovenije, Janez Janša (od 4. 6. 2026)

16. vlada Republike Slovenije, Janez Janša (od 4. 6. 2026)

Temo vidijo: vsi
««
27 / 27
»
»»

feryz ::

Če bi bilo kaj?
Polna luna?

deepsick ::

Peberi, FFS...

Je pa res, da navadno dodam lead text, zdaj ga pač nisem, itak ste preveč razvajeni postali, odkar se vam vse postreže v temi, od youtube povzetkov naprej.

Če vlada ne bi znižala trošarin in ukinila CO2 takse in prispevka URE, bi liter dizla danes stal 2,15 evra
...
Švedska in Hrvaška že imata zeleno luč za znižanje trošarin
Vlogo za začasno znižanje trošarin je vlada potrdila in v Bruselj poslala konec julija. Kot so takrat pojasnili na ministrstvu za finance, je Slovenija z obstoječimi instrumenti, ki jih dopušča veljavna zakonodaja, že skoraj v celoti izkoristila razpoložljivi manevrski prostor za blažitev cenovnih pritiskov na področju pogonskih goriv, je včeraj poročal STA.

PS: ŠVEDSKA, pahaha :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deepsick ()

Yossarian ::

MojsterX je izjavil:

Če Stevota ni več, potem tudi pade JAnševa vlada, ker ne bo imela večine. To se tud zavedajo v LEvici, zato na vse načine hočejo, da se vlada sesuje.

Zakaj bi pa vlada padla, če Stevota ne bi več bilo? Saj ima koalicija še vedno 48 glasov. Sem jaz kaj spregledal?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

MojsterX ::

Yossarian je izjavil:

MojsterX je izjavil:

Če Stevota ni več, potem tudi pade JAnševa vlada, ker ne bo imela večine. To se tud zavedajo v LEvici, zato na vse načine hočejo, da se vlada sesuje.

Zakaj bi pa vlada padla, če Stevota ne bi več bilo? Saj ima koalicija še vedno 48 glasov. Sem jaz kaj spregledal?

poslanci lahko glasujejo po svoji volji, če stevota ni, tud ni skupne zaveze ki so jo s Stevotom podpisali. Brez Stevota tud ni koalicija, zato pa taki pogromni na to stranko.

SDS+NSI+Demokrati imajo samo 43 sedežev, kar je premalo. Stevo jih ima 5.

Yossarian ::

Ampak po tej logiki jih ima trenutna opozicija še manj. Kaj se zgodi, če Stevo ne bo več predsednik Državnega zbora? Nič, bo nekdo drug iz koalicije prevzel ta položaj, vlada bo še vedno imela večino. Razen, če začnejo vsi poslanci Resnice naenkrat glasovati v korist opozicije. Ampak opozicija jih mora najprej pridobiti na svojo stran (bojda so že poskušali z denarjem). To lahko opozicija pravzaprav stori kadarkoli tekom mandata.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

harmonkar9 ::

Bi se dalo najti neko drugo rešitev, poslanci Resnice.com so po mojem mnenju dovolj domoljubni, da bi po svoji vesti glasovali za Gospoda Janšo tudi brez Stevanoviča, če bi bilo to potrebno za naše Ukrajinske zaveznike. Ne pozabimo, da je navsezadnje Gospod Janša predsednik vlade in tudi največ benčne v državnem zboru, mimo prave domoljubne hierarhije se ne da

T440 ::

Stevo odstopi kot predsednik DZ seveda pa ostane poslanec. Vecina zagotovljena. Resnica ostane opozicija, glasuje kot koalicija, kupuje se municija, za referendume pa do nadaljnega velja prohibicija.

T440 ::

aja, jaz bom zaradi referendumov verjetno prestavil dopust, je le treba bit zraven.

hotig ::

Hm... a če stevota odstavijo kot predsednika DZ, bojo pa potem enga boljšega predlagal, npr. Boris Mijić :)):D

PacificBlue ::

Kar Klakočarjeva se naj vrne. Bo vsaj neka normala/s
I'm not even white, I'm off-white. It's a new race.

kodiak ::

Stevanović je standarde postavil tako nizko, da bi bil skoraj še cepec Mahnić lahko ustrezen.

Telbanc ::

deepsick je izjavil:

Tole objavim tukaj, ker me je ideološki moderatoriat v sovražnem srdu onemogočil v namenski temi.

Liter dizla bi stal 2,15 evra, bencina pa 1,78 evra

Isto je počel Golob. Da so ble neke normalne cene derivatov. Je tle dost manevrskega prostora....Gre za naš denar, torej se bo razlika pokrivala iz proračuna oziroma bo šlo vanj manj. To si komot privoščijo ob 5% rast BDP. Še en dokaz kako lažejo o slabem gospodarskem stanju.

Lahko bi napisali še kaj o najvišjih maržah za naftne trgovce do zaj, ki jih je udejanila ta vlada, namesto da bi dvignila trošarine, da bi država mela kaj od tega. Če so se že mislili "delat pametne"8-)

V glavnem v času Goloba lani je bil kurilc okoli 1 evra. Zaj je 50% več.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

karafeka ::

Naivnež Janša je dvignil marže, ker je mislil, da je njegov best buddy trumpek uspešno dokončal Epic Fury, pa se je opekel, isto kot takrat, ko mu je čestital ob porazu na volitvah.

Višje marže so pa itak bile nagrada za Petrolovo mafijo, ker so povzročili umetno pomanjkanje goriva na črpalkah, da bi očrnili Goloba pred volitvami. Ta operacijo je pa očitno uspela...na račun vseh nas, ki smo takrat na hlape vozili in čakali v vrstah in pa seveda sedaj, ko imamo vlado, ki se po eni stani buni kak primankljaj imajo zaradi prejšnje vlade, hkrati pa zapravljajo na veliko.

deepsick ::

Tudi jaz lahko z ipjem pokažem, da sem iz Slovenije, sem pa resnici iz Albanije! Kdor zna, zna :D

Kretencr ::

karafeka je izjavil:

Naivnež Janša je dvignil marže, ker je mislil, da je njegov best buddy trumpek uspešno dokončal Epic Fury, pa se je opekel, isto kot takrat, ko mu je čestital ob porazu na volitvah.

Višje marže so pa itak bile nagrada za Petrolovo mafijo, ker so povzročili umetno pomanjkanje goriva na črpalkah, da bi očrnili Goloba pred volitvami. Ta operacijo je pa očitno uspela...na račun vseh nas, ki smo takrat na hlape vozili in čakali v vrstah in pa seveda sedaj, ko imamo vlado, ki se po eni stani buni kak primankljaj imajo zaradi prejšnje vlade, hkrati pa zapravljajo na veliko.

Jaz bi te še s topom zalil,da boš mel za kaj jokat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kretencr ()

Telbanc ::

karafeka je izjavil:

Zanimivo, bo gledat prihodnje volitve. In obstoječe akterje. Ali bo šlo sprenevedanje na nex level, tko o gre v Ameriki, al bo folk pogruntal.

Zadeva z derivati še ni končana. Ker tud Iransko - Ameriška vojna tudi še ni. Tko da bo prej ali slej prišlo do padca prihodkov v proračun. In potem bo potrebno res varčevat, ne tko ko zaj, ko ob pregretem gospodarstvu vijejo roke in vpijejo da je primankljaj. Na mesec pa kapne po 200 milijonov več v proračun ko lani.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

««
27 / 27
»
»»