» »

ZDA 250: Nazadovanje Je Izbira

ZDA 250: Nazadovanje Je Izbira

1
2
3 4

Chalky ::

What a transformation! Decline really was a choice -- and it's being reversed fast. DC looking clean, safe and beautiful again after just 14 months is impressive. Real leadership delivering real results. America is shining brighter!

https://x.com/MikolaTiam_420/status/206...

Tu niti ne gre za malomarnost iziroma nesposobnost ampak za prav nagravžno agendo preko katere želijo uničiti Zahodni svet.

It feels good to see people in our capital city enjoying their parks again. Turns out, all it took to bring the community back out was cleaning things up and turning the fountains back on.
https://x.com/Interior/status/206042379...
https://x.com/lamps_apple/status/206158...
https://x.com/DeepBlueCrypto/status/206...
https://x.com/RightLineNews/status/2061...

Bolj varno od Evrope

asinhronc ::

karafeka je izjavil:

Hej Chalky, bi mi v trenutnih razmerah predlagal selitev v ZDA? V katero državo? Imaš kake veze tam, da bi se lažje postavil na noge?

Predlagam vzhodni Kentucky. ;) Lahko pa kar deep south.

Samo tole pustim. Realnost ZDA stran od blišča kotičkov, ki jih prikazuje Chalky.

https://www.youtube.com/@JoeandNicsRoad...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: asinhronc ()

asinhronc:: danes, 18:59:20

Haha kako ste nekateri oprani. Ta channel sem tudi sam gledal nekaj let nazaj in če me spomin ne vara onadva potujeta po zapuščenih mestih kjer živi manj kot 100 ljudi. Ali res čisto nihče ni sposoben razumeti da ZDA niso velikosti Švice oziroma Slovenije ampak da gre za državo velikosti celine? Glej bom drugače probal povedati:

United States is about 485 times bigger than Slovenia

Vidiš tisto piko spodaj pri Texasu? To je Slovenija

Recimo dodaten primer:
United States is about 40 times bigger than United Kingdom
United States is about 28 times bigger than Germany
United States is about 26 times bigger than Japan
United States is about 16 times bigger than Ukraine

Sem prepričan da če bi imel 26 Japonsk da bi tudi v vsaj eni našel takšen kotiček kot si ga zalepil zgoraj v posnetku. Lahko pa ti jaz pokažen del ZDA ki je bogatejši kot katerikoli del Evrope.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

Crews have turned on the water and are filling the reflecting pool by the Lincoln Memorial.

https://x.com/PenguinSix/status/2062561...

Ventil so odprli komaj čakam končni rezultat.

PovemVfaco ::

Chalky je izjavil:

Haha kako ste nekateri oprani. Ta channel sem tudi sam gledal nekaj let nazaj in če me spomin ne vara onadva potujeta po zapuščenih mestih kjer živi manj kot 100 ljudi. Ali res čisto nihče ni sposoben razumeti da ZDA niso velikosti Švice oziroma Slovenije ampak da gre za državo velikosti celine? Glej bom drugače probal povedati:

United States is about 485 times bigger than Slovenia

Vidiš tisto piko spodaj pri Texasu? To je Slovenija

Recimo dodaten primer:
United States is about 40 times bigger than United Kingdom
United States is about 28 times bigger than Germany
United States is about 26 times bigger than Japan
United States is about 16 times bigger than Ukraine

Sem prepričan da če bi imel 26 Japonsk da bi tudi v vsaj eni našel takšen kotiček kot si ga zalepil zgoraj v posnetku. Lahko pa ti jaz pokažen del ZDA ki je bogatejši kot katerikoli del Evrope.

Je kdo jim je kriv, de majo tk velko državo, de je ne morjo vzdrževat? Nj kitajcm dajo, da oni mal porihtajo, da nau taka sramota :)) Verjetn bi tud loh mel lepš, če ne bi tok dajal za Izrael pa mešanje dreka po svet. :))

Zimonem ::

Kaj je zdej z velikim zidom proti Mehiki?

PovemVfaco:: ravnokar

Kitajska je slab primer saj je 95% celotne države približno na nivoju Indije. Ostalih 5% je pa tisto kar vidiš pri vlogih na Youtubu ko se sprehajajo po Pekingu in Shenzenu oziroma vidiš tisto kar ti je dovoljeno. Če najdeš kaj podobnega za Kitajsko kar zalepi.

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

Chalky, ti si prešel iz "Trump bo poravnal proračun in znižal dolg" in "DOGE, carine bodo prinesle "triljone""...

do "uuu, kaki det je Trump, da si upa zapravit neskončne milijarde davkoplačevalskega denarja za to dvorano, tisti bazen in številne prenove... MAGA!"

:))8-)8-O:))

Dobro, delniški trg ti je še ostal.. Ker tule se je izkazalo, da ga niti Trump ne more uničiti, ZAENKRAT.. Enostavno že kakšnih 6 let linearno leti proti luni in ga nič ne ustavi.. Pride kakšna začasna luknja, ampak se kasneje hitro nadoknadi in gremo dalje.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

PovemVfaco ::

Ka so to neke kartonaste bajte, k jih prvi močnejš veter odpihne, to je dosežk?

Zimonem je izjavil:

Kaj je zdej z velikim zidom proti Mehiki?

Trump administration delivers a full year of zero releases at the border
https://www.cbp.gov/newsroom/national-m...

ZDA niso več banana država, crime je rekordno nizek, Južna meja zabetonirana, pošiljke drog pa končajo globoko pod vodo. V ZDA delajo red in postavljajo varnost, red ter čistočo na prvo mesto. Za Evropo tega v tem trenutku ne žal ne moremo trditi.

Zimonem ::

Zanima me če bo iz marmorja z pozlačeno bodečo žico. In kdaj bo zgrajen.

PovemVfaco:: ravnokar

Ti priporočam da si pogledaš kakšne ruske oziroma kitajske hiše kjer malo večji naliv odplakne polovico mesta. Te še enkrat pozivam, zalepi kaj podobnega iz Kitajske, nekaj kar je recimo par kilometrov izven glavnih mest da bomo lahko primerjali. Recimo jaz dam še en primer:

Walking American Neighborhoods and Suburbs in the Rain

Miki N ::

Problem ZDA niso zapuščena mesta - na nek način imajo celo svoj "laminalni" šarm - in nič hudega ti ne bo tam.

Bistveno večji problem so poseljena velemesta - z napačnim folkom. Eno najbolj ogabnih je ravno DC aglomeracija - katere center iz Čalkijevih kartolin je zgolj majhen, majhen del ... sploh vzhodni del.... za nukati iz orbite, ga ni štralfiksa. Čeprav mogoče tudi je , samo naš Zet ni taprav "štralfiks" za to. Problem niso cegli in beton.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Evo kot kaže je Trump že prebral ta thread:

https://x.com/RapidResponse47/status/20...

PacificBlue ::

Kaj bo zraven Bele Hise zraslo crackhead depardansi ali kaj tam gradijo?

Chalky je izjavil:

Haha kako ste nekateri oprani. Ta channel sem tudi sam gledal nekaj let nazaj in če me spomin ne vara onadva potujeta po zapuščenih mestih kjer živi manj kot 100 ljudi. Ali res čisto nihče ni sposoben razumeti da ZDA niso velikosti Švice oziroma Slovenije ampak da gre za državo velikosti celine? Glej bom drugače probal povedati:.

Ne rabiš drugače povedati. 15 % prebivalstva živi v ruralnih predelih, praktično vso ameriško kmetijstvo pa je tam. In če bi ti resnično gledal ta kanal, potem je večina mest, ki jih je obiskal nad 100 prebivalcev, večinoma bistveno več in lepo kaže trent populacije od začetka prejšnjenga tisočletja. 21 kaznivih dejanj na 1000 prebivalcev pa je trenutno uradna statistika kriminala za lani. Seveda ta manjša mesta so večinoma so pod to mejo. Ajej, ko padeš na izpitu, ker misliš da s(m)o ostali pač nevedneži. Veš, mene o Ameriki ne boš ničesar učil. Jaz poznam punco iz NY State, ki počasi želi oditi od doma, pa četudi na jug, ampak šment, nima več službe, študentski kredit pa še ni odplačan. Kmetijske novice in šofer, ki ima v licenci zapisano internacional, mi povesta vsakič toliko, kot ti ne boš niti v 1000 straneh samohvale. Žal, spravil si se na napačnega, na nekoga, ki pa pozna navadne ljudi tam čez lužo in ne potrebuje X in kvazi številk. Večina teh propadlih mest je nekoč imela gospodarstvo, ter kino, kar ti pove o zdravju lokalnega gospodarstva. Seveda o deep south modro molčiš in se osredotočaš le na točno določene točke. Nič o Montani, ki se prazni, ker tam ni ničesar? Ne, Texas ni dežela kavbojev, je kar Montana. Vzhodni Kentucky? Narevnejši predel Amerike. Južna Dakota, kjer imajo avtohtoni prebivalci v rezervatih velike probleme z alkoholom, celo tako velike, da ima tretjina otrok kronične bolezni že ob rojstvu. Seveda ga v rezervatu ne smejo kupovati, lahki pa gredo ven. Vermont in problem drog? Wyoming, si sploh že slišal za to zvezno državo? Veš da Wisconsin proizvede največ sira v ZDA? Veš da je Florida zgolj NY 2.0? Praktično je razmerje NY-Flroida, kot Slovenec in hrvaška obala. Kaj bi še napisal za uvod? Mogoče to, da NY bolj čudno smrdi, da temnopolti na jugu sedijo pred propadlimi tovarnami. Kalifornije niti ne bi omenjal. Obstaja tudi jamranje rojenega Floridčana, ki je šel na Finsko na obisk v delavnico in se danes zmrduje, kako je Finska stoletja pred Ameriko za stvari, ki jih so za navadnega človeka nekaj popolnoma vsakdanjega. Da se v Ameriki ne kabkira nič na območjih torandov in orakanov? Ja tako potem gre.

Ne limati to kar ti paše, drži da je Amerika ogromna in da je statistika revščine znana in ni tako slabo, ampak daj no. Amerika realno sploh ni to kar ti limaš. Kar limaš je velikokrat tudi nacionalna dediščina, ki ima svoj register in se za njo skrbi, pa četudi gre za zapor v času, ko so bili glavni konji.

Ne vem kdo je realno opran? Jaz, ki sem navdušen nad bluegrassom in iščem še tako lokalni radio čez lužo, ki pove kar dosti zanimivosti, ali tvoje pisanje o veliki Ameriki, kjer je danes gorivo v najcenješih zveznih državah $2 dražje pod oranžnim, kot bi moralo biti običajno.

Ah, dolgčas, bom raje dal nekaj kar je trenutno vroči hit čez lužo. Country skladba, ki na billboard redko zaide na prvo mest. Pa veselo poslušanje ob pristni ameriški glasbi, ki so jo prvi začeli peti sužnji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: asinhronc ()

krepelce ::

Chalky je izjavil:

ZDA so edina država ki brani Zahodni svet in Zahodne vrednote.

Mislim, to je taka neumnost, kot, da bi enako zapisal za Rusijo. ZDA uničuje Zahodne vrednote.

Dokler boš take idiotizme podtikal, si izvoli tudi kakšen filmček pogledat:

Očitno je izkoriščanje revnih in uničevanje civilizacije zate zahodna vrednota. Kar imej take zahodne vrednote otrok.
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

asinhronc:: danes, 20:58:26

No Choosin Texas si zagotovo ne zasluži še 12ti teden preživeti na prvem mestu Billboard lestvici ;). Me nisi impresioniral s svojim komentarjem si me pa nasmejal ko si izjavil da je Florida NY 2.0. Primerjati jabolk in ceglov ni ravno dobra primerjava...to bi lahko vedel.

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

ZDA so edina država ki brani Zahodni svet in Zahodne vrednote.

Therian person in furry sta tudi poleg? :))

krepelce:: ravnokar

Zanimivo da si objavil Oakland in ne tisto Skidrow ulico :)). Moram tudi vedeti da Kalifornijo vodi norec ki daje prednost brezdomcem pred svojimi državljani kar pa ne pomeni da tistih nekaj ulic ne morejo počistiti v nekaj tednih. Ko je Xi prišel v Kalifornijo nekaj let nazaj so San Francisco očistili v 48 urah. Z drugimi besedami ne gre zato da se ne da, ampak da se noče. V ZDA je dovolj denarja za vse, če si pripravljen delati.

Sem mislil da smo "top 10 most dangerous" oslarije pustili tam v letu 2016 pa očitno ne. Pač tista ena ulica oziroma parkirišče brezdomcev me ne prepriča se boš moral bolj potruditi. So ZDA daleč najbogatejša država na svetu tako da dokler se to ne bo spremenilo me boš težko prepričal.

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

So ZDA daleč najbogatejša država na svetu tako da dokler se to ne bo spremenilo me boš težko prepričal.

Ne vem, če bi imel jaz tak izkaz bi vsakdo normalen povedal, da sem do vratu zapufan in bi moral že bankrotirate.

https://www.usdebtclock.org/

Ti imaš očitno neke druge, bolj premaknjene kriterije.

Tule imate pa vsi ostali, ki bi radi dejansko kaj novega zvedeli, pričevanja na desetine američanov, ki ugotavljajo,
kako bolje živijo izven ZDA. Pa na vsakega imate še vsaj 5 reaction filmov.

Pač Chalky prodaja neke sanje, ki so miks "s prstom po zemljevidu" in pretirano gledanje hollywoodskih filmov v otroštvu:

Zgodovina sprememb…

krepelce:: danes, 21:14:44

Bom naredil copy paste svojega komentarja ki sem ga objavil 2 tedna nazaj ko je nekdo začel bluziti o ameriškem dolgu in zraven zalepin NATIONAL DEBT CLOCK link

Bova šla na podlagi tvojega linka ki si ga objavil "US DEBT CLOCK" da boš lažje razumel. Pojdi na link ki si ga objavil in v zgornjem levem kotu klikni na "World Debt Clocks". Ko boš kliknil na to boš opazil nekaj zanimivega in sicer tole:

USA: NATIONAL DEBT: $39.2T GDP: $32.0T
CH: NATIONAL DEBT: $21.1T GDP: $19.8T

Kot prvo je potrebno $39.2T dolga postaviti v perspektivo in sicer je ta številka res velika, ampak ZDA niso Nemčija ki ima $5T GDP-ja ampak je ameriško gospodarstvo bistveno večje in sicer $32.0T. Ko pogledamo Kitajsko vidimo da imajo Kitajci prav tako več dolga kot GDP-ja kar pomeni da njihov dolg v tem trenutku prav tako presega 100%. Kar nas pripelje do naslednjega pomembnega podatka in sicer Debt to GDP ratio ki je bistveno bolj pomemben kot zgolj številka dolga v dolarjih in sicer je ameriški Debt to GDP ration okoli 126% (in v zadnjih 2 letih pada oziroma se je stabiliziral). 126% ravno dobra številka ampak za primer japonska ima tam okoli 280% Debt To GDP medtem ko imajo številne razvite države v Evropi med 130% in 150% se pravi več dolga v primerjavi z GDP-jem kot ZDA.

Z drugimi besedami, če so ZDA na robu propada potem to velja tudi za večino Evropskih držav in tudi Kitajsko ki bo po trenutnih projekcijah imela verjetno še bistveno več dolga, ko bodo enkrat dosegli $32T GDP-ja, če ga imajo že pri 19.8T preko 21.0T. Skratka ko boš enkrat poskusil postaviti 39.0T dolarjev dolga v perspektivo boš razumel da vse skupaj vendarle ni tako hudo in da Kitajci printajo še bistveno več kot ZDA.

Pa ameriški asseti presegajo skupno vrednost 500 Trillionov dolarjev. Ameriška gospodinjstva pa so bogatejša kot kadarkoli poprej in sicer vrednost presega 180 Trillionov dolarjev. Bo treba za ameriški propad še čakati, če slučajno računaš na to.

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

...

Ne morem se odločit ali si res tako nor, ali pa te ameriška ambasada plačuje, za delanje propagande.

Te ne jemljem resno, ko take bedarije to temu sekretu o ZDA govoriš, nimava več kaj diskutirat.

Si kot tiste dve pubertetnici, ki sta pri Jonasovem Videošponu protestirali proti mučenju Indijancev, po tem, ko sta preveč Vinetua brali.

Tule imaš realna pričevanje ljudi, ki so izkusili ZDA in EU. Mnenja turistov, kot si sam so nerelevantna:

Zgodovina sprememb…

Mimogrede Chalky, nekaj sumljivo veliko ujemanje tvojih zapisov je z MalimDelničarjem. Recimo, si precej blizu zagarantirano dvema računoma, ki jih vodi
ista oseba.

Guys saj jaz razumem zakaj sovražite ZDA, ni pravično da je neka država tako dominantna. V človeški naravi je da naj bi bili vsi enakopravni in enakovredni in zato povprečen človek ne prenese da je nekdo bolj uspešen. V tem primeru gre za državo in to je edina razlika. Vseeno vsa jeza in grajanje tega dejstva ne bo spremenilo. ZDA so v tem trenutku najmočnejša in najnaprednejša država na svetu pa se lahko še tako razburjate.

Edino česar ne razumem je to da iz dneva v dan razmišljate samo o tem in vsak dan upate da bo prišel dan ko bodo ZDA "propadle". Če zares čakate nato, potem boste čakali še dolgo ker so trenutno spet v vzponu...case in point:

Ranked: The World's Largest Stock Markets

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

Guys saj jaz razumem zakaj sovražite ZDA

Neumnost, to samo projiciraš iz tega, da si sam zaljubljen v ZDA. Ne, nihče jih ne sovraži ampak ZDA so realistično gledano sekret, in ko ti prideš
ven s svojim sranjem se vsekemu obrne.

Imaš zgoraj pričevanja pravih američanov, ne "chalky wannabejev".

Mimogrede, lahko kar s precejšnjo verjetnostjo rečem, da si sockpupet MalegaDelničarja oz. je on tvoj sockpupet.

Zgodovina sprememb…

Prav če ti tako meniš. Ne vem pa zakaj se potem sekiraš tako zelo, če so ZDA tak sekret. Enostavno jih ignoriraj ane? Ali tega nisi sposoben? Ali so ZDA tako vplivne da ne moreš pobegniti iz njihove matrice? Če te moji threadi motijo jih ignoriral? Če res verjameš v to kar trdiš potem to nebi smel biti problem.

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

Prav če ti tako meniš. Ne vem pa zakaj se potem sekiraš tako zelo, če so ZDA tak sekret. Enostavno jih ignoriral ane? Ali tega nisi sposoben? Ali so ZDA tako vplivne da ne moreš pobegniti iz njihove matrice? Če te moji threadi motijo jih ignoriral? Če res verjameš v to kar trdiš potem to nebi smel biti problem.

Ne, ne morem pobegniti iz njihove matrice, ker se s svojo zunanjo politiko ves čas vtikajo vame (že druga kriza v 5 letih zaradi njih), še manj pa lahko
pustim takega kot si ti, da širi svoje laži o njih, ki gredo na roke slovenski skrajni desnici, ki bi rada uničila državo enako kot so jo sami sebi.

Prav je, da se bobu reče bob in to so naredili američani v zgornjih videeih.

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

Guys saj jaz razumem zakaj sovražite ZDA, ni pravično da je neka država tako dominantna. V človeški naravi je da naj bi bili vsi enakopravni in enakovredni in zato povprečen človek ne prenese da je nekdo bolj uspešen. V tem primeru gre za državo in to je edina razlika. Vseeno vsa jeza in grajanje tega dejstva ne bo spremenilo. ZDA so v tem trenutku najmočnejša in najnaprednejša država na svetu pa se lahko še tako razburjate.

Edino česar ne razumem je to da iz dneva v dan razmišljate samo o tem in vsak dan upate da bo prišel dan ko bodo ZDA "propadle". Če zares čakate nato, potem boste čakali še dolgo ker so trenutno spet v vzponu.

Država, ki nima poštimanega zdravstvenega sistema ni napredna.
Tle še Kuba prednjači.
Zda so pač kapitalistična greznica.
In to ni neke mere zdrav dosezek.

Poročilo poslebnega poročevalca Združenih Narodov, ki je ZDA označil za državo v razvoju.

Toliko o tej čudoviti ZDA.

"Report of the Special Rapporteur on extreme poverty and human rights on his mission to the United States of America"

https://digitallibrary.un.org/record/16...

"Poročilo posebnega poročevalca OZN Philipa Alstona o ZDA (2018) razkriva visoko stopnjo revščine, ki prizadene približno 40 milijonov prebivalcev, vključno z ekstremnimi razmerami primerljivimi s tretjim svetom. Dokument kritizira politiko kriminalizacije revščine, sistemski rasizem in krčenje socialne varnosti, ki povečujejo neenakost".

Zgodovina sprememb…

PacificBlue:: ravnokar

Nihče ne trdi da so ZDA popolna država. Takšne države na tem svetu ni. ZDA imajo svoje probleme ampak ni problema ki ga nebi mogle rešiti. Zdravstvo bodo tudi enkrat uredili brez skrbi. Cena zdravil se je recimo konretno znižala. So pa problemi ki pestijo ZDA zares majhni v primerjavi z ostalimi državami sveta. So po eni strani precej priviligirani že zaradi geografske lege.

Če so ZDA kapitalistična greznica so potem Evropske države nezadovalne podtrije kjer ni nobenega napredka in živijo na tuj (ameriški račun).

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

PacificBlue:: ravnokar

Nihče ne trdi da so ZDA popolna država. Takšne države na tem svetu ni. ZDA imajo svoje probleme ampak ni problema ki ga nebi mogle rešiti. Zdravstvo bodo tudi enkrat uredili brez skrbi. Cena zdravil se je recimo konretno znižala. So pa problemi ki pestijo ZDA zares majhni v primerjavi z ostalimi državami sveta. So po eni strani precej priviligirani že zaradi geografske lege.

Le beri o tej svoji greznici: https://digitallibrary.un.org/record/16...

Če so ZDA kapitalistična greznica so potem Evropske države nezadovalne podtrije kjer ni nobenega napredka in živijo na tuj (ameriški račun).

Ne sanjaj, ZDA so daleč pod nami.

Kako praviš ti temu, čudovita dežela:

"Poročilo posebnega poročevalca OZN Philipa Alstona o ZDA (2018) razkriva visoko stopnjo revščine, ki prizadene približno 40 milijonov prebivalcev, vključno z ekstremnimi razmerami primerljivimi s tretjim svetom. Dokument kritizira politiko kriminalizacije revščine, sistemski rasizem in krčenje socialne varnosti, ki povečujejo neenakost"

Ključne ugotovitve poročila o revščini v ZDA
- Politična izbira: Poročevalec poudarja, da je revščina v tako bogati državi, kot so ZDA, zavestna politična izbira oblasti in ne nekaj neizogibnega.
- Iluzija o ameriških sanjah: Podatki kazalnikov socialne mobilnosti so med najslabšimi med razvitimi državami (OECD), kar pomeni, da je prehod iz revščine izjemno težek.
- Kriminalizacija revščine: Brezdomstvo in revščina se pogosto rešujeta s kaznovanjem (npr. globe za spanje na ulici), kar revne ljudi potiska v dolžniške spirale in zapore.
- Sistemski rasizem: Poročilo opozarja, da so temnopolti prebivalci in domorodna ljudstva statistično veliko bolj podvrženi revščini zaradi zgodovinskih in sistemskih dejavnikov.
- Zatajitev zdravstvenega sistema: Milijoni Američanov nimajo dostopa do osnovnega zdravstvenega varstva, kar povzroča visoko umrljivost dojenčkov in krajšo pričakovano življenjsko dobo v revnih regijah.
- Ogroženost demokracije: Zaradi vpliva denarja v politiki imajo bogati nesorazmerno večjo moč, medtem ko so revni politično marginalizirani in pogosto izgubijo volilno pravico.

Zgodovina sprememb…

EconomyRanked: The Top 100 Countries for Foreign Investment

Tule nekaj ne bo držalo. Naj nekdo to razloži...če so ZDA res greznica zakaj potem cel svet investira v njih in to rekordne zneske?

Chalky je izjavil:

EconomyRanked: The Top 100 Countries for Foreign Investment

Tule nekaj ne bo držalo. Naj nekdo to razloži...če so ZDA res greznica zakaj potem cel svet investira v njih in to rekordne zneske?

Ker so velik trg in imajo uzakonjeno diskriminacijo, izkoriščanje ljudi, kapital ima neverjeten vpliv na demokracijo, pa še ljudje so ideološko oprani tako kot nikjer drugje.

Super za nekoga, ki se je bogat rodil, katastrofa za vse ostale. Na nivoju Indije.

Zgodovina sprememb…

Chalky ti pa nisi ravno brihten?

Kvaliteta zivljenja> stres in kriminal

karafeka ::

PacificBlue je izjavil:

Tle še Kuba prednjači.

V ZDA imaš ja najbolj napredne tehnike zdravljenja in najboljše strokovnjake. Samo elita moraš bit, pa si v najboljših rokah. Za rajo pa nobenega ne briga, razen če nekak zberejo milijone za zdravljenje. Hip hip hura .

karafeka je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Tle še Kuba prednjači.

V ZDA imaš ja najbolj napredne tehnike zdravljenja in najboljše strokovnjake. Samo elita moraš bit, pa si v najboljših rokah. Za rajo pa nobenega ne briga, razen če nekak zberejo milijone za zdravljenje. Hip hip hura .

Za to ne rabiš biti v ZDA. Rabiš pa biti v ZDA, če bi rad hitro prišel do kakšnega rezervnega dela iz kakšnega sluma.

In Chalky ima to za varovanje Zahodnih vrednot. Mislim, če so to "Zahodne vrednote", potem nisem impresioniran.

Zgodovina sprememb…

A tisti deček je že na poti v ZDA? Sem mislim da danes nekaj zasledil da so zbrali dovolj denarja. Ne vem zakaj so se odločili za zdravljenje v ZDA in ne v kakšni Evropski državi, če imaj otam zdravstveni sistem tako zanič? A napredne Evropske države niso sposobne nuditi pomoči? Pa upam da bo z dečkom vse v redu da ne bo pomote.

Chalky je izjavil:

A tisti deček je že na poti v ZDA? Sem mislim da danes nekaj zasledil da so zbrali dovolj denarja. Ne vem zakaj so se odločili za zdravljenje v ZDA in ne v kakšni Evropski državi, če imaj otam zdravstveni sistem tako zanič? A napredne Evropske države niso sposobne nuditi pomoči? Pa upam da bo z dečkom vse v redu da ne bo pomote.

To nima veze z ZDA in ima vso vezo z denarjem. Še 10 miljonov daj zraven pa bodo te isti zdravniki vzeli Romunsko državljanstvo.

krepelce:: danes, 21:47:24

Ja slab odgovor si dal, ker če bi bilo to res potem bi imeli na Kitajskem največ investicij glede nato da je tam izkoriščanje ljudi še bistveno večja v bistvu skoraj pogoj. Ampak zgornja slika pravi da imajo ZDA 3x več investicij kot Kitajska, tu nekaj ne bo držalo.

Prav ampak zakaj potem Evropske države ne pomagajo zastonj in nudijo zdravljenje? Če praviš da je ameriško zdravstvo katastrofalno in Evropsko bistveno boljše? Edino če to kar bluziš ne drži in si spet vse skupaj potegnil iz svoje riti?

Zgodovina sprememb…

The first glimpse of water returning to the Lincoln Memorial Reflecting Pool after undergoing a major restoration

Tole bo krasno ko bo končano.

Chalky je izjavil:

Tole bo krasno ko bo končano.

Pa tole tudi:

(Trup prodaja predsedniške pomilostitve od finančnim goljufom do pedofilom)

Potential new monument: 300ft tall colossus of George Washington

To bi bilo pa nekaj nevrjetnega vendar se žal ne bo zgodilo.

Chalky je izjavil:

Potential new monument: 300ft tall colossus of George Washington

To bi bilo pa nekaj nevrjetnega vendar se žal ne bo zgodilo.

Tole je še bolj neverjetno, se je pa že zgodilo in se še kar dogaja:

Zgodovina sprememb…

LOL ta je dobra

Chalky je izjavil:

LOL ta je dobra

Zgodovina sprememb…

The water is ON, the Reflecting Pool is reflecting, and D.C. is looking better than ever

https://x.com/WhiteHouse/status/2062652...

All the Fountains fixed by Trump in D.C.

DC je res povsem drugačen v pozitivnem smislu. V 40 minutah nisem videl niti enega šotora oziroma brezdomca. Pohvalno ni kaj.

Q: What do the USA and a block of cheese have in common?

A: If you leave the cheese alone for 250 years, it actually develops a culture.
1
2
3 4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropska Naftna Kriza (strani: 1 2 3 482 83 84 85 )

Oddelek: Problemi človeštva
4204183330 (260) fikus_
»

Ameriški Delniški Trg (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32232790 (2579) Chalky
»

Havana Collapse: Ameriški Prevzem Kube 2026 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
933865 (304) Mr.B

Več podobnih tem