» »

Ad nebodigatreba, ki se ga ne znebiš kar tako...

Ad nebodigatreba, ki se ga ne znebiš kar tako...

gofra ::

Svoj disk sem počistil z obema, Ad Aware 6 ter Sweepom, ki sta svoje delo sicer opravila a žal z izjemo programčka WINSHOW (je možno, da ima končnico *.dll?). Le tega namreč zmeraj znova najdem, ko odprem listo Add or Remove hardware. Za omenjenega je bilo tudi že rečeno (nekje na netu sem prebral), da je trdoživ (o postopku odstranitve ne duha ne sluha). Da ne bi bilo moje govoričenje le domneva naj omenim, da se mi home page nenehno spreminja na nek Easysearch. Prav tako dobivam ogromno "Only the best dater..." pop up-ov. BTW, Sweep zazna spremembo homepage-a a je preventiva boljša kot kurativa. Kako odstranim dotičnega?
  • zaklenil: gkovac ()

MKrmec ::

Vidm da nc ne Googlaš!! Poglej odpri google.com in v iskanje napiši "Winshow" in klikni Google Search gumbek!!! In prvi rezultat ki ti ga izpiše ima navodila za odstranitev tega nadležnega parazita ("Pod Manual Removal")

8-O 8-O 8-O

Aja in uporabljaj "Spybot Search & destroy" programček za odstranjevanje parazitov itd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MKrmec ()

gofra ::

Ja, res ga včasih človek pobiksa, ko gre takole komplicirat. Se opravičujem ampak saj pravim, včasih je najbolj banalno lahko najbolj "daleč". Da pa ne bi bil cel topic zaman naj mocno pohvalim Pest Patrol, ki je na mojem disku našel počivajočih kar 23 ad programčkov. Tako se izplaca cakati na razmeroma dolg download (6MB cca) ampak POZOR!!! > ko želiš najdene nesramneže odstraniti (bodisi quarantine bodisi delete) ti programček prijazno sporoči, da se s tem ukvarja le njegov "kupljen" brat. Kaj čmo, kar je dobro ni bilo še nikoli poceni ali v tem primeru zastonj.


Še nekaj, preden greste odstranjevat packarijo iz registrov vam svetujem, da spijete vsaj kavo. Kaj hitro se lahko v tistem labirintu izgubiš!! Lep pozdrav....

AlienGT ::

No, žal imam pri tem jaz več smole. Z opisanim si namreč ne morem prav nič pomagati.

Probal sem čistiti, odstranjevati, pa nič ne zaleže.
Uporabil sem:
Ad-aware 6
System Mechanic 4
Spybot Search & Destroy
Sophos Antivirus

Nekaj zadev je sicerodstranilo, vendar zadeva še naprej najeda. Pri meni se namreč dogaja, da ne glede na to kateri homepage nastavim, ob zagonu IE vedno zažene stran res://mshp.dll/index.html#37049 (en blesavi searcher, ki za povrh še nič ne najde). Ma nimam več prave ideje s čim to odstranit. Any ideas?

iskra ::

Poskusi z inštalacijo Mozille :D

Oz. poglej v Task Maneger pod Processes kaj ti laufa in nato to isto zadevo poišči v MsConfig-u (Start>Run...> vtipkaj: msconfig). Tam si poglej zavihke startup ter services in poišči programe, ki ti niso znani oz. ti niso všeč. V zavihku startup imaš naštete vse programe, ki se zaženejo ob zagonu. Dobra stran tega je, da ti tudi napiše od kod se zaganja in ga lahko nato po potrebi sam spakiraš v večna lovišča. Tako sem se jaz rešil nekaj krame. :D

Lahko pa greš tudi v register ročno iskat po besedah, ki se ti pojavljajo ob najbolj neželenih trenutkih. :\

AlienGT ::

Zaenkrat sem našel nekaj pametnega, ki očitno kar deluje, no bomo videli še po parih dnevih. Če še komu pomaga je tule zanimiv link: http://computercops.biz/postt11077.html

xy! ::

Jest sem imel podobne probleme in sem se jih znebil šele, ko sem začel uporabljat firebirda. Prej z IE, sem moral stalno svinarijo brisat.

Lith ::

čisto tako ne vem, kaj je bilo napisano, ampak tudi kolegu je stalno ob zagonu IE nastavilo neko stran na internetu, pa ni noben AD program našel, potem pa sem prekopiral tist naslov in pod "c:\windows" iskal tekst v datotekah "sfu... stran", ki ga je našel v enem "sf...stran.js" fajlu - javascript ki se je zaganjal
tega sem pobrisal in še v registru pod run je bil, potem pa je vse lepo delalo...
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

gkovac ::

sej ne morem verjet! gofra dej mal poglej NAD tale post! Skratka zaklepam tole in prestavte VSE diskusije o spyware SEMLE!!!!
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

coolwebsearch-trojanc

Oddelek: Pomoč in nasveti
91828 (1620) Damjan Jagar
»

VX2 - neuničljiv Trojanec

Oddelek: Pomoč in nasveti
161901 (1466) kotocom
»

spy-/ad-ware

Oddelek: Omrežja in internet
342361 (1901) Sadida
»

Virus ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6728 (723) Mercier
»

Google problem

Oddelek: Omrežja in internet
5982 (849) Clone

Več podobnih tem