» »

Windows XP se ne zbudi

Windows XP se ne zbudi

nurmaln ::

Lepo prosim za pomoč

Poklical me je kolega in mi potožil da ima veliko težavo - računalnik ne dela.Ker sem ustrežljiv človek sem popokal nekaj najnujnejših CDjev in svoj disk. in se odpravil k njemu.
Težaa je sledeča: Ko se računalnik prižge se vse dogaja in nalaga normalno dokler ne pride do napisa Windows Xp in tiste črtice spodaj ki nakazuje da se nekaj dogaja, ko pa bi se moral zagnati grafični del se zadeva sama od sebe reboota. Ko sem ga pooiskusil zagnati v safe mode ali command prompt se mi ustavi pri nalaganju agp440.sys. Ker se mi je zdelo, da bi znal biti probelm z grafično kartico sem v računalnik vtaknil svojo kartico (GF4200ti) vendar se je zgodilo natanko isto. Potem sem priklopil še svoj disk in zagnal Linux (mandrake 9.1), ki je deloval popolnoma normalno. Nato sem z istega (mojega) diska poiskusil zagnati še Win XP in zopet ista zgodba kot z njegovim diskom. Pomislil sem sicer tudi da bi lahko štrajkal napajalnik in da se mašina reeboota, ker ji za trenutek zmanka štroma ampak enaka mašina je delovala dve leti in najnjo ni priklopljen noben nov porabnik.
Torej ni disk in ni grafika...

Na kaj še nisem pomislil?

Dead_Eye ::

če je kej navito odvij:D , drugače je lahko ram, samo če se ti ustavi pri agp440.sys kaže na grafično...
The one and only

nurmaln ::

Ja če je od kolega disk not se ustavi na agp440.sys, če dam pa svoj disk not se ustavi na drvmain.sys, pa če bi bila grafika bi mogl z drugo delat ne?
A je kaka varianta da v Linuxu ugotovim če ram normalno dela ne da bi fizično dal not drug ram? A bi se linux oz rač nasploh zbudil če z ramom ne bi bilo vse uredu?

iztok31 ::

Najverjetneje je nekaj navijal da se rebota daJ default nastAVITVE PA BO ZIH DOBR

nurmaln ::

Tip nima kej dost pojma o računalnikih in mu navijanje ne pade na kraj pameti... Ko bom šel popoldan do njega bom sicer probal tudi to ampak vseeno bi rad še kako idejo ker to skoraj 100% ni pravi problem.

tratto ::

Prikliči zagonski meni in izberi: "Use last good configuration". Ali nekaj takega...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj bi lahko bilo narobe

Oddelek: Pomoč in nasveti
171952 (1520) rogi2010
»

Windows se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
291981 (1572) GummyBear
»

Osebni računalnik izklapljanje Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
101182 (1039) dpgangsta
»

Ne boota ne z USBja ne z CDja

Oddelek: Pomoč in nasveti
5733 (666) c0dehunter
»

Izšel VirtualBox 1.6.4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5610288 (6735) kriko1

Več podobnih tem