» »

Psihometrični testi na razgovorih

Psihometrični testi na razgovorih

karafeka ::

Kaj si mislite o teh testih?
Govorim o testih, kjer moraš v omejenem času poiskat in primerjat neke podobne oblike ipd.
Recimo to
(nekateri so še težji)

Skupaj s 200, 300 osebnostnih vprašanjih, trajajo ti testi par ur. Meni je to popolna izguba časa, ker nima nikakršne povezave z dejanskim delom in je samo še ena stvar, kjer nekdo pokasira denar in jemlje čas. Delodajalci imajo pa tako vsi 6 mesečno preizkusno dobo, kje se ugotovi kako delavec spada v kolektiv in če ima potrebno znanje in izkušnje.

Kakšno je vaše mnenje o teh testih?

enavlaka ::

To je relikt zastarelih kadrovnikov
Večina HR idej, testov in preverjanj so enake rorshackovim flekom, neumnost

delavec44 ::

Nič ne pomeni. Lahko imaš super inteligentnega (ali socializiranega, če govorimo o dotičnih testih) človeka, ki je čisto neprimeren za določeno delovno mesto. Najbolje da ga še na detektor laži priklopijo.

bm1973 ::

karafeka je izjavil:

Kaj si mislite o teh testih?
Govorim o testih, kjer moraš v omejenem času poiskat in primerjat neke podobne oblike ipd.
Recimo to
(nekateri so še težji)

Skupaj s 200, 300 osebnostnih vprašanjih, trajajo ti testi par ur. Meni je to popolna izguba časa, ker nima nikakršne povezave z dejanskim delom in je samo še ena stvar, kjer nekdo pokasira denar in jemlje čas. Delodajalci imajo pa tako vsi 6 mesečno preizkusno dobo, kje se ugotovi kako delavec spada v kolektiv in če ima potrebno znanje in izkušnje.

Kakšno je vaše mnenje o teh testih?

Odjebeš tak razgovor, kot odjebem vse, kjer moram delat kake naloge...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

otago ::

slo farmacija. ne gre brez tega.

Blinder ::

Se spomnem, ko sem v casu velike recesije imel nek psiho razgovor + enrkat navaden razgovor in menda še enkrat navaden razgovor. 3 razgovore za to, da so me odjebali. Takrat so si tudi lahko bolj privoscili ***** folk v glavo. Tudi na prijave na prosto delovno mesto niso odgovarjali.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

karafeka ::

Blinder, saj to je še zdaj tako.... Še najbolj boli, ko si vzameš čas in se voziš v Ljubljano, imaš s tem stroške, oni te še pa obvestijo ne, kako so se odločili.

otago, te teste imajo očitno vsi... Petrol, Banka Slovenije...

KG-348 ::

saj prihajajo časi, ko bodo še prosili če kdo pride. V nekaterih panogah je že tako.

enavlaka ::

Tako je že danes v večini tehničnih branž
Tehnikom pa se tudi jebe za šiht, ker šef ve, da drugega ne bo dobil in tako iščejo po leta, da se kdorkoli prijavi. Zadnje čase so tako obupani, da nudijo celo štipendije, brez uspeha

endelin ::

Kako če AI prevzema službe?
Da niste ostali v leti 2021

Blinder ::

KG-348 je izjavil:

saj prihajajo časi, ko bodo še prosili če kdo pride. V nekaterih panogah je že tako.

kje je že tako? gostinstvo? turizem?

karafeka je izjavil:

Še najbolj boli, ko si vzameš čas in se voziš v Ljubljano, imaš s tem stroške, oni te še pa obvestijo ne, kako so se odločili.

sem bil na preizkusu, niti ne razgovoru, kot pralec avtov. Sem pucal tisti avto eno uro in pol če se prav spomnem. So rekli, da bojo sporočili, ampak tega niso nikoli naredili. Zadnjič, ko sem jih klical so rekli, da imajo ravnokar sestanek in se o tem menijo, ter da me bodo kmalu poklicali nazaj. Ni jih bilo slišat.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blinder ()

donvito ::

Blinder je izjavil:

KG-348 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Še najbolj boli, ko si vzameš čas in se voziš v Ljubljano, imaš s tem stroške, oni te še pa obvestijo ne, kako so se odločili.

sem bil na preizkusu, niti ne razgovoru, kot pralec avtov. Sem pucal tisti avto eno uro in pol če se prav spomnem. So rekli, da bojo sporočili, ampak tega niso nikoli naredili. Zadnjič, ko sem jih klical so rekli, da imajo ravnokar sestanek in se o tem menijo, ter da me bodo kmalu poklicali nazaj. Ni jih bilo slišat.

Seveda te niso, če si en avto pucal eno uro in pol. :))

KG-348 ::

Blinder je izjavil:

KG-348 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Najbolj deficitarni poklici na zavodu. Že leta nazaj je bilo v proizvodnji tako, razgovor sem imel z HR prek telefona in službo imel v 5 minutah, pa so bile moje izkušnje takrat samo random študentski projekti

tony1 ::

karafeka je izjavil:

Blinder, saj to je še zdaj tako.... Še najbolj boli, ko si vzameš čas in se voziš v Ljubljano, imaš s tem stroške, oni te še pa obvestijo ne, kako so se odločili.

otago, te teste imajo očitno vsi... Petrol, Banka Slovenije...

Zadnji dve firmi, boljša plača od vseh omenjenih v temi, ne zaje6avajo folka s temi neumnosti. V bistvu gre za prelaganje odgovornosti za izbiro kandidata na testiranje ali pa pranje denarja (če testiranje izvaja zun. izvajalec).

Bil sem tudi na testiranju v firmi, kjer se je nekdo potrudil subtilno označiti pravilne odgovore na poli z vprašanji... :)) Psihologinja (dejansko so jo imeli zaposleno samo za tele štose) tega ni uspela opaziti... :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Meiniken2 ::

Kadroviki morajo nekako upravičiti svoj obstoj ;((

karafeka je izjavil:

Menda ti na zavodu za zaposlovanje povrnejo potne stroške za razgovore. Menda.

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

Vrnejo takoj, ampak niti slučajno ne polno kilometrino, nekaj takega kot prevoz na delo.

Saj verjetno greš lahko tudi z javnim prometom, če je denar problem.

c3p0 ::

Zato se še pred prvim intervjujem pozanimaš kakšen je cel postopek hiringa, koliko je krogov intervjujev in kaj zajemajo, pa seveda rang plače.

Če so vmes neki testi in ti ni do reševanja, ali kaj druga, kar te moti, pač move on.

Potme pa tu bereš, da si folk jemlje dopuste da hodi na razgovore, nato po 3. krogu pa spozna, da bo delal "za jurja".

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne se vpisat na askercevo gimnazijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6518731 (11735) rovka
»

Programerska dela na Nizozemskem (ob študiju)

Oddelek: Programiranje
152984 (2030) DolLoad

Povabilo na službeni razgovor

Oddelek: Loža
336698 (5162) zee
»

Kreativen življenjepis (strani: 1 2 )

5220596 (18515) SeMiNeSanja
»

Prevoz v službo (strani: 1 2 )