» »

Nepremičnina, partnerska zveza in deleži

Nepremičnina, partnerska zveza in deleži

«
1
2

RatedR ::

Potrebujem mnenja pri verjetno pogostem scenariju, vendar se gre za življenjske prihranke.

S partnerko kupujeva stanovanje od moje babice (ki je v domu) in že nekaj časa prazno. Cena ne bo tržna, temveč 50% nižja od tržne. Pri nakupu bi partnerka prispevala 60% in jaz 40% (v obratnem primeru bi moral vzeti kredit).

Dilema: kako v pogodbi zastaviti razmerja v lastništvu, da ne bi partnerka v primeru razhoda in prodaje nepremičnine po tržni ceni odšla s precej večjo vrečo denarja kot je prispevala? Babica bi nama namreč ta discount podarila, vendar to še vedno prihaja iz moje strani družinskega premoženja.

Za sledeč scenarij, vzamem fiktivno tržno ceno stanovanja 200.000€ in prodajno 100.000€. Jaz prispevam 40.000€ k nakupu, ona 60.000€. Se razideva in prodava nepremičnino - v primeru 50/50 deležev bi ona dobila 100 jurjev, medtem ko jih je dala le 60.

Se vam to zdi smiselno in kdaj postane skupna lastnina 50/50, kljub temu da nekdo prispeva več?

Zimonem ::

Pa kaj je problem? Ali se zmeni z partnerko da njej odplačuješ ali z babico , da ti podari, pa skrbita zanjo in izplačata delleže.
Če pa vabi že sedaj ne zaupaš....

Furbo ::

Simpl, babica naj ti podari 50% delež stanovanja (kar ti itak podari kot popust), ostalo pa kupita, kot zamišljeno, deleže napišeta ustrezno, ti 70% ona 30%.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

velikBrokoli ::

Predporočna pogodba, vsak ima svoje, ločeno premoženje. Če gresta narazen, lahko brez problema svoj delež proda tebi ali komu drugemu, nikakor pa ne gre vse 50/50.

Groot ::

Furbo je izjavil:

Simpl, babica naj ti podari 50% delež stanovanja (kar ti itak podari kot popust), ostalo pa kupita, kot zamišljeno, deleže napišeta ustrezno, ti 70% ona 30%.

Tole je najbolj preprosto in tudi najbolj jasna rešitev.

velikBrokoli ::

Dokler ni nobenih drugih dedičev...

PovemVfaco ::

RatedR je izjavil:

Za sledeč scenarij, vzamem fiktivno tržno ceno stanovanja 200.000€ in prodajno 100.000€. Jaz prispevam 40.000€ k nakupu, ona 60.000€. Se razideva in prodava nepremičnino - v primeru 50/50 deležev bi ona dobila 100 jurjev, medtem ko jih je dala le 60.

Ti boš pa dal 40, dobu boš 100 + verjetn na konc še podedoval neki svoje kupnine nazaj (pa partnerkine). Pač n vemo, kako penzijo ma baka, kok prihrankov, kolk maš sodedičev potencialnih, kk so tvoji starši s premoženjem itd. Če je to zj neka dobra kupčija, k je brez partnerke ne morš izvest, pol je skor pošten, da tud ona neki profitira od tega tud v primer razhoda. Če ni, pa kupta neki druzga, pa počaki, da boš to vse sam jerbal pa tm živel, ko te partnerka rukne vn čez par let, LOL.

Meizu ::

Vzemi kredit, ne kompliciraj, lažje bo obema.

mojsterleo ::

Hm babica je že dalj časa v domu in hoče za stanovanje 100k? Če si edinec in ni sodedičev za stanovanje, bi rekel da obstajajo boljše rešitve, npr. pogodba o preužitku.

MadMax ::

Če pa vabi že sedaj ne zaupaš....
Najbrž zatipk,namesto v mišljen b?

Kakorkoli, vsaka ljubezen je večna.
Dokler traja.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Ganon ::

Nima dovolj denarja, kredita ne bi najel, ženska lahko plača več, on pa joka, kdo bo na koncu več profitiral, če se ne izide. :)) Če je pametna, te bo danes brcnila.

delavec44 ::

Dediščina je isto denar.

jan_g ::

mojsterleo je izjavil:

Hm babica je že dalj časa v domu in hoče za stanovanje 100k? Če si edinec in ni sodedičev za stanovanje, bi rekel da obstajajo boljše rešitve, npr. pogodba o preužitku.

Babica verjetno ne rabi teh 100k. Stanovanje bi podarila vnukom, sklepam, in je v igri še nekdo drug (sestra, bratranec, ...), ki ga je potrebno izplačati. Zato teh 100k.

Tody ::

Narobno razmišljanje in tega se je treba čimprej znebiti. Noben ne more prodati 70% stanovanja. Prav tako noben ne more kupiti 30% stanovanja.

Torej je vse v lastništvu, ne v tem kdo kaj kej prispeva. Torej ne glede na to kaj mutite zdej je važno na koncu lastništvo. Torej če bo 50/50 se ob prodaji tudi tako razdeli. Kako ste financirali to pa na koncu nobenega ne briga.

Tako se potem tudi plačuje davke in prispevke...

Cene so pa tudi odvisne na koncu od trga in davčnih zadevščin. Če se razideta pa data v najem... itd itd...

kriptobog ::

velikBrokoli je izjavil:

Dokler ni nobenih drugih dedičev...

To se reši z izročilno pogodbo.

Mato989 ::

Furbo je izjavil:

Točno tako... to je edina pot ki je FIX...

TOrej babica naj podari oz izročilna za 50%, ostalih 50% pa kupita v razmerju 60:40... in tako boš ti lastnik 70% ona pa 30%... BOlj pravično ne gre da je future proof.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

OutOfTheBox ::

Ganon je izjavil:

Nima dovolj denarja, kredita ne bi najel, ženska lahko plača več, on pa joka, kdo bo na koncu več profitiral, če se ne izide. :)) Če je pametna, te bo danes brcnila.

Pozabil si dopisati kaj bi ti naredil na njegovem mestu da bi izpadlo pravično, za oba.

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Furbo je izjavil:

Ta predlog je najboljši in dejansko realen.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

killzone ::

Babica bi lahko stanovanje dala zastonj :D :D.

fikus_ je izjavil:

Furbo je izjavil:

Ta predlog je najboljši in dejansko realen.

Saj ta predlog je edini logičen. Menda je tudi OP jasno brez da druge sprašuje. Če ženi ne bo, vsaj takoj vidiš kje imaš problem.

Utk ::

Najdi si babo pri kateri ne boš o tem razmišljal.

Isto bi svetoval njej.

AI-SLOP ::

Življenje se mnogokrat čudno obrne, na dolgi rok ne gre sklepati iz kratkega ali celo obdobja zaljubljenosti.

Naj kar razmisli o tem in dobro, po možnosti brez čustvene vznesenosti, ne ljubi se mi iskati % razpadlih zvez in oškodovanosti po (biološkem !!11enae) spolu.

Če pa ga Vaba brcne ven zaradi tega, naj ga čimprej, naj si najde drugega providerja, zagotovo ga bo veliko forumašev zamenjalo, kakor izgleda, pač :D

Stanovanje razdelit na 70 30 je easy part. Kaj pa potem? Bo OP plačal 70% nove kuhinje, kopalnice, podov in vsega drugega, ali bo z vsakim vložkom 50 50 izgubil kak procent deleža in to tudi vpisal v zemljiško knjigo?

Če gresta skupaj v to, je edino pravilno 50 50.
Če ne bi dala ona nič za nakup, ampak samo potem se obnove, se bi še lahko kaj pogovarjali, tako pa nima smisla.

Jaz ga bi na njenem mestu pustil samega v tem stanovanju s takim predlogom.

feryz ::

Utk je izjavil:

Isto bi svetoval njej.
Glupa izjava, da bolj ne more biti.
Verjetno ti veš, kaj bo jutri. Za razliko od celega sveta, ki mu to ni niti najmanj jasno.

bbbbbb2024 ::

RatedR je izjavil:

Potrebujem mnenja pri verjetno pogostem scenariju, vendar se gre za življenjske prihranke.

S partnerko kupujeva stanovanje od moje babice (ki je v domu) in že nekaj časa prazno. Cena ne bo tržna, temveč 50% nižja od tržne. Pri nakupu bi partnerka prispevala 60% in jaz 40% (v obratnem primeru bi moral vzeti kredit).

Dilema: kako v pogodbi zastaviti razmerja v lastništvu, da ne bi partnerka v primeru razhoda in prodaje nepremičnine po tržni ceni odšla s precej večjo vrečo denarja kot je prispevala? Babica bi nama namreč ta discount podarila, vendar to še vedno prihaja iz moje strani družinskega premoženja.

Za sledeč scenarij, vzamem fiktivno tržno ceno stanovanja 200.000EUR in prodajno 100.000EUR. Jaz prispevam 40.000EUR k nakupu, ona 60.000EUR. Se razideva in prodava nepremičnino - v primeru 50/50 deležev bi ona dobila 100 jurjev, medtem ko jih je dala le 60.

Se vam to zdi smiselno in kdaj postane skupna lastnina 50/50, kljub temu da nekdo prispeva več?

Ravnaš po dveh možnih scenarijih:
1) 50% podari babica tebi, 50% pa si s partnerko razdelita v razmerju 40:60, to je tehnično najbolj pravilno.
2) Razdelita si s partnerico 50:50 vse, ter plačata v razmerju 40:60, kot imata denar.

Jaz se za ta denar tako ne sekiram. Za polog za hišo sem jaz dal 100%, žena pa 0%, pa sva bila lastnika 50:50. Potem sva vzela tudi nekoč nekaj kredita, v razmerju 90:10. Prenovo hiše sem jaz dal 100%, žena pa je zbirala barvo ploščic, oken, pa tako. Za avte tudi plačujem 100%.

Pa sva z ženo poročena 26 let in otroci veliki.

Če se boš tako žrl za te procente, te bo pobralo nekoč. Moja žena je sicer tudi izjemno super mama, otroke je vzgojila brezhibno, vsi končali fakse, pridni, spričevala brezhibna. Jaz sem ji vedno rekel, da naj se ne žre za denar, da bomo že nekako.

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Pri naju imava 60:40. Vse kar se vlaga fizicno v hiso (obnove, razsiritve...). Se vlaga v tem razmerju.

Stroski pa 50:50.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Utk je izjavil:

Isto bi svetoval njej.

Zakaj svetuješ, če v življenju nisi še bil v dolgoročni zvezi? Dejstvo je eno - ti človeka NE BOŠ spoznal (misliš da ga), dokler ne boš imel hudih časov oz. resne osebne stiske In ni važno a se to zgodi po 2, 5, 10 ali 25 letih zveze. Takrat boš šele ugotovil ali si z nekom ki je pripravljen vlagat vate oz. vajino zvezo, ali bo raje vrgel zastavico in šel drugam.

In zakaj bi nekomu ki ga ne poznaš šenkal svoj del (v tem primeru babičin)? To je idiotizem.

Najbolj pravično porazdelitev iz finančnega vidika je svetoval Furbo. Vnuk dobi del po družini, del pa odplača. Drugo odplača žena.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Kupi ga sam, pa ne bo problemov. Če že nista v izvenzakonski ali zakonski zvezi. V tem primeru je izhodišče, da je polovica njenega in ti moraš dokazovat da ni.

FURS ti bo sicer odmeril višji davek, če bo posumil, da gre za prenizek znesek.

bbbbbb2024 ::

OutOfTheBox je izjavil:

Utk je izjavil:

Isto bi svetoval njej.

Zakaj svetuješ, če v življenju nisi še bil v dolgoročni zvezi? Dejstvo je eno - ti človeka NE BOŠ spoznal (misliš da ga), dokler ne boš imel hudih časov oz. resne osebne stiske In ni važno a se to zgodi po 2, 5, 10 ali 25 letih zveze. Takrat boš šele ugotovil ali si z nekom ki je pripravljen vlagat vate oz. vajino zvezo ali ne.

In zakaj bi nekomu ki ga ne poznaš šenkal svoj del (v tem primeru babičin)? To je idiotizem.

Najbolj pravično porazdelitev iz finančnega vidika je svetoval Furbo. Vnuk dobi del po družini, del pa odplača. Drugo odplača žena.

V zgodbi je velika napaka, kalkulira se in procente in vse to. Zelo se sekirate za procente, zato si nabavite dosti sekir, ker jih boste polomili kar nekaj.

Najina zgodba z ženo je precej bolj enostavna. Čim sva si podala roko, sva v zgodbi 50:50. Za denar sem rekel ženi, da naj se ne sekira preveč. Niti ji ne govorim, koliko kaj stane. Zadnja zračna vzmet na BMWju stane tri njene meseče plače. To ji niti ne govorim, koliko stane, ker bi se za ta en feder samo sekirala. Ko eden od avtov ni na razpolago, se pač vozi z drugim, potem pa dobi nazaj avto in to je to.

OutOfTheBox je izjavil:

Utk je izjavil:

Isto bi svetoval njej.

Zakaj svetuješ, če v življenju nisi še bil v dolgoročni zvezi? Dejstvo je eno - ti človeka NE BOŠ spoznal (misliš da ga), dokler ne boš imel hudih časov oz. resne osebne stiske In ni važno a se to zgodi po 2, 5, 10 ali 25 letih zveze. Takrat boš šele ugotovil ali si z nekom ki je pripravljen vlagat vate oz. vajino zvezo, ali bo raje vrgel zastavico in šel drugam.

Vidiš samo prvi korak, ne pa drugega, tretjega. Kaj če bo njej foter dal 5 jurjev za nek rabljen avto. Bo zaračunavala OPu uporabnino v deležu?
Kaj ko bojo obnavljali kopalnico, bojo preračunane deleže na novo pisali v ZK?

kixs je izjavil:

Pri naju imava 60:40. Vse kar se vlaga fizicno v hiso (obnove, razsiritve...). Se vlaga v tem razmerju.

In kaj ti to pomaga. Pri ločitvi gre ves denar na računih 50:50, ali ga imaš malo več ti ali ona je čisto vseeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

In zakaj je tako pomembno kaj bo potem? Če je tako vseeno, naj bo en lastnik stanovanja in ne kompliciraš z deleži. Sigurno bo to partnerka razumela.

Mato989 ::

Vidiš samo prvi korak, ne pa drugega, tretjega. Kaj če bo njej foter dal 5 jurjev za nek rabljen avto. Bo zaračunavala OPu uporabnino v deležu?

Potem se ne preračunava deležev ampak če že, se račune shrnai digitalizira in jih imaš za možno razdelitev po ločitvi
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Utk je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Utk je izjavil:

Isto bi svetoval njej.

kixs je izjavil:

In kaj ti to pomaga. Pri ločitvi gre ves denar na računih 50:50, ali ga imaš malo več ti ali ona je čisto vseeno.

Zakaj bi slo 50:50. Ce imamo v pogodbi 60:40.

V poročni pogodbi imaš tudi tako? :D

feryz ::

Vsak zakonec prispeva po svojih zmožnosti, pravijo.
Pri nas se tega držimo. Plačujem vse jaz, lastništvo je vse na pol. Vse, kar je naše ali moje. Kar je njeno je, seveda, samo njeno.

c3p0 je izjavil:

V poročni pogodbi imaš tudi tako? :D

Nisva porocena.

Izvenzakonska zveza torej. Če gresta narazen, lahko ti imaš pogodbo 90:10, sodno izhodišče je 50:50.

TheTrick ::

Imas dve opciji ali gres 50:50 ker bo tako ali tako ob morebitnem razhodu od vsakega pol ce je zadeva pridobljena med zvezo (kupljena).

Ali pa se potrudi in dobi 100% ampak na nacin zapuscine, izrocilne ali preuzitvene. Brez nakupa torej. Kredit pa vzems da poplacas ostale dedice.

Kakrsenkoli hibrid tega je nesmiseln in ti ob morebitni razvezi ne bo prinesel nic dobrega. 10% of nekga je se vendo dost da te jaha se leta zarad tega. Pol je vseen ce ke 50.

fikus_ ::

Izven zakonska zveza se po nekaj letih skupnega življenja obravnava enako kot zakonska, edino pri razhodu imajo nekateri svoje ideje.
V osnovi velja, kar partnerja prineseta v zvezo , se ne deli avtomatično 50/50m vsak "obdrži" svoj delež, prav tako prejeta darila v času zveze. Če imata partnerja v času trajanja zveze zelo različno višino dohodka, potem se to lahko dokazuje na sodišču in v tem smislu deli premoženje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Utk je izjavil:

Ne, vsi koraki so jasni. Nepremičnina je eno in predvsem nekaj kar mora biti v štartu določeno tako da za nobenega ne obstaja "easy way out oz. easy money" in to dosežeš tako da to zadevo pravično finančno razporediš. Na koncu bodo tiste deleže tako ali drugače dobili otroci (ali ona če jih nimata in ti umreš).

Vse drugo je pa stvar šeranja in uporabe. Kar mam jaz lahko uporabljaš tudi ti in obratno. Če si kupim jaz avto za 50 jurjev, zato ker se vozim daleč v službo, ona pa ma avto za 3 jurje in se vozi 2km v službo, potem pa se zgodi da dobi tudi ona službo daleč, ji bom brez pomisleka dal avto v uporabo, jaz bom pa njenega vzel ker je njena varnost in udobje prioriteta.

Če obnavljaš kopalnico jo lahko pač plačaš sam v celoti, ker veš da tvoja žena da večino svojega časa v skrb za tudi tvoje otroke, gospodinjska opravila od katerih imaš korist tudi ti, ipd.

Skratka pravična porazdelitev nepremičnine je osnova. Če ima kdo s tem problem in nimata še zgodovine, je zadeva kako to naredit kristalno jasna.

Zgodovina sprememb…

Likalnik ::

jaz sem pri nas podedoval stanovanje od babice. S partnerko sva ga potem skupaj obnovila...vzela vsak nekaj kredita (mislim, da enak znesek) in potem vsak po svojih finančnih zmožnostih vlagala v stanovanje. Eden je kupil kuhinjo, drugi dnevno (itd). Nisva delila 50/50, ker pač realno ne gre oziroma se ti zmeša, če bi rad vsak EUR razdelil na pol...+ sama obnova gradnja se močno zavleče...če bi recimo čakali, da bom jaz še dodatno našparal nekaj denarja, da bom lahko financiral 50% kuhinje.
Stanovanje sem podedoval jaz, obnovila sva ga skupaj (kdo je dal več denarja v obnovo ne vem) skupaj sva 20 let, stroškov nisva nikoli delila...res pa je, da imava dogovorjeno, da poleg vsak sovjega kredita, skrbi za stroške za vsak svoj avto, kar se tiče hiše (zavarovanje, NUSZ, elektrika, komunala itd )plačujem jaz...kar se tiče hrane pa ona, vrtec res deliva na pol, ker je f*cking drag kot pes...obleke za otroka pa tudi kupuje bolj ona, ker kar se mene tiče bi bilo za otroka dovolj dobro tudi H&M, če pa ona hoče Zaro pa naj kupuje ona....tudi če greva zdej na razen, ta oprema katera je notri ni praktično nič več vredna, ker je stara 15let +....in če bi jo hotla vzeti, bi se strinjal, da jo vzame.... Še pomagal bi ven nositi tiste stare kavče itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

fur80 ::

bbbbbb2024 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Utk je izjavil:

Isto bi svetoval njej.

Zakaj svetuješ, če v življenju nisi še bil v dolgoročni zvezi? Dejstvo je eno - ti človeka NE BOŠ spoznal (misliš da ga), dokler ne boš imel hudih časov oz. resne osebne stiske In ni važno a se to zgodi po 2, 5, 10 ali 25 letih zveze. Takrat boš šele ugotovil ali si z nekom ki je pripravljen vlagat vate oz. vajino zvezo ali ne.

V zgodbi je velika napaka, kalkulira se in procente in vse to. Zelo se sekirate za procente, zato si nabavite dosti sekir, ker jih boste polomili kar nekaj.

Najina zgodba z ženo je precej bolj enostavna. Čim sva si podala roko, sva v zgodbi 50:50. Za denar sem rekel ženi, da naj se ne sekira preveč. Niti ji ne govorim, koliko kaj stane. Zadnja zračna vzmet na BMWju stane tri njene meseče plače. To ji niti ne govorim, koliko stane, ker bi se za ta en feder samo sekirala. Ko eden od avtov ni na razpolago, se pač vozi z drugim, potem pa dobi nazaj avto in to je to.

Točno tak, prav dec da več, tudi pri gradnji hiše in ostalo. S tem se očara žensko,.... danes pa tukaj z nekimi procenti opletajo pri vselitvi? :D kam smo prišli res no. Pa sem že enkrat izgubil, pa vseeno imam ponos, da nisem z procenti vletaval! :D Če boš imel otroke, pa itak potem njim pripada vse! ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

c3p0 je izjavil:

Izvenzakonska zveza torej. Če gresta narazen, lahko ti imaš pogodbo 90:10, sodno izhodišče je 50:50.

Drzim se tega kar sva se zmenila. Itak sem jaz manjsinc ;)

DolLoad ::

Kako je pa z davki v Sloveniji za "darilo" od babice? 100k talat okrog brez posledic se mi ne zdi realno.

Drzava tudi tukaj pristavi skledico ali je to se zastonj?

Likalnik je izjavil:

jaz sem pri nas podedoval stanovanje od babice. S partnerko sva ga potem skupaj obnovila...vzela vsak nekaj kredita (mislim, da enak znesek) in potem vsak po svojih finančnih zmožnostih vlagala v stanovanje. Eden je kupil kuhinjo, drugi dnevno (itd). Nisva delila 50/50, ker pač realno ne gre oziroma se ti zmeša, če bi rad vsak EUR razdelil na pol...+ sama obnova gradnja se močno zavleče...če bi recimo čakali, da bom jaz še dodatno našparal nekaj denarja, da bom lahko financiral 50% kuhinje.
Stanovanje sem podedoval jaz, obnovila sva ga skupaj (kdo je dal več denarja v obnovo ne vem) skupaj sva 20 let, stroškov nisva nikoli delila...res pa je, da imava dogovorjeno, da poleg vsak sovjega kredita, skrbi za stroške za vsak svoj avto, kar se tiče hiše (zavarovanje, NUSZ, elektrika, komunala itd )plačujem jaz...kar se tiče hrane pa ona, vrtec res deliva na pol, ker je f*cking drag kot pes...obleke za otroka pa tudi kupuje bolj ona, ker kar se mene tiče bi bilo za otroka dovolj dobro tudi H&M, če pa ona hoče Zaro pa naj kupuje ona....tudi če greva zdej na razen, ta oprema katera je notri ni praktično nič več vredna, ker je stara 15let +....in če bi jo hotla vzeti, bi se strinjal, da jo vzame.... Še pomagal bi ven nositi tiste stare kavče itd.

Vidiš, brezvezno kompliciranje. Če si skupaj 20 let in imaš otroke, imaš skupne finance. Daš denar na kup in ne gledaš kdo kaj plača.

Blinder ::

Portugal was the European country with the highest divorce rate in 2020, with almost 92 divorces per 100 marriages

Pri nas smo na koliko, 50%? Če nisi poročen, je šansa za razhod 50+++++%. Kako lahko nekateri kar tako verujete v žensko ne vem
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

AI-SLOP ::

Likalnik je izjavil:

če bi rad vsak EUR razdelil na pol...

Namig a/2+b/2+c/2+... = (a+b+c+...)/2 da kakšno preprostejšo perspektivo? Samo pač shranjujta pomembne račune (najboljše ločeno) že zaradi lastne evidence in garancije (poslikajta s telefonom), ni potrebno preračunavati sproti in sploh ne za potrebe za neke (morebitne) ločitvene delitve v nedoločeni alternativni časovnici.

Tudi jaz bi pomagal nositi, verjetno bi še popustil pri kakšnem deležu zavoljo zgodovine. Obratno žal nisem prepričan - ampak pač tako to je v opresivnem patriarhatu!!11enaena

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AI-SLOP ()

endelin ::

Bi podpisali predporočno pogodbo če bi jo zahtevala vaša bodoča žena?

Mato989 je izjavil:

Potem se ne preračunava deležev ampak če že, se račune shrnai digitalizira in jih imaš za možno razdelitev po ločitvi

Kaki računi, računi tu nič ne pomenijo.

OutOfTheBox je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne, vsi koraki so jasni. Nepremičnina je eno in predvsem nekaj kar mora biti v štartu določeno tako da za nobenega ne obstaja "easy way out oz. easy money" in to dosežeš tako da to zadevo pravično finančno razporediš. Na koncu bodo tiste deleže tako ali drugače dobili otroci (ali ona če jih nimata in ti umreš).

Vse drugo je pa stvar šeranja in uporabe. Kar mam jaz lahko uporabljaš tudi ti in obratno. Če si kupim jaz avto za 50 jurjev, zato ker se vozim daleč v službo, ona pa ma avto za 3 jurje in se vozi 2km v službo, potem pa se zgodi da dobi tudi ona službo daleč, ji bom brez pomisleka dal avto v uporabo, jaz bom pa njenega vzel ker je njena varnost in udobje prioriteta.

Če obnavljaš kopalnico jo lahko pač plačaš sam v celoti, ker veš da tvoja žena da večino svojega časa v skrb za tudi tvoje otroke, gospodinjska opravila od katerih imaš korist tudi ti, ipd.

Skratka pravična porazdelitev nepremičnine je osnova. Če ima kdo s tem problem in nimata še zgodovine, je zadeva kako to naredit kristalno jasna.

LOL. Ti si 100 let za luno.

Po drugi strani, če bi bilo še zmeraj tako, kako potem 50 50 ni pošteno, če si ti več služil, ona pa več delala doma. Če je to pošteno dokler sta skup, je pošteno tudi za nazaj ko gresta narazen.

feryz je izjavil:

Vsak zakonec prispeva po svojih zmožnosti, pravijo.
Pri nas se tega držimo. Plačujem vse jaz, lastništvo je vse na pol. Vse, kar je naše ali moje. Kar je njeno je, seveda, samo njeno.

Eno uro prej si drugače pisal. Kot vetrnica si.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Likalnik ::

AI-SLOP je izjavil:

Likalnik je izjavil:

če bi rad vsak EUR razdelil na pol...

Namig a/2+b/2+c/2+... = (a+b+c+...)/2 da kakšno preprostejšo perspektivo? Samo pač shranjujta pomembne račune (najboljše ločeno) že zaradi lastne evidence in garancije (poslikajta s telefonom), ni potrebno preračunavati sproti in sploh ne za potrebe za neke (morebitne) ločitvene delitve v nedoločeni alternativni časovnici.

matematično znam tudi sam izračunat, kako deliti na pol...ampak je s tem preveč dela in kompliciranja...pač nisem tak človek, da bi jo lovil za vsak € in veliko raje jaz plačam več in nikoli ne zahtevam nazaj. Poznam par kateri je vse delil dobesedno na pol...še ko je bejba prišla iz trgovine je hotela za 10€ nakupa 5€ nazaj....sedaj sta pa v fazi gradnje hiše + otrok in se je zadeva malo zakomplicrala....

glede računov, so shranjeni, tisti ta večji, kot si omenil že zaradi garancije itd....ampak kot rečeno...oprema je stara 15+ let in praktično ni vredna nič več.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bodoča partnerka in nepremičnina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13321292 (13502) Miki N
»

Dedovanje. Kakšne so vaše izkušnje ? (strani: 1 2 3 4 )

16139404 (28714) matobeli
»

Ločitev, delitev donosa iz posebnega premoženja

4410421 (8662) 111111111111

Delitev premoženja v vezi? (strani: 1 2 3 4 )

15033175 (27168) AndrejO

Več podobnih tem