Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi
delavec44 ::
@kayzon
Wau, se ene par drugih ponosnih. Ajde fantje, kaj bi vi se vse prodali? Saj ste ze povedali, tudi celo slovenijo tujcem, ker se bo baje tam boljse zivelo
Mislim, da nekdo lahko dejansko izjavi, da bi bil ponosen na drzavo, ki niti nacionalnega medija nima, pa res pokaze svoj nivo. Wau, sam wau
Samo primer sem delal pa ga ocitno nisi spet dojela,probi v chatgpt napisat mogoce ti spaca kej pamtnga?
Bom pol na gemini, da sprobamo. Tvojo agendo povsem razumem
ewo sem, sam je bel par. Nimam nič takega, da bi lahko naložila zdaj, da dam link. Kako se bova dogovorila? Če mi res ne verjameš, se bom potrudila in nekaj uredila, da ti naložim in pokažem. Sem pa napisala identično vprašanje kot ti, le v gemini
@jernejl
Problem je v tem - katera vlada bo to v sloveniji sprejela? Si predstavljam, da so pritiski veliki, z vseh strani, od vseh, ki imajo moc in imajo veliko. Ker taki zakoni bi pa tiste z vec premozenja dejansko verjetno veliko vec stali, kot obstojeci. Zato se pac pobere place, enostavno in sigurno
Edina razlika med rtv in nova24 je v tem, da je nova24 zastonj.
Daj, utk, saj se ze malo bolj resno pogovarjamo a ne? Ves, da tole ni nikakrsna primerjava. Prosim, ne reci, da je, ker bo milo receno izpadlo smesno
Saj razumem, da hoces zmagati argument, samo to res ni to no
Na rtv je 2100 zaposlenih. Od tega 2 desničarja in 2098 levičarjev. Torej je primerjava med rtv in nova24 čisto na mestu.
prosim, napiši, katere vse vsebine nudi nora24 in rtv. Nato ti bom nakopirala še kakšen kulturen nepristranski članek.
da kaj takega sploh primerjaš....
Vsebine, ki jih noben ne gleda. Isto bi živeli, če obeh medijev ne bi bilo. Od kje ideja, da moramo v 2026 sploh imeti TV postaje? Pri nas klasičnih TV kanalov ne gledamo že 10 let. Bi bilo bolje da bi šli na specializirani VOD in si vsak pogleda kar želi in kadar želi in placa po potrebi. Od raziskovalnega novinarstva naprej.
Enako kot so šli "tiskani" mediji za paywall pa še vedno živijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Mato989 ::
Ddv je najbolj pošten, ker je za vse enak. To je dejstvo.
Dej mi ti povej... A potem se strinjamo da kazni za razne prometne prekrške (da ne govorimo o ostalih) niso poštene?
Da, kazni bi morale bit vezane na premoženje, ker ne boli isto vsakega 50 evrov. Ne pa da so na to vezane cene storitev. Kot je vrtec recimo.
Neumnost oboje bi moralo biti enako fixed
Čeatitke stari. Uravnilovka je zakon!
Kaksna uravnilovka kruh tudi ni progresivno zaracunan enako naj bo z vsem
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Pithlit ::
Vsebine, ki jih noben ne gleda. Isto bi živeli, če obeh medijev ne bi bilo. Od kje ideja, da moramo v 2026 sploh imeti TV postaje? Pri nas klasičnih TV kanalov ne gledamo že 10 let. Bi bilo bolje da bi šli na specializirani VOD in si vsak pogleda kar želi in kadar želi in placa po potrebi. Od raziskovalnega novinarstva naprej.
Enako kot so šli "tiskani" mediji za paywall pa še vedno živijo.
A nismo enkrat imeli neke namenske temu prepucavanju glede RTV in našega prispevka?
Ampak tvoj prispevek je tokrat (četudi se načeloma z idejo strinjam - pa že 30 let nazaj bi se dalo, in se na enem od nivojev tudi je, to rešit z enostavno plačljivo CI kartico) na nivoju "jaz že 10 let ne uporabljam gotovine. Bi bilo bolje da jo kar ukinijo. Pa fizične trgovine tudi, k js itak vse kupim prek spleta."
Implikacije so mal večje k sam ti. In prizemno tv spremlja še vedno dovolj ljudi. Pustimo stat kritično infrastrukturo, ki bi jo bilo najprej potrebno nekako oddvojit od vsebinske. Ni glih tko enostavno kot si mogoče predstavljamo. Še manj pa enoznačno.
Life is as complicated as we make it...
Saj ni potrebno, da se vsi strinjate z mojim mnenjem. Tako kot ne bi smelo biti potrebno, da plačujem nekaj kar ne uporabljam. Gotovina in fizične trgovine me nič ne stanejo, ni pavšalne mesečne naročnine.
Zgodovina sprememb…

Dej mi ti povej... A potem se strinjamo da kazni za razne prometne prekrške (da ne govorimo o ostalih) niso poštene?
Da, kazni bi morale bit vezane na premoženje, ker ne boli isto vsakega 50 evrov. Ne pa da so na to vezane cene storitev. Kot je vrtec recimo.
Neumnost oboje bi moralo biti enako fixed
Čeatitke stari. Uravnilovka je zakon!
Kaksna uravnilovka kruh tudi ni progresivno zaracunan enako naj bo z vsem
Kruh je davek? No ja, davek na lakoto.
Kruh je kazen? No ja, v tapravih rokah....
Ne primerjat hrušk pa osličev.

Saj ni potrebno, da se vsi strinjate z mojim mnenjem. Tako kot ne bi smelo biti potrebno, da plačujem nekaj kar ne uporabljam. Gotovina in fizične trgovine me nič ne stanejo, ni pavšalne mesečne naročnine.
Hec je v tem da se strinjamo. Problem je le v implementaciji.
Jaz se popolnoma strinjam s tem da se uvede paywall za vsako tv ki to želi, pa naj plačuje kdor želi.
Opozarjam le na to da bi morala biti kritična infrastruktura (oddelek Oddajniki in zveze) iz tega paywall-a izvzeta. S tem se sicer marsikdo ne bo strinjal...
Sam ponovno, a nimamo teme za to?
Za infrastrukturo oddajnikov lahko (tu dobijo plačano tudi od drugih komercialnih programov, ki oddajajo preko njih), ampak AI mi pravi, da se ta delež vztrajno zmanjšuje.
Način sprejema Približen delež
IPTV / Kabelska TV ~ 80 %
Antena (DVB-T) ~ 10-12 %
Satelit / Ostalo ~ 8 %
Za temo imaš najbrž prav, se je skrivala nekje na 5. strani. RTV prispevek
Bi prosil mode, da premaknejo off topic tja, pa lahko tam nadaljujemo.
Način sprejema Približen delež
IPTV / Kabelska TV ~ 80 %
Antena (DVB-T) ~ 10-12 %
Satelit / Ostalo ~ 8 %
Za temo imaš najbrž prav, se je skrivala nekje na 5. strani. RTV prispevek
Bi prosil mode, da premaknejo off topic tja, pa lahko tam nadaljujemo.
Zgodovina sprememb…
FireSnake ::
Tarča, 16.4.2026.
Govori ravno o interventnem zakonu.
Zadeva je nujna, da zadihamo.
Upam, da bo to šlo skozi. Kdor koli bo želel sestaviti vlado, se ga bo stisnilo za jajca, da bo moral to podpreti.
Kar pomeni:
- resen boj proti korupciji
- davčna razbremenitev
- ukrepi, ki omogočajo boljše življenje socialno najbolj šibkim
- popravki za dolgotrajno oskrbo
Kar pa se tiče ostalega:
- glede na špukanje vrečke: kako lahko kdo voli stranko, ki ima v svojih vrstah to toksično kačo? Nobene vsebine, samo špukanje
- gospa iz SD: eno samo špukanje, pa tudi ene pozitivne stvari ni povedala. Tudi skače v besedo
- ne morem verjeti, da proti tem dvem kuram dvakrat pravnomočno obsojeni kriminalec izpade kot kulturen gospod (NE morem verjeti kak podn sta ti dve kači)
- N.Si - zelo sem vesel, da sem podprl njih. Kar se tiče gospodarstva, kar je moj fokus, so pravi odgovor. Škoda, da niso dobili več. Vedno sem govoril o manjšem zlu, počasi bom začel govoriti, da ti pa niso slabi.
- povedalo se je, kako se je pogajati z svobodo (iz vrst demokratov): gospod, ki prihaja iz gospodarstva je pričakoval, da bo dobil 30 strani materialov. Dobil je pa skropucalo na 2veh straneh in pol. 3 tedne je šlo v nič! svobodnjak je na to zbluzil, da je 2.5 strani povsem dovolj. Amater!
- face, kakršne delajo levaki po izvolitvi. Pa predsedniku DZ niso čestitali niti se z njim slikali. Podn od podna.
Ena ZELO pomembna stvar: kako se levaki hitro naredijo žrtve. češ, oni so najbolj ubogi. Pa jim kriminalec odvrne, da se komaj otepa njih in njihovih medijev. Če bi ga pustili pri miru jih niti omenil ne bi.
Ko je vrečka razlagala laž, kako so oni super in nimajo korupcije. Ko ji je cigler kralj razložil kaj vse so naredili narobe glede dolgotrajne oskrbe glejte njen obraz. To te zmrazi, ko to vidiš. Utelešeno sovraštvo.
Levaki govorijo o prevari. cigler kralj jim je lepo povedal: ko je po njihovo je demokracija. Ko pa ni po njihovo je pa vse prevara, nedemokratično in ne vem kaj vse še. Šele zdaj se vidi, kakšne smeti od ljudi so nam vladale.
Vedel sem (in tudi večkrat napisal), da bo veliko cviljenja, ko se bo prašičevca vleklo stran od korita. Ampak tele njihove akcije gredo preko vseh meja.
Pod črto: kako se nekdo ne bi strinjal s tem, kar interventni zakon ponuja? To je nujno sprejeti v dobro vseh nas!
Govori ravno o interventnem zakonu.
Zadeva je nujna, da zadihamo.
Upam, da bo to šlo skozi. Kdor koli bo želel sestaviti vlado, se ga bo stisnilo za jajca, da bo moral to podpreti.
Kar pomeni:
- resen boj proti korupciji
- davčna razbremenitev
- ukrepi, ki omogočajo boljše življenje socialno najbolj šibkim
- popravki za dolgotrajno oskrbo
Kar pa se tiče ostalega:
- glede na špukanje vrečke: kako lahko kdo voli stranko, ki ima v svojih vrstah to toksično kačo? Nobene vsebine, samo špukanje
- gospa iz SD: eno samo špukanje, pa tudi ene pozitivne stvari ni povedala. Tudi skače v besedo
- ne morem verjeti, da proti tem dvem kuram dvakrat pravnomočno obsojeni kriminalec izpade kot kulturen gospod (NE morem verjeti kak podn sta ti dve kači)
- N.Si - zelo sem vesel, da sem podprl njih. Kar se tiče gospodarstva, kar je moj fokus, so pravi odgovor. Škoda, da niso dobili več. Vedno sem govoril o manjšem zlu, počasi bom začel govoriti, da ti pa niso slabi.
- povedalo se je, kako se je pogajati z svobodo (iz vrst demokratov): gospod, ki prihaja iz gospodarstva je pričakoval, da bo dobil 30 strani materialov. Dobil je pa skropucalo na 2veh straneh in pol. 3 tedne je šlo v nič! svobodnjak je na to zbluzil, da je 2.5 strani povsem dovolj. Amater!
- face, kakršne delajo levaki po izvolitvi. Pa predsedniku DZ niso čestitali niti se z njim slikali. Podn od podna.
Ena ZELO pomembna stvar: kako se levaki hitro naredijo žrtve. češ, oni so najbolj ubogi. Pa jim kriminalec odvrne, da se komaj otepa njih in njihovih medijev. Če bi ga pustili pri miru jih niti omenil ne bi.
Ko je vrečka razlagala laž, kako so oni super in nimajo korupcije. Ko ji je cigler kralj razložil kaj vse so naredili narobe glede dolgotrajne oskrbe glejte njen obraz. To te zmrazi, ko to vidiš. Utelešeno sovraštvo.
Levaki govorijo o prevari. cigler kralj jim je lepo povedal: ko je po njihovo je demokracija. Ko pa ni po njihovo je pa vse prevara, nedemokratično in ne vem kaj vse še. Šele zdaj se vidi, kakšne smeti od ljudi so nam vladale.
Vedel sem (in tudi večkrat napisal), da bo veliko cviljenja, ko se bo prašičevca vleklo stran od korita. Ampak tele njihove akcije gredo preko vseh meja.
Pod črto: kako se nekdo ne bi strinjal s tem, kar interventni zakon ponuja? To je nujno sprejeti v dobro vseh nas!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
In čisto na koncu: v zaključnem govoru svobodnjak blodi o tem, da bodo pomagali temu, kar so zdaj štiri leta aktivno teptali.
Ko to izreče veš, da je lažna obljuba.
Ko to izreče veš, da je lažna obljuba.
Zgodovina sprememb…
Telbanc ::
OK, ukinitev prispevka za RTV, to ni slabo, tud plačevanje penzičev za dolgotrajno oskrbo je brez veze. Vsaj na zadnji avtobusni postaji naj jih pustijo pr miru.
Ukrepi za najbolj šibke. Ni mi jasno, kaj mislijo z temi ukrepi. Levica je dvignila prejemke kar konkretno za invalide. Dvignili so minimalne plače, božičnica......Bliža se tud 31.julij, ko bo potek maratorij za cenzus pri vrednostih nepremičnin in se bo zaj upoštevalo dejanske vrednosti nepremičnin pri določenih socijalnih transferjih. Tle se lah ponovi zgodba iz 2011 ko so penziči raje odpovedali varstveni dodatek kot pustili plombe na nepremičnino. In potem crkovali na obroke. To z invalidi bi lah desničarji lah nardili že dost prej, "sam se niso spomnilI". Isto velja tud za božičnico, dvig minimalne...Spominim se tud določenih zadev, ki so jih desničarji kritizirali naredili pa potem nič ko so prišli na oblast. V zvezi z socialo.
Desne vlade še ni, prihajajo inf. da sta v Resni.ci dva kandidata za odhod. Tud pri Logarju vprašanje kako bo. Tisti poslanci, ki so si zamislili trdnejšo poklicno politično pot, zaj razmišljajo kako in kaj. Kajti za Logarja bo sigurno poskrbljeno po tem mandatu, za njih pač ne, tud če zaj 4 leta glasujejo pod direktivi. So opleli. Na naslednjiv volitvah. Tud če bo vlada recimo potrjena, bojo vsi iskali drugo stranko za nadaljevanje politične poti, in to ne bo 14 dni pred naslednjimi volitvami. Ampak takoj ko bojo imeli ustrezno "nespodobno" povabilo. Ki bo nekako približno klapalo z njihovo volilno bazo. Isto velja za poslance Resni.ce.
Ukrepi za najbolj šibke. Ni mi jasno, kaj mislijo z temi ukrepi. Levica je dvignila prejemke kar konkretno za invalide. Dvignili so minimalne plače, božičnica......Bliža se tud 31.julij, ko bo potek maratorij za cenzus pri vrednostih nepremičnin in se bo zaj upoštevalo dejanske vrednosti nepremičnin pri določenih socijalnih transferjih. Tle se lah ponovi zgodba iz 2011 ko so penziči raje odpovedali varstveni dodatek kot pustili plombe na nepremičnino. In potem crkovali na obroke. To z invalidi bi lah desničarji lah nardili že dost prej, "sam se niso spomnilI". Isto velja tud za božičnico, dvig minimalne...Spominim se tud določenih zadev, ki so jih desničarji kritizirali naredili pa potem nič ko so prišli na oblast. V zvezi z socialo.
Desne vlade še ni, prihajajo inf. da sta v Resni.ci dva kandidata za odhod. Tud pri Logarju vprašanje kako bo. Tisti poslanci, ki so si zamislili trdnejšo poklicno politično pot, zaj razmišljajo kako in kaj. Kajti za Logarja bo sigurno poskrbljeno po tem mandatu, za njih pač ne, tud če zaj 4 leta glasujejo pod direktivi. So opleli. Na naslednjiv volitvah. Tud če bo vlada recimo potrjena, bojo vsi iskali drugo stranko za nadaljevanje politične poti, in to ne bo 14 dni pred naslednjimi volitvami. Ampak takoj ko bojo imeli ustrezno "nespodobno" povabilo. Ki bo nekako približno klapalo z njihovo volilno bazo. Isto velja za poslance Resni.ce.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

endelin ::
novinarska msm klientela že pri nekem predlogu v akciji
https://www.zurnal24.si/slovenija/tako-...
Ko je Golob sebi in uslužnim povišal plačo za desetine % so bili tiho, vsi ki se nam je zdelo zavrženo smo bili označeni kot maloprodneži
tam izgubljene desetine milijonov niso bile pomembne? Tudi tisto smo krpali skupaj vsi prebivalci slovenije. ;-) namesto da gre denar kamarili bi lahko znižali davščine za vse.
Bolniki
https://www.zurnal24.si/slovenija/tako-...
Ko je Golob sebi in uslužnim povišal plačo za desetine % so bili tiho, vsi ki se nam je zdelo zavrženo smo bili označeni kot maloprodneži
Bolniki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Kaj medijske delavce prepriča da je enkrat ena stvar (golob in kamarila poviša plačo za več 10%) dobra, drugič je pa problem v tem da bomo ostali placevali več davkov? A plača za koruptivneže se natisne samodejno da so povišali za več 10% in ne vpliva na davke preostalih ljudi haha?
Pa dobro. Ker novinarje ne zanima niti razkeita korupcija verjamem da tudi tovrstne podrobnosti jih ne ganejo.
Pa dobro. Ker novinarje ne zanima niti razkeita korupcija verjamem da tudi tovrstne podrobnosti jih ne ganejo.
Zgodovina sprememb…

Upam da se ukine obvezni prispevek Rtv. Ker mi je gnusno plačevati položnice za medijsko hiš kjer furajo bizarno propagando s strani BV, KS in podobnih izmečkov. naj feni rtv sami prostovoljno vzdržujejo rusko okupatorsko propagando na mmc. Kje je problem? Boste pa ja dali še kak eur več da se bo še naprej bralo izživljanje Borisa Vaseva na mmc
Mene zaboli vsakič ko placam položnico za tele diletante
Mene zaboli vsakič ko placam položnico za tele diletante
Zgodovina sprememb…
harmonkar9 ::
Tudi mene zmrazi, ko vidim levakarsko sovraštvo in pljuvanje, sploh ognjeno kačo iz Levice. Levaki enostavno ne znajo kulturno komunicirati, kot znamo mi domoljubi.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
trhja ::
Ce predpostavimo da se desna vlada formira, mi lahko kdo po domace razlozi kdo lahko prepreci vstop v veljavo interventnega zakona? So to sindikati, ima Strukelj to moc?
Ko je vladal Golob ga noben ni ustavil pri njegovih (norih) davcnih spremembah, je to zato ker je imel mocnejso vlado/vecino?
Ko je vladal Golob ga noben ni ustavil pri njegovih (norih) davcnih spremembah, je to zato ker je imel mocnejso vlado/vecino?
Zgoraj pa vidim, da sem fejst stopil na živeč samooklicanemu "inštitutu", hehe :)
Lepo!
(tudi nadure, med vikendi, delajo)
Če imajo zagotovljene glasove: nihče. Zakoni se normalno sprejemajo.
Ustavna večina pomeni druge "privilegije" - spremembo Ustave. Tu je potrebna dvotretjinska večina glasov vseh poslancev.
Lepo!
Ce predpostavimo da se desna vlada formira, mi lahko kdo po domace razlozi kdo lahko prepreci vstop v veljavo interventnega zakona? So to sindikati, ima Strukelj to moc?
Ustavna večina pomeni druge "privilegije" - spremembo Ustave. Tu je potrebna dvotretjinska večina glasov vseh poslancev.
Zgodovina sprememb…
Zgoraj pa vidim, da sem fejst stopil na živeč samooklicanemu "inštitutu", hehe :)
Lepo!
+1. Levaki takoj postanejo čisto živčni, ko slišijo našo domoljubno resnico, takoj jih zaboli živeč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Lepo!
O super, upam da se cim prej formirajo, da je konec te 4 letne norije, vsake pol leta drugacna pravila, moje racunovodstvo sploh ni vec vedlo kaj jih sprasujem :)
Velki ::
Fantje moji kva vi verjemete tem neumnostim bože pomozi. Saj pravim da so hkrati oboji levi in hkrati oboji desni ko se gre za teme ki jim koristijo. Pozabite na ukinjanje RTV prispevka, pozabite na zmanjševanje obdavčitve plač. Ja upokojencem in vrhunskim menedžerjem pa je res potrebno pomagati ker jih imamo premalo. O temu se očitno oboji strinjajo. Pizda ste oprani ej še vedno vam ni jasno da so nad janezkom in nad kučanom enake elite.
Unilseptij ::
Interventni zakon se lahko (in bi se moral), če bo sprejet, izpodbija na ustavnem sodišču, ker bo brez kakršnih koli podlag posegel v množico zakonov in povzročil ogromno finančno luknjo, ki bo ogrozila delovanje države in izvajanje z ustavo zagotovljenih pravic in obveznosti. Poleg tega zaradi "odpustkov" s.p.-jem neupravičeno obravnava eno skupino državljanov drugače kot vse ostale z vidika davkov in prispevkov, itd., itd... verjetno niti en člen ne prestane resne ustavnopravne presoje... potem si lahko ustavno sodišče vzame kakšno leto časa, da vse preuči, v vmesnem času pa bo zakon zadržan zaradi nepopravljivih posledic, ki bi jih povzročila njegova uveljavitev in ki jih ne bo težko dokazati.
Bolj zanimivo bo pri izbiri mandatarja. Mislim, da nihče ne bo prinesel 46 glasov, zato bo na koncu izbiral državni zbor z navadno večino. V takem primeru je dovolj, da se Resnica vzdrži, kar še vedno da 43 glasov Janši, (če ne bo kdo od Demokratov prestopil oz. se vzdržal) proti 40 glasovom Golobove koalicije. Tukaj bo šlo na tesno, če se trije ali več samo vzdržijo, Janša ne bo postal mandatar in bomo imeli nove volitve. Če bo Resnica Janšo aktivno podprla na glasovanju za mandatarja, česar za zdaj še ne vemo čisto zagotovo, potem se novi Janševi vladi ne moremo izogniti.
Bolj zanimivo bo pri izbiri mandatarja. Mislim, da nihče ne bo prinesel 46 glasov, zato bo na koncu izbiral državni zbor z navadno večino. V takem primeru je dovolj, da se Resnica vzdrži, kar še vedno da 43 glasov Janši, (če ne bo kdo od Demokratov prestopil oz. se vzdržal) proti 40 glasovom Golobove koalicije. Tukaj bo šlo na tesno, če se trije ali več samo vzdržijo, Janša ne bo postal mandatar in bomo imeli nove volitve. Če bo Resnica Janšo aktivno podprla na glasovanju za mandatarja, česar za zdaj še ne vemo čisto zagotovo, potem se novi Janševi vladi ne moremo izogniti.
Utk ::
Haha. Ustavno sodišče bo odločalo o davčnih zakonih. Res da je levo, pa vseeno, to bi bilo še za tako sodišče prevelika farsa.
Kje je bilo to sodišče ko se je šlo za 2 milijardno povišico JS?
Sicer pa če bo desna vlada bo po moje ta zakon umaknjen in se bo do konca leta pripravilo bolj kompletne spremembe.
Kje je bilo to sodišče ko se je šlo za 2 milijardno povišico JS?
Sicer pa če bo desna vlada bo po moje ta zakon umaknjen in se bo do konca leta pripravilo bolj kompletne spremembe.
Aja ko smo pa pred golobovo vlado imeli "normalen" s.p. in so nas pustili delat je blo pa vse ok, nobenega ustavnega sodisca.
Ne mors verjet sam ko je za leve slabo se stvari zabremzajo, boga slovenija res...
Ne mors verjet sam ko je za leve slabo se stvari zabremzajo, boga slovenija res...
nihče s tem zakonom ne "pusti s.p.-jev delat" kaj bolj ali kaj manj kot zdaj. Samo prispevke in davke jim znižuje... sistem in ureditev s.p.-jev je potrebno prevetriti, ker je po trenutni ureditvi s.p. tako delodajalec kot tudi delavec in ni jasno, kako naj bi to sploh delovalo. S.p.-ju, ki dela polni delovni čas, mora ostati vsaj minimalna plača neto, z davki in prispevki, ki veljajo za delavca z enako plačo. Ali po domače povedano, s.p. ne bi smel podpisati pogodbe, ki je po naravi "dampinška" oz. ne pokriva dejanskih stroškov storitev, prav tako bi se morale te pogodbe avtomatsko indeksirati z inflacijo, itd... Morali bi nekako ločiti s.p.-je, ki delajo hude posle in dobiček od tistih, kjer ljudje zaslužijo za čez mesec, ker pač niso za v fabriko...To je seveda spet dodatna regulacija, ampak drugače na dolgi rok ne bo šlo. Trenutni predlog samo znižuje dajatve in to tako, da najbolj profitirajo tisti, ki služijo največ.
Unilseptij je izjavil:
Interventni zakon se lahko (in bi se moral), če bo sprejet, izpodbija na ustavnem sodišču, ker bo brez kakršnih koli podlag posegel v množico zakonov in povzročil ogromno finančno luknjo, ki bo ogrozila delovanje države in izvajanje z ustavo zagotovljenih pravic in obveznosti. Poleg tega zaradi "odpustkov" s.p.-jem neupravičeno obravnava eno skupino državljanov drugače kot vse ostale z vidika davkov in prispevkov, itd., itd... verjetno niti en člen ne prestane resne ustavnopravne presoje... potem si lahko ustavno sodišče vzame kakšno leto časa, da vse preuči, v vmesnem času pa bo zakon zadržan zaradi nepopravljivih posledic, ki bi jih povzročila njegova uveljavitev in ki jih ne bo težko dokazati.
Intervetni zakon, no kdo so tle sploh še sekira za eno milijardo na leto minusa? brez panike.
Problem so pr glasovanju, tisti ki sem jih prej omenil.
Ki ciljajo na poklicno politiko, in bi radi še naprej dolgoročno pomagali največ sebi pol še menda nam. Če sem mal zajedljiv. Golob ma z majnšinci 42 glasov, k sigurn majnšinci ne bodo dali glas "fašistični vladi". Tko da mamo 42 vs 43. In potem še Resni.co. In nedolžne Demokrate, ki jim mora Sloboda še vzet jumfer, to je zvabiti kakega na nasprotni breg. Zato tud se rišejo zvezdice in krogci, ker gravitacija že deluje.
Recimo da so resnične govorice, da pri Lažnjivi Resni.ci dva visita in da se vzame še enega nedolžnega demokrata, pol Jajček postane Kalimero. For ever. Tud če bo recimo desnici vlado uspelo sestavit, recimo, bo to vlada ki bo končala vladanje tko ko je zaj končal Orbanček. Ko bo narod še enkrat probal "pelina", bo pol vse od leve sredine pokasiralo dve tretjine mandatov. Al pa zlo blizu tega.
Zanimivo je tud izvijanje Resni.ce. Una spoštovana gospa, od Resni.ce je izjavila, da Stevek ne sme podcenjevati svojih volilcev. Sam je pozabila povedat, kje ona zaj vidi tiste volilce. Tistih volilcev, ki so ga izvolili ni več 5%, ampak smo zaj na promilih. Dobr da nisem volil lažnjive Resni.ce, ker že zaj tole zadevo težko prebavljam. Sem potencijalen volilec te stranke in videli boste, da so volilci te stranke poštenjaki. To pomeni, da te stranke ni več. So sam še poslanci.

D3m ::
Res je.
|HP EliteBook|R7 8840U|
jernejl ::
Fantje moji kva vi verjemete tem neumnostim bože pomozi. Saj pravim da so hkrati oboji levi in hkrati oboji desni ko se gre za teme ki jim koristijo. Pozabite na ukinjanje RTV prispevka, pozabite na zmanjševanje obdavčitve plač. Ja upokojencem in vrhunskim menedžerjem pa je res potrebno pomagati ker jih imamo premalo. O temu se očitno oboji strinjajo. Pizda ste oprani ej še vedno vam ni jasno da so nad janezkom in nad kučanom enake elite.Jah, povprečni delavec ali povprečni inženir si ne zasluži interventne obravnave, njegova plača je lahko še naprej enako (preveč) obremenjena z davščinami. Je pa nujno potrebno upokojencem dati več, da se nam ne bo zgodilo njihovo masovno izseljevanje in bomo ostali brez njih.
Unilseptij je izjavil:
nihče s tem zakonom ne "pusti s.p.-jev delat" kaj bolj ali kaj manj kot zdaj. Samo prispevke in davke jim znižuje... sistem in ureditev s.p.-jev je potrebno prevetriti, ker je po trenutni ureditvi s.p. tako delodajalec kot tudi delavec in ni jasno, kako naj bi to sploh delovalo. S.p.-ju, ki dela polni delovni čas, mora ostati vsaj minimalna plača neto, z davki in prispevki, ki veljajo za delavca z enako plačo. Ali po domače povedano, s.p. ne bi smel podpisati pogodbe, ki je po naravi "dampinška" oz. ne pokriva dejanskih stroškov storitev, prav tako bi se morale te pogodbe avtomatsko indeksirati z inflacijo, itd.Ojej, a ti sploh veš, kaj pomeni podjetništvo?
A od enega s.p.-ja, ki plete nogavice in jih prodaja preko spletne trgovine, pričakuješ, da če bo prodal ene nogavice v celem mesecu, mora tej eni stranki za nogavice zaračunati bruto minimalno plačo plus stroške ogrevanja delovnega prostora? Ali pa - bolj verjetno - mora počakati do konca meseca, da vidi, koliko nogavic je prodal, in če jih je premalo, mora vsem strankam naknadno dokasirati ustrezno razliko, da mu bo ostala bruto minimalna plača? Ali se zavedaš, da je delo podjetnika lahko sezonsko, en mesec zasluži deset minimalnih plač, drug mesec pa pol minimalne plače? A veš, da je delo lahko projektno, en mesec se zasluži 10kEUR, drugi mesec pa nič, ker ni projekta? Ali mu bo država zagotovila denar v višini minimalne plače, če en mesec ne bo imel strank? Ali razumeš, da takrat, ko gre s.p. na malo daljši dopust ali na bolniško, pač ima izpad dohodka in morda ne bo dosegel minimalne plače, oziroma je čisto verjetno, da bo tisti mesec po plačilu vseh stroškov in prispevkov v minusu?
A ti sploh razumeš, kako zelo nesmiseln je tvoj tekst?
Zaposlitev je zaposlitev, podjetništvo pa je podjetništvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
To je vse super in fino, samo daj še ti razumi, da si človek pač nekako mora plačati penzijo, zdravstvo in davke, in da samo zato, ker je "podjetnik" in ne zaposlen, ne more nekako ceneje priti skozi... se pa strinjam, da je treba podjetnikom omogočiti fleksibilnost in vse, ampak ne moremo jim pa kar reči, da je OK. Obstajala bi recimo čisto lepa rešitev, da se denar za "olajšave" podjetnikom, ki imajo težave, dobi z dvigom davka za tiste, ki zaslužijo nesorazmerno veliko, neke sorte solidarnostna shema ali kaj podobnega... ker je pač podjetništvo tvegana reč in država lahko tudi pomaga, če je potrebno, ne pa samo jemlje. Ampak namen sedanjega predloga seveda ni reševanje težav podjetnikov pač pa samo parim posameznikom mogočiti od par 10 do par 100 jurjev dobička več na mesec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()

Mato989 ::
OK, ukinitev prispevka za RTV, to ni slabo, tud plačevanje penzičev za dolgotrajno oskrbo je brez veze. Vsaj na zadnji avtobusni postaji naj jih pustijo pr miru.
Zakaj je placevanje penzicev za dolgotrajno slabo
A so 40let vplacevali da zdaj crpajo?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Unilseptij je izjavil:
To je vse super in fino, samo daj še ti razumi, da si človek pač nekako mora plačati penzijo, zdravstvo in davke, in da samo zato, ker je "podjetnik" in ne zaposlen, ne more nekako ceneje priti skozi... se pa strinjam, da je treba podjetnikom omogočiti fleksibilnost in vse, ampak ne moremo jim pa kar reči, da je OK. Obstajala bi recimo čisto lepa rešitev, da se denar za "olajšave" podjetnikom, ki imajo težave, dobi z dvigom davka za tiste, ki zaslužijo nesorazmerno veliko, neke sorte solidarnostna shema ali kaj podobnega... ker je pač podjetništvo tvegana reč in država lahko tudi pomaga, če je potrebno, ne pa samo jemlje. Ampak namen sedanjega predloga seveda ni reševanje težav podjetnikov pač pa samo parim posameznikom mogočiti od par 10 do par 100 jurjev dobička več na mesec.
Ko tole berem oziroma nasplosno levicarje, dobim obcutek, da je najbolje da noben nebi bil podjetnik, sploh ni nekih plusov.
No razen solidarnost to pa ja, da filas druge ce slucajno (pre)vec zasluzis.
Unilseptij je izjavil:
Intervetni zakon, no kdo so tle sploh še sekira za eno milijardo na leto minusa? brez panike.
Problem so pr glasovanju, tisti ki sem jih prej omenil.
Ki ciljajo na poklicno politiko, in bi radi še naprej dolgoročno pomagali največ sebi pol še menda nam. Če sem mal zajedljiv. Golob ma z majnšinci 42 glasov, k sigurn majnšinci ne bodo dali glas "fašistični vladi". Tko da mamo 42 vs 43. In potem še Resni.co. In nedolžne Demokrate, ki jim mora Sloboda še vzet jumfer, to je zvabiti kakega na nasprotni breg. Zato tud se rišejo zvezdice in krogci, ker gravitacija že deluje.
Recimo da so resnične govorice, da pri Lažnjivi Resni.ci dva visita in da se vzame še enega nedolžnega demokrata, pol Jajček postane Kalimero. For ever. Tud če bo recimo desnici vlado uspelo sestavit, recimo, bo to vlada ki bo končala vladanje tko ko je zaj končal Orbanček. Ko bo narod še enkrat probal "pelina", bo pol vse od leve sredine pokasiralo dve tretjine mandatov. Al pa zlo blizu tega.
Zanimivo je tud izvijanje Resni.ce. Una spoštovana gospa, od Resni.ce je izjavila, da Stevek ne sme podcenjevati svojih volilcev. Sam je pozabila povedat, kje ona zaj vidi tiste volilce. Tistih volilcev, ki so ga izvolili ni več 5%, ampak smo zaj na promilih. Dobr da nisem volil lažnjive Resni.ce, ker že zaj tole zadevo težko prebavljam. Sem potencijalen volilec te stranke in videli boste, da so volilci te stranke poštenjaki. To pomeni, da te stranke ni več. So sam še poslanci.
Pokaži mi tvoj zapis kjer si se sekiral za 2 milijarde minusa letno, ko so si plače dvigovali.
Zakaj je placevanje penzicev za dolgotrajno slabo
A so 40let vplacevali da zdaj crpajo?
SDS in kompanija majo zaj polna usta skrbi za socialno šibkejše. Ane. Naj to pol dokažejo.
Pokaži mi tvoj zapis kjer si se sekiral za 2 milijarde minusa letno, ko so si plače dvigovali.
Seveda bojo tvoji lažnjivi desničarji takoj popravili zadevo. In si najprej sebi zmajnšali plače, ki so se ta mesec dvignile za polovico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Morali bi. Vključno s celotno JU. Ampak ne bomo videli tega scenarija. Niso pa tukaj tvoji lažnjivi levičarji nič boljši.
Zgodovina sprememb…
Fantje moji kva vi verjemete tem neumnostim bože pomozi. Saj pravim da so hkrati oboji levi in hkrati oboji desni ko se gre za teme ki jim koristijo. Pozabite na ukinjanje RTV prispevka, pozabite na zmanjševanje obdavčitve plač. Ja upokojencem in vrhunskim menedžerjem pa je res potrebno pomagati ker jih imamo premalo. O temu se očitno oboji strinjajo. Pizda ste oprani ej še vedno vam ni jasno da so nad janezkom in nad kučanom enake elite.
Tole si bom dal med zaznamek.
Če dobimo desno vlado (vse kaže, da jo bomo dobili) menim, da se nam bo vsem vsaj malo poznalo v denarnici.
Nekaj pa zagotovo drži: če dobimo levo vlado se lahko nadejamo, da nas bodo še bolj oželi.
Živi bili in videli. Menda še danes.
Nekaj pa bi vprašal: ko govoriš o managerjih in bogatih. Kje je zate meja? Od katere plače (in višje) si bogat? Zanima me konkretna cifra.
Unilseptij je izjavil:
Čemu seješ strah? Še kar. Se ne naveličate?
Glede prvega dela: industrija pravi drugače. Zadevo pozdravljajo. In ne pozabimo, da je industrija tista, ki vse napaja in se jo je zadnja 4 leta aktivno dušilo z novimi davki.
Sploh pa: kje je bilo taisto sodišče, ko nam je perjad ob rekordnem zadolževanju in rekordno pobranem davku zvtrtalo luknjo v proračun? Kje?
S tem, da je ta denar izpuhtel in v zameno nismo dobili nič.
Zgodovina sprememb…

D3m ::
Nekaj pa bi vprašal: ko govoriš o managerjih in bogatih. Kje je zate meja? Od katere plače (in višje) si bogat? Zanima me konkretna cifra.
Bo rekel, da 3000 eur si bogat. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|
Sploh pa: kje je bilo taisto sodišče, ko nam je perjad ob rekordnem zadolževanju in rekordno pobranem davku zvtrtalo luknjo v proračun? Kje?
Sodišče je nasedlo levakarskim lažem, da naj bi se zadolženost relativno zmanjšala in da naj bi pernati zmanjšal proračunsko luknjo, namesto da bi poslušalo nas domoljube.
Aljoša, 15x smo ti razložili, da je 10 + 2 = 12.
In v nobenem primeru ne more biti 8
Saj veš, osnovnošolsko računstvo (to še niti matematika ni, to je predpogoj za matematiko).
Razložili smo tudi, čemu se te številke, ki vas tako tolažijo, hitro lahko obrnejo. Razložili smo tudi, da je to na zelo trhlih temeljih.
Ampak zgleda, da ste na samooklicanem inštitutu malo trdi, ker še vedno vztrajate pri zmoti.
Aljoša, vi mešalci megle imate čas, da bi se udeležili tega.
Še zastonj rogljičke boste dobili.
Eni ne moremo. Saj veš ... smo v službi
Saj veš, osnovnošolsko računstvo (to še niti matematika ni, to je predpogoj za matematiko).
Razložili smo tudi, čemu se te številke, ki vas tako tolažijo, hitro lahko obrnejo. Razložili smo tudi, da je to na zelo trhlih temeljih.
Ampak zgleda, da ste na samooklicanem inštitutu malo trdi, ker še vedno vztrajate pri zmoti.
Eni ne moremo. Saj veš ... smo v službi
Zgodovina sprememb…
Ukrepi Golobove vlade so imeli zraven tudi financne ocene, analize in zagotovljene vire (pa ceprav tudi z zadolzevanjem). Interventni zakon ne vsebuje nic od tega... kolikor vem Jansa ne pravi, da bo denar dobil z dodatnim zadolzevanjem, ceprav je to seveda edini vir, ki je na voljo.
Res je, hitro se lahko obrne, grem stavit, da bodo levaki hitro obtožili Gospoda Janšo, da destabilizira javne finance.
Zgodovina sprememb…
Unilseptij je izjavil:
Ukrepi Golobove vlade so imeli zraven tudi financne ocene, analize in zagotovljene vire (pa ceprav tudi z zadolzevanjem).
Najprej: kaj ta trditev sploh pomeni?
Takoj za tem pa: viri, ki tole potrdijo, pa so?
-------------------------------------
Nazaj na temo: danes po dvanajsti naj bi bilo znanega več, kar se interventnega zakona tiče.
Ker se bo videlo, če bo kdo sestavil vlado.
Mogoče pa parnati preseneti in prinese 46 podpisov.
Zgodovina sprememb…
Unilseptij je izjavil:
Ukrepi Golobove vlade so imeli zraven tudi financne ocene, analize in zagotovljene vire (pa ceprav tudi z zadolzevanjem).
Najprej: kaj ta trditev sploh pomeni?
Takoj za tem pa: viri, ki tole potrdijo, pa so?
Pusti levake, razen laži, da naj bi se zadolženost relativno znižala in proračunska luknja zmanjšala, nimajo nič, domoljubna matematika jih enostavno ne zanima. Prav tako jih ne zanima, da se lahko stanje hitro spremeni, kar je slabo, bistveno ga bo pa lahko spremenil Gospod Janša, kar je dobro.
Zgodovina sprememb…
Malidelničar ::
Nečesa ne razumem:
Zakaj je pri nas logika, da proračun kar narašča in se ga nikoli ne zmore racionalizirati ter predvsem da odhodki avtomatično naraščajo hitreje kot prihodki (tudi takrat ko le-ti naraščajo hitro zaradi višjih davčnih stopenj)?
Kje se to konča, do kje bo proračun v naslednjih 10-15 letih še narastel in do kje bodo narastli proračunski primankljaji?
V Evropi na temo deficitov sploh ne govorimo:
https://europeanconservative.com/articl...
Zakaj je pri nas logika, da proračun kar narašča in se ga nikoli ne zmore racionalizirati ter predvsem da odhodki avtomatično naraščajo hitreje kot prihodki (tudi takrat ko le-ti naraščajo hitro zaradi višjih davčnih stopenj)?
Kje se to konča, do kje bo proračun v naslednjih 10-15 letih še narastel in do kje bodo narastli proračunski primankljaji?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Malidelničar je izjavil:
Nečesa ne razumem:
Zelo dobro vprašanje. Tudi mene to zanima.
Zanima me pa še eno: kako lahko imaš konstantno večji uvoz, kot izvoz. Ker nekje bi moralo zmanjkati.
Meni je popolnoma jasno, da imamo tudi blagovne menjave.
Ampak, jaz govorim o delu, ko gre za denar.
Malidelničar je izjavil:
Namesto da bi se zgledovali po ZDA, ki so zadolžene samo za 125 % BDP, se je EU zapufala kar za povprečno 88 % BDP, Slovenija je še slabša s slabih 70 %. Pri proračunskih luknjah podobno.
Zgodovina sprememb…
No, tudi to smo ti že razložili.
Če so ostali zapufani še bolj to ne pomeni, da se moramo mi zapufati na silo. Od kje vam to?
Sploh primerjati z ZDA, ki ima ogromne rezerve nafte, plina, orožarsko industrijo in vse ostalo.
Ampak, dobro, če tako želite, levakarji. Dobili bomo desno vladi in naj nas pufa po svojih željah, drži?
Ker: saj pa so drugi zapufani še bolj! Luknja v proračunu? Pa saj to je samo ena nepomembna številka. Sploh pa: vsi nam zavidajo.
Ni problema, torej!
Če so ostali zapufani še bolj to ne pomeni, da se moramo mi zapufati na silo. Od kje vam to?
Sploh primerjati z ZDA, ki ima ogromne rezerve nafte, plina, orožarsko industrijo in vse ostalo.
Ampak, dobro, če tako želite, levakarji. Dobili bomo desno vladi in naj nas pufa po svojih željah, drži?
Ker: saj pa so drugi zapufani še bolj! Luknja v proračunu? Pa saj to je samo ena nepomembna številka. Sploh pa: vsi nam zavidajo.
Ni problema, torej!
enavlaka ::
Amerika se lahko pufa, ker se pufa preko ostalih, sami pa obdržujejo nafto, puške in rudnine
Mi nimamo nič
Mi nimamo nič
bm1973 ::
ZDA ima nafto, ki jo pridobivajo s frackingom. Ki se ne izplača, če je nafta pod 70 USD/sodček. Tam nekje je cifra...
Ni problema, torej!
A če nas bodo levičarji zapufali, je pa po tvoje to O.K.?!?!?!
Nihče ne zahteva očiščenja jkavnega sektorja...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
A če nas bodo levičarji zapufali, je pa po tvoje to O.K.?!?!?!
Ne.
jaz skozi govorim, da ni OK, da nas pufajo. Pa kdor koli to je.
Ampak levaki vseskozi govorijo, da smo zapufani premalo (pod povprečjem).
Pol pa gasa ... gremo brezglavo v pufe!
Aljoša, 15x smo ti razložili, da je 10 + 2 = 12.
Eni ne moremo. Saj veš ... smo v službi![]()
Saj ko bo BDP padel in se bo % zadolžitve posledično avtomatsko povišal, bo pa spet JJ kriv, ker bo slučajno trenutno na vladi.
Kakor kaže, bo interventni zakon dobil zeleno luč:
- iz vira: golob je po posvetu pri Pirc Musar povedal, da se v Svobodi veselijo dela v opoziciji.
- nadalje pa samo špuka, očitno je vrgel puško v koruzo in, je ladja nasedla (toliko o tem kako je obljubljal, da bodo fajtali do konca, ker ni naredil nič. Izdal je tiste, ki so ga volili)
Kakor je povedal je za pričakovati, da bo kolesariat, kolačeva in ostali metali polena pod noge kolikor se bo dalo.
- iz vira: golob je po posvetu pri Pirc Musar povedal, da se v Svobodi veselijo dela v opoziciji.
- nadalje pa samo špuka, očitno je vrgel puško v koruzo in, je ladja nasedla (toliko o tem kako je obljubljal, da bodo fajtali do konca, ker ni naredil nič. Izdal je tiste, ki so ga volili)
Kakor je povedal je za pričakovati, da bo kolesariat, kolačeva in ostali metali polena pod noge kolikor se bo dalo.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Zanima.me ima zanimivo epizodo. Našteli so kandidate za ministre, in tudi seznam "sprememb". SDH gre pa-pa, da se znebijo Debeljaka. V elektro podjetjih bojo vsi zamenjani, dars, sova in policija da ne govorimo. Jaz upam da tudi rtv.
Seveda, čist pravilno, upam da bo čistka temeljita.
Seveda, čist pravilno, upam da bo čistka temeljita.