» »

Sony ustavil proizvodnjo in prodajo pomnilniških kartic

Sony ustavil proizvodnjo in prodajo pomnilniških kartic

Slo-Tech - Sony je sporočil, da do nadaljnjega ne bodo več sprejemali naročil za dobavo pomnilniških kartic SD in CFexpress. Zaradi globalne pomnilniške krize, ko primanjkuje čipov in drugih komponent za izdelavo pomnilnika vseh vrst - od volatilnega do trajnega - Sony ne more več izpolnjevati naročil. V petek so tako prenehali sprejemati naročila za kartice CFexpress Type A, CFexpress Type B in SD.

Prenehali bodo torej prodajati kartice tipa A s kapaciteto 240, 480, 960 in 1920 GB, kartice tipa B s kapaciteto 480 in 240 GB ter kartice SD s kapaciteto 64, 128 in 256 GB (znamka Tough) ter cenejše (znamka Sony) kartice s kapacitetami 128, 256 in 512 GB, vključno s Sony V30 64 in 128 GB. Posamezni modeli so za zdaj še v prodaji (960 GB CFexpress B in poceni SF-UZ SD).

Kdaj, če sploh, bodo normalno prodajo nadaljevali, niso razkrili. Glavni problem je dobava komponent, ki jih je omejena količina, trenutno pa vse pokupijo v podatkovnih centrih in superračunalnikih.

8 komentarjev

OK.d ::

Jebala vas AI:P
LPOK.d

feryz ::

Če ne rabijo delati in prodajati, zakaj bi?

Markoff ::

Investitorji bodo drago plačali metanje denarja skozi okno, ko bo AI finančna supernova počila.

No, bankam ni treba skrbeti, njih bomo davkoplačevalci dokapitalizirali. I tako više puta.

Bomo pa zato dobili zelo poceni malo rabljene komponente, okužene s Skynetom (Sable-om), pa še skladišča bodo polna poceni čipov in kartic...
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

bm1973 ::

Prišparajte par 10k , ko bo tisti veliki popust za RAM in SSD.

Bomo lahko super data centre kardoma delali...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

s1m0n ::

Kam gremo... 300EUR pride 512 CF, ki sem jo pol leta nazaj vzel za 140EUR na to pa prodal za 80EUR :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

vke4XC ::

s1m0n je izjavil:

Kam gremo... 300EUR pride 512 CF, ki sem jo pol leta nazaj vzel za 140EUR na to pa prodal za 80EUR :)

Tak biznis tudi jaz poznam in prakticiram :D

Nikonja ::

"What a glorious day it will be" ko poči ta balonček.... mamicu jim vsem po vrsti!!!

timrosu ::

bm1973 je izjavil:

Prišparajte par 10k , ko bo tisti veliki popust za RAM in SSD.

Bomo lahko super data centre kardoma delali...

Sem ravno prejsni mesec en dc switch nabavil (turboiron 24x). Trenutno so 3 mašine na njem, še za 11 mam placa :D. Me je pa mal minil kupovat robo zdele, tko da bodo še vsaj kako leto čakali na družbo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero microSD kartico ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19249221 (24277) LuIK
»

Katero spominsko kartico kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
72239 (1802) iloveboobz
»

Cene SSD-jev rekordno nizke, počasi se ceni tudi RAM (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
5720617 (15081) Ijus
»

Samsung prvi s kartico UFS

Oddelek: Novice / Ostale najave
249866 (8233) MrStein
»

Najprostornejši 2,5-palčni pogon na svetu je SSD

Oddelek: Novice / Diski
2611105 (8415) Ghost7

Več podobnih tem