» »

Evropska Naftna Kriza

Evropska Naftna Kriza

««
41 / 45
»»

kow ::

Seveda je poraz. Unicili so jim ogromno industrije, radarske sisteme, porabili so ogromno balisticnih raket. In ce se ZDA odlocijo, lahko vajo ponovijo cez 1 leto.

karafeka ::

p1nky je izjavil:

karafeka je izjavil:

p1nky je izjavil:

Mene najbolj zanima, kaj je zdaj s tem iranskim uporom, mislim uporom irancev proti rezimu, ki naj bi se zgodil. Ali jih je to nekaj, ali jih je veliko, samo vecina neoborozenih, ali pa bodo imeli zares dovolj moci. Ce jim zdaj ostane irgc in razbita drzava, bo po moje to za njih zelo slabo. Za nas pa tudi.

Ziher se bo kak domobranc našel....

Tam je malo drugacen rezim kot je bil pri nas. Jaz si ne bi zelela ziveti tam, kot tudi ne v sa in ostalih

Na začetku bi mogoče še rekel, da bi se kdo uprl, ko sta Natanjahu in Trump samo vojaške cilje bombardirala (no, pa AI je kako šolo tu pa tam). Ko pa začnejo bombe metat na civilno infrastrukturo in na same ljudi, pa dvomim, da bo kdo še navijal za oranguntana, da mu bombo na glavo vrže.
Kolikor sem tu pa tam videl kako oddajo ali pa video, ko je kdo obiskal Teheran, se mi ljudje tam niso zdeli, da trpijo pod nekim režimom. Lahko si pa ziher, da trpijo zdaj.

Če pa bo kdo še rekel (recimo Chalkybot), naj se kar predajo, potem se naj vpraša zakaj se tudi Ukrajinci ne predajo, saj je pri njih dokaj podobno, samo da traja vse skupaj že 4 leta.

Saj niso ciljali civilne infrastrukture. Od kod ti ta ideja?

Poldi112 ::

kow je izjavil:

Seveda je poraz. Unicili so jim ogromno industrije, radarske sisteme, porabili so ogromno balisticnih raket. In ce se ZDA odlocijo, lahko vajo ponovijo cez 1 leto.

Tudi Iran je povzročil ogromno škode, plus da je brutalno demonstriral nemoč USA ščititi vazale v regiji. Kaj njim preprečuje, da čez 1 leto ponovijo bombanje infrastrukture ameriških vazalov?

USA je rekla, da je cilj regime change, dobili so pa petroyuan ter tarife v Hormuški ožini. Zanimiva definicija zmage.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 je izjavil:

Kaj njim preprečuje, da čez 1 leto ponovijo bombanje infrastrukture ameriških vazalov?

Ker jim lahko ZDA dejansko razbijejo kaj resnega? Ce se ZDA odlocijo, v Iranu ni vec elektrike. Ni mi jasno, zakaj vso situacijo sodite samo skozi zahodno perspektivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

Šole, bolnice, fabrke zdravil, mostovi, elektrarne, rafinerije, črpališča plina, ... niso civilna infrastruktura?

Ter od kje še kar vera, da zionisti ne ciljajo civilov? Si zadnjih par let/desetletij preživel pod skalo? Par dni nazaj smo brali celo, da so mučili 2 letnega otroka, ter uzakonili genocid.

kow je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Kaj njim preprečuje, da čez 1 leto ponovijo bombanje infrastrukture ameriških vazalov?

Ker jim lahko ZDA dejansko razbijejo kaj resnega? Ce se ZDA odlocijo, v Iranu ni vec elektrike. Ni mi jasno, zakaj vso situacijo sodite samo skozi zahodno perspektivo.

In zahod bo brez nafte, arabci in Izrael pa poleg tega še brez vode. Iran lahko naredi neprimerno več škode zahodu (in hlapcem), kot oni Iranu. Kdo bo imel več škode, če gredo oboji v srednji vek? Zahod, ali država, ki je že pol stoletja pod brutalnimi sankcijami, ker si drzne biti suverena?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

karafeka ::

kow je izjavil:

Novice so, da je 20.000 mrtvih civilistov in več kot 100.000 uničenih civilnih stavb.
Pa glede na to, kako se trump dnevno hvali koliko bomb so že zmetali in hoče še več milijard za orožje, bi rekel, da jih je še več. Putin se lahko skrije...
https://www.kurdistan24.net/en/story/90...

Naj vsak pri sebi pomisli, če je to fake news.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

DeeJay ::

Resnica je verjetno nekje vmes, sam še vedno veliko več kot trump želi priznat.
Don't f with me.

karafeka je izjavil:

Naj vsak pri sebi pomisli, če je to fake news.

Kako pa bos bombardiral karkoli, ne da bi povzrocil skodo? Saj IRGC nihce ni silil, da imajo vojaske baze sredi mest. Ce pade ogromna bomba sredi mesta, bos poskodoval in ranil veliko ljudi.
Na netu imas ogromno posnetkov, ko letijo kamni oz. ostanki stavb okoli, ker so unicili stavbo. V takem primeru bo veliko ranjenih. Ce dobis v glavo, bos pa mrtev.

Zdej, lahko reces, da so basij ipd. policija in niso vojaski cilji, to drzi. Ampak se vedno niso ravno "civilisti".

Tudi v ljubljani je vojasnica sredi mesta. Ce bi jo nekdo zdemoliral, bi skoraj gotovo v blizini imel kaksne ranjene civiliste.

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Blinder je izjavil:

Vsi se samo sekirajo za ceno goriva. Nobenmu ne pride na pamet, da je dobro zasutavit muslimane, preden dobijo atomsko bombo?

Saj jo imajo.... Pakistan.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

imagodei ::

kow je izjavil:

karafeka je izjavil:

Kako pa bos bombardiral karkoli, ne da bi povzrocil skodo?

Ker kretenski argument. Ja, preden bombardiraš objekt, se moraš prepričat, da ne gre za šolo polno otrok, ampak je to res skladišče orožja. Preden bombardiraš objekt, se moraš prepričat, da v neposredni bližini ni bolnišnica, ki bi jo bomba/raketa lahko po nesreči zadela ali poškodovala.

Mislim, tko nekako smo zastavili mednarodno vojno pravo po WW II. Saj veš, tista obskurna ustanova, Združeni Narodi in to...

Razen tega se pa strinjam, lej ... Le kako boš zasedel neko državo, ne da bi svojim od vojne utrujenim vojakom pustil malo veseljačenja - posiljevanja, plenjenja in požiganja?
- Hoc est qui sumus -

Poldi112 je izjavil:

In zahod bo brez nafte, arabci in Izrael pa poleg tega še brez vode. Iran lahko naredi neprimerno več škode zahodu (in hlapcem), kot oni Iranu. Kdo bo imel več škode, če gredo oboji v srednji vek? Zahod, ali država, ki je že pol stoletja pod brutalnimi sankcijami, ker si drzne biti suverena?

Ce bodo Arabci brez vode, bodo pomrli. Enako Iranci. I guess bo poraba nafte padla za kaksnih 10 milijonov sodckov nafte ;)

imagodei je izjavil:

kow je izjavil:

karafeka je izjavil:

Kako pa bos bombardiral karkoli, ne da bi povzrocil skodo?

Ker kretenski argument. Ja, preden bombardiraš objekt, se moraš prepričat, da ne gre za šolo polno otrok, ampak je to res skladišče orožja. Preden bombardiraš objekt, se moraš prepričat, da v neposredni bližini ni bolnišnica, ki bi jo bomba/raketa lahko po nesreči zadela ali poškodovala.

In kako se prepricas? Malo sem zmeden.

Zgodovina sprememb…

enavlaka ::

Oranžni pedo bo pa ja vedel, kje so otroci

Ja seveda, za satelite tud prvič v življenju slišjo. Vejo natančno kje je kak bradač, sam za bolnico pa otroke pa nimajo pojma.

Verjetno se bradati možje spet skrivajo za hrbti otrok, tko kot v palestini
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

imagodei ::

kow je izjavil:

Ob vseh satelitskih posnetkih in vsem intelu, ki ga imajo? Se ti hecaš? Kaj pa misliš, da počnejo vojaški obveščevalci oziroma "targeters", ko pripravljajo pakete tarč? Pregledujejo masovne količine objektov, podatkov in identificirajo tarče. Zdej, če nalogo slepo zaupaš AI-ju, pa včasih kakšen objekt, ki že 10 let ni več vojaški, označi za legitimno tarčo...
- Hoc est qui sumus -

kow je mal slabo razumel trumpa, verjetno je razumel da je amerika v kameni dobi.... pač lost in translation
Don't f with me.

Ti prevec ameriskih filmov gledas, ce mislis da je tako enostavno. Na koncu se mora vedno nekdo se odlociti (na podlagi zastarelih podatkov). In v vojni, vedno pod velikim casovnim pritiskom.
Tudi, ce bi bilo dolocanje tarc 100%, se vedno lahko pride do napak v vnosu tarc. Tudi orozje ni 100% zanesljivo itd.

Zdej, ali sta vidva idiota, ali propagandista, niti ni vazno. V vsakem primeru govorita bedarije.

Zgodovina sprememb…

Ja, zadeli so objekt. Nato so videli veliko število oseb, ki so se zbrale okoli (starši in reševalci) in so nato vse skupaj zadeli še enkrat.
Sramotno

resnica je da ameriko in izrael boli kurac za civile tam. Več kot opravičevat pokolov pa tko al tko niste sposobni.
Don't f with me.

Enako lahko recemo za Iran. V Izraelu bolj kot ne zadanejo puscavo ali pa civilne stavbe. No, nekaj so imeli tudi zadetkov.

Misliš reči, da žanjejo, kar so posejali? Ja, to

Chalky ::

Casualties and wounded:

US: Casualties: 15, Wounded: 348 (Soldiers) Per US and Israel*
IL: Casualties: 11, Wounded: 309 (Soldiers) Per US and Israel*
IL: Casualties: 23, Wounded: 6239 (Civilians) Per US and Israel*
IR: Casualties: 2076, Wounded: 26,500 (Civilians) Per Iranian Health Ministry*
IR: Casualties: 3527 (1212 Soldiers, 1606 Civilians, 709 unclasified) Per HRANA*
IR: Casualties: 6000, Wounded: 15,000 (Soldiers) Per US and Israel*
2026 Iran war @ Wikipedia

Ni potrebno širiti lažnih novic. 20.000 mrtvih civilistov in več kot 100.000 uničenih civilnih stavb je navadna laž.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

TheTrick ::

Trump se glih ne sekira glede civilistov, sej sam grozi da bo Iran poslal v kameno dobo, da jim bo uničil dobavo pitne vode in elektrike. Smo vidli tudi kako so namerno ciljali stanovanjske bloke. Roko na srce tudi trumptardi se ne sekirajo kaj dovolj sploh uni k se označujejo za "kristjane" so precej krvoločni in imajo radi da poka po muslimanih.

Chalky je izjavil:

Casualties and wounded:

IR: Casualties: 3527 (1212 Soldiers, 1606 Civilians, 709 unclasified) Per HRANA*

Ni potrebno širiti lažnih novic. 20.000 mrtvih civilistov in več kot 100.000 uničenih civilnih stavb je navadna laž.

kopirano od ameriške propagandne administracije, resnica je pa ravno vmes med obema.
Don't f with me.

kow je izjavil:

Ce bodo Arabci brez vode, bodo pomrli.

Ali pa v miljonih bežali v EU.

kow je izjavil:

Enako Iranci.

In kako boš Iranu uničil vodo? Boš nukal vse hribe, iz katerih izvira?

imagodei je izjavil:

Saj to veš, da je križar s Fox news, ki sedaj vodi "department of WAR", ponosno ukinil oddelek, ki je preverjal tarče, ker ni efektivno, če vojski zvežeš roke s takimi neumnostmi, kot so spoštovanje vojnih norm in zakonov?

Zgodovina sprememb…

p1nky ::

Ker me jih je vec citiralo, ne bom iskala vsega ampak da odgovorim...

Nikoli nisem rekla, da je usa boljsa za zivljenje od eu in da si zelim ziveti tam. V drugi temi jo celo omenjam kot drzavo, za katero si ne zelim, da postane zgled sloveniji

Ali bo upor ali ne oziroma v kaksnem obsegu bo, ne morem vedeti, nisem tam, nimam znancev tam. Ta iranec pravi, da upor bo, bomo videli pa kako bo vse skupaj. Bojim se,da bo stala, sploh ker je vstopil se irak oz njegove milice, izurjeni vojaki

Izraelce sigurno bk za civiliste, us je verjetno manj vseeno. Za uno solo lahko da so imeli enostavno stare podatke, iran je ogromen. Ne da opravicujem karkoli, samo dvomim, da bi to storili namerno

Rezim sam v iranu sigurno ni ljudem prijazen. In ja, vseeno ne podpiram napada, ko moram ze vsakic napisati, najboljse, da si dam v podpis. Samo zdaj, ko je, kar je, si zelim zmage irancev, ne irgcja, ampak ljudi, koliko je za to moznosti pa ne vem

Izrael bk za irance, njim je vazno, da ima iran ali njim prijazen rezim, lahko pa tudi sesuto drzavo, samo da jim ni groznja. Za us se itk precej govori, da jih je izrael potegnil v vojno, kar zna biti res, vedeti pa ne morem

Ali je ok mrb, a lahko zdaj neham to dodajat v vsako objavo, ker se mi res ne da....

Pa se to, tisti, ki pa tako radi govorite, kako je irancem lepo pod ajatolami, pa tudi niste nevem kaksni clovekoljubi. Ker zelo ocitno jim ni. Isto ne v sa, s koreji, pa da ne omenjamo sploh se ostalih razfukanih delov sveta

Iran nima pravice pred obrambo? Oni niso napadli nikogar in se pogajali z vsemi.

Prišli so trumpard in bibec ter jih začel obmetavat z raketam in uničevat civilne tarče. Sedaj pa jokcate, da padajo rakete po izraelu in okolici.
Smešni ste
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

DeeJay je izjavil:

Chalky je izjavil:

Casualties and wounded:

kopirano od ameriške propagandne administracije, resnica je pa ravno vmes med obema.

Očitno si nepismen: Per Iranian Health Ministry*, Per HRANA*

Poldi112 je izjavil:

Saj so vsi doktorji in inzenirji. Preprican sem, da jih bos toplo sprejel. Sploh, ker so zrtve.

kow je izjavil:

In v vojni, vedno pod velikim casovnim pritiskom.

In pod kakšnim časovnim pritiskom so bili, ko so začenjali vojno z Iranom, da so že prvi dan izvedli double tap na šolarke, ki so tam že več kot desetletje?

Triljonski proračun za vojsko, pa 10 let niso mogli update-ati baze? Onih, ki preverjajo tarče, pa niso mogli več financirati, ker potem niso efektivni v boju?

Sicer pa, kako si razlagaš gljumljenje glive POTUS-a ob dejstvu, da je raketiral šolarke? Če bi šlo dejansko za napako, bi verjetno od civilizirane države pričakoval vsaj priznanje, če ne že opravičila?

Zgodovina sprememb…

Izraelce sigurno bk za civiliste, us je verjetno manj vseeno. Za uno solo lahko da so imeli enostavno stare podatke, iran je ogromen. Ne da opravicujem karkoli, samo dvomim, da bi to storili namerno

Nardil so namerno
Če so američani v čem dobri so pa v school shootings in tega je še in še

https://www.aljazeera.com/news/2026/3/5...
Missiles fired by US, Israel hit two schools near Tehran: Iranian media

Poldi112 je izjavil:

In kako boš iranu uničil vodo? Boš nukal vse hribe, iz katerih izvira?

Pumpe ne bodo delale, ce ne bo elektrike. Kaj bodo pa jedli? Pesek?

Poldi112 je izjavil:

Sicer pa, kako si razlagaš gljumljenje glive POTUS-a ob dejstvu, da je raketiral šolarke? Če bi šlo dejansko za napako, bi verjetno od civilizirane države pričakoval vsaj priznanje, če ne že opravičila?

Saj so (implicitno) priznali s tem, ko niso zanikali. Mimogrede, kdaj bo Hamas priznal, da je raketiral tisto bolnico? Cakamo ze od 2023?

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Enako lahko recemo za Iran. V Izraelu bolj kot ne zadanejo puscavo ali pa civilne stavbe. No, nekaj so imeli tudi zadetkov.

Če bi Iran ciljal šolarke, si lahko siguren, da bi "svobodni mediji" to vrteli 24/7. Samo takoimenovani islamski skrajneži pač niso zahodne sorte barbari, da bi namenoma ciljali civile. Kaj šele, da bi se glede tega hvalili po tv ter orvelovsko genocidu rekli "košenje trave".

Prakticno v vseh medijih sem zasledil to novico. Mi das link na iransko TV, kjer kazejo izraelska razbita stanovanja?

Zgodovina sprememb…

Kar Trumptardi predvsem znajo je odvracat pozornost od bistvenih stvari. Ozina je se vedno zaprta, rezim stoji. Cena nafte na rekordu. Svetovna recesija. Zda unicla vsa zaveznistva. Ampak tukaj kow in podobni nimajo kaj napisat potem je pa treba preusmerit.

p1nky ::

enavlaka je izjavil:

Nardil so namerno
Če so američani v čem dobri so pa v school shootings in tega je še in še

https://www.aljazeera.com/news/2026/3/5...
Missiles fired by US, Israel hit two schools near Tehran: Iranian media

Kje mas pa ti dokaz? Res bi moral imet ornk inside info, da bi lahko kaj takega z gotovostjo trdil.
In, kaj bi imeli od tega? To jim samo skoduje, tako da ni niti logicne razlage, zakaj bi to storili namerno
Ne sam navijat, pol spregledas ostalo

Telbanc ::

Neuradno, Italija skoraj brez dizla, Slovaška in Madžarska mata samo še premijum dizel. 8-)

Ne dela se še panika ker so prazniki.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

JUST IN - About 40 countries are discussing joint action to reopen the Strait of Hormuz to stop Iran holding "the global economy hostage," Britain said on Thursday, after U.S. President Donald Trump said securing the waterway was for others to resolve -- Reuters

Meni se pa tole zgoraj zdi izjemno zanimivo.Sploh ker sem 100% prepričan da v tej koaliciji ni Kitajske. Meni se to zdi fascinantno kako Kitajci pametno čakajo da ga Zahod odpre kljub temu da je Kitajska daleč najbolj odvisna od Iranske nafte. Kitajci vedo da je EU najbolj požrešen del sveta in da jim zato ni potrebno storiti ničesar ker Kitajci vedo da se bodo Evropski brezjajčniki takoj začeli metati na zobe če je nafta malce dražja. Kitajci so res pregnani in izjemno pametni, kapo dol za tole.

TheTrick je izjavil:

Kar Trumptardi predvsem znajo je odvracat pozornost od bistvenih stvari. Ozina je se vedno zaprta, rezim stoji. Cena nafte na rekordu. Svetovna recesija. Zda unicla vsa zaveznistva. Ampak tukaj kow in podobni nimajo kaj napisat potem je pa treba preusmerit.

Nisem Trumpard. Kadarkoli zacnes s takimi neumnostmi, samo priznas da nimas argumentov.

kixs ::

Chalky je izjavil:

JUST IN - About 40 countries are discussing joint action to reopen the Strait of Hormuz to stop Iran holding "the global economy hostage," Britain said on Thursday, after U.S. President Donald Trump said securing the waterway was for others to resolve -- Reuters

Meni se pa tole zgoraj zdi izjemno zanimivo.Sploh ker sem 100% prepričan da v tej koaliciji ni Kitajske. Meni se to zdi fascinantno kako Kitajci pametno čakajo da ga Zahod odpre kljub temu da je Kitajska daleč najbolj odvisna od Iranske nafte. Kitajci vedo da je EU najbolj požrešen del sveta in da jim zato ni potrebno storiti ničesar ker Kitajci vedo da se bodo Evropski brezjajčniki takoj začeli metati na zobe če je nafta malce dražja. Kitajci so res pregnani in izjemno pametni, kapo dol za tole.

In kaj si ti predstavljas, da bo naredilo teh 40 drzav?

Kitajska je zraven saj sem pisal zgoraj. Z nemcijo so podali skupaj izjavo, ki pravi ZDA mora GTFO in bodo odrasli uredil, ce povzamem.

kixs je izjavil:

Chalky je izjavil:

Lahko recejo, da ne bodo trgovali z Iranom. Kaj bodo pol Iranci?

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

Kitajska ne rab bit zraven, ker njihovi tankerji prosto plujejo.

AI pravi da so te države:
Europe: United Kingdom, France, Germany, Italy, Netherlands, Denmark, Norway, Sweden, Finland, Estonia, Latvia, Lithuania, Czechia, Romania, Bulgaria, Croatia, Slovenia, Portugal, Greece, Albania, Montenegro, North Macedonia, Kosovo, and Moldova.
Americas: Canada, Panama, Chile, and Trinidad & Tobago.
Asia-Pacific: Japan, South Korea, Australia, New Zealand, and India.
Middle East & Africa: United Arab Emirates (UAE), Bahrain, Nigeria, and Somalia.
Other: Marshall Islands.
Don't f with me.

DeeJay je izjavil:

Jaz se strinjam. Nekdo trdi, da je zemlja okrogla, drugi da je ravna. Resnica je nekje vmes. Aja, ups.

p1nky je izjavil:

Samo zdaj, ko je, kar je, si zelim zmage irancev, ne irgcja, ampak ljudi, koliko je za to moznosti pa ne vem

Možnosti so približno take, kot če bi rekla, da si v 2. sv. vojni želiš zmage slovencev, ne komunistov. Ne gre to. Če so komunisti/IRGC organizirali upor proti genocidnemu agresorju, bodo po zmagi vladali.

p1nky je izjavil:

Pa se to, tisti, ki pa tako radi govorite, kako je irancem lepo pod ajatolami,

Tega nihče ne trdi. Zgolj izpostavljamo zgodovinska dejstva, da z bombardiranjem okrepiš oblast (Rally around the flag "fenomen"). Videno že ničkolikokrat, medtem ko na primere, ko je bombardiranje pomagalo ljudem pri uporu zoper lokalno oblast, še kar čakamo.

Posledično je edini možni zaključek, da to trditve, da posredujemo zaradi ljudi, totalna izmišljotina, namenjena domači politični podpori vojne agresije.

kow je izjavil:

TheTrick je izjavil:

Nisem Trumpard. Kadarkoli zacnes s takimi neumnostmi, samo priznas da nimas argumentov.

Spet deflektas vidis. Nimas pa ene pametne stvari za povedat o tem kar sem zgoraj omenil.

kow je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Jaz se strinjam. Nekdo trdi, da je zemlja okrogla, drugi da je ravna. Resnica je nekje vmes. Aja, ups.

nakdo je rekel, da si glup, drug pa da si idiot, resnica je nekje vmes.
Don't f with me.

kow je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Saj so vsi doktorji in inzenirji. Preprican sem, da jih bos toplo sprejel. Sploh, ker so zrtve.

Jaz kot levičar od nekdaj zagovarjam, da moramo pomagati civilom z regij, ki jih uničujemo.

Koliko jih imas v bajti? Lahko tudi kaksnega Rusa iz Doneskega bazena, ce ze sovrazis Ukrajince. Stevilo?

Zgodovina sprememb…

kixs ::

kow je izjavil:

kixs je izjavil:

Chalky je izjavil:

Lahko recejo, da ne bodo trgovali z Iranom. Kaj bodo pol Iranci?

Potem problema sploh ni in ne vem zakaj potem sestankujejo?!?
««
41 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iran - Vojna (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1584802 (46) Poldi112
»

Propad ZDA - Odštevanje (strani: 1 2 )