Forum » Problemi človeštva » Evropska Naftna Kriza
Evropska Naftna Kriza
kow ::
Meni se zdi, da je Trump sel zelo na roke demokratom. Ce demokrat postane predsednik, gredo lahko nazaj 70%, pa bodo se vedno izpadli angelcki. Je pa res, da je skrajna levica v ZDA postala neverjetno mocna oz. predvsem glasna. Upam, da demokratska stranka cimprej razpade in dobimo neko zdravo jedro, brez vseh woke norcev, antife itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Goran10 ::
Goran10:: ravnokar
Ja nimajo jih več, ker ZDA niso več pripravljene dajati na stotine milijard dolarjev, tako iz zabave, kot je to počel prejšni "predsednik". Če je bil to prej pogoj da so imeli "zaveznike" potem je bolje da jih nimajo več, ker to ni zavezništvo ampak življenje EU držav na ameriški račun.
Prejšnji predsednik je za silo spoštoval budapest memorandum. Trenutni je pa svojo kampanjo gradil na no more wars platformi da je potem lahko skenslal pomoč Ukrajini in začel solirat v Iranu.
Sorry ampak samo še debili verjamejo Trumpu.
Prejsni predsednik seveda ni spostoval "Budapest memorandum". Zato si tudi napisal "za silo". Na koncu je rak rana demokracij vedno enaka, vgrajena v sistem. Popuscanje diktatorjem in sovraznikom, v smislu da bodo zadovoljni z majhnim. Vedno se na dolgi rok izkaze naivno.
Zgodovina sprememb…
Poldi112 ::
Tebi se res ne sanja. Kakšen Vietnam bre?
Če Vietnama niso uspeli pokoriti, pa Afganistana, pa da sploh ne omenjmo hutijev, kako za boga si predstavljaš, da bodo Iran?
Ali je imel Vietnam roko čez, čez kakšno logistično točko ki je celotnemu svetu pomembna?
Nope. Zato so si američani lahko privoščili desetletja nekaznovanega bombardiranja. Za razliko od Irana, ki lahko kar konkretno vrne udarec.
Tukaj se gre izključno za Hormuz da je prosto ploven ne pa za uvajanje demokracije.
Nope - gre se za pokoritev suverene države, katera pa se ne pusti pokoriti. In če bombe ne delujejo, drugega kot diplomacija pač ne ostane.
Če Iran zapira za vse ostale potem je logično da se tudi Iranu zapre.
Iran ne zapira za vse ostale - zgolj za agresorje. Kar je povsem normalno. In ti bi se sedaj postavil na stran agresorja in šel za njega v vojno, ki je ne moreš dobiti?
Kot rečeno, kolonialna mentaliteta, kjer bomo mi žvižgali, svet pa plesal, je mimo.
Rasfukavat tankerje je pa mala malca.
Drži. Edino zakaj potem tega še ne počnemo? Še celo Trumpu je jasno to, da dodatno prilivanje olja na ogenj situacije ne bo izboljšalo, ampak jo bo poslabšalo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Meni se zdi, da je Trump sel zelo na roke demokratom. Ce demokrat postane predsednik, gredo lahko nazaj 70%, pa bodo se vedno izpadli angelcki. Je pa res, da je skrajna levica v ZDA postala neverjetno mocna oz. predvsem glasna. Upam, da demokratska stranka cimprej razpade in dobimo neko zdravo jedro, brez vseh woke norcev, antife itd.
Če mene vprašaš nima več smisla stavit na Zda ampak si vsako stavo na njo zavarovat.
To je enostavno reci. V praksi pa ljudje tega nocejo. Hocejo, da za nas skrbijo ZDA, mi pa se pizdimo cez njih. Ker nihce noce tezke industrije, placevati vojske itd. Zato tudi ves cas ponavljam isto rec. Evropejec je postal nemoralen. Sele, ko bodo ljudje v velikem stevilu zaceli prevzemati odgovornost, ima evropa spet moznost za napredek.
Zgodovina sprememb…
Tebi se res ne sanja. Kakšen Vietnam bre?
Če Vietnama niso uspeli pokoriti, pa Afganistana, pa da sploh ne omenjmo hutijev, kako za boga si predstavljaš, da bodo Iran?
Ali je imel Vietnam roko čez, čez kakšno logistično točko ki je celotnemu svetu pomembna?
Nope. Zato so si američani lahko privoščili desetletja nekaznovanega bombardiranja. Za razliko od Irana, ki lahko kar konkretno vrne udarec.
Tukaj se gre izključno za Hormuz da je prosto ploven ne pa za uvajanje demokracije.
Nope - gre se za pokoritev suverene države, katera pa se ne pusti pokoriti. In če bombe ne delujejo, drugega kot diplomacija pač ne ostane.
Če Iran zapira za vse ostale potem je logično da se tudi Iranu zapre.
Iran ne zapira za vse ostale - zgolj za agresorje. Kar je povsem normalno. In ti bi se sedaj postavil na stran agresorja in šel za njega v vojno, ki je ne moreš dobiti?
Kot rečeno, kolonialna mentaliteta, kjer bomo mi žvižgali, svet pa plesal, je mimo.
Rasfukavat tankerje je pa mala malca.
Drži. Edino zakaj potem tega še ne počnemo? Še celo Trumpu je jasno to, da dodatno prilivanje olja na ogenj situacije ne bo izboljšalo, ampak jo bo poslabšalo.
Ne gre se za pokoravanje ampak za prosto pot skozi Hormuz v primeru do jo Taco popiha domov.
enavlaka ::
To je enostavno reci. V praksi pa ljudje tega nocejo. Hocejo, da za nas skrbijo ZDA, mi pa se pizdimo cez njih. Ker nihce noce tezke industrije, placevati vojske itd. Zato tudi ves cas ponavljam isto rec. Evropejec je postal nemoralen. Sele, ko bodo ljudje v velikem stevilu zaceli prevzemati odgovornost, ima evropa spet moznost za napredek.
Evropska vojska je večja od ameriške
To, da se zahteva, da USA nekaj miga je samo izpolnjevanje pogodbe, s katero se je USA zavezala branit zaveznike.
Če se skensla, lahko pospravi vse baze in oporišča ven in zaključi svojo zgodbo.
Nobenega ne bo motilo razen američanov in rusov, da imamo spet svojo vojaško industrijo.
Ne vem no če je tale zadnja Trumpova akcija skrb za Evropo
sir_mha ::
Iran lahko od eu zahteva povrnitev škode navsezadnje brez naše logistike te vojne sploh ne bi bilo. Jaz vem da bi v primeru da Zda spizdijo od Eu zahteval povrnitev celotne škode če ne ena ladja ne gre skozi Hormuz.
Eh tukaj pa pretiravaš, tok občutljivi pa niso tile mednarodni odnosi :)
Iran aktivno podpira Rusijo v napadu na Ukrajino in to je po ww2 največja grožnja za Evropo. Ampak take so konstalacije v geopolitičnem položaju, da si EU to lahko zgolj zapomne pa potem kdaj v prihodnje vnovči, če se pokaže situacija, da je to smiselno.

Stane2 ::
Prav smešno te je poslušat. Sploh bedarije o kolonizacijah, medtem ko iranski veleposlanik sploh noče iti domov iz Lebanona, čeprav so ga izgnali.
Lebanon’s internal strength tested as Iranian ambassador refuses to leave
https://www.jpost.com/middle-east/artic...
Najhujša oblika kolonizacije, ki so jo gre Iran. Skratka, dekolonizirat bo treba Iran.
enavlaka ::
Kaj?
Iranci nimajo ekonomije
enavlaka, koliko casa lahko iranska ekonomija zdrzi to vojno? Kaksna ocena?
Iranci nimajo ekonomije
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enavlaka ()
Pokaži sliko pa stran
https://www.investing.com/commodities/b...
https://www.marketwatch.com/investing/f...
Chalky ::
Trump je debil če ti tako praviš. Meni je vseeno za Trumpa jaz govorim o zavezništvu na splošno. To da EU krade iz ameriškega prašička dolarje, je zdaj bolj očitno kot kadarkoli prej in če nebi bilo Trumpa bi bilo to še naprej nekaj samoumevnega. To ni zavezništvo ampak izkoriščanje Amerike, kjer potem za povrhu EU pričakuje oziroma celo zahteva da jo ZDA branijo.
Morda pod Bidenom oziroma Obamo, pod Trumpom je pa tega zdaj konec. Ali si zaveznik ali pa nisi. Enako velja za Zalivske države, ki jih branijo ZDA. Včeraj sem bral da Zalivske države spodbujajo in prosijo ZDA da naj napotijo vojake v Iran. Prav, ampak v zameno ZDA pričakujejo da bodo Zalivske države plačale celotne stroške te vojne ter poleg tega napotile tudi vsaj 50% svojih vojakov v Iran. Tako bi moralo biti, če se že gremo zavezništva.
Meni se zdi poteza Trumpa povsem normalna in logična da je ustavil pomoč Ukrajini. Ne moreš pričakovati da bodo ZDA skrbele za Ukrajino medtem ko se vojna odvija na naših tleh in kjer EU ne stori praktično ničesar oziroma zelo malo. Ni čudno da EU voditelji pogrešajo prejšnjega "predsednika".
Trump je debil če ti tako praviš. Meni je vseeno za Trumpa jaz govorim o zavezništvu na splošno. To da EU krade iz ameriškega prašička dolarje, je zdaj bolj očitno kot kadarkoli prej in če nebi bilo Trumpa bi bilo to še naprej nekaj samoumevnega. To ni zavezništvo ampak izkoriščanje Amerike, kjer potem za povrhu EU pričakuje oziroma celo zahteva da jo ZDA branijo.
Morda pod Bidenom oziroma Obamo, pod Trumpom je pa tega zdaj konec. Ali si zaveznik ali pa nisi. Enako velja za Zalivske države, ki jih branijo ZDA. Včeraj sem bral da Zalivske države spodbujajo in prosijo ZDA da naj napotijo vojake v Iran. Prav, ampak v zameno ZDA pričakujejo da bodo Zalivske države plačale celotne stroške te vojne ter poleg tega napotile tudi vsaj 50% svojih vojakov v Iran. Tako bi moralo biti, če se že gremo zavezništva.
Meni se zdi poteza Trumpa povsem normalna in logična da je ustavil pomoč Ukrajini. Ne moreš pričakovati da bodo ZDA skrbele za Ukrajino medtem ko se vojna odvija na naših tleh in kjer EU ne stori praktično ničesar oziroma zelo malo. Ni čudno da EU voditelji pogrešajo prejšnjega "predsednika".
Prejsni predsednik seveda ni spostoval "Budapest memorandum". Zato si tudi napisal "za silo". Na koncu je rak rana demokracij vedno enaka, vgrajena v sistem. Popuscanje diktatorjem in sovraznikom, v smislu da bodo zadovoljni z majhnim. Vedno se na dolgi rok izkaze naivno.
Ja to je smešno kako želijo na "subtle" način vedno prikazati demokrate kot malce manj umazane od republikancev. Enako počne Darwin ko mu želiš povedati da so oboji pokvarjeni itd. V resnici je pa prav narkoleptik Joe kriv (poleg Putina) da je do vojne v Ukrajini sploh prišlo. Pa ne zagovarjal republikancev ker mi je za njih malo mar, ampak ta vojna v Ukrajini se pod Trumpom ne bi zgodila.
Ne gre se za pokoravanje ampak za prosto pot skozi Hormuz v primeru do jo Taco popiha domov.
Seveda se gre za pokoravanje. USA in Izrael jih direktno vojaško brutalizirajo, v EU pa sodelujemo z sankcijami, ter dovoljenji za uporabo baz/zračnega prostora. Pa seveda z obveznimi obsodbami Iranske agresije.
Prosto pot čez Hormuz si lahko zagotovimo zgolj z diplomacijo, in podpora agresiji na Iran je tu kontraproduktivna.
Iran aktivno podpira Rusijo v napadu na Ukrajino in to je po ww2 največja grožnja za Evropo.
Zanimivo, da imate po 4 letih še kar polne hlače, ker so vam prodali pravljice o nepremagljivih rusih z lopatkami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
Kva? He he. Trump in američani se lahko obrišejo pod nosom za zaveznike. V tak spopad ne greš solirat potem se pa sklicuješ na zaveznike ki jih prvotno sploh nisi vkljućil v načrtovanje ampak si jih samo zato ker ti je zagustilo. Ja debilni naj se pobere domov. Bo eu+zaliv+ostali zahod rešil zadevo.Bo težko ampak ostali se ne obnašajo tako debilno in strateško glupo kot oranžni.
Meni je vseeno za Trumpa jaz govorim o zavezništvu na splošno. To da EU krade iz ameriškega prašička dolarje, je zdaj bolj očitno kot kadarkoli prej
Kako točno krademo dolarje? Ker imamo raje socialno državo, kot tanke, ki jih ne potrebujemo?
To ni zavezništvo ampak izkoriščanje Amerike, kjer potem za povrhu EU pričakuje oziroma celo zahteva da jo ZDA branijo.
Branijo pred kom? Kdo nas realno ogroža? Aja, točno, pijani rusi z lopatkami, ki so imeli že pred vojno GDP na ravni Italije?
Ali si zaveznik ali pa nisi.
Kolega, saj smo šli v Afganistan, ko se je amerika počutila tako ogroženo, da je aktivirala 5. člen. Brez nas bi danes govorili paštunsko!
Medtem ko zavezništvo ne predvideva sodelovanja pri samomorislih vojnah iztirjenega imperija.
Enako velja za Zalivske države, ki jih branijo ZDA.
Branijo? V tem sranju so izključno zaradi USA agresije. In verjetno jim bodo kmalu obrnili hrbet, ker jih ZDA več kot očitno ni sposobna braniti.
Vse je jasno kot beli dan. Taco se je zataknil ker se pač da za male pare vzdrževat napetost v ožini. Je že Ua vojna to pokazala ko so se Rusi pobral s svojim ladjevjem iz Sevastopola. Zdaj pa Takić hoče izsilit da drugi pomagajo razvozlat njegov vozel. Naj se taco boy pobere domov če ne zna zadeve rešit sam ker s to administracijo se itak ne da sodelovat ker te takoj naslednji dan lahko nategnejo.
EU je papirnati tiger zato ga niti ne moreš vštevati v karkoli, ker kot vidiš je že prej vsega konec. ZDA od Evrope prosijo samo za zračni prostor ter letališča na katerih bi letala lahko pristajala. To da EU nima ne zračnih sil ne mornarice je jasno tako Trumpu kot sami Evropi zato je nerealno pričakovati da bi se lahko kdorkoli iz EU lahko boril proti Iranu. Tega nihče niti ne pričakuje.
ZDA ne solirajo, samo ko gre za vojno nihče ne čaka. Tisti WOKE norec v UK-ju je ponudil pomoč ko je bilo že vse odločeno iz vojaškega vidika in ko Iran ni imel več sposobnosti konkretno odgovoriti. UK še zdaj po skoraj ene mesecu ni sposobna poslati enega rušilca na BV, to niso zavezniki ampak izkoriščevalci.
Ja Trump je debil to razumemo. Razširi pogled, če si tega sposoben.
EU je papirnati tiger zato ga niti ne moreš vštevati v karkoli, ker kot vidiš je že prej vsega konec. ZDA od Evrope prosijo samo za zračni prostor ter letališča na katerih bi letala lahko pristajala. To da EU nima ne zračnih sil ne mornarice je jasno tako Trumpu kot sami Evropi zato je nerealno pričakovati da bi se lahko kdorkoli iz EU lahko boril proti Iranu. Tega nihče niti ne pričakuje.
ZDA ne solirajo, samo ko gre za vojno nihče ne čaka. Tisti WOKE norec v UK-ju je ponudil pomoč ko je bilo že vse odločeno iz vojaškega vidika in ko Iran ni imel več sposobnosti konkretno odgovoriti. UK še zdaj po skoraj ene mesecu ni sposobna poslati enega rušilca na BV, to niso zavezniki ampak izkoriščevalci.
Edina dva človeka ki jih taco nikoli ne bo nategnil sta Netanjahu in Putin zato je najbolje da se obrne na njiju ali pa naj se pobere domov.
JUST IN - Trump believes the Iran War may end soon and other countries should reopen the Strait of Hormuz: "Well, I think it'll automatically open, but my attitude is, I've obliterated the country... let the countries that are using the strait, let them go and open it." -- NYP
https://x.com/disclosetv/status/2038998...
To bi bilo hecno spremljati sploh ker cel svet dobro ve da tako Francozi, Nemci kot Britanci nimajo sposobnosti da bi karkoli storili glede ožine in da je velika verjetnost da jim Iran uniči in potopi vse ladje.
To bi bilo hecno spremljati sploh ker cel svet dobro ve da tako Francozi, Nemci kot Britanci nimajo sposobnosti da bi karkoli storili glede ožine in da je velika verjetnost da jim Iran uniči in potopi vse ladje.
Takić naj odpre Hormuz ker je zaradi njega zaprt. A se da to uredit? Če se ne da je očitno nesposoben in naj zadeve prepusti sposobnim.
JUST IN - Trump believes the Iran War may end soon and other countries should reopen the Strait of Hormuz: "Well, I think it'll automatically open, but my attitude is, I've obliterated the country... let the countries that are using the strait, let them go and open it." -- NYP
He he sej nismo debili. Takič ni sposoben odpret Hormuza zdaj pa glumi debila. Eu plus ostali se gredo lahko isto taktiko kot Iran. Za male pare zaprejo celotno ožino potem naj pa Iran lepo pokliče Tacota da naj jo odpre nazaj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()
Takič ve da bi invazija pokosila ogromno ameriških življenj popolno zaprtje bi pa ceno nafte poslalo v stratosfero. Zdaj si pa hoče roke oprat z debilnimi izjavami.

Zimonem ::
Naj ti prevedem.
Trump pravi zmanjkalo je metkov. Kremo jih domov štancat pa pošvasat kar so nam sesuli. Iran bo brez naših krvolokov lahko naprej prodajal nafto. Dobili smo jih po pički ampak ill be Back.

Taco je sesul celoten Iran Hormuz naj pa odprejo drugi. Mislim pa kdo bo tem debilnim izjavam verjel? Kako lahko sesut Iran zapira ožino? A vam jaz povem kako? Ker je to izvajat đabe.

Delate samo bebce iz sebe.
Dobro veste, da tankerje nihče ne brani, ožina je OZKA in na proste oči se vidi ladje. Ni problem poslat dron z nekaj kg eksploziva, da narediš škodo na tankerju.
Saj to VSE DOBRO VESTE, samo glumite nekaj.
Dobro veste, da tankerje nihče ne brani, ožina je OZKA in na proste oči se vidi ladje. Ni problem poslat dron z nekaj kg eksploziva, da narediš škodo na tankerju.
Ej, a si ti spregledal, kaj vse se je zgodilo v zadnjem letu na mednarodni sceni? Pod Trumpom se zadeve zelo hitro dogajajo, ZDA so sedaj postale lopovska (rogue) država. Med drugim, grozile so tudi eni evropski državi z odvzemom ozemlja, ostale zadeve ne bom tukaj ponavljal. In ja, situacija je zelo bizarna. Amerigosi nas držijo za jajca, ker smo v tem trenutku pametnejši in vemo, da vse eskalacije pomenijo propad Zahoda -- Trumpolino se tega ne zaveda, zato ima strahotno pogajalsko moč. Evropi tako preostaja, da se poskuša čim bolj povezovati z ostalim svetom, de se vojaško in ekonomsko osamosvaja oz. čim bolj široko povezuje, obenem pa poskuša nekako preživeti preostanek Trumpovega mandata. Kaj bo po Trumpo, bomo videli, če do tjaa pridemo.
Itak zato pa Trump izpade zdaj debilen s temi izjavami. Očitno nima jajc za izkrcat se na obalo ali pa popolnoma zapret Hormuz in vržt žogco nazaj Iranu. On hoče da dirty work opravi nekdo drug.

Ostanek sveta je izrazito nedemokraticen in sovrazen Evropi. Se bos povezoval z Arabci? Latinosi? Turki?
Malo si poglejte kako so glasovali v zvezi z transatlantsko trgovino s suznji. Neverjetno je, da sami nismo glasovali proti. Dobesedno delamo civilizacijski samomor.
Malo si poglejte kako so glasovali v zvezi z transatlantsko trgovino s suznji. Neverjetno je, da sami nismo glasovali proti. Dobesedno delamo civilizacijski samomor.

Zrihtal je pa to tvoj svečenik demokracije in njegovi **Stein prijatelčki.
Iran aktivno podpira Rusijo v napadu na Ukrajino in to je po ww2 največja grožnja za Evropo.
Zanimivo, da imate po 4 letih še kar polne hlače, ker so vam prodali pravljice o nepremagljivih rusih z lopatkami.
Sej res, dasa, kva pa je to 1M mrtvih na eni strani, pa malo manj na drugi. Kako že prav Putin, to je tako sezonsko čiščenje, da se mal nacija spuca zalege. Al pa je to mogoče ukrep proti klimatskim spremembam, ljudi je res preveč na zemlji.
Me veseli, da imamo take kavlje med nami, sigurno boš prvi stekel na fronto, da podpreš tele svoje pogumne besede.

Ostanek sveta je izrazito nedemokraticen in sovrazen Evropi. Se bos povezoval z Arabci? Latinosi? Turki?
Do mene omenjene skupine niso kaj posebej sovražne. Pa latinosi so krščanarji.
Itak zato pa Trump izpade zdaj debilen s temi izjavami. Očitno nima jajc za izkrcat se na obalo ali pa popolnoma zapret Hormuz in vržt žogco nazaj Iranu. On hoče da dirty work opravi nekdo drug.
ZDA ne rabijo Hormuza. Še kaj?
Potem naj se pa impotentno ne vtika v nekaj kar ne more. Drek mešat zna vsak.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Do mene omenjene skupine niso kaj posebej sovražne. Pa latinosi so krščanarji.
Ja, res lepo skrbijo za svoje sodrzavljane. Zelo krscansko. Do mene, kot ateista so izrazito sovrazne.
Zgodovina sprememb…
Ej, a si ti spregledal, kaj vse se je zgodilo v zadnjem letu na mednarodni sceni? Pod Trumpom se zadeve zelo hitro dogajajo, ZDA so sedaj postale lopovska (rogue) država. Med drugim, grozile so tudi eni evropski državi z odvzemom ozemlja, ostale zadeve ne bom tukaj ponavljal. In ja, situacija je zelo bizarna. Amerigosi nas držijo za jajca, ker smo v tem trenutku pametnejši in vemo, da vse eskalacije pomenijo propad Zahoda -- Trumpolino se tega ne zaveda, zato ima strahotno pogajalsko moč. Evropi tako preostaja, da se poskuša čim bolj povezovati z ostalim svetom, de se vojaško in ekonomsko osamosvaja oz. čim bolj široko povezuje, obenem pa poskuša nekako preživeti preostanek Trumpovega mandata. Kaj bo po Trumpo, bomo videli, če do tjaa pridemo.
Evropa je v tej zgodbi odigrala vlogo tistega, ki upa, da bo bully nehal če mu bo vsak dan dal svojo malico. Seveda šur de da bo. Namesto da bi pravočasno pokazali zobe in postavili jasne meje, ko je bil še čas, je Bruselj raje igral na karto pametnejši odneha, medtem ko nam je Trump podrl celo hišo.
Če nimaš jajc, da bi se zoperstavil nekomu, ki očitno solira in s svojo norijo v Iranu ogroža našo energetsko in varnostno stabilnost, potem nismo zavezniki, ampak talci. Trump ne spoštuje pameti ali moralne superiornosti on spoštuje samo vzvod in moč. Ker mu Evropa ni upala postaviti ultimatov (npr. glede dostopa do našega trga ali uporabe naše logistike), nas zdaj drži za jajca.
Dokler bo Evropa le globoko zaskrbljena opazovala, kako se svet okoli nje podira, in čakala, da mine Trumpov mandat, bo pač le pasivni opazovalec lastnega propada. Buli se ne ustavi sam od sebe ampak ga moraš ustaviti . In to isto velja za Putina. Popuščanje nas je pripeljalo v dve vojne.

To seveda ne drzi. Savdijce Ameri nic ne podjebavajo, ampak z njimi zelo sodelujejo. V Egiptu pa smo videli kaj se zgodi, ce oblast prevzame "ljudstvo". Takoj se gre v islamizem.
Najbolj komicno je kako je EU abstinirala pri tistem glasovanju. Da kao razume "importance", ampak "had legal and factual concerns about its wording."
Namesto, da bi jim rekla naj se jebejo in se raje koncentrirajo na svoje shithole countries, kjer je krivic kolikor hoces. Neki cuckold se gremo, lol.
Najbolj komicno je kako je EU abstinirala pri tistem glasovanju. Da kao razume "importance", ampak "had legal and factual concerns about its wording."
Namesto, da bi jim rekla naj se jebejo in se raje koncentrirajo na svoje shithole countries, kjer je krivic kolikor hoces. Neki cuckold se gremo, lol.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Iran - Vojna (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 2381 (35) | Mr.B |
| » | Propad ZDA - Odštevanje (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 4932 (21) | Mr.B |
| » | Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 49561 (46804) | Mipe |