» »

steza za hojo

steza za hojo

polozweii ::

https://yesoulfitness.uk/products/yesou...
Kaj mislite o tovrstnih pohodnih stezah?
Vem da imajo nizkocenovne steze trdo podlago brez blaženja.
Kako moteč je trd korak pri pohodnih stezah kjer so hitrosti nizke?
Glede na to da je masa naprave le ca 20kg bi mehka guma ali trša pena ki bi jo dali spodaj (vmes tudi desko da bi ostalo v ravnini) pripomogla k mehkejšemu koraku? Bi bile vibracije na ohišju preveč obremenjujoče za motor in ostalo?

roCkY ::

prekratka
preozka
brez ročajev
koleščki se vozijo ob spremembi naklona, zna biti problem in se zelo poznat na tleh, kako se bo to obnašalo če daš nekaj spodaj

če si/ste vsi pod 1,7 visoki je morda dovolj dolga

smo pred casom imeli eno super low budget pa je bila zelo kmalu pospravljena

morda kaj v entry rangu malo večjega proizvajalca, nam super služi:
https://enim.si/tekalna-steza-toorx-tra...

feryz ::

Ne kupuj poceni in lahkih stez, če te ne zanima zbiranje odpada.
Jaz sem jo kupil mesec ali dva nazaj, ima 140 kil in se mi že zdi malo prelahka, deluje švoh.
In premalo naklona, le 12 stopinj.
Edino hitrosti je mnogo preveč.

DePalmo ::

Steza 140kg? Ali je to njena nosilnost?

Zgornja ima hitrost do 6km/h. Striktno za hojo, je pa zavajajoče ker prikazuje tudi tek. Tekel na njej ne boš. In že po sliki deluje bolj boga. Sploh tisti koleščki in naklon ...

Kakšne so pa sicer tvoje želje? Kaj bi počel na njej? Ker obešalniki cunj so cenejši.

Tudi midva s partnerko sva imela željo po stezi, predvsem hoja, ampak tudi opcija tek, idealno še motoriziran naklon, ker med hojo ali tekom pač ne boš šel iz nje in spreminjal naklona ročno. Mogoče prvi teden, nato pa nikoli več. In ker sva v stanovanju, sem jaz imel pogoj zložljivo, da jo pospraviš in da NI v napoto. Kupila sva tole: https://www.decathlon.si/p/306855-26286...
Hitrosti dovolj, km/h se mi zdi da malce lažejo oz. prikazuje optimistično, naklon 10% in še najboljše je da jo zložiš, potisneš h steni in pozabiš da jo imaš. Kupila sva jo dobro leto nazaj, skupaj imava na njej narejenih nekaj čez 500km. Veliko hoje, nekaj teka. Deluje dovolj stabilno (tudi pri šprintu pri 16km/h), je dovolj široka in je tudi dovolj dolga, pa imam 181cm. Če si višji, rabiš daljšo. Poguglej kakšna je prava dolžina zate.

Ne, to je kar njena teža.
Ni bil mačji kašelj spraviti jo v klet.
Ni pa za v dnevno, seveda. Jo je malo preveč skupaj.

Se mi malo veliko sliši, ampak ok, moja ima 58kg. Je bil tudi podvig jo dobit v prvo nadstropje. Jo pa imam v dnevni, edino ko pridejo otroci na obisk jo odpeljem v drugo sobo. Čeprav je še kar stabilna v pokončnem položaju, nikoli ne veš.

Majhno in tiho mašino do 300€, da se lahko kadarkoli malo razgibaš brez da bi se moral oblačit za ven. 180cm. Ker bo uporabljal tudi penzionist naprava ne sme dosti obremenjevat kolen. Iščem čim mehkejše obuvalo.
Steza na linku ima 1000x390 neto površine. Razmišljal sem tudi o rabljenem eliptičnem trenažerju vendar imajo krajši korak.30-40cm. Gibanje telesa na eliptiku ni tako naravno kot pri pešačenju.
Sem slišal da pešačenje pripomore k nastanju mišičnih vozlov okoli zatilja. Je eliptik glede tega boljši?

Ok, iz prakse.
Jaz imam tekalno površino 55 x 152 cm.
Itak da je brez televizije muka to goniti po uro in več. Umreš od dolgčasa.
Ko pa buljiš tv, te včasih že pri 4 km/h odnese nazaj preko roba ali nehote stopiš spredaj na pokrov.
Pri 6 km/h pa se ti to dogaja stalno. Malo se zagledaš v tv in puff si že padel dol s traku.

Manjših zadev si sploh predstavljati ne znam. Kako bi hodil po njih.

roCkY ::

Škoda je dat 300 €. Škoda je dat 500€. Dobiš neuporabno smet.
Kratka 100cm za 180 višine pozabi. Za hodit še za silo gre ampak moraš biti skoz skoncentriran. Smo nardili to napako...

Ni mi pa bilo za dajat par jurjev za eno 140 kilsko mrcino, ki je tudi tako velika, da je že skoraj nujen poseben prostor zanjo. Ven je padel kompromis, ki sem ga omenil zgoraj.

In ja zadeva mora biti tam kjer je računalnik in soliden 55"-75" ekran, da lahko vrtiš video ali TV... sicer ne boš na njej več kot prvi teden po 10, 15 minut. ...

Tistle toorks je precej trd na 0 naklona. A veliko boljši kot navadna low budget. Ko jo dvigneš za 1 stopnjo pa začne nihat in je BP. Imam nekaj problemov s koleni in hrbtom. Le pozitivna terapija odkar je v hiši.

c3p0 ::

Jaz sem jo kupil za tam 160 EUR (Merach), cca 55cm širine, cca. 120cm dolga. Malo je ozka, a se navadiš. Ima tam 10kg, bp jo prenašam. Bolj me moti, da včasih trak malenkost zdrsne, ni pa prehudo moteče. Hodim tam do 6km/h, da se tudi tekat, a na tej stezi tega ne prakticiram. Ko jo uničim bom šel na kaj bolj kvalitetnega. To je bil bolj PoC buy, da se ne pridruži napravam, ki jih kupiš, uporabiš 10x in potem nabirajo prah (kot moja, ko si je kupila eliptični trenažer).

Opis mašine brez njenega imena je sicer precej nekoristen post.

Aja, jaz imam dvižno mizo, tako da dam stezo spodaj in hkrati kaj lažjega delam, ali pogledam kak strokovni YT video v tem času.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

c3p0 je izjavil:

Jaz sem jo kupil za tam 160 EUR (Merach), cca 55cm širine, cca. 120cm dolga. Malo je ozka, a se navadiš. Ima tam 10kg, bp jo prenašam. Bolj me moti, da včasih trak malenkost zdrsne, ni pa prehudo moteče. Hodim tam do 6km/h, da se tudi tekat, a na tej stezi tega ne prakticiram. Ko jo uničim bom šel na kaj bolj kvalitetnega. To je bil bolj PoC buy, da se ne pridruži napravam, ki jih kupiš, uporabiš 10x in potem nabirajo prah (kot moja, ko si je kupila eliptični trenažer).

Aja, jaz imam dvižno mizo, tako da dam stezo spodaj in hkrati kaj lažjega delam, ali pogledam kak strokovni YT video v tem času.

https://www.amazon.co.uk/MERACH-Treadmi...
Verjetno ta. Pri nas ni v prodaji ker je prepoceni.
10kg z motorjem nima nobena. Vse od 20kg naprej.

polozweii je izjavil:

Sem slišal da pešačenje pripomore k nastanju mišičnih vozlov okoli zatilja.

Januarja sem prehodil 222km. Sicer od tega na stezi samo 40-50km (in od tega nekje 20km teka), ostalo zunaj. Nič ne vem o kakšnih vozilh, ampak ne bom trdil da ni možno. Edino ko se mi je to dogajalo je, ko sem imel v rokah uteži (na stezi) in sem jih dvigoval nad glavo. Takrat me je vse bolelo okoli vratu.

feryz je izjavil:

Ok, iz prakse.
Jaz imam tekalno površino 55 x 152 cm.
Itak da je brez televizije muka to goniti po uro in več. Umreš od dolgčasa.
Ko pa buljiš tv, te včasih že pri 4 km/h odnese nazaj preko roba ali nehote stopiš spredaj na pokrov.
Pri 6 km/h pa se ti to dogaja stalno. Malo se zagledaš v tv in puff si že padel dol s traku.

Manjših zadev si sploh predstavljati ne znam. Kako bi hodil po njih.

Brez TVja se popolnoma strinjam, je obvezen. Ostalo pa pač ne. Moja ima 45cm širine in 130cm dolžine. In ja, malo je treba paziti ker sem že stopil na rob, ampak med gledanjem TVja imam hitrost med 5 in vse do 16km/h (največ 6 in 9 km/h) in še nisem letel z nje. Punca tudi hodi in teče na njej, tudi še ni letela.
Pač se moraš zavedat kje si in vedno delno imeti to v glavi, pa ni težav. Vrjamem pa da če to pozabiš in se skoncentriraš samo na film, zna biti težava.

c3p0 ::

polozweii je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Za tega gre: https://www.amazon.de/-/en/dp/B0D8F2FH56

Ne shippajo trenutno v SLO. 18kg ima, sem slabo ocenil težo, ker ga brez težav prestavljam.

c3p0 je izjavil:

polozweii je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Za tega gre: https://www.amazon.de/-/en/dp/B0D8F2FH56

Ne shippajo trenutno v SLO. 18kg ima, sem slabo ocenil težo, ker ga brez težav prestavljam.

https://merachfit.de/products/merach-3-...
Si poskusil tej stezi brez nagiba sam naredit nagib tako da spodaj ustrezno podložiš? 2.75HP motor ima kar nekaj moči.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Walking pad (tekalna steza pod pisarniško mizo)

Oddelek: Kaj kupiti
152156 (1323) JanK
»

Električni skiro

Oddelek: Loža
335692 (4041) Mare2
»

Nakup tekalne steze

Oddelek: Šport
3415947 (5211) IL_DIAVOLO
»

Ima kdo doma tekalno stezo?