» »

Nekaj se kuha v Kanadi

Nekaj se kuha v Kanadi

1
2
3

pegasus ::

Mmmm ... Kanadčani so potegnili svoje znanstvenike iz US in jih zaposlili doma. Bodo skuhali res dobro župco, ameriške prežgane brozge pa nihče več noče :))

Chalky ::

Most people will brush this off as Trump being petty, but Trump is dead serious about the Monroe Doctrine, and about absorbing Canada/Greenland for NATSEC purposes.

This isn't just a name change, it's psychological normalization for the masses to prepare them for what's coming in the future. We are eventually going to claim Canada. This plays into my overall thesis that Trump's goal is to turn the US into a fully self-sustaining empire, so our national security is never dependent on other nations.

https://x.com/WarClandestine/status/209...

Me nebi čudilo če je dejansko to končni cilj ker ko pomislim če združiš Severno Ameriko skupaj z Mehiko je to dejansko 24 milijonov kvadratnih kilometrov kar je približno tako veliko območje kot 75% celotne Afrike. Če se zraven prišteje še Venezuelo in Kolumbijo je pa to 26 milijonov kvadratnih kilometrov kar bi bilo že skoraj toliko kot Afrika. Država velikosti kontinenta z neomejeno količino dobrim je pa avtomatsko nepremagljiva.

Venezuela je pa ravnokar izjavila da razmišlja o izstopu iz OPEC-a kar nakazuje nato da Severna Amerika gradi nekaj zanimivega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

Na žalost trenutno edino Texas dela največ na samozadostnosti, s tem ko deployayo gigavate fotovoltaike in baterij. Trumpeljni pa z "drill baby drill" samo sami sebi kopljejo grob.

karafeka ::

Chalky je izjavil:

Most people will brush this off as Trump being petty, but Trump is dead serious about the Monroe Doctrine, and about absorbing Canada/Greenland for NATSEC purposes.

When do you think this will happen? Because due to incoming threats from China and other countries, it's necessary to have complete control over Canada, Greenland and others asap.

Irbis ::

Ganon je izjavil:

Seveda je Mehiški zaliv še vedno Mehiški zaliv. Tudi jezero Ontario je še vedno Ontario. Vse, kar lahko ta pacient naredi je, da poimenovanje obvelja znotraj ZDA. Za preostali svet še vedno veljajo originalna poimenovanja. Zdaj že sanja, da bi preimenoval oceane.
Ampak on je dejansko tako ignorantski, da misli, da odločitve sprejema v imenu celotnega sveta. Zanj osebno in njegov kult, smo lahko tudi na planetu Amerika, pa to ne spremeni dosedno nič.

Dokler pač kakšni državi ne bo zagrozil z bombardiranjem, če ne uveljavi preimenovanja.

enavlaka ::

Kanada ima jedrsko oborožitev. Ni izključeno, da oranžni bedak ne ustvari konflikta še na domačih tleh, vendar bo washington žarel zeleno.

Če se zgodi konflikt na ameriških tleh, bo kitajska v trenutku pohopsala taiwan in okoliške otoke, potem pa gredo z rusi skupaj na kapitaliste.

Kitajska je imela dve vrhunski priložnosti za Tajvan, ko je Putin napadel Ukrajino in ko je trumpek napadel Iran. Jaz sem začel dvomit, da si Kitajska sploh želi Tajvan oz. vsaj ne na vojaški način.

mtosev ::

Heh idiot trump je nabil 50% carine na izdelke iz Kanade. Upam, da mu Kanada vrne.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Carine

Carine

Ganon je izjavil:

Seveda je Mehiški zaliv še vedno Mehiški zaliv. Tudi jezero Ontario je še vedno Ontario. Vse, kar lahko ta pacient naredi je, da poimenovanje obvelja znotraj ZDA. Za preostali svet še vedno veljajo originalna poimenovanja. Zdaj že sanja, da bi preimenoval oceane.

Ampak on je dejansko tako ignorantski, da misli, da odločitve sprejema v imenu celotnega sveta. Zanj osebno in njegov kult, smo lahko tudi na planetu Amerika, pa to ne spremeni dosedno nič.

Na kratko: Debil ostane debil.

V moji Google Mapi piše izključno Gulf Of America...lahko zalepim sliko.

Ne piše tega

feryz ::

V mojem piše oboje.
In ne piše gulf, ampak zaliv.
Ameriški je v oklepaju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

bm1973 ::

karafeka je izjavil:

Kitajska je imela dve vrhunski priložnosti za Tajvan, ko je Putin napadel Ukrajino in ko je trumpek napadel Iran. Jaz sem začel dvomit, da si Kitajska sploh želi Tajvan oz. vsaj ne na vojaški način.

Mislim, da je to jasno že od leta 1945...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

enavlaka je izjavil:

Ne piše tega

Pri meni piše Gulf Of America...dokaz

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Seveda. Gugl ve, da ti nisi Slovenec in ti servira ameriško propagando.

Bellator ::

ZDA so nabile Kanadi tarife, katere bodo plačali Američani sami, nikakor pa ne Kanada s povišano brezposelnostjo, ker ZDA tega uvoza ne morejo nasomestiti.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Potem sankcije/tarife delujejo

Bellator ::

Kanada je bila že pred carinami v recesiji.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Ganon ::

Chalky je izjavil:

Ganon je izjavil:

Na kratko: Debil ostane debil.

V moji Google Mapi piše izključno Gulf Of America...lahko zalepim sliko.

Da, natanko tako je, kot si prebral v mojem komentarju. Spremembe imen, ki se jih loteva pacient, veljajo za njihovo državo, kar pomeni samo to, da niso več poenotena z ostalim svetom. Kaj ti prikazuje Google, je odvisno od tvojih nastavitev. Katerikoli država, poleg ZDA, prikazuje Mehiški zaliv in zdaj v oklepaju še Ameriški, da ugodijo državi, ki se ji smeji celoten svet.

Da tvoja glava ni zdrava, že vemo.

Gliha vkup štriha. Brez trumpa tudi chalkija nebi blo. Lahko pa, da je to trumplov sine, ki se uči slovensko, pa nekaj zna, ni pa še stopil v slovensko štalo

Ko bi folk le vedel, koliko enih botov imajo ti američani vsepovsod po svetu in ki servirajo njihovo agendo. Problem je, da sploh ni možno več ločit med človekom in botom. Včasih si z lahkoto vedel, ker je slovenščina en tak mikro jezik, in ga niso obvladali, no zdaj to ni več problem. Če ga pa prevečkrat na finto dobiš, te pa preprosto da na ignore list, pa ti več ne odgovarja.
Aja, pa twiti od trumpa. Saj menda ne verjamete, da jih sam piše? 80-letnik? Verjetno da nek okvir, kaj se mora pisat, potem pa boti naredijo svoje. Sicer če bi jaz bil na njegovem mestu, bi mi bili ti twiti ko ena smešna igra, folk jih pa ko mutav potem lepi vsepovsod.

BREAKING: Trump renames Niagara Falls to Joe Biden Falls

https://x.com/marknorm/status/209339514...
Malce šale ne škodi...

Zgodovina sprememb…

Ne vem. Meni ni smešno norčevanje iz Bidena, ki je resno bolan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

mtosev je izjavil:

No potem pa tole zate:

Ja, mislim da je v zadnjem stadiju. Tale bot se pa dela norca....

Chalky je izjavil:

mtosev je izjavil:

No potem pa tole zate:

Ti pa res nikoli ne razočaraš.

WizzardOfOZ ::

karafeka je izjavil:

Po moje si kitajska ne želi razsuti tajvana. Bolj si ga želi pridobit na miren način. Proizvodnja tam je vredna veliko.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

DamijanD ::

Kanada je pridobila 46 znanstvenikov (večinoma iz ZDA): https://vancouver.citynews.ca/2026/08/2...

Super. Se vidi, da je Trump pač glup.

brett ::

Ko bo ta bedak zapustil Belo hišo, se bodo vsa ta kretenska poimenovanja zalivov, jezer vrnila v stare tirnice. Samo še manj kot 2,5 leta moramo počakati>:D
Enako usodo velja za razne priključitve...

Še dolga bodo ta 2,5 leta. Me zanima kakšno škodo lahko še povzroči.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

fikus_ ::

Čalki, kdaj te bo Trump preimenoval za zasluge v npr. Tralky ali kaj podobnega.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Poldi112 ::

karafeka je izjavil:

Zakaj bi rinili vojno s Tajvanom, če lahko enostavno počakajo, da se Tajvan sam odloči za vrnitev?

Pa tudi če bi bila vojna nezibežna, je kitajcem še vedno v interesu, da jo prestavijo čim bolj v prihodnost, glede na to, da njihova moč napram zahodu raste.

enavlaka je izjavil:

Kanada ima jedrsko oborožitev.

Nima.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

Grimnir3 ::

Ta tema je odličen odraz debilnosti Chalkya.

Trump uničuje ZDA chalky je pa tako neumne da temu ploska.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

Grimnir3:: danes, 14:25:14

Uničuje ZDA medtem ko ta postaja čez dalje močnejša in čez dalje bolj vplivnejša? Verjetno ne misliš resno da bi Kanada lahko kakorkoli odgovorila? ZDA so v gospodarskem, tehnološkem in vojaškem naletu in vzponu ki ga svet ni videl od druge svetovne vojne naprej. Morda odprem thread o tem ker opažam da večina uporabnikov ne razume najbolje da se v ZDA odvija tehnološki preporod stoletja.

Še sami američani so v večini nenaklonjeni trumpeku, pa jim noben ne meče bomb na glavo. Vsaj ne še.

Samael ::

Chalky je izjavil:

Morda odprem thread o tem ker opažam da večina uporabnikov ne razume najbolje da se v ZDA odvija tehnološki preporod stoletja.

Nikar se ne trudi. Odprtih imaš vsaj 20+ tovrstnih tem. A nimate MAGO-vci tam čez lužo nobenega foruma, kjer bi se skupno trkali po prsih, kako vsemogočni ste, pa čutili sprejete?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

jest10 ::

Chalky je izjavil:

Uničuje ZDA medtem ko ta postaja čez dalje močnejša in čez dalje bolj vplivnejša?

Vidimo, kako postaja svetovni posmeh. V tem je v absolutnem vodstvu

jest10 je izjavil:

Chalky je izjavil:

Uničuje ZDA medtem ko ta postaja čez dalje močnejša in čez dalje bolj vplivnejša?

Vidimo, kako postaja svetovni posmeh. V tem je v absolutnem vodstvu

delete

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

Uničuje ZDA medtem ko ta postaja čez dalje močnejša in čez dalje bolj vplivnejša? Verjetno ne misliš resno da bi Kanada lahko kakorkoli odgovorila? ZDA so v gospodarskem, tehnološkem in vojaškem naletu in vzponu ki ga svet ni videl od druge svetovne vojne naprej. Morda odprem thread o tem ker opažam da večina uporabnikov ne razume najbolje da se v ZDA odvija tehnološki preporod stoletja.

Za razliko od tebe sem jaz že bil v ZDA in vidim razliko med ZDA danes iz ZDA iz začetka 2000ih.

Jaz ne zanikam da imajo ZDA gospodarsko premoč in par noro uspešnih podjetij.
Vseeno pa bi bili brez debilov tipa Trump lahko se mnogo boljši. Tako za lastne državljane kot za cel svet.

In debil Trump sam povzroča da se ljudje od Amerike obračajo proti Kitajski.

Nekoč mi je bilo rahlo žal da nisem ostal v ZDA.
Danes sem pa vesel da nisem.

Imam pa sorodnike tako v ZDA kot v Kanadi. Oboji v bližini Niagara falls, samo na različnih straneh meje.

Zgodovina sprememb…

P.S.
Zanimiv detajl kako so po vojni bežali iz Juge. Plačali so švercerjem ki so jih ponoči spravili čez mejo v Italijo in potem v Trst tam pa na ladjo in v NY.

Ko so to razlagali se je slišalo precej podobno kot današnji migranti nad katerimi se vsi zmrdujemo.

Grimnir3:: danes, 21:29:08

Mene Trump ne zanima ker razumem da je tu zgolj začasno in gledam bolj na dolgi rok. S Trumpom so obsedene snežinkice ki se neprestano pritožujejo in tarnajo o povsem nepomembnih stvareh. Trumpova zunanja politika je pravilna in zato zdaj tudi beležijo pozitivne rezultate po skoraj 20 letih neumnosti.

Nihče se ne obrača proti Kitajski (razen morda Pakistana). Večina sveta bo na Ameriškem stacku. Meni je za Trumpa vseeno in ga ne spremljam, je pa pomembna zunanja politika ker so ZDA edini pravi branitelji Zahodnega sveta. Ima pa Trump prav ko je začel pritiskati na "zaveznike" ki v resnici to niso ampak gre za navadne izkoriščevalce ki želijo živeti na račun celotne Amerike.

Jaz si želim močne Evrope in močnejših vezi z ZDA ampak to v tem trenutku ni mogoče ker ena stran neprestano izkorišča drugo tako kot to zdaj počne Evropa. To pač ne more biti zaveznik ker če si pravi zaveznik potem recimo za obrambno nameniš polovico in ne 10% medtem ko druga stran 90%.

starfotr ::

pegasus je izjavil:

Na žalost trenutno edino Texas dela največ na samozadostnosti, s tem ko deployayo gigavate fotovoltaike in baterij. Trumpeljni pa z "drill baby drill" samo sami sebi kopljejo grob.

Texas še vedno nima neke omembe vredne interkonekcije s preostalo ZDA kar se tiče elektrike. Oni delajo izključno na samozadostnosti, res je.

jest10 ::

Chalky je izjavil:

Mene Trump ne zanima ker razumem da je tu zgolj začasno in gledam bolj na dolgi rok. S Trumpom so obsedene snežinkice ki se neprestano pritožujejo in tarnajo o povsem nepomembnih stvareh. Trumpova zunanja politika je pravilna in zato zdaj tudi beležijo pozitivne rezultate po skoraj 20 letih neumnosti.

Nihče se ne obrača proti Kitajski (razen morda Pakistana). Večina sveta bo na Ameriškem stacku. Meni je za Trumpa vseeno in ga ne spremljam, je pa pomembna zunanja politika ker so ZDA edini pravi branitelji Zahodnega sveta. Ima pa Trump prav ko je začel pritiskati na "zaveznike" ki v resnici to niso ampak gre za navadne izkoriščevalce ki želijo živeti na račun celotne Amerike.

Jaz si želim močne Evrope in močnejših vezi z ZDA ampak to v tem trenutku ni mogoče ker ena stran neprestano izkorišča drugo tako kot to zdaj počne Evropa. To pač ne more biti zaveznik ker če si pravi zaveznik potem recimo za obrambno nameniš polovico in ne 10% medtem ko druga stran 90%.

Uf kolko bikovega dreka si zdej spet naložil

Chalky je izjavil:

To pač ne more biti zaveznik ker če si pravi zaveznik potem recimo za obrambno nameniš polovico in ne 10% medtem ko druga stran 90%.

Kako obrambo? A Amerika se brani? Proti komu? Kolikor mi je znano, imajo samo ministrstvo za vojno.
In napadajo druge države, jim ugrabljajo predsednike in jim grozijo, da jih bodo kar zasedli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

@jest10 Enako ste govorili tudi v tem spodnjem primeru še dober teden dni nazaj...tule zadnjih 10 ur:

https://x.com/Osint613/status/209375598...
https://x.com/clashreport/status/209361...
https://x.com/Osint613/status/209376595...
https://x.com/clashreport/status/209366...

Dejstvo je da so ZDA v novem vzponu in da so v dobrem letu porazile: Sirijo, Venezuelo, Iran ter kmalu tudi Kubo ter Rusijo. Govoriti o tem da se svet obrača h Kitajski je smešno. ZDA so nazaj v velikem slogu pri tem ne uporabljajo niti 10% svojih zmogljivosti...to je dejstvo ne mnenje.

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

Lažeš. Si ga čisto prevečkrat branil in opravičeval.
Kako je prava politika sovražen odnos do vseh ki so bili tradicionalni zavezniki in parnerji zda?

Chalky je izjavil:

Kaj se nisi ti tako kot trump usajal zakaj se kanada pogaja s kitajsko?
Se mogoče pogaja s kitajsko ker se trump obnaša kot debil in jim grozi namesto da bi normalno sodeloval?
Kako cel svet živi na račun ZDA? Ker če bi bilo to res ne bi bile ZDA vedno bogatejše. Prej ZDA živijo na račun ostalega sveta. Poimisli kje se koncetrira kapital.

Chalky je izjavil:

Evropa je bila povsem povezana z zda pred mandati trumpa. Če se ti zdi da je sedaj povezanost slaba je to kriv trump. Prejšni predsedniki niso meli težav.
Kako EU izkorišča ZDA? Če bi bilo to res bi EU bogatela napram ZDA, pa ne.
Zakaj bi EU nujno rabila enak vojaški proračun kot ZDA? Se sicer strinjam da bi bilo treba nabrcat v tazadnjo vse, ki ne spoštujejo dogovra glede NATO %, ker pogodba je pogodba in to je za spoštovati. Ni pa potrebe da imamo vojaški proračun ranga ZDA.

P.S. Po tvojem pisanju izpadeš kot en rabidni USA propagandist, ne pa nekdo ki bi podpiral Evropo.
Sploh pa je žalostno ker pojma nimaš ničesar o ZDA iz prve roke. Si samo internetni keyboard warrior.

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

@jest10 Enako ste govorili tudi v tem spodnjem primeru še dober teden dni nazaj...tule zadnjih 10 ur:

https://x.com/Osint613/status/209375598...
https://x.com/clashreport/status/209361...
https://x.com/Osint613/status/209376595...
https://x.com/clashreport/status/209366...

Dejstvo je da so ZDA v novem vzponu in da so v dobrem letu porazile: Sirijo, Venezuelo, Iran ter kmalu tudi Kubo ter Rusijo. Govoriti o tem da se svet obrača h Kitajski je smešno. ZDA so nazaj v velikem slogu pri tem ne uporabljajo niti 10% svojih zmogljivosti...to je dejstvo ne mnenje.

GROK:

Ne, prostega prehoda še ni — ožina ostaja v veliki meri pod iranskim nadzorom, čeprav se promet počasi povečuje. Tukaj je aktualno stanje:
Kdo lahko pluje — iransko pogojevanje

Iran izvaja "selektivno blokado": ožina naj bi bila po iranskih navedbah odprta za mednarodni ladijski promet, vendar plovilom, povezanim z ZDA in Izraelom, prehod ni dovoljen. Iran je razvil sistem preverjanja in registracije ladij, po katerem lahko plovila plujejo skozi "varni koridor" po odobritvi Revolucionarne garde; države kot Indija, Pakistan, Irak, Malezija in Kitajska se s Teheranom neposredno pogajajo o prehodu skozi njegove teritorialne vode. Iran zahteva, da ladje uporabljajo severno pot skozi njegove teritorialne vode, sicer tvegajo napad. Nazadnje je Iran dovolil prehod več iraškim naftnim tankerjem.
Obseg prometa

Promet je še vedno le delček normalnega: 23. avgusta so bili zabeleženi 3 prehodi v primerjavi z običajnimi ~85 na dan, čeprav dejanski promet verjetno podcenjujejo, ker ladje med prehodom pogosto izklopijo AIS-sledilnike. Izvoz nafte se pod ameriško vojaško zaščito sicer krepi — julija je narasel na okoli 5 milijonov sodčkov dnevno (pred vojno ~20 milijonov). Vojna zavarovalna premija za tankerje je pri 40-kratniku predvojne ravni, šest zavarovalnih klubov P&I pa je umaknilo kritje, večji ladjarji (Maersk, MSC in drugi) pa še naprej preusmerjajo ladje.

Poskusi dogovora zaenkrat neuspešni: začasni sporazum (MOU) med ZDA in Iranom s 17. junija je hitro propadel; Iran in Oman se zdaj pogovarjata o skupno upravljanem plovnem koridorju skozi ožino in o misiji odstranjevanja min — slednje je v nasprotju s Trumpovo izjavo, da so vse mine že odstranjene. ZDA medtem stopnjujejo gospodarski pritisk z novimi sankcijami.

Zmaga nad Iranom zame pomeni
- hormuz pod nadzorom zda
- pro zahodna vlada v Teheranu
- Trenutna oblast je zaprta al binglja s kandelabrov

Kaj od tega so dosegli?

bpr123 ::

To se kuha v kanadi. Trump preimenuje jezero, da odvrača pozornost od internih problemov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bpr123 ()

Zimonem ::

Nekaj se kuha tudi v Mehiki
https://www.reuters.com/world/americas/...
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trump predlagal obrambni proračun v višini 1500 milijard dolarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223030 (18) feryz
»

Google že preimenoval Ontarijsko jezero (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
592938 (212) Lojzze

Več podobnih tem