» »

Ali umetna inteligenca zaposlenim res prihrani čas?

1 2
3
4

Ales ::

LLM "umetnost" je zgenerirana na podlagi algoritmov, ki jih je ustvaril človek in ne LLM.

IMHO, mešaš stvari med seboj.

Če bi navedel recimo uporabo LLM-ja pri delu Ernesta Ryuja, bi to imelo nek smisel. Pa še vedno bi moj argument bil, da je za napredek ključen Ernest...

gen Maister ::

kanarin je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Prej si pa pač pogooglal.

Google je hudičevo delo. V naših časih smo vzeli enciklopedijo v roke. Zato pa gre svet v maloro.

Dejstvo je, da je enciklopedija v knjižni obliki zastarela že tako naslednji dan ko je izdana (kaj šele čez 5,10 20 let). Imaš wikipedio, google in LLM so samo iskalci informacij po internetu.

Da o kaknšnih slovarjih sploh ne govorim.

Kaj bi dal (kot ljubitelj geografija ki mu je bil Atlas sveta v OŠ daleč najljubša šolska knjiga) da bi kot otrok imel takrat na voljo recimo Google Earth ali Maps...

:)):)):)):)):))

Daš lahko marsikaj! ;)
Samo LLM ni odkeil nič novega!! Samo do vseh, takih in drugačnih podatkiv in informacij ti pomaga vwliko hitreje priti!

Vse ostalo pa je pretežno odvisno od tvoje inteligence (in inteligencedrugih)!!
Tu pa se tudi (vse) ustavi! :|

iKst_ je izjavil:

Govoril si o tem, da LLM ni sposoben ustvariti nekaj novega, še nikoli videnega. Pesmica je prikaz, da temu ni tako.

Enako seveda velja za algoritme, kodo in nasploh ves output.

:)):)):))

Tudi jaz sem sposoben ustvariti (novo) pesmico, pa zato še nisem LLM, inteligenca in ne vem še vse kaj!? Čarovnik iz Oza!? ;)
Če ustvarim novo sliko, še nisem slikar! Če napišem nekaj not, še nisem skladatelj!? Ali pač!??

Zgodovina sprememb…

kow ::

Ales je izjavil:

Če LLM neko spremenljivko malo drugače poimenuje ali kodo obrne okrog, to še ne pomeni, da je sam algoritem unikaten ali nov. Govora je čisto o nečem drugem.

Ja, ker zaposleni v industriji vsak dan izumljajo nove algoritme, a? Lepo te prosim.
Enako je s slikarji ali kiparji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

c3p0 ::

Če poezijo jemlješ kot matchanje besed, ki so blizu željenega pomena in se med seboj rimajo, potem je AI pač zelo dober pesnik. Ampak potem poezijo razvrednotiš na obrtniško delo. Prodajajo nam, da je nekaj več, da je "iz duše".

Kot je AI lahko tudi dober likovni umetnik, vsaka risba je unikat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

kow je izjavil:

Ales je izjavil:

Če LLM neko spremenljivko malo drugače poimenuje ali kodo obrne okrog, to še ne pomeni, da je sam algoritem unikaten ali nov. Govora je čisto o nečem drugem.

Ja, ker zaposleni v industriji vsak dan izumljajo nove algoritme, a? Lepo te prosim.
Enako je s slikarji ali kiparji.

Ne razumem, na kaj se tvoja objava sploh nanaša. Moje stališče je, da je do vseh algoritmov prišel človek, LLM-ji le delujejo na njihovi osnovi in jih tudi uporabljajo kot input. In drugi ljudje jih tudi uporabljajo, itak.

Kje sem rekel, da zaposleni v industriji vsak dan izumljajo nove algoritme pa samo ti veš.

Zimonem ::

Sem že v drugi temi naslikal terenca tao ko pove, da uporablja llm. Ampak snob-tech geniji so pač snob-tech geniji. Geocentrični posebneži.

David Mayer ::

c3p0 je izjavil:

Prodajajo nam, da je nekaj več, da je "iz duše".

To mogoče vam prodajajo in jim morda uspeva, nam niso tega nikdar prodajali, niti ne želimo česa takšnega, kaj ima bager delati z dušo, ne vem. Ta 'dušnost' je neka moderna iznajdba, izgleda. Moram priznati, da smo že kar dolgo na povsem plačljivi msm 'ai', edino na chat+gpt ne, nekatere licence bo kmalu potrebno obnoviti, obstajajo pa tudi, kot drugod, kakšni workaroundi - verjetno dovolj povedanega? :D

Aja, pardon, imamo Chat Gpt Business, pardon, se opravičujem, dajte mi PNG.

Zgodovina sprememb…

iKst_ ::

Ales je izjavil:

LLM "umetnost" je zgenerirana na podlagi algoritmov, ki jih je ustvaril človek in ne LLM.

IMHO, mešaš stvari med seboj.

Če bi navedel recimo uporabo LLM-ja pri delu Ernesta Ryuja, bi to imelo nek smisel. Pa še vedno bi moj argument bil, da je za napredek ključen Ernest...

Zakaj bi se ustavil pri Ernestu? Zakaj ne bi potegnili nazaj do Arhimeda? Ali do Sumercev, ki so iznašli pisavo. Ali do paleolitskih plemen, ki so začeli s risanjem po stenah jam?

Tale argument ni ravno premišljen. Vse kar ti danes ustvariš stoji na tehnologiji in znanju naših prednikov. Pa vseeno nihče ne trdi, da je za Zdravljico in Sonetni venec v resnici odgovoren tip, ki je izumil nalivno pero.

iKst_ je izjavil:

Vse kar ti danes ustvariš stoji na tehnologiji in znanju naših prednikov. Pa vseeno nihče ne trdi, da je za Zdravljico in Sonetni venec v resnici odgovoren tip, ki je izumil nalivno pero.

Ja, saj jaz tudi ne. Menim, da je za Zdravljico odgovoren Prešeren in ne njegovo pero.

Enako sem mnenja, da je za tisti preboj odgovoren Ernest Ryu in ne LLM, ki ga je pri tem uporabljal.

Kar se mene tiče, če gledamo samo bistvo stvari, niso današnji LLM-ji nič kaj dosti drugačni, kot peresa. So zgolj orodje.

Mogoče bo kaka vrsta umetne inteligence v prihodnosti drugačna, ne rečem. Morda bo del te tudi LLM, kot nek njen gradnik, ampak v tem trenutku tega ne vidim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Sem ti nalimal gor Link sedaj pa ti naprej haluciniraj.

Zimo, takšne stvari si naprošen, da lepiš v tisto glavno temo, včasih res kakšne brutalno koristne stvari prineseš, naj ne odstopaj od te navade.

Je že v container-izaciji, da vidimo, kako nam bo disruptalo življenje :D

Zimonem je izjavil:

Poznam Link, vendar mi ni čisto jasno, kaj želiš povedati. Mojega mnenja o LLM-jih ne spreminja.

Želiš reči, da je to ta neka nova vrsta AI, ki vsebuje LLM-je in je hkrati presežek oz. nekaj novega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Enako sem mnenja, da je za tisti preboj odgovoren Ernest Ryu in ne LLM, ki ga je pri tem uporabljal.

Ne govorimo o tem kdo je odgovoren za preboj. Ampak o tem, ali lahko LLMi ustvarijo nekaj novega, unikatnega.

tilen03 ::

Zimonem je izjavil:

Sem že v drugi temi naslikal terenca tao ko pove, da uporablja llm. Ampak snob-tech geniji so pač snob-tech geniji. Geocentrični posebneži.

In kaj potem, ce TT uporablja LLM?
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.

Geho ::

kow je izjavil:

Komentarji pod to novico so fantasticni. V kaksni zablodi nekateri zivijo :)

Da ti nekdo rece, da pri kuhanju ne rabis mozganov, pove vse.

Če pa ti rabiš doktorat za skuhat kaj pa se zamisli prjatu... /facepalm

iKst_ je izjavil:

Takoj ko mu daš nek problem iz real worlda ali pa nekaj kar ne bo najdu na internetu pa se pokaka al pa halucinira v 3 pm.

Lahko daš kak primer takšnega "real world" problema? Meni jih kar uspešno rešuje.

Dajmo še za tiste v zadnji vrsti: ta "AI" ne razume konceptov, ne razume kaj je kar mu pišeš ampak za njega so to vse tokni, ki jih potem povezuje med sabo po določenih pravilih treninga in obstoječih podatkov. Ko je treba naredit nekaj novega je vse kar mu preostane nek random bullshit. Za njega maček ni maček, ampak samo neka številka. Sure, če ga vprašaš bo najdu definicijo na internetu, sliko in primerjal to vse. Ampak dejansko pa ne razume kaj je maček, ker ga nikoli ni imel v rokah.

To je precej poenostavljen pogled na stvari. Če greš dovolj globoko tudi zate maček ni maček, ampak skupek fotonov, ki si v pravem zaporedju prileteli do tvojih oči.

Trenutno LLMi precej dobro razumejo kontekst, prav tako precej dobro "ustvarjajo" nove stvari, ki pred tem niso obstajale.

Zdaj sem že naredil par testov, s katerimi testiram koliko so sposobni določeni modeli in še vedno pogrnejo na celi črti vsi po vrsti. Eden izmed testov, je precej simple: vzameš en večji lego set. Najdeš sliko kosovnice in jo daš "AI"-ju da ti zbilda json objekt, ki ga lahko uporabiš za naročilo v LEGO trgovini po kosih. Problem je, da Lego včasih zamenja part numberje in če ne znaš poiskat po raznih bazah in zmapirat id-jev jih ne najde na Lego štacuni. Za "AI" pa je problem, da za njega kocke pač niso kocke ampak neki tokni in dejansko ne razume, da lahko preprosto odpre neko bazo in preko slik primerja, najde del in vse ID-je, ki so bili uporabljeni, potem pa še na koncu preveri pri LEGO ali ID dejansko obstaja.

Meni se tole bere bolj kot slabo definirana naloga s premalo guard raili.

Kaj ti bluziš? Kakšnimi guard raili? Saj naj bi bil "pameten"! Tak pravjo "AI" zagovorniki... če mu dam nalogo, ima da sam zgrunta kaj mora naredit in da še preveri če je pravilno. Vse ostalo je sam: "ja če mu daš še rokico pa ga pelješ do rešitve..." je vseeno če potem kar sam naredim!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Geho ()

Vsem tistim, ki vam ne koristi ali ne koristi dovolj:
Ali upravljajte s svojimi pričakovanji.
Ali pa ne uporabljajte orodja.

LightBit ::

AI celo hribe izumlja.

Copilot:
Tukaj so pravilne koordinate za Špičasti hrib nad dolino Kokre: 46.3306° N 14.4533° E
To te pripelje na vrh Špičastega hriba (1128 m), ki leži med Kokrškim sedlom in dolino Kokre, približno nad zaselkom Podlebelca.

:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LightBit ()

Kaj ti bluziš? Kakšnimi guard raili? Saj naj bi bil "pameten"! Tak pravjo "AI" zagovorniki... če mu dam nalogo, ima da sam zgrunta kaj mora naredit in da še preveri če je pravilno. Vse ostalo je sam: "ja če mu daš še rokico pa ga pelješ do rešitve..." je vseeno če potem kar sam naredim!

Je pameten, ampak misli pa zaenkrat še ne bere.

V tistem tvojem primeru je več kot očitno, da navodila niso bila ustrezna. Pa, da ne bo prišlo do klasičnega internet podjebavanja en nasvet.

- Natančno določi kaj naj naredi in česa ne.
- Če imaš probleme s prompti naredi nalogo v 2 ali celo 3 korakih. Najprej napiši svojo definicijo in prosi LLM naj ponovi s svojimi besedami. Ko popraviš morebitne napake ga prosi naj ti on oblikuje prompt, ki upošteva dobre prakse. Potem pa uporabi ta prompt, ki ti ga je LLM napisal, pomožnosti v drugem chatu ali namenskem orodju.
- Če so potrebne iteracije, razbij projekt na kose in popravljaj vsak sklop posebej.

Nikonja ::

Sej glih to je problem AI in njegove zeloo težke vpeljave v delo "navadnih" ljudi katerima IT tehnologije kur...a ne pomenijo (večina v moji pisarni). Dokler se ti rabiš z njim eno uro "pogovarjat" da ti naredi nekaj, garantirano bo 99% folka reklo, ma zaje...i ta AI, bom jaz to kr po svoje naredil.
Ja, res je, s časom se naučiš pisat prompte pravilno in si lahko dost pohitiš delo, ampak roko na srce ali res mislite da bo povprečna Štefka ali Štef v neki xy pisarni dejansko imel energije za učit se pisat prompte in pri tem gubit ure in ure??? Ne, ne bo! Enim sam 10krat razlagal navadno VLOOKUP funkcijo v Excelu in še vedno jim kur...a ni jasno o čem ja govorim.

Plus to, z AI si ne prihraniš delo ampak pohitiš delo, še vedno boš delal 8 ur, za isto plačo!

Tko da ja, jaz tudi ne pričakujem neko revolucijo z AI, ker za upeljat tako kompleksno orodje med povprečne butle rabiš ogromonoooooo cajta in energije. Ja, mlajšimi generacijami bo to šlo lažje, ampak na trgu dela je takih mogoče 10%!

Utk ::

Zakaj bi nekomu to silil? Uporabljaš sam, na svoj račun. Ali narediš veliko več in imaš argumente za povišico, ali pa narediš enako in 80% časa ne delaš nič. Oboje je bolje kot nič.

Ljudje, ki nič ne znajo in se nič ne znajdejo bojo pa zmeraj obstajali.

Ja, res je, s časom se naučiš pisat prompte pravilno in si lahko dost pohitiš delo, ampak roko na srce ali res mislite da bo povprečna Štefka ali Štef v neki xy pisarni dejansko imel energije za učit se pisat prompte in pri tem gubit ure in ure??? Ne, ne bo! Enim sam 10krat razlagal navadno VLOOKUP funkcijo v Excelu in še vedno jim kur...a ni jasno o čem ja govorim.

To je problem od Štefa in Štefke, a ne? Enako lahko rečeš za vsako orodje. Če se tišlar Jože pred desetletji ni naučil uporabljati električnega orodja, je ostal brez službe. Štefa in Štefko pa čaka podobna usoda.

Plus to, z AI si ne prihraniš delo ampak pohitiš delo, še vedno boš delal 8 ur, za isto plačo!

Tudi to je stvar posameznika. Odvisno kako imaš ovrednoteno delo. V vsakem primeru se tvoja vrednost z ustrezno uporabo AI orodji bistveno dvigne. Na tebi pa je, ali boš znal to ustrezno prodati.

sinalko ::

Prav na smeh mi gre. Vedno največ komentarjev na temo "delo od doma" ali Ai. Na vse, kaj te dela lenega in na vse kaj izkoristiš, da čim manj delaš, je vedno dober odziv. Delo od doma in Ai je najbolj koristna stvar na svetu. Tu se komentatorji res potrudijo, da opravičijo stvar, kot zelo koristno in produktivno. :D:D

'Malo' so zabluzili in skrenili s poti!! Kdo bi jim zameril!?? :))
Vsi bi delali od doma in po možnosti v oblaku! 8-)
Sicer prispevek ne govori o tem, pa vseeno! Problem UI je/bo z ZLOrabi!!
To je čisto druga smer in drugi vektor od njihovega dela iz tople postelje. ;)

sinalko je izjavil:

Prav na smeh mi gre. Vedno največ komentarjev na temo "delo od doma" ali Ai. Na vse, kaj te dela lenega in na vse kaj izkoristiš, da čim manj delaš, je vedno dober odziv. Delo od doma in Ai je najbolj koristna stvar na svetu. Tu se komentatorji res potrudijo, da opravičijo stvar, kot zelo koristno in produktivno. :D:D

A ni cel point napredka da človek dela manj in lažje?

David Mayer je izjavil:

Zimo, takšne stvari si naprošen, da lepiš v tisto glavno temo, včasih res kakšne brutalno koristne stvari prineseš, naj ne odstopaj od te navade.

Je že v container-izaciji, da vidimo, kako nam bo disruptalo življenje :D

Tam sem odrezan od besede.

Ales je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Poznam Link, vendar mi ni čisto jasno, kaj želiš povedati. Mojega mnenja o LLM-jih ne spreminja.

Želiš reči, da je to ta neka nova vrsta AI, ki vsebuje LLM-je in je hkrati presežek oz. nekaj novega?

Osnovni članek o promptbreederju he star dve leti. Je llm si mutira prompted in optimizira rešitev

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

tilen03 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Ne da se mi s snobtechi ukvarjat če lahko berem njegove članke
https://terrytao.wordpress.com/2025/11/...

kuglvinkl ::

starfotr je izjavil:

Če meneđerji menijo, da prihrani čas, potem naj za prihranjen čas prej spustijo zaposlene domov.

Talk is cheap.

Za prihanjen cas bo x% manj FTEjev.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kuglvinkl ()

PROTEINSKI ::

Če povem čisto po pravici, zadnje leto delam povprečno štiri ure na dan za službo in dve uri za popoldanca. Po zaslugi AI ostane veliko prostega časa za zapravit "težko" prigaran denar.
Se mi pa smilijo ljudje, ki v teh časih še vedno nimajo prostega časa. :(

Zgodovina sprememb…

BigBoss ::

Vse to bo špilalo, dokler ne bodo tega začeli monetizirat. Ko bo vsakdo moral plačat vso elektriko in amortizaijo mašin za vsak prompt ki ga vpiše, bo človeško delo spet cenjeno, ker bo cenejše.

kanarin ::

delavec44 je izjavil:

Ne razumem kako bi lahko sami uporabljali LLM za službene potrebe brez žegna direktorja in ITja. Ti bi mu kar lepil zaupne službene podatke v "privat" naročnino? V namenski temi na tem forumu pišejo, da si zadeva vse beleži. Po moje je rešitev samo interni cloud.

Torej zate je LLM uporaben samo če vanj lepiš službene podatke, drugače pa ne?

Hoho, se cenimo. Človeško delo ni cenejše od mašin vrednih par mio, pa misliš da bo cenejše od par kwh.

kow ::

BigBoss je izjavil:

Vse to bo špilalo, dokler ne bodo tega začeli monetizirat. Ko bo vsakdo moral plačat vso elektriko in amortizaijo mašin za vsak prompt ki ga vpiše, bo človeško delo spet cenjeno, ker bo cenejše.

Ti nam samo prilozi izracun koliko cenejse bo....

Utk je izjavil:

Ne, point je da naredi več. Zato da BDP raste.

kow je izjavil:

BigBoss je izjavil:

Ti nam samo prilozi izracun koliko cenejse bo....

Menda nisi dobro razumel!? Cene bodo šle samo še gor!
Koliko bo pa to 'cenejše', pa boš moral sam izračunati!! :)

PROTEINSKI je izjavil:

Če povem čisto po pravici, zadnje leto delam povprečno štiri ure na dan za službo in dve uri za popoldanca. Po zaslugi AI ostane veliko prostega časa za zapravit "težko" prigaran denar.
Se mi pa smilijo ljudje, ki v teh časih še vedno nimajo prostega časa. :(

UI ti pomaga v službi prislužiti 'težeko' prigaran dhnar, UI ti pomaga prihraniti čas in UI ti pomaga zapraviti ta 'težko' prigaran dhnar in čas!?? :O

In potem so tukaj še 'bogi' ljudje, ki jih UI ne zanima, ali si je nebmorejo ali nočejo privoščiti!?? 8-)
Menda jih jw povozil čas in pokopani bodo brez UI!?? ;)

delavec44 ::

Elon pravi, da čez 10-20 let denar itak ne bo več pomemben.

https://finance.yahoo.com/news/elon-mus...

LightBit je izjavil:

Utk je izjavil:

Ista stvar. Velika večina pač "mora" nekaj delat, tudi če bi realno preživeli čisto ok tudi s pol manjšo plačo.

delavec44 je izjavil:

Elon pravi, da čez 10-20 let denar itak ne bo več pomemben.

https://finance.yahoo.com/news/elon-mus...

Ne bomo menda verjeli enemu debelemu psihopatskemu nacističnemu snežaku, no!!!111enaena

To je samo za to, da ljudi distracta od krute realnosti v iluzijo!

IgorCardanof ::

tilen03 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Najbrž ragebait?

Kaj sploh delaš v tej temi, če potem napišeš tak komentar. Ves point teme je, da vzvišeni slotechovci pravijo, kako je nekoristen. Če pa eden izmed največjih matematičnih genijev trenutno to sedaj uporablja za reševanje problemov je pa kr nekaj?
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Izgleda, ker je woke tematika zamrla, zaenkrat fokus jemljejo še volitve - bodo pa morda 'borbe' - forumske sankcije so že - glede koristnosti in izpolnjevanja obljub 'ai' na kratek rok... Ta tema je kar dober indikator. V katerem taboru ste tokrat, kakor ekstremno progresivnem ali tistem, drugem? :D

anoq ::

codeMonkey je izjavil:

Direktorji in menedžerji menijo, da so zaposleni z uporabo umetno inteligenco produktivnejši in razbremenjeni, kaže raziskava, ki so jo oktobra izvedli v ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji. Zaposleni imajo precej drugačne izkušnje in prihranke ocenjujejo kot zelo skromne

Tudi Salesforce, kjer so zaradi takih vodilnih odpustili 4k ljudi, zdaj priznava da je bila to napaka. Je jeba, ko "leaderjem" en AI napise lep mail, pripravi powerpoint za nepomembne sestanke, in zakljucijo, da bo dovolj dober za vse ostalo.

Pomoje so se firme narobe lotile uporabo UI. UI ti prišpara čas pri menedžerju in komuniciranju. Firme bi ga mogle uvesti v svoj delovnemu procesu pri vrhu in spodaj.
Tako, da imo skrajni čas da se zmanjša 10x raznih direktorjev in menedžerjev, ter se jih zamenja z UI agenti.
Bo prihranjeno dosti denarja, ne samo zaradi raznih bonusov in deležev, ki jih vodje ponavadi dobijo, temveč tudi pri prihrambi časa in denarja zaradi napačnih hipnih odločitev glede na to kaj je trenutno kul 8-)

hawkwood ::

IgorCardanof je izjavil:

Ves point teme je, da vzvišeni slotechovci pravijo, kako je nekoristen. Če pa eden izmed največjih matematičnih genijev trenutno to sedaj uporablja za reševanje problemov je pa kr nekaj?

Dejstvo je, da če v tem trenutku AI uporabljaš pravilno, ti spiše vsaj 90% kode in pospeši razvoj x10. Moraš bit res neumen, da ne plačaš tistih 20$/mesec za Opus 4.5 in SOTA tooling.

Ne nadomesti inženirjev. Še vedno potrebuješ ljudi ki ga vodijo, skrbijo za big picture, skrbijo da počisti za sabo, znajo sklepat kompromise med rešitvami. Ampak delo inženirjev se močno spreminja. Ljudje z iniciativo, ki sami iščejo probleme, znajo ugotovit kaj business potrebuje, imajo okus za UI/UX, vedo kje se absolutno ne sme sklepat kompromisov nad kakovostjo kode, znajo sestavit kompleksne sisteme... taki so sedaj vredni še dodatnih x10.
Tisti ki čakajo na Jira ticket in se delajo da delajo, so totalno neuporabni. LLM workflow ti komot pobere enostaven ticket, sam naredi PR in stestira.

Mogoče LLM-ji nikoli ne bo popolnoma nadomestil ljudi, ker konec koncev smo mi tisti ki ustvarjamo zahteve in določamo kaj je optimalna rešitev. Ampak programiranje ne bo nikoli šlo nazaj na ročno kucanje kode, to je že sedaj popolnoma jasno.

Osebno sem mnenja da bo tooling močno napredoval v naslednjih letih, predvsem LLM rabi direkten feedback iz aplikacije, cloud infrastrukture, strežnikov... da lahko iterira. Prav tako sedaj še ni resnega sodelovanja med agenti. Ne vem koliko se lahko base modeli še izboljšajo, zame so že sedaj presegli vsa pričakovanja.

tilen03 ::

IgorCardanof je izjavil:

tilen03 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Najbrž ragebait?

Kaj sploh delaš v tej temi, če potem napišeš tak komentar. Ves point teme je, da vzvišeni slotechovci pravijo, kako je nekoristen. Če pa eden izmed največjih matematičnih genijev trenutno to sedaj uporablja za reševanje problemov je pa kr nekaj?

George RR Martin pa uporablja Wordstar 4.0 Torej ga potem naj tudi mi, da bomo pisali kot on? >:D
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.

Utk je izjavil:

LightBit je izjavil:

Utk je izjavil:

Ista stvar. Velika večina pač "mora" nekaj delat, tudi če bi realno preživeli čisto ok tudi s pol manjšo plačo.

Ni ista stvar. 40 ur je 40 ur. Pričakujejo da bomo naredili več, plače pa ne bo nič več zaradi tega.

tilen03 je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

tilen03 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Najbrž ragebait?

George RR Martin pa uporablja Wordstar 4.0 Torej ga potem naj tudi mi, da bomo pisali kot on? >:D

Govori se o tem, kako je slab, kako ti daje slabe predloge, kako je neuporaben. Taotu pomaga delat research na tezkih matematicnih problemih, slotech vzvisencem pa ne bo znal dodat malo paddinga na gumb na njihovem ticketu?
Ne odgovarjam na DM.

hawkwood je izjavil:

Dejstvo je, da če v tem trenutku AI uporabljaš pravilno, ti spiše vsaj 90% kode in pospeši razvoj x10.

Kaj pa če stvar malo obrnemo? Ves čas se podarja "pravilno" uporabo AI, ampak enako velja za programiranje ali kar koli že počneš.
Nekdo ki bolj zna promptat AI, kot programirat bo verjetno precej hitrejši. Drugi bo morda raje sam spisal točno tako kot je želel hitreje kot da bi promptal AI.
Ne rečem da AI ni uporaben, ampak pogosto se pa vrti v krogu. Tako da jaz po drugem promptu obupam, ker je hitreje če napišem kodo sam. Raje pišem kodo kot navodila za AI.

Za pisanje kode je ogromna razlika, a uporabljas Claude Opus 4.5 ali kaj drugega.
Ne odgovarjam na DM.

darkolord ::

LightBit je izjavil:

hawkwood je izjavil:

Dejstvo je, da če v tem trenutku AI uporabljaš pravilno, ti spiše vsaj 90% kode in pospeši razvoj x10.

Kaj pa če stvar malo obrnemo? Ves čas se podarja "pravilno" uporabo AI, ampak enako velja za programiranje ali kar koli že počneš.
Nekdo ki bolj zna promptat AI, kot programirat bo verjetno precej hitrejši. Drugi bo morda raje sam spisal točno tako kot je želel hitreje kot da bi promptal AI.
Ne rečem da AI ni uporaben, ampak pogosto se pa vrti v krogu. Tako da jaz po drugem promptu obupam, ker je hitreje če napišem kodo sam. Raje pišem kodo kot navodila za AI.
To je pač neumnost, sorry. Isto smo poslušali, kako je programiranje z notepadom hitrejše kot z IDE, pa kako je kopiranje/zipanje mapic hitrejše kot uporaba git ("po drugem poskusu merge conflicta obupam"), pa kako google nič ne najde itd itd.

Imam ravno tukaj študenta, ki je skoraj en teden nekaj pacal skupaj, ker je z AI obupal po drugem promptu. Ko sem jaz poskusil, je bila zadeva rešena v dveh minutah.

Mi na pamet ne pade, da bi ga kar spustil v kodo, pa naj mi naredi razfuk, ampak kot orodje je pa izredno uporabno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali umetna inteligenca zaposlenim res prihrani čas? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
1998923 (1697) PROTEINSKI
»

Leto, ko je Nokia spet našla novo nišo

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
114932 (1468) bm1973
»

V manj razvitih državah bolj zaupajo umetni inteligenci

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
112759 (1870) Mr.B
»

Umetna inteligenca je bila v resnici 700 Indijcev