Forum » Programiranje » MariaDB - SELECT ki vrne prvi in zadnji vnos glede na datetime
MariaDB - SELECT ki vrne prvi in zadnji vnos glede na datetime
HotBurek ::
Dobro jutro.
Evo, lotil sem se pisat SQL query.
V bazi imam več vnosov rednosti za isti key.
Vsak vnos ima vrednosti datetime in value.
Rad bi izpisal prvo in zadnjo vrednost.
Evo, lotil sem se pisat SQL query.
V bazi imam več vnosov rednosti za isti key.
Vsak vnos ima vrednosti datetime in value.
Rad bi izpisal prvo in zadnjo vrednost.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
DamijanD ::
tole se bere kot promt za nek AI 
mogoče najbolj direktna je, da imaš where pogoj key=XX and date = (select min(date) za ta isti key) in potem isto za max - to maš potem dva selecta, potem pa z unijo združiš, če rabiš skupaj. (Lahko bi tudi OR uporabil ampak tradicionalno se ga jaz izogibam)
mogoče najbolj direktna je, da imaš where pogoj key=XX and date = (select min(date) za ta isti key) in potem isto za max - to maš potem dva selecta, potem pa z unijo združiš, če rabiš skupaj. (Lahko bi tudi OR uporabil ampak tradicionalno se ga jaz izogibam)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()
Ales ::
Pa saj je kul, v dobro voljo me je spravil že ko sem prebral: "Dobro jutro."... 
HotBureku se prostor-čas ukrivlja nekoliko po svoje, ampak to je čisto dobro.
HotBureku se prostor-čas ukrivlja nekoliko po svoje, ampak to je čisto dobro.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | [MariaDB] Zakaj "COUNT" vrača NULL vrednost, kadar WHERE pogoj ni izpolnjen?Oddelek: Programiranje | 995 (605) | kuall |
| » | [MariaDB] SQL WHERE challange: Izpis sprememb cen, vključno z zadnjim vnosom?Oddelek: Programiranje | 902 (695) | HotBurek |
| » | [MariaDB] INSTERT INTO z vmesnimi commit-ti per n rows?Oddelek: Programiranje | 737 (453) | kunigunda |
| » | Kako pohitrit build-anje index za autocomplete?Oddelek: Programiranje | 1336 (868) | DamijanD |
| » | SQL vprasanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9543 (6222) | BivšiUser2 |