Forum » Strojna oprema » zmogljivost grafične
zmogljivost grafične
polozweii ::
Nov monitor bi imel HDMI priključek ki omogoča ločljivost 2560 x 1440
https://www.msi.com/Graphics-Card/N210-...
Za grafično na linku piše HDMI (version 1.4a) Max Resolution: 4096x2160 @24 Hz
Kakšni Hz bi bili pri ločljivosti 2560 x 1440 in ali bi ti Hz pisali tudi v nastavitvah grafike?
Grafična se mi dopade ker ima majhno porabo.
Kakšni Hz bi bili pri ločljivosti 2560 x 1440 in ali bi ti Hz pisali tudi v nastavitvah grafike?
tony1 ::
60 Hz ziher zmore.
Če te zanima fanless delovanje imaš na voljo tudi precej zmogljivejše kartice, najdražja stane ene 200 EUR.
Če te zanima fanless delovanje imaš na voljo tudi precej zmogljivejše kartice, najdražja stane ene 200 EUR.
kixs ::
Nov monitor bi imel HDMI priključek ki omogoča ločljivost 2560 x 1440
Kaj imas pa zdaj?
Ta v linku je ze precej stara (letnik 2009).
tony1 ::
Dobi se tudi kabel, ki ima na eni strani enega na drugi strani pa drug konektor. Skratka, samo zaradi konektorja ni smiselno kupovati grafike...
Izi ::
HDMI 1.4
1080p do 144 Hz
1440p do 85 Hz
2160p do 30 Hz
HDMI 2.0
1080p do 240 Hz
1440p do 144 Hz
2160p do 60 Hz
Če že kupuješ grafično kupi tako ki zmore 4K pri 60Hz, se pravi HDMI 2.0. Manj zmogljivo ali starejše je stran metanje denarja.
Osebno priporočam Nvidia GT 1030 s pasivnim hlajenjem. Poraba je 30 W. HDMI je 2.0b. Ima pa 2GB GDDR5.
Lahko jo priklopiš na vsak najnovejši velikanski TV in gledaš filme v 4k pri 60 Hz brez najmanjšega zatikanja.
Cena je trenutno okoli 80 €
Funtech - ASUS GT 1030 - 85,86 €
Funtech - Inno3D GT 1030 - 76,25 €
1080p do 144 Hz
1440p do 85 Hz
2160p do 30 Hz
HDMI 2.0
1080p do 240 Hz
1440p do 144 Hz
2160p do 60 Hz
Če že kupuješ grafično kupi tako ki zmore 4K pri 60Hz, se pravi HDMI 2.0. Manj zmogljivo ali starejše je stran metanje denarja.
Osebno priporočam Nvidia GT 1030 s pasivnim hlajenjem. Poraba je 30 W. HDMI je 2.0b. Ima pa 2GB GDDR5.
Lahko jo priklopiš na vsak najnovejši velikanski TV in gledaš filme v 4k pri 60 Hz brez najmanjšega zatikanja.
Cena je trenutno okoli 80 €
Funtech - ASUS GT 1030 - 85,86 €
Funtech - Inno3D GT 1030 - 76,25 €
V idle nacinu ima porabo pod 10W. V igrah pride na teh ~30W ali tudi vec glede na proizvajalca samega.
Ste prepričani da adapterjem DVI male to HDMI female ločljivost ne pade pod 2560 x 1440?
Izi ::
Ste prepričani da adapterjem DVI male to HDMI female ločljivost ne pade pod 2560 x 1440?
Nič v računalništvu ni 100%
Sploh pa kako naj vemo če nisi napisal kakšno grafično imaš?
Teoretično naj bi preko adapterja ostalo enako kot imaš sedaj na DVI izhodu.
Tole bi verjetno moralo delati:
https://www.mimovrste.com/kabli-in-adap...
Nič v računalništvu ni 100%
Sploh pa kako naj vemo če nisi napisal kakšno grafično imaš?
Teoretično naj bi preko adapterja ostalo enako kot imaš sedaj na DVI izhodu.
Tole bi verjetno moralo delati:
https://www.mimovrste.com/kabli-in-adap...
Za grafično sem povedal da ima DVI izhod z ločljivostjo 2560 x 1440. Kakšni podatki o grafični in zakaj te še zanimajo ob tvoji ugotovitvi da nič v računalništvu ni 100% ?
Od vseh DVI HDMI adapterjev ki sem jih našel piše ločljivost 1080P. Noben tak adapter nima DVI Dual-Link.
Menjava grafične.
Menjava grafične.
Han ::
1080p zato, da se proizvajalec/prodajalec zavaruje. Kljub temu večina adapterjev ne zniža 1440p ločljivosti.
Odločil sem se za takšno rabljeno grafično za pisarniško-internet. HDMI (4k @ 30 Hz) Iger ne igram. Občasno youtube.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g...
V nekem forumu piše:
"The GT710 is the better of those two cards. In regards to running a monitor for many hours a day, as long as it isn't showing static content you'll be fine (burn-in can happen)."
To pomeni da če pustiš prižgano sliko dalj časa se kvari grafična?
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g...
V nekem forumu piše:
"The GT710 is the better of those two cards. In regards to running a monitor for many hours a day, as long as it isn't showing static content you'll be fine (burn-in can happen)."
To pomeni da če pustiš prižgano sliko dalj časa se kvari grafična?
_Denny_ ::
Ne brati bedarij na Redditu no...
Ne, to nima nič veze z grafično. Kandidat za morebiten burn-in bi bil samo z OLED monitorjem, kar pa v 99,999% nisi.
Ne, to nima nič veze z grafično. Kandidat za morebiten burn-in bi bil samo z OLED monitorjem, kar pa v 99,999% nisi.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz
Han ::
Manj kot 60 Hz ni uporabno.
GT 1030 z 2GB GDDR5 in UEFI podporo ali primerljiv GPU v glavnem procesorju je dandanes minimum.
GT 1030 z 2GB GDDR5 in UEFI podporo ali primerljiv GPU v glavnem procesorju je dandanes minimum.
joez7 ::
Za ločljivostjo 2560 x 1440 rabiš vsaj 1070 (~65Hz) ali 1080 (~76Hz), smo se ravnokar ukvarjali s tem, stara 1660ti je potegnila samo do ~55Hz. Ja pa 1660ti še vedno zakon za 1920x1080 ~80Hz.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

iloveboobz ::
kaksne izrodke si uspel napisat? Max resolucija je odvisna od generacije čipa oz. verzije HDMIja, ne čipa znotraj neke generacijo
. 1660ti recimo preko DP prezveci bp 4k@75Hz; 120Hz če vklopis DSC.
smoki
Test s FurMarkom 2.0. Eno je kaj ti kabel prežveči statično, drugo pa kaj ti da grafična ven - dinamično.
Tudi tebi lep dan naprej.
Tudi tebi lep dan naprej.
Jarno ::
Dejansko, govorimo o privzeti osvežitveni frekvenci v OS. Nima veze z igricami in fps.
GTX 1660Ti ima HDMI 2.0 in DP 1.4a priključka.
HDMI 2.0 je dovolj za 1440p 144Hz oz. 4k 60Hz. Nazivni DP ima še višji bandwidth.
GTX 1660Ti ima HDMI 2.0 in DP 1.4a priključka.
HDMI 2.0 je dovolj za 1440p 144Hz oz. 4k 60Hz. Nazivni DP ima še višji bandwidth.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
DamijanD ::
Za ločljivostjo 2560 x 1440 rabiš vsaj 1070 (~65Hz) ali 1080 (~76Hz), smo se ravnokar ukvarjali s tem, stara 1660ti je potegnila samo do ~55Hz. Ja pa 1660ti še vedno zakon za 1920x1080 ~80Hz.
Hmm meni 580ka (~ 1060) na 2560x1440 določene igre komot poganja na 90+ FPS. Vse je odvisno od nastavitev grafike... Pa odloči se ali govoriš o FPS (zmogljivost grafičnega čipa - koliko slik smo sposobni zgenerirat na sekundo) ali o Hz (zmogljivost RAMDACa + PORTov - osveževanje: koliko slik smo sposobni prenesti na sekundo)
Hmm meni 580ka (~ 1060) na 2560x1440 določene igre komot poganja na 90+ FPS. Vse je odvisno od nastavitev grafike... Pa odloči se ali govoriš o FPS (zmogljivost grafičnega čipa - koliko slik smo sposobni zgenerirat na sekundo) ali o Hz (zmogljivost RAMDACa + PORTov - osveževanje: koliko slik smo sposobni prenesti na sekundo)
To je blo mišljeno za sam grafični čip (FPS). Za orientacijo sem podal test s FurMark 2.0, ki maksimalno obremeni pod OpenGL. Igrce pa po večini manj, in posledično (tud od nastavitev) dobiš več ven. RAMDAC pa sam teoretičen max.
Še omejujoč faktor je sam monitor. Če maš na pr. 75Hz, je brezveze gonit GPU na 300FPS. Bolj so problemi, ko GPU ni sposoben gladko devat ven vsaj 50FPS, jiterji 10-15FPS se že kar krepko opazijo.
Če maš vklopljen Vsync, ti itak gre do frekvence monitorja, GPU pa ostaja hladen (razen če je podhranjen).
Vglavnem, omejujoči faktorji so, sam GPU, Monitor, šele potem se pojavi v določenih kombinacijah sam kabel. Včasih pa nam zagode še kak gonilnik.
Je pa RX580 še vedno zverinica - še posebej za STEAM PC-OS (ker ma NVidia zaenkrat še probleme). Še daleč boljša pa je bla rtx5700. Bom pazil na FPS in Hz.
Se pa pri men dogaja menjava na 2080 3070 in 1080 (pač novejši naslovi) (tamladi + moja denarnica
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
PluribusUnum ::
J-jeva praksa oz za nekatere teorija pomeni izkoristek termičnega limita GPU za najnižje FPS, v resnici je bolje kot se sliši, GPU z max oc in FPS CAP-om se bo bolje navijal, ker dejansko ne dosega termičnega limita. A je 75Hz dovolj je druga zgodba. Se pravi optimalna nastavitev OC med max fps in low fps če monitor/GPU dovoljuje.
mtošev ::
joez7 ne ve kaj govori. Meša stress teste (Furmark), FPSje in Hz, potem pa vmes tlači še vsync, ki je v debati popolnoma irelevanten. Nekaterim je pač treba pustiti veselje do neznanja oz. nakladanja samemu sebi.
JA eni pa nas bodo razsveljili, sam kritika ni dovolj.
bozicek ::
Ja ker si zabluzil
1660TI ti lahko fura sliko na monitorju:
1080: 240Hz preko HDMI ali do 360Hz preko DP
1440: 144Hz preko HDMI ali do 240 preko DP
4k: 60Hz preko HDMI in 120 preko DP
8k: 60HZ preko DP
Po domače vržeš jo lahko na katerikoli monitor in ti pokaže sliko
Kar pa Polozw matra je pa to da ima 2k monitor in integrirana grafa ne pokaže slike ker ne podpira take resolucije
Zato išče najcenejšo opcijo za prikaz slike na 2k.
In to je GT710 (ali celo NVS 310 sem že pozabil) ki jo bo prikazal.
Ti pa si tukaj notri pomešal še neke FPS ki nimajo niti najmanjše veze z prikazom slike na določeni resoluciji in osveževanju
1660TI ti lahko fura sliko na monitorju:
1080: 240Hz preko HDMI ali do 360Hz preko DP
1440: 144Hz preko HDMI ali do 240 preko DP
4k: 60Hz preko HDMI in 120 preko DP
8k: 60HZ preko DP
Po domače vržeš jo lahko na katerikoli monitor in ti pokaže sliko
Kar pa Polozw matra je pa to da ima 2k monitor in integrirana grafa ne pokaže slike ker ne podpira take resolucije
Zato išče najcenejšo opcijo za prikaz slike na 2k.
In to je GT710 (ali celo NVS 310 sem že pozabil) ki jo bo prikazal.
Ti pa si tukaj notri pomešal še neke FPS ki nimajo niti najmanjše veze z prikazom slike na določeni resoluciji in osveževanju
Darila letos samo za poredne
Nč nisem zabluzil.
Hočem sam razjasnit kaj dobiš. Vedno te ovira ozko grlo (monitor ali grafična ali kabel).
Če maš monitor 75Hz, ne boš dobil popolnoma nič več ven. (če ti uspe futrat 75Hz monitor s 360Hz - prosim prilep sliko).
FPS sem podal za primerjavo v Furmarku (na primer 2.0), da lahko primerjaš kaj lahko najmanj pričakuješ od grafične v igrah (so potem še finese z nastavivami).
Kabel pa je ponavadi še najmanj omejujoč, še posebej če vzameš DP.
Drgač pa vsaka integrirana (od gen4. dalje) lepo futra 2k monitor (če ne že nativ pa z manjšo resolucijo). Če mu ne, ma lahko kaj druzga v okvari (včasih MB).
Hočem sam razjasnit kaj dobiš. Vedno te ovira ozko grlo (monitor ali grafična ali kabel).
Če maš monitor 75Hz, ne boš dobil popolnoma nič več ven. (če ti uspe futrat 75Hz monitor s 360Hz - prosim prilep sliko).
FPS sem podal za primerjavo v Furmarku (na primer 2.0), da lahko primerjaš kaj lahko najmanj pričakuješ od grafične v igrah (so potem še finese z nastavivami).
Kabel pa je ponavadi še najmanj omejujoč, še posebej če vzameš DP.
Drgač pa vsaka integrirana (od gen4. dalje) lepo futra 2k monitor (če ne že nativ pa z manjšo resolucijo). Če mu ne, ma lahko kaj druzga v okvari (včasih MB).
Potem bo pa zagnal Quake3Areno in bo dobil ven 1000FPS. Kaj hudica imajo FPS-ji veze pri prikazovanju slike!?
bm1973 ::
Kaj ti pomaga milijavžent izračunanih FPS, če jih pa monitor lahko pokaže samo 30?!?!?!?
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
"Za grafično na linku piše HDMI (version 1.4a) Max Resolution: 4096x2160 @24 Hz
Grafična se mi dopade ker ima majhno porabo."
Sem zate pognal furmark2 na GT1030. 22FPS @1440.
Tvoja 710 do pa dala pol manj. Pa ja ubod nekaj boljšega.
Grafična se mi dopade ker ima majhno porabo."
Sem zate pognal furmark2 na GT1030. 22FPS @1440.
Tvoja 710 do pa dala pol manj. Pa ja ubod nekaj boljšega.
Saj ne mešamo.
FPS = zmogljivost grafične. Zaželjeno JE, da ma vsaj 60 -75 v tvoji igri.
Hz = zmogljivost monitorja (ali kabla), osnovni majo še vedno 60-75Hz, gajmerski pa 240Hz (četut tu nekaj fintirajo).
FPS = zmogljivost grafične. Zaželjeno JE, da ma vsaj 60 -75 v tvoji igri.
Hz = zmogljivost monitorja (ali kabla), osnovni majo še vedno 60-75Hz, gajmerski pa 240Hz (četut tu nekaj fintirajo).
mtošev ::
Mešaš.
Furmark je stress test, ne benchmark.
Povedal ti ne bo ničesar uporabnega, sploh s tvojim vseznalskim pristopom.
Lahko pa si tudi prebereš zakaj je v nekaterih igrah smiselno imeti več sličic (FPS) kot jih je zmožen prikazovati monitor. Ampak to se mi zdi, da je za uporabnika tvojega kova neuporabna informacija.
Furmark je stress test, ne benchmark.
Povedal ti ne bo ničesar uporabnega, sploh s tvojim vseznalskim pristopom.
Lahko pa si tudi prebereš zakaj je v nekaterih igrah smiselno imeti več sličic (FPS) kot jih je zmožen prikazovati monitor. Ampak to se mi zdi, da je za uporabnika tvojega kova neuporabna informacija.
Seveda, benchmarkov maš vsaj deset, nekateri rabijo tut po nekaj deset minut. Tut marsikatera igra ma svojega.
Furmark, pa sem podal ker v minuti dobiš ven, kaj lahko okvirno pričakuješ, je pa tut osnoven bench.
To z več FPS, kot monitor je itak zaželjeno, sam podajam, če maš FSP manj kot monitor, ti je GPU omejujoč faktor.
Če se pa kaj motim, prosim razloži - argumentiraj, nam bodi luč.
Furmark, pa sem podal ker v minuti dobiš ven, kaj lahko okvirno pričakuješ, je pa tut osnoven bench.
To z več FPS, kot monitor je itak zaželjeno, sam podajam, če maš FSP manj kot monitor, ti je GPU omejujoč faktor.
Če se pa kaj motim, prosim razloži - argumentiraj, nam bodi luč.
Kaj ti pomaga milijavžent izračunanih FPS, če jih pa monitor lahko pokaže samo 30?!?!?!?
Potem razumes mojo poanto, da so FPS-ji cisto irelevantni pri prikazu slike. To kar dejansko sprasuje OP.
OP tudi nikjer ne omenja igranje iger, se bolj zato je FPS-je cisto brez veze tu omenjat.
Ne vem ali je OP kje napisal kaksno masino ima. Lahko da 50€ in bo dobil boljso rabljeno, ki ze ima integrirano HDMI/DP graficno in je vsa debata brezvezna.
Ja, tu se strinjam, dokler je fiksna slika.
Sam iz zgodovine starih postov (polo....) bo čez dve ure spraševal zakaj mu pa igrca trokira.
Sam iz zgodovine starih postov (polo....) bo čez dve ure spraševal zakaj mu pa igrca trokira.
bozicek ::
Seveda mešaš
Model ne more furat 2k na itegrirani grafi ker ne izpljune ven te resolucije.
Ker je ne more, ni sposobna, ne foga
Moitor je črn.
Ne pokaže slike
Lučka utripa
In išće najcenejšo opcijo da dobi ven sliko na 2k
Da grafa izpljune sliko na 1440 in o vidi na monitorju
Kaj ima tukaj veze FPS pa samo ti veš
Mašino je pa i5 2500 na HP matični se mi zdi (iz neke druge teme ali pa je celo ena moja ki sem mu jo šenkal)
In ne bo spraševal ker jih ne igra
Model ne more furat 2k na itegrirani grafi ker ne izpljune ven te resolucije.
Ker je ne more, ni sposobna, ne foga
Moitor je črn.
Ne pokaže slike
Lučka utripa
In išće najcenejšo opcijo da dobi ven sliko na 2k
Da grafa izpljune sliko na 1440 in o vidi na monitorju
Kaj ima tukaj veze FPS pa samo ti veš
Mašino je pa i5 2500 na HP matični se mi zdi (iz neke druge teme ali pa je celo ena moja ki sem mu jo šenkal)
In ne bo spraševal ker jih ne igra
Darila letos samo za poredne
I5 2500 (vir -intel www)
For 2nd and 3rd Generation Intel(R) Core™ Processors, the maximum supported resolutions are:
DisplayPort 1.1 = 2560x1600 at 60 Hz
HDMI 1.4 = 1920x1200 at 60 Hz
DVI (Single-link) = 1920x1200 at 60 Hz
VGA = 2048x1536 at 75 Hz
Pol je tole za v kanto, naj si poišče ploščo s DVI ali DP portom kako M92 M920 pa bo srečen (nekaj časa).
Ali pa monitor 1920x....
Je pa čudno, kljub temu, da je monitor 2k, bi morala bit slika, pač v nižji resoluciji.
For 2nd and 3rd Generation Intel(R) Core™ Processors, the maximum supported resolutions are:
DisplayPort 1.1 = 2560x1600 at 60 Hz
HDMI 1.4 = 1920x1200 at 60 Hz
DVI (Single-link) = 1920x1200 at 60 Hz
VGA = 2048x1536 at 75 Hz
Pol je tole za v kanto, naj si poišče ploščo s DVI ali DP portom kako M92 M920 pa bo srečen (nekaj časa).
Ali pa monitor 1920x....
Je pa čudno, kljub temu, da je monitor 2k, bi morala bit slika, pač v nižji resoluciji.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | DVI-HDMI kabel - omejena ločljivost v eno smerOddelek: Zvok in slika | 617 (410) | Senitel |
| » | HDMI ali DisplayPortOddelek: Strojna oprema | 2292 (1703) | TOP |
| » | ali mi bo delal tale monitor?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2636 (1754) | Han |
| » | 27inch monitor (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Kaj kupiti | 226258 (126216) | Crni_Dejan |