Forum » Loža » QUASI CASH - novost pri OTP banki - Vprašanje
QUASI CASH - novost pri OTP banki - Vprašanje
Lightning ::
Pozdravljeni.
Imam vprasanje glede QUASI CASH, ki ga od letos uvaja OTP banka in verjamem, da ima vecina uporabnikov enako vprasanje.
QUASI CASH zaracunava 1% od zneska, to je v razponu od 1 do 120 EUR. Za 15,00 eur so mi zaracunali 1 eur.
Vprasanje: Kako se izogniti tej proviziji preko spleta, ko si nakazem denar na BET365 ? Uporaba placila na paysafecard z bancno kartico in nato na bet365 je brezplacna ali je tudi tam provizija ? Ali poslati preko bet365 vplacilo direktno na TRR od Bet365 ? Hvala za pomoc. Lp
Imam vprasanje glede QUASI CASH, ki ga od letos uvaja OTP banka in verjamem, da ima vecina uporabnikov enako vprasanje.
QUASI CASH zaracunava 1% od zneska, to je v razponu od 1 do 120 EUR. Za 15,00 eur so mi zaracunali 1 eur.
Vprasanje: Kako se izogniti tej proviziji preko spleta, ko si nakazem denar na BET365 ? Uporaba placila na paysafecard z bancno kartico in nato na bet365 je brezplacna ali je tudi tam provizija ? Ali poslati preko bet365 vplacilo direktno na TRR od Bet365 ? Hvala za pomoc. Lp
Ne pride v poštev. Samo me zanima, ali je kakšna opcija, da si iz bančne kartice preneseš na drugo aplikacijo in preko te na BET 365. Zato sprašujem, ali se Paysafecard smatra pri banki za QUASI CASH ali ne? Tnx.
delavec44 ::
So ti provizijo zaračunali takoj ali čez par dni, ko transakcija ni bila več pending? Kako je z top-up na Revolut, če kdo ve?
Če daš s kartico na paysafecard je quasi cash po ceniku. Kaj naredijo pa v praksi je pa vprašaj. Pač uporabljaj istant sepa, nakaži na TRR in plačaj tistih 0,4EUR.
Če daš s kartico na paysafecard je quasi cash po ceniku. Kaj naredijo pa v praksi je pa vprašaj. Pač uporabljaj istant sepa, nakaži na TRR in plačaj tistih 0,4EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
So ti provizijo zaračunali takoj ali čez par dni, ko transakcija ni bila več pending? Kako je z top-up na Revolut, če kdo ve?
Tisti znesek, kar sem si nakazal 15,00 EUR v aplikaciji BET365 - Deposit, je takoj bilo odtegnjenih in vidnih na mobilni banki ter nakazanih na bet 365.
Čez dva dni pa se mi je pojavila še ta provizija 1,00 EUR.
Sedaj sem probal s Paysafecard, da vidim, če mi bo tudi tam zaznalo preko banke QUASI CASH in mi vzelo 1,00 EUR provizije.
Kaj to glede instant SEPA - To je mišljeno, da grem v aplikacijo BET365 in dam tam Deposit - WIRE TRANSFER in vnesem podatke? (minimalni znesek vplačila 100,00 EUR). To traja nekaj dni ali gre takoj skozi transakcija?
Hvala za pomoč, nisem tako v tem :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lightning ()
https://help.bet365.com/s/en-at/payment...
Ja, wire transfer ti da podatke o nakazilu, ti jih pa vneseš v upn nalog v tvoji bančni aplikaciji. Če podpirajo sepa instant, je takoj, drugače traja 1 delovni dan.
Govorim na pamet kako je to pri drugih ponudnikih. Bet365 osebno ne uporabljam.
How to Deposit
To make a deposit, select Member Icon from the top right of your screen and choose Deposit.
Select Bank Transfer from the available payment options. You will be provided with the bank details to make your payment to. Copy the banking information directly from the Deposit page by clicking the 'Copy' icon.
Login to your online banking to make a payment.
Enter the bank account details you were provided with and ensure your bet365 username is added as the payment reference. If you do not include your username, the funds will not automatically credit your bet365 account.
Confirm your payment and return to your bet365 account. You will be notified by email once the funds have cleared into your bet365 account.
Ja, wire transfer ti da podatke o nakazilu, ti jih pa vneseš v upn nalog v tvoji bančni aplikaciji. Če podpirajo sepa instant, je takoj, drugače traja 1 delovni dan.
Govorim na pamet kako je to pri drugih ponudnikih. Bet365 osebno ne uporabljam.
How to Deposit
To make a deposit, select Member Icon from the top right of your screen and choose Deposit.
Select Bank Transfer from the available payment options. You will be provided with the bank details to make your payment to. Copy the banking information directly from the Deposit page by clicking the 'Copy' icon.
Login to your online banking to make a payment.
Enter the bank account details you were provided with and ensure your bet365 username is added as the payment reference. If you do not include your username, the funds will not automatically credit your bet365 account.
Confirm your payment and return to your bet365 account. You will be notified by email once the funds have cleared into your bet365 account.
Ja, saj to mi pokaže na BET365, da kopiram: IBAN, Swift Code, Account Number in Reference. Skratka, to je najbolj pomembno, tiste nekatere podatke pa sem tako videl, ko sem vnesel IBAN, da mi izpiše preostale podatke.
Edino nwm, kako je potem glede izplačila, če sem prej recimo si nakazal preko bančne kartice (VISA, ko mi odtegnejo še provizijo 1,00 EUR na določen znesek) in sem naredil withdraw preko iste možnosti, ali bom sedaj si lahko naredil izplačilo samo preko WIRE TRANSFER, oziroma ne bom imel več te možnosti, ampak samo preko WIRE TRANSFER, oziroma ali je to vse isto glede izplačila?
Hvala
Edino nwm, kako je potem glede izplačila, če sem prej recimo si nakazal preko bančne kartice (VISA, ko mi odtegnejo še provizijo 1,00 EUR na določen znesek) in sem naredil withdraw preko iste možnosti, ali bom sedaj si lahko naredil izplačilo samo preko WIRE TRANSFER, oziroma ne bom imel več te možnosti, ampak samo preko WIRE TRANSFER, oziroma ali je to vse isto glede izplačila?
Hvala
Piše samo:
Withdrawing
If you have deposited by Bank Transfer, withdrawals will be processed back by bank transfer. See the Wire Transfer withdrawal section for more details.
Tako da ja, izplačaš potem nazaj na svoj TRR. Ne najdem pa če ima Bet365 kakšne stroške za izplačilo. Enkrat probaj, če ne bo ok, greš še vedno lahko nazaj na kartico.
Withdrawing
If you have deposited by Bank Transfer, withdrawals will be processed back by bank transfer. See the Wire Transfer withdrawal section for more details.
Tako da ja, izplačaš potem nazaj na svoj TRR. Ne najdem pa če ima Bet365 kakšne stroške za izplačilo. Enkrat probaj, če ne bo ok, greš še vedno lahko nazaj na kartico.
Hvala :) Samo se bojim, da ne bi naredil recimo prek WIRE TRANSFER na Bet365 (najmanjše plačilo 100,00 EUR) in po tem ne bi dobil na svoj account tega denarja čez nekaj dni in ga več ne bi dobil nazaj :)
Kakšni so pa stroški oziroma provizija za plačilo preko spletne banke v tujino na bet365. Ima kako vezo višina plačila, če bi nakazal recimo 500,00 EUR?
Hvala za pomoč in lp.
Kakšni so pa stroški oziroma provizija za plačilo preko spletne banke v tujino na bet365. Ima kako vezo višina plačila, če bi nakazal recimo 500,00 EUR?
Hvala za pomoč in lp.
V Sepa območju (no v gospodarski coni EU) so stroški nakazila enaki kot v slo. Iz katere države je TRR, ki ti ga da?
Do 50.000EUR so stroški enaki. Na OTP je 0,42EUR trenutno. Če nimaš že kaj brezplačnih v paketu.
Do 50.000EUR so stroški enaki. Na OTP je 0,42EUR trenutno. Če nimaš že kaj brezplačnih v paketu.
Zgodovina sprememb…
To je pa problem. Vem da za UK ene banke komplicirajo in zaračunajo nakazilo v tujino (namesto čezmejnega), čeprav je UK še vedno v sepa območju (ni pa več v EU). Unicredit je recimo ena izmed njih.
Ne vem točno kaj OTP tu naredi. Na tvojem mestu bi jih vprašal za 100%. Kolikor berem cenik, bi morala biti enaka cena.
Popravek, ni:
*Regulirane čezmejne plačilne transakcije so plačila v/iz državo članico EGP** v EUR/SEK/RON in morajo vsebovati: IBAN prejemnika plačila, znesek plačila v valuti EUR, SEK, RON, opcijo deljenih
stroškov z oznako >>SHA<<, kar pomeni, da vsak udeleženec plača stroške svoje banke za izvedbo oziroma prejem plačila. Po enakih cenah se zaračunajo tudi plačila v Švico, Veliko Britanijo, Črno
goro in Albanijo v valuti EUR, SEK in RON.
**EGP = EU + Islandija, Norveška in Liechtenstein
Torej UK ne spada notri. Pozabi.
Ne vem točno kaj OTP tu naredi. Na tvojem mestu bi jih vprašal za 100%. Kolikor berem cenik, bi morala biti enaka cena.
Popravek, ni:
*Regulirane čezmejne plačilne transakcije so plačila v/iz državo članico EGP** v EUR/SEK/RON in morajo vsebovati: IBAN prejemnika plačila, znesek plačila v valuti EUR, SEK, RON, opcijo deljenih
stroškov z oznako >>SHA<<, kar pomeni, da vsak udeleženec plača stroške svoje banke za izvedbo oziroma prejem plačila. Po enakih cenah se zaračunajo tudi plačila v Švico, Veliko Britanijo, Črno
**EGP = EU + Islandija, Norveška in Liechtenstein
Torej UK ne spada notri. Pozabi.
Zgodovina sprememb…
Sem spregledal da so posebej navedli:
stroškov z oznako SHA, kar pomeni, da vsak udeleženec plača stroške svoje banke za izvedbo oziroma prejem plačila. Po enakih cenah se zaračunajo tudi plačila v Švico, Veliko Britanijo, Črno
Daj jih vprašaj.
stroškov z oznako SHA, kar pomeni, da vsak udeleženec plača stroške svoje banke za izvedbo oziroma prejem plačila. Po enakih cenah se zaračunajo tudi plačila v Švico, Veliko Britanijo, Črno
Daj jih vprašaj.
srus ::
Odgovori banki, da dokler ona tretira tvoj prisluženi denar, ki si ji ga zaupal v varstvo, s samozvanim, izmišljenim in za lase privlečenim izrazom "quasi cash", ti tretiraš njihova nadomestila, provizije in stroške z izrazom "kvazi stroški".

Pithlit ::
Odgovori banki, da dokler ona tretira tvoj prisluženi denar, ki si ji ga zaupal v varstvo, s samozvanim, izmišljenim in za lase privlečenim izrazom "quasi cash", ti tretiraš njihova nadomestila, provizije in stroške z izrazom "kvazi stroški".
In kaj bo s tem dosegel razen en "hahaha look at this Karen" na drugi strani?
Life is as complicated as we make it...
Mikrohard ::
Zrihtaj si Revolut, tja nakazuj z instant SEPA, od tam naprej pa drugam s kartico, če je treba. Ampak pazi... če bo preveč sumljivih transakcij (da boš ves denar, ki bo prišel na Revolut takoj prenakazal naprej), se zna zgoditi, da ti bodo zaprli račun zaradi preprečevanja pranja denarja...
kamiKaZaA ::
Zrihtaj si Revolut, tja nakazuj z instant SEPA, od tam naprej pa drugam s kartico, če je treba. Ampak pazi... če bo preveč sumljivih transakcij (da boš ves denar, ki bo prišel na Revolut takoj prenakazal naprej), se zna zgoditi, da ti bodo zaprli račun zaradi preprečevanja pranja denarja...
OTP banka z novo veliko podražitvijo, ki bo prizadela številne uporabnike
https://mariborinfo.com/novica/gospodar...
Banka uvaja provizije za takoimenovane 'Quasi cash' oziroma kvazi gotovinske transakcije.
Katere transakcije bodo odslej plačljive?
To so, med drugim, transferji na spletne denarnice (kot so Revolut in Wise), polnitve fintech aplikacij, nakup kriptovalut na borzah, nakup raznih vrednostnih bonov, potovalnih čekov, darilnih kartic, loterijskih listkov, športnih stav in podobno.
Nakazila na neobanke, ki so dvignila prah, bo zaračunala še ena slovenska banka
https://forbes.n1info.si/posel/nakazila...
Kdo bo ustavil banke?
https://www.finance.si/kdo-bo-ustavil-b...
NLB in Addiko banka od 1. julija komitentom zaračunavata novo provizijo
Zaključek: ni opcije da se temu izogneš brez, da zamenjaš banko in greš še na tisto, katera to nima. Bodo pa počasi bolj ali manj vsi to uvedli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamiKaZaA ()
Moj način nakazovanja na Bet365. Na Neteller si nakažem iz TRR računa. Banka ne zaračuna nobene provizije (nakazujem preko debetne kartice), vzame pa Neteller (dodatno zaračuna) 2,50% provizijo. Transakcija 20€ me pride 20,50€.
In potem v obratni smeri iz Bet365 nakažem na Neteller in potem, če plačam z njihovo Mastercard (letna naročnina 10$) ni provizije (izbrano imam valuto €, če bi imel naprimer $, bi v obmoičju €ura plačeval provizijo menjalnega tečaja), če pa dvignem na bankomatu, pa je trenutno provizija 1,75% zneska. Dvigneš 10€ na bankomatu in ti odtegnejo 10,18€. Velja za bankomate, kateri ti ne zaračunajo 4-6€ za dvig s tujimi karticami.
Sedaj v kratkem pa so spremenili pogoje in bo za dvig na bankomatu neki fix-ni znesek z namenom, da se ti več ne bo splačalo po 10€ dvigovat, če pa boš dvignil 100+ € pa ne bo bistveno dražje. Sem pa pozabil koliko bo ta fix-ni znesek znašal.
In potem v obratni smeri iz Bet365 nakažem na Neteller in potem, če plačam z njihovo Mastercard (letna naročnina 10$) ni provizije (izbrano imam valuto €, če bi imel naprimer $, bi v obmoičju €ura plačeval provizijo menjalnega tečaja), če pa dvignem na bankomatu, pa je trenutno provizija 1,75% zneska. Dvigneš 10€ na bankomatu in ti odtegnejo 10,18€. Velja za bankomate, kateri ti ne zaračunajo 4-6€ za dvig s tujimi karticami.
Sedaj v kratkem pa so spremenili pogoje in bo za dvig na bankomatu neki fix-ni znesek z namenom, da se ti več ne bo splačalo po 10€ dvigovat, če pa boš dvignil 100+ € pa ne bo bistveno dražje. Sem pa pozabil koliko bo ta fix-ni znesek znašal.
Fix-na provizija z Neteller-ja je po novem cca. 3€ ali pa 1,75%. Torej za dvige nad 200€ se ne spremeni nič, za manjše zneske pa odtegnejo po novem fix-ni znesek:
Withdrawal options
Neteller offers fast, simple and secure withdrawal options.
Effective 12 January 2026, a percentage fee of 1.75% of the amount withdrawn or a minimum fee of USD 3.50 (or the equivalent amount in your transfer currency)
Withdrawal options
Neteller offers fast, simple and secure withdrawal options.
Effective 12 January 2026, a percentage fee of 1.75% of the amount withdrawn or a minimum fee of USD 3.50 (or the equivalent amount in your transfer currency)
Pa ker je tukaj dosti trolov, da ne bi kdo mislil, da tudi jaz trolam in zato še prilagam slikico nakazil iz Bet365 in kasnejših dvigov na bankomatu in tudi plačilih v Mariboru (delno sem pobrisal podatke).
Nakazila na Neteller iz tujih stavnic:
Dvigi na bankomatu (všeta provizija 1,75%) in plačila (ni provizije):
Nakazila na Neteller iz tujih stavnic:
Dvigi na bankomatu (všeta provizija 1,75%) in plačila (ni provizije):
Ampak kaj ima OP korist, da mu predlagaš 2,5% provizije namesto 1% kot ga je plačal sedaj?
Še vedno mislim, da lahko proba z UPN za 0,42€. V ceniku piše naj bi cena veljala tudi za UK, če je transakcija v €.
Še vedno mislim, da lahko proba z UPN za 0,42€. V ceniku piše naj bi cena veljala tudi za UK, če je transakcija v €.
Ampak kaj ima OP korist, da mu predlagaš 2,5% provizije namesto 1% kot ga je plačal sedaj?
Ker ni 1%, ampak je minimalno 1€ (pri nakazilu 10€ to znese 10% zneska) in šele po določenem znesku (nakazilu 100€) se obračuna 1%.
Sicer pa ne vem zakaj ljudje tako komplicirajo pri teh % in nekaj €. Če se ti ne splača, ne uporabljaš, če pa, pa uporabljaš. Temu 'Quasi cash' pa se ne da izogniti. Razen, če menjaš banko. Vsi pa živijo od provizij. Ne rečem, da bi me dvig na bankomatu stal minimalno 5€ in nakazilo "nekam" minimalno 5€ provizije. Pri teh nekaj € (ali centih) pa se ne obremenjujem.
Mikrohard ::
Zaključek: ni opcije da se temu izogneš brez, da zamenjaš banko in greš še na tisto, katera to nima. Bodo pa počasi bolj ali manj vsi to uvedli.
Ni res. Kvazi keš provizijo boš plačal za kartične transferje na Revolut in podobne račune. Na SEPA ti ne morejo naložit še dodatnih provizij... ker je namenjen točno temu (nakazilu denarja iz enega računa na drugega). In sedaj, ko imamo instant SEPA, je nakazano v trenutku (tako da ni več potrebe po uporabi kartice).
Lonsarg ::
Meni LON banka zaracuna ekstra SEPA Instant. Ce hocem da gre iz kvote vkljucenih SEPA nakazil v paketu moram cakat 1 dan da pride na Revolut (ne smem izbrati "takoj").
Ampak sem skrt in pac pocakam :)
Upam da scasoma pride in se prime kak Wero (EU-wide verzija od Flik ki sicer Slovenije se ne podpira) al pa digitalni EUR al pa oboje in da ECB striktno zahteva da tega ne smejo racunat. Da se malo skulira te banke.
Ampak sem skrt in pac pocakam :)
Upam da scasoma pride in se prime kak Wero (EU-wide verzija od Flik ki sicer Slovenije se ne podpira) al pa digitalni EUR al pa oboje in da ECB striktno zahteva da tega ne smejo racunat. Da se malo skulira te banke.

svecka ::
V tujini top up deluje hitro, nemoteno in razširjeno. Sploh Kakšen Hong Kong je svetlobna leta pred EU glede kartičnih transakij. Mi smo prov retardi v EU. Azija nas bo vse prehitela v 10 letih na čisto vseh koncih. Pri nas ko plačaš s kartico na terminalih/avtomatu se zdi kot da ti faking denar potuje s golobom. V digitalni napredni tujini se transakcija izvede v milisekundah.
Ni res. Kvazi keš provizijo boš plačal za kartične transferje na Revolut in podobne račune. Na SEPA ti ne morejo naložit še dodatnih provizij... ker je namenjen točno temu (nakazilu denarja iz enega računa na drugega). In sedaj, ko imamo instant SEPA, je nakazano v trenutku (tako da ni več potrebe po uporabi kartice).
Okey, hvala za to informacijo. Tega nisem vedel.

Pithlit ::
V tujini top up deluje hitro, nemoteno in razširjeno. Sploh Kakšen Hong Kong je svetlobna leta pred EU glede kartičnih transakij. Mi smo prov retardi v EU. Azija nas bo vse prehitela v 10 letih na čisto vseh koncih. Pri nas ko plačaš s kartico na terminalih/avtomatu se zdi kot da ti faking denar potuje s golobom. V digitalni napredni tujini se transakcija izvede v milisekundah.
Ni tolk EU oziroma države kot so to posamezne banke/dinozavri. Pri raznih neobankah gre vse praktično instantno. In ceneje.
Life is as complicated as we make it...
Nimajo ravno Kitajci vse v enem appu od chata, videoklicev, plačevanja, itd.? In večina to uporablja.
Kitajci bolj ali manj za vse uporabljajo Alipay in WeChat preko QR skeniranja kod da niti NFC ne rabis.
Nekako tako kot mi bi placevali preko Facebooka (WeChat) in Paypala (AliPay), torej cisti neo bank providerji.
Ima pa Kitajska banka jasno nad temi providerji enak nadzor kot nad lastnimi bankami. Ce gres cez rdeco luc pes cez cesto obstaja sansa da te vladni video recognition software prepozna in ti trga kazen direkt iz WeChat racuna, cist wild :D
Nekako tako kot mi bi placevali preko Facebooka (WeChat) in Paypala (AliPay), torej cisti neo bank providerji.
Ima pa Kitajska banka jasno nad temi providerji enak nadzor kot nad lastnimi bankami. Ce gres cez rdeco luc pes cez cesto obstaja sansa da te vladni video recognition software prepozna in ti trga kazen direkt iz WeChat racuna, cist wild :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
To itak. Ampak tu se bolj menimo čisto tehnični vidik kaj je možno.
Sam je zelo velika razlika ali naredis dober
standardni sistem ki ga lahko vec ponudnikov podpre ali imas dober sistem centraliziran na enem monopolistu.
To da moras na Kitajskem imeti WeChat racun da sploh lahko povsod placas je s stalisca konkurence ultra problematicno.
Si predstavljas da bi pri nas na trznici nekdo imel QR kodo od Paypal/Revolut/whatever in rekel da samo to sprejema :)
standardni sistem ki ga lahko vec ponudnikov podpre ali imas dober sistem centraliziran na enem monopolistu.
To da moras na Kitajskem imeti WeChat racun da sploh lahko povsod placas je s stalisca konkurence ultra problematicno.
Si predstavljas da bi pri nas na trznici nekdo imel QR kodo od Paypal/Revolut/whatever in rekel da samo to sprejema :)
Bartol ::
Na Kitajskem je wechat/alipay skoraj obvezen, ker z viso/mastercardom, z izjemo nekaj mest, nimaš kaj početi. Je pa po lastnih izkušnjah brezhibno delujoč, povezanega imam z revolutom.
V Hong Kongu je za javni transport, nakupe in restavracije Octopus.
V veliko Afriških državah je standard m-pesa (podobno kot Moneta).
V Londonu na štantih praktično ne moreš več plačati z gotovino.
Učinkoviti in enostavni sistemi so možni, implementacije so pa različne.. da ne prihaja do raznih fekalij "osveži me v miniblagajni".
V Hong Kongu je za javni transport, nakupe in restavracije Octopus.
V veliko Afriških državah je standard m-pesa (podobno kot Moneta).
V Londonu na štantih praktično ne moreš več plačati z gotovino.
Učinkoviti in enostavni sistemi so možni, implementacije so pa različne.. da ne prihaja do raznih fekalij "osveži me v miniblagajni".
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Skrill (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30043 (8270) | Marko61 |
| » | Stave? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24108 (14301) | Dzhimen |
| » | Moneybooker/Srill (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11828 (8697) | Auba |