» »

Dolgotrajna oskrba

Dolgotrajna oskrba

1 2
3
»

Ales78 ::

johnnyyy je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Ampak tega pač ne bomo reševali na dolgotrajni oskrbi. Te zadeve ima večino EU držav že rešeno, ampak Sloveniji niti to ne pomaga kaj dosti, dokler FURS ne začne davkov dejansko pobirati.

Kar pa ni namen te teme, je pa zagotovo alfa in omega večine slovenskih težav, kapital ne plačuje dovolj, mentaliteta povprečnega slovenceljna pa je, da je nekdo, ki je davke utajil/prikrojil "dasa", ne pa samo pokvarjen lopov, ki krade vsem sodržavljanom iz žepa (je pa pohvalno, da se je v zadnjih 20+ letih mentaliteta na slo-techu malo popravila in je nekaterim kliknilo, da če nekdo ne plača svojega deleža, morajo sami plačati več).

Stvari ki sem jih opisal so legalne!! Še "capo di banda" naše države dela to!!

Ja, saj zato sem pa rekel, "prikrojil". Ampak še enkrat, to se ne rešuje na nivoju dolgotrajne oskrbe.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

johnnyyy ::

Ales78 je izjavil:

Ja, saj zato sem pa rekel, "prikrojil". Ampak še enkrat, to se ne rešuje na nivoju dolgotrajne oskrbe.

Nič si niso prikrojili in podobno je tudi drugje. Seveda se tega ne rešuje na nivoju dolgotrajne oskrbe, ampak se dolgotrajna oskrba rešuje na način da paše v te segmente.

jernejl ::

Ales78 je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Ampak tega pač ne bomo reševali na dolgotrajni oskrbi. Te zadeve ima večino EU držav že rešeno, ampak Sloveniji niti to ne pomaga kaj dosti, dokler FURS ne začne davkov dejansko pobirati.

Kar pa ni namen te teme, je pa zagotovo alfa in omega večine slovenskih težav, kapital ne plačuje dovolj, mentaliteta povprečnega slovenceljna pa je, da je nekdo, ki je davke utajil/prikrojil "dasa", ne pa samo pokvarjen lopov, ki krade vsem sodržavljanom iz žepa (je pa pohvalno, da se je v zadnjih 20+ letih mentaliteta na slo-techu malo popravila in je nekaterim kliknilo, da če nekdo ne plača svojega deleža, morajo sami plačati več).

Stvari ki sem jih opisal so legalne!! Še "capo di banda" naše države dela to!!

Seveda se to ne rešuje z dolgotrajno oskrbo, prav nasprotno, ta problem se še bolj poglablja, ker trenutno sprejeti sistem dolgotrajne oskrbe legalizira krajo tistim, ki imajo manj, zato, da se daje tistim, ki imajo več in bi si zmogli tovrstno oskrbo plačevati sami.
Tako mora en delavec plačevati prispevke od minimalne plače, zato da nekdo s 1500 evri pokojnine po novem za oskrbo plača 800 evrov namesto 1400, pa čeprav v blagajno dolgotrajne oskrbe nikoli ni nič prispeval.
Tisti, ki pa so res na socialnem dnu in jim je že zdaj velik del zneska dolgotrajne oskrbe primaknila občina, pa bodo ostali na istem - še zmeraj jim od prejemkov ne bo ostalo nič, le da jim bo bivanje namesto občine preko prispevkov plačeval delavski razred.
Zakon tako ne izboljšuje položaja tistih, ki so v najslabšem socialnem položaju, ampak tistih, ki so bolje situirani, in to na račun delavskega razreda. V resnici je antisolidaren.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koncesijsko pogodbo smo prekinili, tako so vse storitve s 1. 9. 2025 samoplačniške (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
584790 (2024) Bellator
»

Finančni ukrepi SLO vlade Covid 19

312819 (2296) lexios
»

neto - bruto = ? (strani: 1 2 )

7419097 (17083) gjural
»

Kako slovenci ne dojamejo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30748714 (41455) donfilipo

Več podobnih tem