Slo-Tech - V petek, ki so ga zahodni trgovci razglasili za črni petek in začetek božične nakupovalne sezone, so potrošniki po celem svetu na spletu zapravili 79 milijard dolarjev, so izračunali v Salesforceu. To je nominalno šest odstotkov več kot lani, realno pa približno enako. V ZDA so zapravili največ, in sicer 18 milijard dolarjev. Adobe Analytics je sicer izmeril nekoliko drugačne številke zaradi drugačne metodologije, a še vedno ugotavlja rekordno prodajo.
V ZDA se prek interneta že zapravi več kot v klasičnih trgovinah. V Zahodni Evropi se tej prelomnici bližamo. Trgovci skušajo prodajni moment raztegniti na čim daljše obdobje, saj so jutrišnji dan okronali za kiberponedeljek, v zadnjem času govorijo kar o kibertednu. Še posebej veliko rast prometa pa beleži umetna inteligenca. Tako Salesforce kot Adobe Analytics opažata, da je bil promet, ki ga lahko pripišemo umetni inteligenci, devetkrat večji kot lani! Ljudje čedalje pogosteje uporabljajo agente AI, ki nakupovanje opravijo zanje.
Večji obseg nakupov v ZDA lahko razložijo s carinami. Cene so se v povprečju povečale za sedem odstotkov, število naročil pa je upadlo za odstotek.
Novice » Rezultati » Na črni petek smo zapravili 79 milijard dolarjev
Utk ::
Jaz nisem nič.
To je bolj za tiste, ki jamrajo o dragih nepremičninah, oni rabijo več krame.
To je bolj za tiste, ki jamrajo o dragih nepremičninah, oni rabijo več krame.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Ales78 ()
Baja ::
jaz sem za ene jurja stvari ki jih itaki (bolj ali manj) rabim nabavil. glede na hitro guglanje sem ene 50% v povprecju profitiro.
twom ::
Jaz kupim tisto kar rabim ali si želim. Običajno te stvari niso nikoli s popusti, še najmanj na black frejdaye. Takrat so kvečjemu dražje, kljub "dodatnim popustom"...
Folk je na black frejday nor, in v nakupovalno košarico zmeče vse kar ni prišrafano, ne glede na ceno.
p.s to je opažanje bivšega sodelavca, ki je delal v trgovini
Folk je na black frejday nor, in v nakupovalno košarico zmeče vse kar ni prišrafano, ne glede na ceno.
p.s to je opažanje bivšega sodelavca, ki je delal v trgovini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
mailer ::
Zapravil 200, če bi se prej odločil bi pa 500.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
111111111111 ::
Večji obseg nakupov v ZDA lahko razložijo s carinami. Cene so se v povprečju povečale za sedem odstotkov, število naročil pa je upadlo za odstotek.
Očitno se Trumpova politika le pozna na domači potrošnji. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Ales78 je levi fašist.
Ales78 je levi fašist.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Ales78 ()
Nikonja ::
VSako leto naredim enako, to kar "dejansko" rabim, in je malo večje vrednosti, začnem sledit cene enkrat poleti in potem čakam. V zadnjih 10ih letih NIKOLI ni bilo najcenejše za Black Friday kar se tiče elektronike, it komponent, zabavne elektronike.... ampak v povprečju enkrat v drugi polovici Decembra. Je pa res da so največji popusti dejansko za oblačila na BF ali v BF tednu, ker se da določene stvari dobit tudi za pol cene.

IL_DIAVOLO ::
Nabavil bundo 40€ ceneje in zimske superge 20€ ceneje. Torej nekaj kar sem rabil.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
kixs ::
Kupil sem tri stvari na Amazon.de za 143€. Brez BF popusta bi bilo pa 190€. Dve stvari bi sicer kupil enkrat januarja, ker jih redno rabim. Realno pa sem prihranil cca 30€, ker je ena rec pri nas sicer obicajno cenejsa. V glavnem nic posebnega.
Sem prav studiral kaj zapravit, pa nicesar takega ne rabim...
Sem prav studiral kaj zapravit, pa nicesar takega ne rabim...
Ales78 ::
V zadnjih 10ih letih NIKOLI ni bilo najcenejše za Black Friday kar se tiče elektronike, it komponent, zabavne elektronike....
Točno tole.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

mtosev ::
Jaz sem kupil enermax napajalnik na Amazon.de. -16%.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Daniel ::
Nimam občutka, da bi bilo karkoli ceneje. Kupim to kar rabim za izdelavo projektov, ki se jih lotevam in cena za BF in CM se mi ne zdi nič drugačna kot vsak drugi dan v letu. Kakorkoli boste kupovali bojo trgovci zmeraj korak pred vami.
kixs ::
V zadnjih 10ih letih NIKOLI ni bilo najcenejše za Black Friday kar se tiče elektronike, it komponent, zabavne elektronike....
Točno tole.
Nekaj mojih primerov...
2019 sem gledal BF akcijo Logitech volan G29. Znizan je bil iz 229€ na 149€. Ga vseeno nisem vzel. Seveda po tistem ni bil nikoli vec pod 200€. Potem sem 2022 kupoval WD Black 4TB NVMe in je bil znizan na 220€. Ga nisem vzel. Potem mi je bilo zal, ker sem rabil skoraj pol leta, da sem ga spet kupil po tej ceni.
Lani sem skoraj kupil za 1050€ Asus TUF Gaming A16 laptop z Ryzen 9, RTX 4060 znizan iz ~1400€. Motilo me je samo 16GB rama. Ampak potem spet ni bil vec za manj kot 1300€...
kow ::
Sem bil v kinu. To steje?
Nikoli nisem sicer razumel zakaj je nekdo ves mokr, ko vidi "soping day". V kapitalizmu je itak vsak dan primeren za zapravljati. Akcije so tudi ves cas. Ce ze kdo hoce prisparati, je bolj smiselno imeti seznam izdelkov, ki si jih zeli in threshold ceno, pri kateri bi izvedel nakup. Morda so agenti (AI) primerni za taksna opravila?
Kot nekaksni digitalni asistenti, ki znajo preverjati cene, pogoje in ceno dostave itd.
Nikoli nisem sicer razumel zakaj je nekdo ves mokr, ko vidi "soping day". V kapitalizmu je itak vsak dan primeren za zapravljati. Akcije so tudi ves cas. Ce ze kdo hoce prisparati, je bolj smiselno imeti seznam izdelkov, ki si jih zeli in threshold ceno, pri kateri bi izvedel nakup. Morda so agenti (AI) primerni za taksna opravila?
Kot nekaksni digitalni asistenti, ki znajo preverjati cene, pogoje in ceno dostave itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nvidia presegla pričakovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 2962 (863) | iKst_ |
| » | Amazonovi rezultati kljub rasti razočarali investitorjeOddelek: Novice / Rezultati | 2252 (1287) | kow |
| » | Se splača kupovati na črni petek? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 29274 (24287) | darkolord |
| » | Črni petek: rast spletnega nakupovanja, čedalje več tudi z mobilnih napravOddelek: Novice / Rezultati | 6460 (4674) | carota |
| » | Črni petek spet rekorden za spletno nakupovanjeOddelek: Novice / Rezultati | 5020 (4106) | mihec87 |