Forum » Loža » Vožnja v službo
Vožnja v službo
Hangman ::
Koliko časa se vozite v službo in koliko ste oddaljeni od firme?
Uporabljate lastni prevoz (morda še koga pobirate?), javni prevoz ali se komu pridružite?
Uporabljate lastni prevoz (morda še koga pobirate?), javni prevoz ali se komu pridružite?
Machete ::
In kaj boš s temi odgovori? Preveč časa?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
mtošev ::

Miki N ::
Nimam službe.
Toško, a še kar vztrajaš z "Mata Hari" mtosevom.
"Skumpl", Slotehov Džejms Bond.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
PovemVfaco ::
Službe so za nas reveže, toše je pravi kapitalist pa tega ne rab. Js mam 10 min peš, pa še tu vmes mi šoferke skoz trobijo, ustavlajo, pa me hočjo pelat, čprav ne nucam. Se lepo zahvalim za prjaznost, p grem z marsikero pol kdj drugič na kavo iz hvaležnosti pa vljudnosti (nobenih drugih razlogov), fajn je č smo vsi nesebični.
Ales78 ::
Koliko časa se vozite v službo in koliko ste oddaljeni od firme?
9km, večinoma kolo, tudi pozimi. Javni prevoz kadar so padavine ali neskidane kolesarske poti.
S počasnim tempom 30 minut, sicer manj. Pa običajno grem še na kakšno kavico po poti, rogljiček,...
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()
free_rider ::
5 minut, 3 kilometre.
Lastni prevoz, pol leta avto, pol leta motor. Od doma ne delam.
Zaradi bližine tudi moj CO2 odtis v absolutnih merilih ni velik in me noben zelenjadar ne bo prepričeval, da onesnažujem z avtom.
Ne, dokler je povprečje v SLO za pot v službo 13 kilometrov in 20 minut v eno smer.
Lastni prevoz, pol leta avto, pol leta motor. Od doma ne delam.
Zaradi bližine tudi moj CO2 odtis v absolutnih merilih ni velik in me noben zelenjadar ne bo prepričeval, da onesnažujem z avtom.
Ne, dokler je povprečje v SLO za pot v službo 13 kilometrov in 20 minut v eno smer.
Imagine there's no religion :)
Skyman ::

Miki N ::
Nimam službe.
Mare, vsi vemo, da nimaš službe.
Jaz se peljem 1h25m v eno smer, poberem enega kolega z iste firme na pol poti.
edini izmed mtoševov k ima job ostali hodijo na bus.Ker "imajo" GPU za 3,000€
Stopnja brezposelnosti med mtoševi je ogromna in visoko nad državnim povprečjem.
ATRUM ::
Včasih se peljem z mojo do obroča potem pa LPP.
Sicer imava dva avta ampak ona dela dve izmeni pa ne moreva vedno skupaj.
20km v eno smer pol leta z kolesom 1h +- pol pa z avtom 1h +-.
Avtobus je super ob deževnih dnevih, pozimi se ga pa izogibam ker je veliko gripe,pljučnic ... v zraku in če se da se izognem bolniški.
Strošek da pridem do službe in domov mi je res brezvezen ampak drugače ne gre.
1. avto 200EUR nafte 2. avto 60EUR
Avtobus je super ob deževnih dnevih, pozimi se ga pa izogibam ker je veliko gripe,pljučnic ... v zraku in če se da se izognem bolniški.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ATRUM ()

gruntfürmich ::
60km @ 1h v eno smer.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Ales78 ::
Včasih se peljem z mojo do obroča potem pa LPP.
Si kdaj meril, koliko prišparaš z avtobusom v rush hourju?
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
MisterM ::
V službo se vozim z avtom, 130km v eno smer, če ni težav na cesti traja uro in četrt. Dvakrat na teden se vozim, ostale dni delam remote. En ali dvakrat mesečno moram tudi v Bruselj, sicer enaka razdalja a traja 2 uri, kadat ni zastojev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterM ()
feryz ::
25 km, 19 do 29 minut.
Sem se pa 2x najebal, ker nisem prižgal navigacije. 1x sem vozil 2 uri, drugič pa 4 ure.
Sem se pa 2x najebal, ker nisem prižgal navigacije. 1x sem vozil 2 uri, drugič pa 4 ure.
k--p ::
5 km v eno smer, v glavnem kolo (15 min počasi), včasih avto (7 min), če je treba kaj večjega kupiti, otroka kam peljati ali se mi ne da po slabem vremenu ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: k--p ()
LegoMan ::
9km, Izključno cargo bike. Vozim se cca 30 min v vsako smer, zjutraj odložim še otroke v vrtcu
Grizzly ::
Jaz se 2x ali 3x na teden vozim iz NM v LJ (cca 75 km), večinoma kombiniram avtobus/vlak + trola/vlak (v centru presedam).
Vožnja traja med 1,5h in 2h, vendar med potjo malo zadremam postorim kakšne službene zadeve in mine kot bi prišel v 10 minutah.
Se pa ogromno novomeščanov tako vozi na delo. Po moje je čas bolj izkoriščen kot če bi se sam vozil z avtom.
Vožnja traja med 1,5h in 2h, vendar med potjo malo zadremam postorim kakšne službene zadeve in mine kot bi prišel v 10 minutah.
Se pa ogromno novomeščanov tako vozi na delo. Po moje je čas bolj izkoriščen kot če bi se sam vozil z avtom.
iKst_ ::
Cca. 20 metrov pa par stopnic, da pridem v spodnji štuk. Včasih pa še to ne.
Se mi zdi neodgovorno in potratno, da bi se vozil nekam v službo, če moja prisotnost na delovnem mestu ni nujno potrebna.
Se mi zdi neodgovorno in potratno, da bi se vozil nekam v službo, če moja prisotnost na delovnem mestu ni nujno potrebna.
bm1973 ::
Folk noče delat od doma, ker potem ni kavic in ostalega sranja, ki zasede polovico delovnega časa. Plus pir po službi.
PacificBlue ::
Slabih 8km. Z avtom 10min.
Dejansko je razdalja največji faktor, zakaj še ne bi menjal službe.
Dejansko je razdalja največji faktor, zakaj še ne bi menjal službe.
I’m out.
:3
:3
Ganon ::
d4vid ::
cca 25km, zjutraj cca 25-30min, iz službe kako minuto (ali 10) dlje.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

IL_DIAVOLO ::
15km oz. 20 min.
Težko bi se nazaj navadil na vec.
Težko bi se nazaj navadil na vec.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Barbarpapa2 ::
Dober večer.
Pa da še jaz napišem. ~35km, od tega cca. 1,2km 2x dnevno peš, ostalih 33,8km 2x dnevno z vlakom. Nekje uro in pol na dan, 45 minut na eno stran - 15 minut peš, pol ure z vlakom... Mesečni strošek 65€...
...lepo varno se dostavljajte na delo...
Jože
Pa da še jaz napišem. ~35km, od tega cca. 1,2km 2x dnevno peš, ostalih 33,8km 2x dnevno z vlakom. Nekje uro in pol na dan, 45 minut na eno stran - 15 minut peš, pol ure z vlakom... Mesečni strošek 65€...
...lepo varno se dostavljajte na delo...
Jože
Alexius Heristalski ::
Jaz imam 50 km v eno smer. Z avtom je to 1 uro, če ni preveč gneče, vse do 1 ure 20, če je velika gneča. S kombinacijo vlaka in kolesa/LPP je bilo 1 uro 45 do 2 uri v eno smer. Tu se res vidi, da vlak ni dovolj hiter, a to še ni kritično, je zelo udoben in ker lahko delaš kaj drugega. Je pa jasno prestop na LPP zelo slab - časovno potraten, pa tudi sam LPP je dokaj slaba storitev, zanič frekvenca, kapaciteta, udobje nula, vkleščen v ostali promet.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
zobnik ::
Iz hribov....25 minut po stari cesti do LJ table, Vič, 30 minut do Škofje Loke, 20 minut do Vrhnike.
Nikol nobenih zastojev. Do Vrhnike je sedaj nova cesta.
Tak da se hribovci nimamo kaj pritoževat, je dostop, so ceste zrihtane, ....
Nikol nobenih zastojev. Do Vrhnike je sedaj nova cesta.
Tak da se hribovci nimamo kaj pritoževat, je dostop, so ceste zrihtane, ....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

FlyingBee ::
19km, 25 do 30 minut,vedno z avtom.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24205 (19842) | Invictus |
| » | Povrnitev stroškov poti samo v primeru nakupa vozovnice (1.1.2020) (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 155830 (129035) | Pika na i |
| » | Vožnja v službo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18853 (14266) | Alien123 |
| » | Prevoz v službo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16843 (14531) | krneki0001 |
| » | Kako daleč se vozite v službo? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12944 (10207) | gzibret |