Forum » Loža » zamrzovalna omara - nabiranje ledu
zamrzovalna omara - nabiranje ledu
knap ::
Pozdravljeni
Že dalj časa imamo težavo z nabiranje ledu v Beko zamrzovalni omari.
Lansko leto poleti sem vzel dol plastično zaščito na notranji strani (zadaj za predali). Spodaj se nahaja grelni kabel v plitvem »koritu« To ima spodaj iztok v večjo plastično posodo na zadnji strani hladilnika, kjer bi naj voda izparela.
Seveda je bilo vse zaledenelo. Led sem odtalil in vse dele vrnil na svoje mesto.
Letos pomladi se je zgodba ponovila. Zopet vse polno ledu.
Ker sem bil prepričan, da grelni kabel ne deluje, sem naročili servis. Tukaj pa postane zanimivo.
Pričakoval sem zamenjavo grelnega kabla. Serviser, ki je prišel, pa je mami povedal, da ni problem v grelnem kablu, ampak da spušča plin.
Da se to ne da popraviti in da naj nabavimo novo omaro.
Kaj pravite vi na to? Je res mogoče to, kar je povedal serviser? Tudi če je, ali se ne da odkriti kje pušča in se popravi zadeva?
Sedaj se nekje na 6 tednov ročno odstranim takšen kupček ledu:

Hvala
LP
Lansko leto poleti sem vzel dol plastično zaščito na notranji strani (zadaj za predali). Spodaj se nahaja grelni kabel v plitvem »koritu« To ima spodaj iztok v večjo plastično posodo na zadnji strani hladilnika, kjer bi naj voda izparela.
Seveda je bilo vse zaledenelo. Led sem odtalil in vse dele vrnil na svoje mesto.
Ker sem bil prepričan, da grelni kabel ne deluje, sem naročili servis. Tukaj pa postane zanimivo.
Pričakoval sem zamenjavo grelnega kabla. Serviser, ki je prišel, pa je mami povedal, da ni problem v grelnem kablu, ampak da spušča plin.
Kaj pravite vi na to? Je res mogoče to, kar je povedal serviser? Tudi če je, ali se ne da odkriti kje pušča in se popravi zadeva?
Hvala
LP
bbbbbb2024 ::
Pozdravljeni
Hvala
LP
Malo si izpustil kontekst. Če je zamrzovalna skrinja stara 15+ let, potem je to ena zgodba. Serviser morda niti delov nima, ali pa bi jih moral naročiti, pa se mu ne da. Ali celo niso več dobavljivi. Spuščanje plina pa je sploh problem, če je to res.
Če pa je skrinja stara 3 leta ali manj, potem pa jim je za naviti ušesa. Kliči šefa, nekaj urgiraj, karkoli.
Pri meni je serviser dvignil roke od pomivalca (Gorenje), starega 16 let. Je rekel, da če poflika lužo, ter skasira ne vem, 150EUR, ter bo v letu dni crknilo ne vem, nekaj pač. Ter še enkrat, 150-200EUR.
Da je bolje, da nabavimo novega pomivalca, ter 3 leta garancije, kot imajo eni in čaw. In kaj naj sedaj jaz? Če delov nimam shemata za popravilo nimam, serviser pa dviguje roke od vsega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
Nikonja ::
Če ni no frost omara to je več al manj normalna pojav, seveda odvisna od tega kolk pogosto se odpira, ampak precej normalna. Sej glih to je razlog zakaj ne kupujem več no-frost hladilnike in zmrzovalnike. Res je da porabijo mal več elektrike ampak prišparajo ogroooomno dela, enako kot piroliza v pečicah, ni nujno ampak je fajn imet!
na pamet bi rekel, da je omara stara cca. 10 let
bom doma poiskal račun, verjetno kupljena v BB ali HN.
gre pa za to:
je no-frost
bom doma poiskal račun, verjetno kupljena v BB ali HN.
gre pa za to:
Če ni no frost omara to je več al manj normalna pojav, seveda odvisna od tega kolk pogosto se odpira, ampak precej normalna. Sej glih to je razlog zakaj ne kupujem več no-frost hladilnike in zmrzovalnike. Res je da porabijo mal več elektrike ampak prišparajo ogroooomno dela, enako kot piroliza v pečicah, ni nujno ampak je fajn imet!
je no-frost
Zgodovina sprememb…
- spremenil: knap ()
še to, leta 2024 sem kupil pokrov predala (zlomljen) in sem ga dobil brez problema... (servic.si)
fikus_ ::
Tesnilo vrat je postalo trdo, ali je kakšna umazanija gor in ne tesni več dobro, zato je možno kroženje zraka (sicer malo) in se nabira led.
Tesnjenje lahko testiraš tako, da odpreš vrata za pol minute, minuto, zapreš in čez kakšno minuto-dve ponovno odpreš. Če jih bo težje odpreti, se je ustvaril podtlak v skrinji, to pomeni, da tesni.
Tesnjenje lahko testiraš tako, da odpreš vrata za pol minute, minuto, zapreš in čez kakšno minuto-dve ponovno odpreš. Če jih bo težje odpreti, se je ustvaril podtlak v skrinji, to pomeni, da tesni.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
ok, preverim
sem pa že gledal tesnilo in izgleda brez posebnosti, omara je bila redno čiščena
hvala
sem pa že gledal tesnilo in izgleda brez posebnosti, omara je bila redno čiščena
hvala
starfotr ::
Pri no frost zamrzovalnikih je fino, da se vsakih nekaj let omaro popolnoma odklopi in izprazne vse v njej ter pusti z odprtimi vrati vsaj 24-48 ur, da se res vse odtaja in posuši.
Če pušča plin, je najprej treba najti puščanje, sanirat z epoksijem ali kako drugače (lotat ali varit se ne da zaradi zelo slabe kakovosti neštetokrat recikliranega materiala).
Nato je treba dodat priklop za polnjenje plina, ker v tovarni varčujejo s tem, da ga ne dajo v sistem. Vakumirat sistem, napolnit s plinom in testirat.
https://www.youtube.com/shorts/st70aS_7...
https://www.youtube.com/shorts/_It5E-iU...
Če pušča plin, je najprej treba najti puščanje, sanirat z epoksijem ali kako drugače (lotat ali varit se ne da zaradi zelo slabe kakovosti neštetokrat recikliranega materiala).
Nato je treba dodat priklop za polnjenje plina, ker v tovarni varčujejo s tem, da ga ne dajo v sistem. Vakumirat sistem, napolnit s plinom in testirat.
https://www.youtube.com/shorts/st70aS_7...
https://www.youtube.com/shorts/_It5E-iU...
Nikonja ::
Za 10 let staro omaro 100% nimajo več delov, in razen če nimaš kar nekaj časa za iskanje rešitev, ne vem če se iskreno sploh splača. Vem da to ni održiv razvoj ampak 10 let je že konkretna številka za belo tehniko.
sbawe64 ::
ok, preverim
hvala
Odstrani tesnilo iz vrat, odstrani vso nečistočo v/ob njem.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kateri gospodinjski hladilnik? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 43647 (1197) | Ganon |
| » | Katero zamrzovaln omaro izbratiOddelek: Kaj kupiti | 2000 (1719) | RedDrake |
| » | Zamrzovalna omaraOddelek: Loža | 2584 (970) | mevden |
| » | Kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18548 (11564) | starfotr |
| » | hladilnik BEKO - pokanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16213 (8676) | RED_line |