Forum » Loža » Varstvo otrok danes vs nekoč
Varstvo otrok danes vs nekoč

OutOfTheBox ::
Ali imam samo jaz občutek, da naši starši (Gen X) ne morejo / niso pripravljeni toliko pomagat pri varstvu naših otrok v primerjavi z njihovimi starši ko so pazili nas (milenijci)?
Jaz se spomnim sem bil kot mulc skoz pri starih starših v varstvu (tako kot moji brantranci in sestrične), ker so moji starši delali. Danes mam občutek da je naše starše treba skor na kolenih prosit za pogledat tamalga za nekaj ur.
Ne da bentim, me za zanima če je to sam pri meni al se mogoče kakšen trend obrača. Zdej ne bo tolk več panike ker gre itak v vrtec.
Torej vprašanje je, kako je s tem pri vas? A mate občutek da je vašim staršem težko pogledat vaše tamale al celo tud sami prosijo da ga prpeljete mimo? :)
Jaz se spomnim sem bil kot mulc skoz pri starih starših v varstvu (tako kot moji brantranci in sestrične), ker so moji starši delali. Danes mam občutek da je naše starše treba skor na kolenih prosit za pogledat tamalga za nekaj ur.
Ne da bentim, me za zanima če je to sam pri meni al se mogoče kakšen trend obrača. Zdej ne bo tolk več panike ker gre itak v vrtec.
Torej vprašanje je, kako je s tem pri vas? A mate občutek da je vašim staršem težko pogledat vaše tamale al celo tud sami prosijo da ga prpeljete mimo? :)
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Scorpy84 ::
Odvisno od družine, do družine. Jaz recimo nimam teh problemov, tudi prijatelji, sodelavci v veliki večini ne. Moja otroka sta že od drugega tedna junija na morju, vmes malo za konec šole prišla in v julu za tri dni. Se izmenujemo, kar na morju. Starša pa sta delno upokojena... z bivsine strani pa ni kaj za komentirati, ker je katastrofa.

velikBrokoli ::
Včasih so se stari starši upokojevali pri 50ih, pa so imeli več prostega časa. Moja starša še oba delata, in bosta verjetno še 5-10 let delala. Sicer veliko pomagata, ampak ni to tako kot včasih, ko so me za celo poletje pustili pri starih starših...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()

PovemVfaco ::
De bi bli dons ljudje bolj zmatrani, bolj individualistični, manj družabni, meli manj cajta k v socializmu? Nemogoče

gddr85 ::
mah kakšna penzija in varstvo nekih otrok, kako že gre stavek...Arbeit macht frei? :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()

IL_DIAVOLO ::
Spremenilo se je dejstvo, da ste sli na svoje. Starci tega preprosto ne morejo sprejeti in na tak ali drugacen kljubujejo

Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Bud_Bundy ::
Včasih je bilo lažje otroke pazit, kot danes. Saj nas v primerjavi z danes niso kaj dosti pazili.

tony1 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Spremenilo se je dejstvo, da ste sli na svoje. Starci tega preprosto ne morejo sprejeti in na tak ali drugacen kljubujejo![]()
Dobra.

Grimnir3 ::

johnnyyy ::
Glede na lastno opažanje in opažanje koleov mislim da imaš prav. Če že gledam našo generacijo nas je bilo v "mali šoli" (leto pred vstopom v OŠ smo morali tisti ki nismo obiskovali vrtecev hoditi v malo šolo) za pol razreda. Danes so nevrtčevski otroci precejšnja redkost.
Drugače pri meni je situacija recej mizerna. Moški del je umrl (po obeh straneh), moja mama bi rada, samo se vidi da ne zmore več, tašča pa noče.
Drugače pri meni je situacija recej mizerna. Moški del je umrl (po obeh straneh), moja mama bi rada, samo se vidi da ne zmore več, tašča pa noče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: johnnyyy ()

bozicek ::
Mislim da ni problem toliko v naših starših ampak nas
Ko sem bil jaz majhen sem bil vsako leto dva meseca na počitnicah pri noni (in sestra). Se pravi osnovna in malce pred srednjo (7-14), devedeseta leta
Izgledalo je pa tako:
Zjutraj auf vsi na ulico ali za hosto
Ob desetih malica, nato nazaj auf na ulico
Dveh kosilo nato auf na ulico
Zvecer vecerja in nato ulica ali hosta
Babi in dedi nisem videl v dveh mesecih skupaj enega celega dneva.
S tem da ko si sel v hosto to ne pomeni dva drevesa notri, ampak bolj v stilu, ko je sosedova tamala rekla gremo pogledat naše koze ki so bile 20 minut hoje v gozd na eno jaso. Ali pa igrat na tračnice (bili so v Divači kjer je glavna železniška proga)
Danes jaz in moja osebno ne pustiva tega. Zakaj? Ne vem
Ko sem bil jaz majhen sem bil vsako leto dva meseca na počitnicah pri noni (in sestra). Se pravi osnovna in malce pred srednjo (7-14), devedeseta leta
Izgledalo je pa tako:
Zjutraj auf vsi na ulico ali za hosto
Ob desetih malica, nato nazaj auf na ulico
Dveh kosilo nato auf na ulico
Zvecer vecerja in nato ulica ali hosta
Babi in dedi nisem videl v dveh mesecih skupaj enega celega dneva.
S tem da ko si sel v hosto to ne pomeni dva drevesa notri, ampak bolj v stilu, ko je sosedova tamala rekla gremo pogledat naše koze ki so bile 20 minut hoje v gozd na eno jaso. Ali pa igrat na tračnice (bili so v Divači kjer je glavna železniška proga)
Darila letos samo za poredne

Djole ::
OutOfTheBox je izjavil:
Ali imam samo jaz občutek, da naši starši (Gen X) ne morejo / niso pripravljeni toliko pomagat pri varstvu naših otrok v primerjavi z njihovimi starši ko so pazili nas (milenijci)?
Midva imava ocitno popolnoma nasprotno izkusnjo.
Jaz se za svojega malega moram skoraj zagrebsti od svojih starsev...ce bi potreboval pomoc sredi noci od mojih ali njenih bi jo dobil. Kot otroka pa naju z bratom niso toliko mirkali babice in dedki, oziroma so, ampak recimo v sklopu pocitnic morda malo vec casa v kosu in ne vsakodnevno recimo po potrebi. So naju pa zato veckrat mirkali tudi kaksni sosedje, tete, strici skupaj z bratranci, sestricnami, cesar pa danes ni toliko, vsaj pri nas in v mojem krogu ne opazam toliko tega.

Glugy ::
PovemVfaco je izjavil:
De bi bli dons ljudje bolj zmatrani, bolj individualistični, manj družabni, meli manj cajta k v socializmu? Nemogoče
Točn to plus to:
velikBrokoli je izjavil:
Včasih so se stari starši upokojevali pri 50ih, pa so imeli več prostega časa. Moja starša še oba delata, in bosta verjetno še 5-10 let delala. Sicer veliko pomagata, ampak ni to tako kot včasih, ko so me za celo poletje pustili pri starih starših...
Tole je zanimivo ne. Ampak je tud razlika ker če se dons otroku bognedaj karkol zgodi si odgovoren ti kot starš. Ravno sem bral kako sta starša za 30 minut pustila otroka samega pa je bila takoj štala okol tega: https://www.zurnal24.si/svet/starsi-10-... in je bila policija vključena in nevem kaj še vse. Komentarji pa tud v stilu obsojanja staršev. Bog ne daj da pustiš otroka samega za 5 minut.
Včasih so bili otroci prisiljeni se učit iz izkušenj svojih sovrstnikov da so se izogibal nevarnostim, danes tega kolektivnega znanja/zavedanja iz strani vrstnikov ne boš kej dost dobil vsaj kar se tiče gibanja na svežem zraku ne. Dons če bi otroka tko pustu k včasih bi se mu ravno zarad tega velik hitrej kakšna večja neumnost zgodila, tud kej kritičnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()

mancslo ::
Najlažje je starše obremenjevat. CŠOD, kljubi, varstva pa seveda kar sami čim več poskrbet...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nategovanje upokojencev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9189 (5484) | mtosev |
» | Kako rešujete družinske zdrahe? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14774 (10060) | PrihajaNodi |
» | Kako ob službi imeti čas za otroke? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15707 (12472) | darthvader |
⊘ | Protestniki pomagajte, prosim! Pustite pri miru vnuka! (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 57430 (51407) | OmegaBlue |