Slo-Tech - V zaključku več kot štiri leta trajajoče preiskave, v kateri sta sodelovala tudi Europol in francoska policija, so ukrajinske sile aretirale upravljavca popularnega hekerskega foruma v ruskem jeziku XSS. Ta je bil vse od svojih začetkov leta 2013 eno glavnih stičišč hekerskega sveta, kjer so se prodajali virusi, prijavni podatki za kompromitirane sisteme, ukradeni podatki in storitve vdora.
Forum je včeraj kmalu po aretaciji ugasnil, saj je policij zasegla strežnike. Policija ni razkrila imena osumljenca, so pa povedali, da so prestregli komunikacijo upravljavcev prek storitve Jabber. Administratorja so identificirali lanskega septembra, nato pa so ga več mesecev iskali in pripravljali aretacijo.
Novice » Varnost » Ukrajinska policija aretirala upravljavca foruma XSS.is

WhiteAngel ::
Prepovedat Jabber! Ali pa ga vsaj obdavčit!!11
Poleg tega se pa ve, da je .is islandska domena. Torej je vse skupaj false flag!
Poleg tega se pa ve, da je .is islandska domena. Torej je vse skupaj false flag!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()

mtosev ::
Super, da so ga aretirali. Upam na dolgo kazen.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

WhiteAngel ::
Si nor? Takoj ga bodo zaposlili ...
Upravljati en hekerski forum res ni nek presežek cybersecurity in ostalih iskanih veščin.
Bolj bi bilo zanimivo izvedeti, ali je bil useful idiot ali ga je financiral FSB/Putin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaprli hekerski forum Darkode in priprli kolovodje, obtožen tudi SlovenecOddelek: Novice / Varnost | 14385 (10342) | gruntfürmich |
» | Prva aretacija zaradi božičnega napada DDoS na PSN in Xbox LiveOddelek: Novice / Varnost | 10178 (7906) | FireSnake |
» | Liberty Reserve nedostopna, ustanovitelj aretiranOddelek: Novice / Varnost | 4950 (3400) | enadvatri |
» | Podrobnosti o aretaciji članov Anonymousa in LulzSecaOddelek: Novice / Varnost | 14127 (12118) | Mehmed |
» | Anonymousova orodja vsebujejo trojanskega konjaOddelek: Novice / Varnost | 16104 (12804) | Roadkill |