Forum » Operacijski sistemi » Stara disketa na novih XP
Stara disketa na novih XP
goznikar ::
Imam problem.
Pred dnevi sem koncno namestil winXP namesto WIN98SE, sedaj pa tezave ki me tare.
Nikakor ne morem prebrati nobene diskete v raziskovalcu, kaj sele kopirati iz nje ali iz nje namestiti kaksno drugo zadevo.
Ko vstavim disketo, grem na A: in mi izpise, "disketa ni formatirana, ali jo formatiram?"
Sumim da je to posledica NTFS formata diska, ki ga imam.
Me pa cudi, da v sluzbi, kjer imam Compaq notebook z WinXP in tudi NTFS, te iste diskete lahko preberem in z njimi delam vse kar mi srce pozeli.
Vsakrsnega uporabenga nasveta kako usposobiti diskete bom vesel.
Hvala.
Pred dnevi sem koncno namestil winXP namesto WIN98SE, sedaj pa tezave ki me tare.
Nikakor ne morem prebrati nobene diskete v raziskovalcu, kaj sele kopirati iz nje ali iz nje namestiti kaksno drugo zadevo.
Ko vstavim disketo, grem na A: in mi izpise, "disketa ni formatirana, ali jo formatiram?"
Sumim da je to posledica NTFS formata diska, ki ga imam.
Me pa cudi, da v sluzbi, kjer imam Compaq notebook z WinXP in tudi NTFS, te iste diskete lahko preberem in z njimi delam vse kar mi srce pozeli.
Vsakrsnega uporabenga nasveta kako usposobiti diskete bom vesel.
Hvala.
bozjak ::
Ce ti ni skoda vsebine diskete, in bi jo rad samo usposobil pol nared:
Odpri Comand promp (Start meni/ All Programs/Accesories/Comand Promp) in vnesi "Format a:"
Pol pac sledi postopku da bos formatiral. Zdej pa probi disketo, mogla bi prjet. Mozno je pa tud da disketnik ne dela.(pravilno).
Lp bozjak
Odpri Comand promp (Start meni/ All Programs/Accesories/Comand Promp) in vnesi "Format a:"
Pol pac sledi postopku da bos formatiral. Zdej pa probi disketo, mogla bi prjet. Mozno je pa tud da disketnik ne dela.(pravilno).
Lp bozjak
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com
http://bozjak.deviantart.com
goznikar ::
Poiskusil formatirati disketo, pa mi jo ni formatiralo.
Ne vam, zakaj bi bilo kaj narobe z disketnikom. V prejsnjem racunalniku je deloval OK.
Ima kdo se kaksno idejo?
Hvala.
Ne vam, zakaj bi bilo kaj narobe z disketnikom. V prejsnjem racunalniku je deloval OK.
Ima kdo se kaksno idejo?
Hvala.
Simpa ::
Včeraj se je to prvič zgodilo tudi meni. Na disketi sem imela narejeno oz. napisano veliko pomembnega ( v wordu ) sedaj pa piše da ni formatirana. Ne morem še enkrat vsega tega pisat, saj se mi bo zmešalo. PC diskete noče formatirat. Torej jaz nimam pojma več kaj naj naredim. Poskusila bom še pri kakšni kolegici, samo ni mi jasno zakaj to PC naredi
AndrejS ::
Morda pa nisi pravilno disketnika priklopil, če že praviš da je v prejšnem računalniku deloval
Jeebs ::
Kaj dons še vedno kdo uporablja to čudo od disket?
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
Nejc Pintar ::
hm, glede na to da je na disketah magnetni zapis obstaja kar velika nevarnost da se sfuka. Nikakor ne bi zaupal pomembnih stvari disketi (fantje, za to se danes uporabljajo USB ključi
Lahko je biti prvi, če si edini!
OmegaBlue ::
Zelo močno verjamem da je avtor po 2h letih našel rešitev za svoj problem :)
Simpa, če ne bo šlo na drugi mašini in si 100% da so podatki na tej disketi, poprosi nekoga da ti naredi data recovery s kakim programom, mogoče celo uspe.
Simpa, če ne bo šlo na drugi mašini in si 100% da so podatki na tej disketi, poprosi nekoga da ti naredi data recovery s kakim programom, mogoče celo uspe.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windovs 7 in disketnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2679 (1779) | staher |
» | Težave s formatiranjem in branjem disket in card readerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 752 (676) | SmeskoSnezak |
» | Formatiranje-TežaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1802 (1221) | luksorzi |
» | Problem z disketnikom (A:)!Oddelek: Strojna oprema | 1363 (995) | MAX34216 |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2380 (1751) | BlackHole |