Forum » Kaj kupiti » Prenosnik za solarko
Prenosnik za solarko

Eduardo ::
Kaj ni samo Office? Solidni Windows laptopi za tako rabo so brutalno dragi. Mi smo vzeli tik pred izhodom M1 čipa od Appla Dell XPS 13 plus, stal nekje 2000€, samo problemi. Ventilator lahko menjaš vsako leto, bluetooth problemi nonstop ...
Nisem MAC uporabnik, samo mi pa je zelo žal, da nisem malo počakal in vzel MACa. Stroji za delo so pri nas Wins, samo tu in tam dobim v roke te MACe in nekako daleč nimajo konkurence.
Čez moje roke je šlo kup službenih Lenovo T serije.
Nikoli problemov, odlična zadeva.
Ja, so kar OK, ampak če so primerjalno OK z MAC air so ca. 2000€.

Eduardo ::
Hja. Treba je otroka naučit tudi da je treba včasih naredit kak kompromis in da ne more biti vedno po njihovo. Ker če je vedni po njegovo, mu zna biti v življenju kar težko...
Pa pustimo to in predlagajmo naprej mac ekosistem in stacionarce...
No ja, če mi argumentira zakaj je za podobni denar boljše in to kar hoče in morda še kaj zato naredi je zame optimum. Je pa res, da večina mora biti navajena na nesmiselne kompromise, tako da ti dam čisto prav, da sam postopaš kakor postopaš.

fikus_ ::
V Usa imas objavljene cene brez davka, ki se pa obracuna ob nakupu.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

WizzardOfOZ ::
Zakaj ji nebi kar serverja kupil? 1TB rama, 4x platinum proc, pa eno goro diskov. En word bo pa že prebavil.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

iKst_ ::

"se sales tax običajno ne zaračuna"
Kako "običajno"?! Si že kaj kupoval direktno iz Usa kot fizična oseba?! Očitno ne.
Kako "običajno"?! Si že kaj kupoval direktno iz Usa kot fizična oseba?! Očitno ne.

iKst_ ::
"Običajno" zato, ker ni vseeno iz kje naročiš in kam.
Če naročiš v Slovenijo, prometnega davka ne bo, boš pa plačal naš DDV. Če si v USA in naročiš v isti state kjer je trgovina, ti bodo davek zaračunali. Tudi, če kupuješ fizično je davek različen, v nekaterih zveznih državah ga pa sploh ni. Jaz sem pogosto na V obali. Če kupujem elektroniko ali kakšne dražje stvari, se iz MA zapeljem v NH, kjer ni davka.
Če naročiš v Slovenijo, prometnega davka ne bo, boš pa plačal naš DDV. Če si v USA in naročiš v isti state kjer je trgovina, ti bodo davek zaračunali. Tudi, če kupuješ fizično je davek različen, v nekaterih zveznih državah ga pa sploh ni. Jaz sem pogosto na V obali. Če kupujem elektroniko ali kakšne dražje stvari, se iz MA zapeljem v NH, kjer ni davka.

To vem, da so različne višine davka po posameznih državah, da imajo pa ponekod 0% pa nisem vedel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik za programerja? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9329 (6794) | FireSnake |
» | UltrabookOddelek: Kaj kupiti | 2859 (2286) | fortycc |
» | Programerski laptopOddelek: Kaj kupiti | 7741 (5750) | ragezor |