Forum » Kaj kupiti » Prenosnik za solarko
Prenosnik za solarko

Eduardo ::
Kaj ni samo Office? Solidni Windows laptopi za tako rabo so brutalno dragi. Mi smo vzeli tik pred izhodom M1 čipa od Appla Dell XPS 13 plus, stal nekje 2000€, samo problemi. Ventilator lahko menjaš vsako leto, bluetooth problemi nonstop ...
Nisem MAC uporabnik, samo mi pa je zelo žal, da nisem malo počakal in vzel MACa. Stroji za delo so pri nas Wins, samo tu in tam dobim v roke te MACe in nekako daleč nimajo konkurence.
Nisem MAC uporabnik, samo mi pa je zelo žal, da nisem malo počakal in vzel MACa. Stroji za delo so pri nas Wins, samo tu in tam dobim v roke te MACe in nekako daleč nimajo konkurence.

joez7 ::
Kaj pa ne lavfa na njemu? Kateri laptop pa je boljši za tako ceno? Pasivno je hlajen, tak display na Winsih je v laptopih, ki so dosti dražji...
Pa da ne govorimo, da zna biti na dolgi rok cenejši, ker se skoraj nima kaj pokvarit. Laptop za 400€ pa so zelo verjetno smeti ali pa nek odslužen služben Lenovo.
Mamo doma kar nekaj ODSLUŽENIH Lenovotov. Pa delajo bolje od tanovih. Je pa treba met razčiščeno kaj je dobro.
Ma kar stisne, ko vidim kako novo mašino - zlepljeno - ram prispajkan, disk prispajkan - edina stvar, ki jo mogoče zamenjat je baterija in venti. (buuh

Mam zanimiv test - ko vzamem prenosnik v roke in ga probam torzijsko čekirat - tle se vidi - ali je čunga lunga ali magnezijeva kletka. Druga stvar je tipkovnica. Pri nekaterih za pobruhat.
Od HP so dobri samo Zboki in Proboki - pa še tu je treba sejat.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

In kaj je boljše za tako ceno kot tale MAC? Kot prvo kvaliteta displaya, kot drugo performace, kot tretje življenjka doba...
Drugače običajni uporabniki ne popravljajo nič, profiji pa polotajo tudi MACe.
Drugače običajni uporabniki ne popravljajo nič, profiji pa polotajo tudi MACe.

Han ::
Anni ima v odprodaji Acer EX215-55-78NU za 549 eur. Barve na ekranu so skoraj gotovo precej sprane.
https://anni.si/prenosni-racunalniki/pr...
https://anni.si/prenosni-racunalniki/pr...

Meiniken2 ::
Mail, internet, video vsebine,... se smatra za osnovno rabo in je že 8gb rama dovolj. V primeru nakupa novega ne bi priporočal 8gb, ampak 16gb, ker je ram sila poceni.
Kar se prostora tiče bi se sfolgalo še s 256gb diskom. Drugače pa je pripročljivo vsaj 512gb. Seveda mora biti ssd ampak če kupuješ novo to ni ravno problem.
Za procesor je pa tudi skoraj da ne vseeno kaj imaš (razen kakšni intel pentiumi al pa celeroni). i3, i5, ryzen 5... Z nobenim od teh ne moreš zgrešit.
Igre so pa svoja liga, ker je spet odvisno kakšne igre bi poganjala. Kaj več kot kakšnega e-sport naslova na 720p (mogoče 1080p) na računalniku za 450EUR +/- ne bo šlo.
Kar se prostora tiče bi se sfolgalo še s 256gb diskom. Drugače pa je pripročljivo vsaj 512gb. Seveda mora biti ssd ampak če kupuješ novo to ni ravno problem.
Za procesor je pa tudi skoraj da ne vseeno kaj imaš (razen kakšni intel pentiumi al pa celeroni). i3, i5, ryzen 5... Z nobenim od teh ne moreš zgrešit.
Igre so pa svoja liga, ker je spet odvisno kakšne igre bi poganjala. Kaj več kot kakšnega e-sport naslova na 720p (mogoče 1080p) na računalniku za 450EUR +/- ne bo šlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Meiniken2 ()

Poceni laptopi so problem v prvi vrsti zaradi ultra slabih displayev, trackpadod in tipkovnic. Takoj za tem pa zaradi zanesljivosti vsega ostalega kot osnov. Kaj ni jasno, da je strategija, da vlagajo v to kar pade v oči geekom, kar je procesor, ram, in velikost diska. Ne napišejo pa, da je chipset nek budget srot, da so vse komponente od mreznih to BT skart, da je ram dober samo v kapaciteti in da display ni za preživeti. In da je hlajenje na nivoju ruske Lade. Pa da na pozabim, baterija fuč po max dveh letih, pa jo uporabljaš ali ne.
Ampak geeki kupujeo, piše i7, 32gb RAM, 1TB disk in navali narode.
Ampak geeki kupujeo, piše i7, 32gb RAM, 1TB disk in navali narode.

iKst_ ::
Kaj ni samo Office? Solidni Windows laptopi za tako rabo so brutalno dragi. Mi smo vzeli tik pred izhodom M1 čipa od Appla Dell XPS 13 plus, stal nekje 2000€, samo problemi. Ventilator lahko menjaš vsako leto, bluetooth problemi nonstop ...
Macbook Air M4 je trenutno best buy v tem razredu, praktično brez konkurence, če ne rabiš nujno Windows mašine. Ampak, je 400€ nad omenjenim budgetom.
Osebno bi vseeno vzel Macbooka, če je le možno, ker ga lahko čez 5 let prodaš za soliden denar.
Če je 600€ res zgornji limit bi pa verjetno vseeno pogledal za kakšnim refurbished M1 macbookom, mogoče celo M2. Sicer za ta denar lahko pričakuješ samo 8gb rama, ampak se da preživeti. Jaz imam še vedno enega M2 Aira z 8gb za službeno uporabo. Sem srednje zahteven uporabnik, priklopljen na 32" zaslon z ogromno odprtimi tabi, rednimi video konferencami itd. Vsake par dni je treba malo počistiti zadeve in zapreti tabe, ampak še vedno zadeva za pisarniška opravila dela boljše kot moj desktop z Ryzenom in 16gb rama.

gruntfürmich ::
wow
šele sedaj po 1 dnevu ugotovil, da to ni iskanje prenosnika za solarno elektrarno ampak šolarko...
ideokracija že šopa na polno!

šele sedaj po 1 dnevu ugotovil, da to ni iskanje prenosnika za solarno elektrarno ampak šolarko...
ideokracija že šopa na polno!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Macbook M1 še vedno parira Windows laptopom za ca. 1800€+ ali pa 1500€ (če je display 1080p), torej dost salbši. Glede učinkovitosti pa windows laptopi tako ali tako nimajo nekih šans.

Za 600€ so praviloma nočne more slabe kvalitete vsega razen marketinških keywordow, kjer sploh ne bo prišel nek tak procesor do izraza, ker laptop ne bo sposoben hladiti. Pač imaš pečico s slabim displayem.
Lahko pa daš 2k€, ampak sedaj veš, da bi bil tam tam mac za pod 1000€.
Lahko pa daš 2k€, ampak sedaj veš, da bi bil tam tam mac za pod 1000€.

WizzardOfOZ ::
Za 13letnico vzami tiny pc (lenovo, hp, dell ali celo intel nuc), dodaj dober 27" ali večji monitor in navadno miš pa tipkovnico.
Ne boš ji že sedaj oči uničeval na majhnem ekranu, če pa lahko dela na vsaj 27" monitorju.
Recimo kaj takega (ta ima miš in tipkovnico že zraven, pa še v garanciji je 2 leti in pol):
https://www.bolha.com/ibm-lenovo-namizn...
ali pa:
Ne boš ji že sedaj oči uničeval na majhnem ekranu, če pa lahko dela na vsaj 27" monitorju.
Recimo kaj takega (ta ima miš in tipkovnico že zraven, pa še v garanciji je 2 leti in pol):
ali pa:
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

tony1 ::
Podpiram, NUC je dobra ideja. Sam bi vzel 27'' na FHD, da se manj matra oči, čeprav takih monitorjev ni več veliko.
Monitor je lahko tudi večji, recimo 32'' in 2560x1440 resolucija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()

matobeli ::
Mamo doma kar nekaj ODSLUŽENIH Lenovotov. Pa delajo bolje od tanovih. Je pa treba met razčiščeno kaj je dobro.
Je treba, ampak leta tečejo, kaj je dovolj dobro je potrebno malo posodobit, T480 z 8th gen. i5 in FHD zaslonom dobiš ravno tako poceni kot ostalo staro šaro in za razliko od dual core procov in 720p resolucije dobiš od 8th gen dalje že 4 core, podporo za win 11, 1080p in še vedno ohraniš lenovo kvaliteto, izmenljivo baterijo in možnost razširitve rama.

Kayzon ::
Macbook M1 še vedno parira Windows laptopom za ca. 1800€+ ali pa 1500€ (če je display 1080p), torej dost salbši. Glede učinkovitosti pa windows laptopi tako ali tako nimajo nekih šans.
Ne rabis nas prepricevat v svoj nakup appla,super zate ampak govora je o deklici ki hodi v osnovno solo. Ne rabi ona laptopa za 1000€ za to da odpre word 5x na leto in gleda youtube posnetke.

Podpiram, NUC je dobra ideja. Sam bi vzel 27'' na FHD, da se manj matra oči, čeprav takih monitorjev ni več veliko.
Tega pa ne razumem čisto, zakaj bi FHD monitor jemal. Saj monitorjem lahko prirediš resolucijo.

sealcradle ::
A si predstavljate šolarko, ki misli, da bo dobila laptopa, ko namesto tega dobi več škatel, ker so stari fotri na nekem forumu nadmudrili sistem in našli res uno ta _najboljšo_ rešitev.
Ne bo mogla uporabljat kompa na kavču kot vse njene frendice, ampak bo mela pa nuc pa fhd, tko da ko jih jebe.
Življenje na spektrumu pa te fore, a.
Ne bo mogla uporabljat kompa na kavču kot vse njene frendice, ampak bo mela pa nuc pa fhd, tko da ko jih jebe.
Življenje na spektrumu pa te fore, a.

Ne rabis nas prepricevat v svoj nakup appla,super zate ampak govora je o deklici ki hodi v osnovno solo. Ne rabi ona laptopa za 1000€ za to da odpre word 5x na leto in gleda youtube posnetke.
Moja tamala ima sicer še tastarega Intel Macbook Aira, pa ga uporablja za precej več kot 5x na leto word in youtube.
Če mulci v osnovni šoli česa ne rabijo je to veliko rama in hud multicore performance. Veliko bolj pomemben je soliden ekran, dobri zvočniki, dober trackpad in tipkovnica, da ni treba priklapljat periferije zraven, dobra avtonomija, odzivnost...
Če je v igri res samo word in youtube, potem je še najbolj smiselno kupiti eno tablico, pa prideš skozi 300-400€ s tipkovnico vred.

ššš ::
Napisal sem že in napisal bom še. Daleč najboljši nakup za splošno uporabo je dons Mac mini M4. Na amazonu ob akcijah dobrih 500 evrov. Stvar leti, je tiha, varčna in predvsem dela. Wintel drvi samo še na smetišče zgodovine.

WizzardOfOZ je izjavil:
Tega pa ne razumem čisto, zakaj bi FHD monitor jemal. Saj monitorjem lahko prirediš resolucijo.
To niso CRT monitorji, ampak LCDji, kjer bo slika ob non-native resoluciji slabša, ker je sestavljena iz fizičnih pikslov.
Tudi enostavnega skaliranja (npr. ful hd resolucija, monitor ima pa fizično pike za 4K), kjer bi 4 piksle združili v enega, ne obvladajo perfektno vsi monitorji, bil je poziv različnih internetnih skupnosti, naj vsaj to uredijo.
Če je monitor v 4K, je najbolje pustiti native resolucijo, in če se zdijo pike premajhne, višati skaliranje ("zoom") na 150 ali še več %. Winsi to vedno bolje obvladajo.
Napisal sem že in napisal bom še. Daleč najboljši nakup za splošno uporabo je dons Mac mini M4. Na amazonu ob akcijah dobrih 500 evrov. Stvar leti, je tiha, varčna in predvsem dela. Wintel drvi samo še na smetišče zgodovine.
Še četrtič: to je naprava za navdušence, ne pa za otroke, ki rabijo enako okolje, kot ga vidijo v šoli in ki bo b.p. delovalo z vsemi možnimi šolskimi (web) aplikacijami.
Ja, saj so danes vse e-učilnice na webu, ampak verjetno pri razvoju niti minute niso posvetili misli na 100% kompatibilnost s Safarijem. (Primer: na šihtu moram SAP odpirati z IE, sicer ne delajo eni roletni menuji.) In je6anja s takimi detajli ne rabi ne otrok in ne foter, ki bo jih moral reševati - vsaj dokler mu otroci tehnološko ne zrastejo čez glavo

Zgodovina sprememb…

Je treba, ampak leta tečejo, kaj je dovolj dobro je potrebno malo posodobit, T480 z 8th gen. i5 in FHD zaslonom dobiš ravno tako poceni kot ostalo staro šaro in za razliko od dual core procov in 720p resolucije dobiš od 8th gen dalje že 4 core, podporo za win 11, 1080p in še vedno ohraniš lenovo kvaliteto, izmenljivo baterijo in možnost razširitve rama.
Mamo doma tudi T480. Pa ga namerno nisem predlagal. Te serije majo bistveno slabši Dock, še največja zamera pa je, USB C na katerega so navezali, tako polnjenje kot ThunderBolt. Tle se zaplete. Še najbolje je v Biosu popolnoma izklopit TB (sam dock pol ne deluje) (in vse kar je povezano z njim

T460 ma FHD in polno podporo za W11 (sam v Biosu je potrebno prav nastavit).
T450 ma FHD in podporo za W11 (bios nastavitve za SecureBoot + UEFI + TPM 2.0) - omejitev je samo grafična kartica (ne omogoča osamitve jedra - nepodprt gonilnik Intel

Pa še licenco maš zapečeno na matično ploščo - ti zgrabi tudi za W11. Lahko se greš nadgradnjo, kot svežo instalacijo W11 - pa gre (z uradnim ISO z MS strani).

Nikonja ::
Jaz sem za svojo hčerko isto tko iskal in na koncu sem kupil HUAWEI MateBook D 16, na Amazonu za točno 617 eur lani za BF. Pogoj mi je bil 16GB rama (manj niti pod razno ne), 512GB disk, USB-C polnjenje (ker potem z vsakim polnilcem fila laptop kjerkoli). Ekran je odličen, velikost glih ta prava, lahek (1,6kg - ne kot ti 2-3 kg Lenovoti), cpu je 12 gen i5 tko da lahko kr zdrži na bateriji.... skratka res odličen laptop tudi če bi ga zase kupoval.
Res je da je tipkovnica nemška, ampak je bil 400 eur cenejši kot pri nas na Mimovrste plus to da lahko kupiš nalepke za naše črke in jih daš čez!
Res je da je tipkovnica nemška, ampak je bil 400 eur cenejši kot pri nas na Mimovrste plus to da lahko kupiš nalepke za naše črke in jih daš čez!

ššš ::
WizzardOfOZ je izjavil:
To niso CRT monitorji, ampak LCDji, kjer bo slika ob non-native resoluciji slabša, ker je sestavljena iz fizičnih pikslov.
Tudi enostavnega skaliranja (npr. ful hd resolucija, monitor ima pa fizično pike za 4K), kjer bi 4 piksle združili v enega, ne obvladajo perfektno vsi monitorji, bil je poziv različnih internetnih skupnosti, naj vsaj to uredijo.
Če je monitor v 4K, je najbolje pustiti native resolucijo, in če se zdijo pike premajhne, višati skaliranje ("zoom") na 150 ali še več %. Winsi to vedno bolje obvladajo.
Še četrtič: to je naprava za navdušence, ne pa za otroke, ki rabijo enako okolje, kot ga vidijo v šoli in ki bo b.p. delovalo z vsemi možnimi šolskimi (web) aplikacijami.
Ja, saj so danes vse e-učilnice na webu, ampak verjetno pri razvoju niti minute niso posvetili misli na 100% kompatibilnost s Safarijem. (Primer: na šihtu moram SAP odpirati z IE, sicer ne delajo eni roletni menuji.) In je6anja s takimi detajli ne rabi ne otrok in ne foter, ki bo jih moral reševati - vsaj dokler mu otroci tehnološko ne zrastejo čez glavo.
Če je mac mini za otroka prezahtevna naprava, ga jest ne bi s SAPom obremenjval. Tut če še živiš v svinčenih cajtih Internet explorerja.

Sej je blo mišljeno skaliranje 150% na QHDju 32"
.

Ja, saj so danes vse e-učilnice na webu, ampak verjetno pri razvoju niti minute niso posvetili misli na 100% kompatibilnost s Safarijem. (Primer: na šihtu moram SAP odpirati z IE, sicer ne delajo eni roletni menuji.) In je6anja s takimi detajli ne rabi ne otrok in ne foter, ki bo jih moral reševati - vsaj dokler mu otroci tehnološko ne zrastejo čez glavo :D.
Tole je bedarija, sori.
Vse web aplikacije, ki jih uporabljajo v osnovni šoli delajo na macu. Noben te ne sili uporabljati Safarija. Lahko naložiš Chrome, ki je defacto standard. IE že leta nima več podpore. Edge je na Chromiumu in dela tudi na Macu, če zaradi kakega čudnega razloga rabiš.
Zajebancije z raznimi detajli je tudi na Win mašinah dosti, pa tudi sicer ni nič narobe, če otrok kdaj kako stvar proba rešiti sam.
Glede SAPa ne vem kak setup točno imaš v mislih, ampak Safari je na sap.com naveden kot podprt browser.

Nisva se razumela: nimam maca, imam PCja, in so web aplikacije, ki drugje kot na IE (to je seveda vse od IE6 naprej do Edga in bogve česa še) ne delajo kot je treba. (SAP kot interna firmina web aplikacija, na bog ve kateri verziji.)
Staršu, ki bo osnovnošolki (ne vemo sicer, ali je navdušena nad tehnologijo, ker lahko bi tudi več vedela o računalnikih od fotra, ampak, kot kaže le ni tako hudo) privlekel maca se bo torej treba, po tvojih besedah, ukvarjati le z:
- Lahko naložiš Chrome, ki je defacto standard. IE že leta nima več podpore.
-Edge je na Chromiumu in dela tudi na Macu, če zaradi kakega čudnega razloga rabiš.
-Zajebancije z raznimi detajli je tudi na Win mašinah dosti (opominjam: tudi).
Ko bo fotru zmanjkalo štrika, boste pa forumski navdušenci pomagali
Staršu, ki bo osnovnošolki (ne vemo sicer, ali je navdušena nad tehnologijo, ker lahko bi tudi več vedela o računalnikih od fotra, ampak, kot kaže le ni tako hudo) privlekel maca se bo torej treba, po tvojih besedah, ukvarjati le z:
- Lahko naložiš Chrome, ki je defacto standard. IE že leta nima več podpore.
-Edge je na Chromiumu in dela tudi na Macu, če zaradi kakega čudnega razloga rabiš.
-Zajebancije z raznimi detajli je tudi na Win mašinah dosti (opominjam: tudi).
Ko bo fotru zmanjkalo štrika, boste pa forumski navdušenci pomagali

Zgodovina sprememb…

d4vid ::
Kaj pa sploh definira dober prenosnik?
Po moje:
- da se ne piga cel prenosnik, ko ga odpreš z eno roko
- da ima dober in zadosti velik trackpad, da je prenosnik uporaben brez dodatne miške
- dobro tipkovnico
- kvaliteten zaslon
- dobra baterija, ki zdrži 8-10ur, poleg tega pa ni fuč po 2 letih
- kvalitetno hlajenje, da ga lahko uporabljaš v naročju (lap-top?)
- dober wifi/bt modul, da ni največji šrot
V budget prenoscih so uporabljene budget komponente, od PCBja, uporov, kondenzatorjev, dušilk itd... naprej.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Nisva se razumela: nimam maca, imam PCja, in so web aplikacije, ki drugje kot na IE (to je seveda vse od IE6 naprej do Edga in bogve česa še) ne delajo kot je treba. (SAP kot interna firmina web aplikacija, na bog ve kateri verziji.)
IE ni enako Edge. Edge = preoblečen Chrome. Če dela na Edge dela tudi na Chromu.
Po moje:
- da se ne piga cel prenosnik, ko ga odpreš z eno roko
- da ima dober in zadosti velik trackpad, da je prenosnik uporaben brez dodatne miške
- dobro tipkovnico
- kvaliteten zaslon
- dobra baterija, ki zdrži 8-10ur, poleg tega pa ni fuč po 2 letih
- kvalitetno hlajenje, da ga lahko uporabljaš v naročju (lap-top?)
- dober wifi/bt modul, da ni največji šrot
Odličen seznam.
Za najstnike bi dodal mogoče še dobre zvočnike. Moja tamala dosti gleda filme in posluša glasbo brez slušalk in pravi, da je super, če so zvočniki uporabni.

"IE ni enako Edge. Edge = preoblečen Chrome. Če dela na Edge dela tudi na Chromu."
Probam ob priliki, po defaultu sicer uporabljam FF.
Probam ob priliki, po defaultu sicer uporabljam FF.

Te serije majo bistveno slabši Dock, še največja zamera pa je, USB C na katerega so navezali, tako polnjenje kot ThunderBolt. Tle se zaplete. Še najbolje je v Biosu popolnoma izklopit TB (sam dock pol ne deluje) (in vse kar je povezano z njim![]()
Kaj pa je bistveno slabšega na tem docku? USB C z PD in TB je seveda prihodnost in ni lepšega za onosvnošolko kot ji rečt da lahko vtakne polnilc od leptopa tudi v telefon, nočno lučko, tablico...

Te serije majo bistveno slabši Dock, še največja zamera pa je, USB C na katerega so navezali, tako polnjenje kot ThunderBolt. Tle se zaplete. Še najbolje je v Biosu popolnoma izklopit TB (sam dock pol ne deluje) (in vse kar je povezano z njim![]()
Kaj pa je bistveno slabšega na tem docku? USB C z PD in TB je seveda prihodnost in ni lepšega za onosvnošolko kot ji rečt da lahko vtakne polnilc od leptopa tudi v telefon, nočno lučko, tablico...
Ko boš mel probleme z USB C in TB (vsaj z serijo 470-490) boš vedel kaj govorim. https://www.google.com/search?q=thunder...
od tega, da ne polni več, do tega da počasi polni. Je pa zanimivo pod W10 še nekako dela, z W11 24H2 pa je štala.
Pa še nekaj - ne grejo vsi polnilci USB C skrižem, so kar hitro mokre učke

Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()

Zimonem ::
Kupiš ji slabo mašino za Max 100e. Če ko zanima. Bo vsaj kaj prčkala in se naučila. Sicer bo na telefonu. Ne morš pri 11letnikih zabetonirat kaj jih zanima. Lahko pa jih zelo malo posredno usmeriš.

Stisni nekako do Macbook Air M4 pa bo laufalo do konca srednje sole
Pol si še poglej Microsoft Surface Book. Je tablica in je prenosnik. Avtonomija v redu 14h.
Za v šolo ni kupovat nekaj dragega. Še posebej če je okolje čudno.
Bolj so čudne gimnazije - na našem koncu so bli gimnazijci izven kroga - če niso meli jabke.

Surface Book so nehali delati 2021, če se ne motim. 10. generacija intela. To ni niti približno primerljivo z Macbookom, v budgetu pa tudi ni.
Pa 14 ur avtonomije lahko tukaj samo sanjaš. Če dobiš pol toliko ven z zaslonom na 30% si lahko vesel.
Pa 14 ur avtonomije lahko tukaj samo sanjaš. Če dobiš pol toliko ven z zaslonom na 30% si lahko vesel.

Prideš probat? ProBook i5 6300u (se pravi gen I. z 6. gen cpu). Gor Win11 24H2.
Bat 40 in 20Wh - obraba baterije 20%. Ti dam za gledat filme, ponavadi 8h in več - če je vse skupaj.
Kot sam tablica pa nekje 2 do 3h.
Kot sama tablica je boljši MS Surface Pro 4 z m3-6y30 - so rahlo počasni - amkak še najvdržlivejši.
Idealen za v posteljo (pa ne Croma gor) - do nekje 8h.
Novejši SUrface z I7 so pač športniki - baterija pa nekoliko manj
.
Bat 40 in 20Wh - obraba baterije 20%. Ti dam za gledat filme, ponavadi 8h in več - če je vse skupaj.
Kot sam tablica pa nekje 2 do 3h.
Kot sama tablica je boljši MS Surface Pro 4 z m3-6y30 - so rahlo počasni - amkak še najvdržlivejši.
Idealen za v posteljo (pa ne Croma gor) - do nekje 8h.
Novejši SUrface z I7 so pač športniki - baterija pa nekoliko manj

Ni mi treba hodit gledat, imam dovolj te robe doma, da vem kako se obnese. Pa testi so tudi na voljo na spletu.
Filme mogoče lahko gledaš 8 ur, pri normalnem "pisarniškem" delu ali browsanju in normalno svetlem ekranu bo poraba sistema poskočila na 15-20W in tvoja baterija bo držala samo še kakšne 3 ure.
Filme mogoče lahko gledaš 8 ur, pri normalnem "pisarniškem" delu ali browsanju in normalno svetlem ekranu bo poraba sistema poskočila na 15-20W in tvoja baterija bo držala samo še kakšne 3 ure.

Sodeč po spletu; Battery life https://support.microsoft.com/en-us/sur...
Surface Book: Up to 12 hours of video playback2
Surface Book with Performance Base: Up to 16 hours of video playback3
Tak, da naš še kar dober (8h+
)
Surface Book: Up to 12 hours of video playback2
Surface Book with Performance Base: Up to 16 hours of video playback3
Tak, da naš še kar dober (8h+

BaseOne ::

sealcradle je izjavil:
A si predstavljate šolarko, ki misli, da bo dobila laptopa, ko namesto tega dobi več škatel, ker so stari fotri na nekem forumu nadmudrili sistem in našli res uno ta _najboljšo_ rešitev.
To je bila moja motivacija, da sem kaj napisal, ker sem bil zraven pri taki predaji približno taki punci. Ko je najbolj tehničen brat moje žene dosodil, da je optimim gaming laptop z flashy procesorjem, ramom in hdd, kišta pa je bila "kvazi prenosna". Da ne govorimo, da so bili celo tako škrt, da so ga vzeli brez OS in ga potem nono stil hackali na prenosnik. nono stil mislim, da potegneš nek crackan windows iz torrent sita.
V glavnem bil tam, ko so jo presenetili, seveda pa prej crkoval od smeha in jih hecal kako zelo bo vesela. Potem pa gledal kislo punco kateri tale brat razlaga kako hudo kišto ima med tem ko je gledela nek bleh display in poslušala kako vzleta reaktivno letalo (hlajenje).

sealcradle je izjavil:
To je bila moja motivacija, da sem kaj napisal, ker sem bil zraven pri taki predaji približno taki punci. Ko je najbolj tehničen brat moje žene dosodil, da je optimim gaming laptop z flashy procesorjem, ramom in hdd, kišta pa je bila "kvazi prenosna". Da ne govorimo, da so bili celo tako škrt, da so ga vzeli brez OS in ga potem nono stil hackali na prenosnik. nono stil mislim, da potegneš nek crackan windows iz torrent sita.
V glavnem bil tam, ko so jo presenetili, seveda pa prej crkoval od smeha in jih hecal kako zelo bo vesela. Potem pa gledal kislo punco kateri tale brat razlaga kako hudo kišto ima med tem ko je gledela nek bleh display in poslušala kako vzleta reaktivno letalo (hlajenje).Si mislim, da ga uporablja samo zato, da ji zagreje sobo v študentu.
13 letniki so v 7 razredu osnovne šole. Nima kaj na kavču ležat s prenosnikom v rokah. Če ma kaj za šolo narest se vsede za kišto, naredi, pol naj pa ven na zrak laufa.

jazznez ::
Pred mesecem sem kupoval/kupil prenosnik za tamalo, ki gre naslednje leto v srednjo. Pogoj: 16GB ram in 1TB diska. Našel na mimovrste (še vedno imajo akcijo 10% s kodo).
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
Nima win in ostalih zadev (word, powerpoint...), kar ni problem, če lahko sam namestiš. Uporaba: ChatGPT, word in občasno Roblox. Dela vse super, tamala zadovoljna, žena takenako, ker si več ne izposoja njen laptop.
Cena v okviru budžeta, deluje super.
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
Nima win in ostalih zadev (word, powerpoint...), kar ni problem, če lahko sam namestiš. Uporaba: ChatGPT, word in občasno Roblox. Dela vse super, tamala zadovoljna, žena takenako, ker si več ne izposoja njen laptop.
Cena v okviru budžeta, deluje super.

antonija ::
Software ne bo problem.
Kolk je pa tale HP kaj flexibilen (v smislu strukturne integritete)? Pa kako mu gre iz toplotnega vidika? So ventilatorji vleikokrat glasni?
Aja, a tipkovnica je slovenska, al je samo extra prelepljeno, dogravirano, itd.?
Kolk je pa tale HP kaj flexibilen (v smislu strukturne integritete)? Pa kako mu gre iz toplotnega vidika? So ventilatorji vleikokrat glasni?
Aja, a tipkovnica je slovenska, al je samo extra prelepljeno, dogravirano, itd.?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: antonija ()

d4vid ::
sealcradle je izjavil:
V glavnem bil tam, ko so jo presenetili, seveda pa prej crkoval od smeha in jih hecal kako zelo bo vesela. Potem pa gledal kislo punco kateri tale brat razlaga kako hudo kišto ima med tem ko je gledela nek bleh display in poslušala kako vzleta reaktivno letalo (hlajenje).Si mislim, da ga uporablja samo zato, da ji zagreje sobo v študentu.
Hja. Treba je otroka naučit tudi da je treba včasih naredit kak kompromis in da ne more biti vedno po njihovo. Ker če je vedni po njegovo, mu zna biti v življenju kar težko...
Pa pustimo to in predlagajmo naprej mac ekosistem in stacionarce...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram

Grimnir3 ::
Čez moje roke je šlo kup službenih Lenovo T serije.
Nikoli problemov, odlična zadeva.

jazznez ::
Software ne bo problem.
Tipkovnica je slovenska (nima backlighta), občutek tipkanja pa prijeten. Je lahek in tanek, ni pa neka cheap plastika, na otip je grajen solidno (tamala ga bo itak imela večinoma doma na pisalni mizi; domnevam, da ne bo zadovoljen z veliko troganja naokoli in manj nežnega handlanja

Kamera je 720p (švoh), pod zmerno obremenitvijo ne sopiha, je tih, trackpad (presenetljivo) soliden.
Za 'pisarniško' delo, čemur je/bo večinoma namenjen in ceno, se mi zdi dober nakup.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik za programerja? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9290 (6755) | FireSnake |
» | UltrabookOddelek: Kaj kupiti | 2853 (2280) | fortycc |
» | Programerski laptopOddelek: Kaj kupiti | 7718 (5727) | ragezor |