Forum » Kaj kupiti » Prenosnik za solarko
Prenosnik za solarko

antonija ::
Iscem namige glede laptopa, primernega za solarko (13 let) za splosno rabo. Vecina uporabe bo (sklepam) brskanje po netu, nekaj MS Office, video player, pa sem ter tja verjetno kaksna igra (ne bo AAA, pa tudi ce bo bo morala potrpeti na nizjih nastavitvah pri malo manj slikicah na sekundo). Laptop bo veliko vecino casa v njeni sobi.
Seveda bi rad da zadeva ni predraga, ce sem prav gledal bi lahko prisel skozi ze za okrog 600EUR. Software ni vkljucen v ceno in bom zanj poskrbel loceno.
Gledal sem nekaj z 16GB RAMa, 512GB ali pa 1TB SSDjem, pa s "5" procesorjem ("core i" oz. "ryzen"). Pa ne prevelik ekran, ce prav vidim so 15,6" cenejsi od 14". Vec kot 15,6" pa nebi, bo raje imela dodaten monitor ce bo potrebno za delo. Frekvenca monitora ne rabi biti "gamerska".
Je za CPUje treba pazit katera generacija so? Kaksni silno veliki napredki v zadnjih generacija kar se tice perf/W? Ima kateri od njih super-duper iGPU?
Glede znamk sem povsem izgubljen; sam imam svoj desktop PC ki sem ga sam sezidal, na sihtu imam pa starega Lanovo Thinkpada (ki je precej robusten in se se lepo drzi), v kratkem mi ga menjajo za HP EliteBooka (ki mi v preteklosti niso bili kaj prevec vsec, bomo videli kako bo zdaj).
Glede barv in zunanjosti se pa ne bomo prevec obremenjevali :)
Seveda bi rad da zadeva ni predraga, ce sem prav gledal bi lahko prisel skozi ze za okrog 600EUR. Software ni vkljucen v ceno in bom zanj poskrbel loceno.
Gledal sem nekaj z 16GB RAMa, 512GB ali pa 1TB SSDjem, pa s "5" procesorjem ("core i" oz. "ryzen"). Pa ne prevelik ekran, ce prav vidim so 15,6" cenejsi od 14". Vec kot 15,6" pa nebi, bo raje imela dodaten monitor ce bo potrebno za delo. Frekvenca monitora ne rabi biti "gamerska".
Je za CPUje treba pazit katera generacija so? Kaksni silno veliki napredki v zadnjih generacija kar se tice perf/W? Ima kateri od njih super-duper iGPU?
Glede znamk sem povsem izgubljen; sam imam svoj desktop PC ki sem ga sam sezidal, na sihtu imam pa starega Lanovo Thinkpada (ki je precej robusten in se se lepo drzi), v kratkem mi ga menjajo za HP EliteBooka (ki mi v preteklosti niso bili kaj prevec vsec, bomo videli kako bo zdaj).
Glede barv in zunanjosti se pa ne bomo prevec obremenjevali :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mtosev ::
Gledaš Slovenijo ali tudi tujino?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

SI tipkovnico bi imel

feryz ::
Kupi drago, da bo za dolgo.
Jaz imam 6 let star prenosnik, ki je še vedno več kot dober.
Pravzaprav boljši od večine te novodobne cenene šare.
Edino baterijo sem menjal, kar je logično in za pričakovati.
Jaz imam 6 let star prenosnik, ki je še vedno več kot dober.
Pravzaprav boljši od večine te novodobne cenene šare.
Edino baterijo sem menjal, kar je logično in za pričakovati.

Tody ::
Če se ne bo šla video editinga, pojdi do lokalnega prodajalca računalniške opreme in vprašaj če imajo kak poslovni računalnik za prodat. Dobiš profi računalnik star 3 leta za 300 eur. Podjetja jih menjajo ker, jim poteče garancija, ampak zadeve so čisto ok za delat z njmi.
Recimor kaj takega https://www.bbt.si/prenosnik-lenovo-thi......19.-kvaliteta-a--re-new
Recimor kaj takega https://www.bbt.si/prenosnik-lenovo-thi......19.-kvaliteta-a--re-new

Se pravi refurbished business laptopi z recimo 11gen intelovih i5 CPUjev in vsem drugim (RAM, SSD) so boljsi nakup od novega consumer laptopa?

tony1 ::
Če že rabljenega, potem samo Thinkpad T serijo (ali HP Elitebook). Pa tudi tam moraš vedeti, da rabiš nekaj sreče, ker je lahko hladilnik (heat pipe) še OK ali pa iztrošen, če je bil laptop nucan sto na uro...

heatpipe iztrosen? Tgea pa ne razumem najbolje... to so bakrene cevke, zasvasane s hladilnim sredstvom. A je misljeno da zadeva pusca?

d4vid ::
Jaz imam takšne izkušnje, da ti predlagam refurbished/rabljen business laptop. Elitebooki, Thinkpadi in podobno.
Doma mi melje thinkpad T420, i5 2gen parktično 24/7 v delavnici (za lasersko graviranje). Umazan od žagovine, praha, kovinskih špen, olja od vrtalnega stroja. Padel je po tleh že ker nekajkrat, ohišje zaslona je zlepljen z dvokomp. lepilom. Ampak dela pa vse. Če crkne, leti v smeti in se sploh ne sekiram, ker je svoje že zdavnaj odslužil.
Doma mi melje thinkpad T420, i5 2gen parktično 24/7 v delavnici (za lasersko graviranje). Umazan od žagovine, praha, kovinskih špen, olja od vrtalnega stroja. Padel je po tleh že ker nekajkrat, ohišje zaslona je zlepljen z dvokomp. lepilom. Ampak dela pa vse. Če crkne, leti v smeti in se sploh ne sekiram, ker je svoje že zdavnaj odslužil.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

heatpipe iztrosen? Tgea pa ne razumem najbolje... to so bakrene cevke, zasvasane s hladilnim sredstvom. A je misljeno da zadeva pusca?
Nekaj v celotnem hladilnem sestavu gre rado narobe, pri cenejši laptopih seveda prej. Lahko kombinacija svinjarije, stare term. paste (to dvoje lahko sicer porihtaš), heat pipa, ki neha dobro odvajati toploto (ne vem zakaj, ampak gotovo lahko tudi izpusti), do temp. senzorja, ki ne dela več pravilno in ventilatorja, ki postane glasnejši.
Šanse, da nabašeš na neproblematičen rabljen laptop, ki teh težav nima, so okrog 40%.
Najbolj tipično se to vidi po glasnem zaganjanju ventilatorja, ko npr. odpreš YT. To potem lahko rešuješ tudi softversko in "politično prepričaš" laptop, da je bolj hladen, kot v resnici je / to meri temp. tipalo. Še noben laptop mi ni zaradi tega crknil (je pa res, da pri tem priporočam menjavo term. paste vsako leto.)

40% ?? to je skoraj coin toss... A pri teh ki prodajajo refurb laptope se da pridet tja, zalaufat, pognat YT (kot je svetoval tony), ali pa kaksen portable benchmark ki bolj obremeni CPU in GPU?

Barbarpapa2 ::
Pozdrav.
Bi rekel, da ima večina heatpipe-ov težave, ker so prezračevalne reže "zabasane" ter termalna pasta izrabljena in ne zato, ker bi spustili hladilno sredstvo. Upam, da ti, ki prodajajo kao refurbished računalnike, na prenosnikih vsaj to in pa zamenjavo tremalne paste in pad-ov naredijo. Drugače pa res ne preostane drugega, kot si zadevo ogledati na licu mesta in jo s čim obremeniti, da se pokaže, ali je ok...
...pa je konec šihta za danes...
Jože
Bi rekel, da ima večina heatpipe-ov težave, ker so prezračevalne reže "zabasane" ter termalna pasta izrabljena in ne zato, ker bi spustili hladilno sredstvo. Upam, da ti, ki prodajajo kao refurbished računalnike, na prenosnikih vsaj to in pa zamenjavo tremalne paste in pad-ov naredijo. Drugače pa res ne preostane drugega, kot si zadevo ogledati na licu mesta in jo s čim obremeniti, da se pokaže, ali je ok...
...pa je konec šihta za danes...
Jože

socialec ::
Skoraj gotovo naredijo, če ne jemlješ pri pocarjih, sicer pa kot predlagano - obremeniš računalnik do zasopihanosti, štopaš čas do prvega obračanja palačinke.

"Bi rekel, da ima večina heatpipe-ov težave, ker so prezračevalne reže "zabasane" ter termalna pasta izrabljena in ne zato, ker bi spustili hladilno sredstvo."
Nekaj drugega je vzrok za glasnost, ker čiščenje in nova pasta ne pomagata...
Ne vem, vprašaj... Če kupiš v spletnih trgovini imaš kot potrošnik vse običajne pravice do vračila...
Nekaj drugega je vzrok za glasnost, ker čiščenje in nova pasta ne pomagata...
40% ?? to je skoraj coin toss... A pri teh ki prodajajo refurb laptope se da pridet tja, zalaufat, pognat YT (kot je svetoval tony), ali pa kaksen portable benchmark ki bolj obremeni CPU in GPU?
Ne vem, vprašaj... Če kupiš v spletnih trgovini imaš kot potrošnik vse običajne pravice do vračila...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()

Kayzon ::
Jaz imam takšne izkušnje, da ti predlagam refurbished/rabljen business laptop. Elitebooki, Thinkpadi in podobno.
Ja najbols da res kupi 10+ let star thinkpad ki je tezk dve kile

Sam imam Lenovo Yoga Slim 7 laptop, kupljen stiri leta nazaj in dela brezhibno. Zelo lahek prenosnik z res dobro baterijo in ekranom, je pa mal drazji model kot si pripravljen odstet.
Imas pa seveda cenejse verzije:
Lenovo Yoga Slim 7 13ACN5
13.3″
AMD Ryzen 7 5800U
16 GB RAM
512 GB SSD
13.3″ LED backlight 2560 x 1600 / WQXGA
Do 9.6 ur
Cena: 605€
https://notesniki.si/izdelek/lenovo-yog...
Moja baterija se zdej zdrzi od 8 do 11 ur,odvisno pac kaj pocnes in na kaksni svetilnosti imas nastavljen ekran. Yoga Slim so res fajn ker so zelo lahki in ce ze kupujes prenosnik je fajn da je le ta PRENOSEN, drugace nima smisla ce ga bo deklica samo doma imela na mimzi k pol ji komot kupis nek poceni stacionarni racunalnik ki se poscije na vecino laptopov.

sealcradle ::
Pa dobro a si lahko normalen človek in najstnici kupiš nov laptop iz trgovine, ne pa nek refurbished shit pod pretvezo, da je hitrejši?
A cunje ji tud rabljene kupujete?

Punca je dost brihtna da razume da novo ni vedno enako boljse.
Osebno bi raje dal 600EUR za nekaj novega hitrejsega, lazjega, z dlje trajajoco baterijo, ampak glede na komentarje nisem preprican da kaj takega zares obstaja v danasnji ponudbi. Bom pa zelo vesel ce lahko das kaksen link na nov laptop ki se kosa z refurbi v istem cenovnem razredu.
P.S.: Laptopa ne bo nosila ven ko se dobi s prijatelji...
Osebno bi raje dal 600EUR za nekaj novega hitrejsega, lazjega, z dlje trajajoco baterijo, ampak glede na komentarje nisem preprican da kaj takega zares obstaja v danasnji ponudbi. Bom pa zelo vesel ce lahko das kaksen link na nov laptop ki se kosa z refurbi v istem cenovnem razredu.
P.S.: Laptopa ne bo nosila ven ko se dobi s prijatelji...

Kaj fali moji ideji?
Plusi:
-Lahek
-Hiter
-Dober ekran
-Dobra baterija
-Soliden zvok (Dolby Atmos zvocniki)
Minusi:
-Slab za pravi "gaming" ampak je itak 10 letni otrok ki lahko igra minecraft na low pa ne bo opazil tega
-Tipkovnica je english
13.3?
AMD Ryzen 7 5800U
16 GB RAM (LPDDR4X SDRAM)
512 GB SSD
13.3? LED backlight 2560 x 1600 / WQXGA
Do 9.6 ur
Plusi:
-Lahek
-Hiter
-Dober ekran
-Dobra baterija
-Soliden zvok (Dolby Atmos zvocniki)
Minusi:
-Slab za pravi "gaming" ampak je itak 10 letni otrok ki lahko igra minecraft na low pa ne bo opazil tega
-Tipkovnica je english
13.3?
AMD Ryzen 7 5800U
16 GB RAM (LPDDR4X SDRAM)
512 GB SSD
13.3? LED backlight 2560 x 1600 / WQXGA
Do 9.6 ur

Nima SI tipkovnice :(

Ja najbols da res kupi 10+ let star thinkpad ki je tezk dve kile![]()
Sam imam Lenovo Yoga Slim 7 laptop, kupljen stiri leta nazaj in dela brezhibno. Zelo lahek prenosnik z res dobro baterijo in ekranom, je pa mal drazji model kot si pripravljen odstet.
Imas pa seveda cenejse verzije:
13.3″
AMD Ryzen 7 5800U
16 GB RAM
512 GB SSD
13.3″ LED backlight 2560 x 1600 / WQXGA
Do 9.6 ur
Cena: 605EUR
Moja baterija se zdej zdrzi od 8 do 11 ur,odvisno pac kaj pocnes in na kaksni svetilnosti imas nastavljen ekran. Yoga Slim so res fajn ker so zelo lahki in ce ze kupujes prenosnik je fajn da je le ta PRENOSEN, drugace nima smisla ce ga bo deklica samo doma imela na mimzi k pol ji komot kupis nek poceni stacionarni racunalnik ki se poscije na vecino laptopov.
Ne, ne predlagam da kupi 10 let star prenosnik, to bi bilo res neumno. Konc koncev je T420 vreden ravno ene 20EUR. Povem samo, da so razni thinkpadi in elitebooki mnogo bolj trpežni in kvalitetneje narejeni, kot nek nov e-waste za 500EUR.
Kupi naj par generacij star refurbished business laptop, pa bo čisto vredu. Pač kar dobi za njegov budget.
Kar se baterije tiče - še originalna baterija na Elitebooku 1040 g4 (7500u procesor) mi drži 6+ ur word/excel/chrome brez power savinga in zaslon na 100%. Testirano v soboto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()

link_up ::
za 600e dobis ideapad 5 s cisto spodobnim ryznom in 16GB rama ... je pa res, da je ram lotan in raje najdi 32G...
roblox bo laufal na polno, drugega pa punce itak ne igrajo...
roblox bo laufal na polno, drugega pa punce itak ne igrajo...
In and Out

garamond ::
Slovenska tipkovnica je nujna.
Namreč prebral sem naslov teme, "Prenosnik za solarko", in ugotavljal -- le zakaj bi moral prenosnik delati na solarno elektrarno? Ali gre za zelo varčen prenosnik ali pa je mogoče namenjen napajanju na solarno elektrarno, kakšno balkonsko, po možnosti? In zakaj je že 10 komentarjev, vendar nobenega od uporabnika "inženir", ki vedno komentira glede tega?
Seveda sem se motil. Išče se prenosnik za šolarko!
Namreč prebral sem naslov teme, "Prenosnik za solarko", in ugotavljal -- le zakaj bi moral prenosnik delati na solarno elektrarno? Ali gre za zelo varčen prenosnik ali pa je mogoče namenjen napajanju na solarno elektrarno, kakšno balkonsko, po možnosti? In zakaj je že 10 komentarjev, vendar nobenega od uporabnika "inženir", ki vedno komentira glede tega?
Seveda sem se motil. Išče se prenosnik za šolarko!
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

Samael ::
sealcradle je izjavil:
Pa dobro a si lahko normalen človek in najstnici kupiš nov laptop iz trgovine, ne pa nek refurbished shit pod pretvezo, da je hitrejši?
Exactly :)
En pisarniški Ideapad na Mimovrste, za cca 450 - 500 eur, pa bo ravno tako mir nekih 6 let ali nekaj. Takrat bo pa že blizu dvajsetih, pa se bo tako ali tako gledalo za čim novim.
Samael != Samuel

misek ::

filip007 ::
Mene moti srebrna tipkovnica, malo sonce posveti noter in ne vidiš nič, no skoraj.
Pri hiši sta dva Ryzen prenosnika oba že več let v uporabi, eden HP drugi pa Asus.
Imaš kakšne reklame doma za HP ali kaj drugega, od trgovinskih centrov, tam je informacij polno, od cen in specifikacij.
Drugače pa Telekom vezava na obroke, tam se tudi najde kaj uporabnega.
Pri hiši sta dva Ryzen prenosnika oba že več let v uporabi, eden HP drugi pa Asus.
Imaš kakšne reklame doma za HP ali kaj drugega, od trgovinskih centrov, tam je informacij polno, od cen in specifikacij.
Drugače pa Telekom vezava na obroke, tam se tudi najde kaj uporabnega.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()

pixelzgaming ::
Kolikor poznam te "11 letnik" scene, priporočam da se vzame nek ugoden laptop z ryzen 5 7. generacijo, nekaj kar bo delalo kakšne 4-5 let. Potem se v začetku srednje šole kupi nekaj novega odvisno od takratnih potreb.
Ostale komponente so v OP postu čisto spodobne. Tisti comment o 32GB rama ni toliko napačen. Glede na to da je bil omenjen tudi gaming. Že tudi za office work je 16 minimum kaj se kupi.
Ta zadeva se mi zdi relativno dobra (sicer ta nima windowsov, če to ni težava):
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
R5 7520U, 16GB, SSD512GB, AMD Radeon™ 610M - 431,99 € s kodo 1OPK25
Ostale komponente so v OP postu čisto spodobne. Tisti comment o 32GB rama ni toliko napačen. Glede na to da je bil omenjen tudi gaming. Že tudi za office work je 16 minimum kaj se kupi.
Ta zadeva se mi zdi relativno dobra (sicer ta nima windowsov, če to ni težava):
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
R5 7520U, 16GB, SSD512GB, AMD Radeon™ 610M - 431,99 € s kodo 1OPK25
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

in 16GB rama ... je pa res, da je ram lotan in raje najdi 32G...Seveda, za pisarniško delo je 32GB minimum. Svašta.
ja saj vem, pac pise se leto 2 in 3...in chrome ne obstaja, so nice. :)
In and Out

Začuda nečakinja v 5. letniku faksa še vedno uporablja lenovo iz leta 2019 s 4GB rama. Eni pa ne zmorejo preživeti s 16GB

joez7 ::
Glas za T450, T460, na oba gre W11. Skoraj neunićljive zadeve. Sam glej, da dobiš z SLO org. tipkovnico.
Za 150€.
Za 150€.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()

daj misek zresni se no, dolgocasen si s tem...a lahko se kje dobis avto na kurbl za sajbe?
In and Out

16gb je minimum za leto 2025.

Minimum je 4GB. Fajn je da je vsaj 2x 4GB. Pol pa naprej skoraj ni razlike. Mam mašine z 8, 16, 32 in 64GB rama. Se ta z 64GB zaganja najdlje (je pa Workstation
).
Pri integrirani grafični je skoraj obvezno 2x ram - se opazno pozna. (Govorim za W11 24H2).
Še najbolj obvezen je SSD - vsaj 250 ali 500GB. Je pa odvisno kaj delaš (kaka virtualka pač rabi).
JA Crom je požrešen glede Rama, še bolj pa na dolgo rok do diska.

Pri integrirani grafični je skoraj obvezno 2x ram - se opazno pozna. (Govorim za W11 24H2).
Še najbolj obvezen je SSD - vsaj 250 ali 500GB. Je pa odvisno kaj delaš (kaka virtualka pač rabi).
JA Crom je požrešen glede Rama, še bolj pa na dolgo rok do diska.
Zgodovina sprememb…

_Sajmon_ ::
Dejte napisat pri vaših predlogih, kaj delate z računalnikom, da neko količino rama rabite. Moje mnenje je podobno kot pri joez7. Tudi s 4 gb se da preživet (w10 oz. w11), če je ssd noter, če paziš kako uporabljaš browser in če uporabljaš samo office programe oz. nič specifičnega, kar bi terjalo več rama. A zame je nek higieničen minimum 8 GB - s tem se da komot živet, če nisi zahteven uporabnik. Komurkoli pa itak priporočam nakup računalnika s 16 GB. Jaz furam vse živo na 16 več let, od virtualk naprej, pa resnici na ljubo ne vidim potrebe za več.

tega ne delajo vec, stara zaloga bo pa tudi kmalu posla.
ram pa kmalu poide, ce laufas browser z vsaj 15 tabi, kaksen fl studio, morda black magick, ker je kul in ti sosolci posljejo kaksen shader, ves office repertuar hkrati, youtube v mini oknu, in mogoce povrh se kaksen render, ker je cpu drugac prevec zdolgocasen...
to je REALNI scenarij za vecino najstnikov(vsaj tistih, ki jih jaz poznam), kje so sele navdusenci nad igrami ali razvojem.
ram pa kmalu poide, ce laufas browser z vsaj 15 tabi, kaksen fl studio, morda black magick, ker je kul in ti sosolci posljejo kaksen shader, ves office repertuar hkrati, youtube v mini oknu, in mogoce povrh se kaksen render, ker je cpu drugac prevec zdolgocasen...
to je REALNI scenarij za vecino najstnikov(vsaj tistih, ki jih jaz poznam), kje so sele navdusenci nad igrami ali razvojem.
In and Out

Ja 10 letna punca bo posiljala shaderje in vmes mela odprte renderje..nvm kaj ti sanjas. Vecina najstnikov ne zna niti commandline odpret, se pa strinjam da bi bilo fajn kupiti prenosnik z 16gb da se zavarujes za prihodnost.

Dejte napisat pri vaših predlogih, kaj delate z računalnikom, da neko količino rama rabite. Moje mnenje je podobno kot pri joez7. Tudi s 4 gb se da preživet (w10 oz. w11), če je ssd noter, če paziš kako uporabljaš browser in če uporabljaš samo office programe oz. nič specifičnega, kar bi terjalo več rama. A zame je nek higieničen minimum 8 GB - s tem se da komot živet, če nisi zahteven uporabnik. Komurkoli pa itak priporočam nakup računalnika s 16 GB. Jaz furam vse živo na 16 več let, od virtualk naprej, pa resnici na ljubo ne vidim potrebe za več.
Saj jaz tudi furam 8GB na stacionarcu pa je za mene dovolj. Samo večinoma res rabim samo browser, word, notepad++, ssh in rdp. Kar lahko, vržem na server, ki je overkill (384GB rama). Pa tudi če rabim, vržem v stacionarca palčko ali 3, pa imam 16 oz. 32 GB.
Problem so laptopi, ki imajo prispajkan ram. Sicer vedno je opcija menjat plato ali pa pospajkat večje module gor, a to se ne splača. Zato vzameš v štartu tako konfiguracijo, da bo preživela načrtovano življensko dobo. Ampak mislim da s 16GB bo šolarka komot preživela nekaj let, če pa dobiš nekaj s 32GB, pa toliko bolje.

fikus_ ::
Cistoste zabluzili s to temo, prelevila se jev kdo kma daljsega.
OP kupi nekaj novega za tvoj budget, do konca OŠ bo držalo, za naprej pa še ne veste točno kaj bo rebila.
15,6 velikost dovolj, ce pa bo rabila večji zaslon, potem pa dodatni monitor ter tipkovnica in miska.
OP kupi nekaj novega za tvoj budget, do konca OŠ bo držalo, za naprej pa še ne veste točno kaj bo rebila.
15,6 velikost dovolj, ce pa bo rabila večji zaslon, potem pa dodatni monitor ter tipkovnica in miska.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

c23po ::
Punco za roko, pa v trgovino. Kupi ji tisto na čem se ji učke zasvetijo. Naj bo luštno, lahko in damsko. Čeprav je šele 10 let stara, ne bo narobe, če se ga že sedaj lahko spravi v žensko torbico. In predvsem glej učke! Ne poslušaj naučenih manter od desetletnice.
Računalniki nimajo spominov.

starfotr ::
Računalnik je orodje in ne modni dodatek.
Ne bo ga nosila naokoli in v šolo, ker to ni potrebno. Zato naj oča raje kupi stacionarnca.
Ali pa prenosnik in zunaji monitor, tipkovnico ter miško, da ne bo cela skrivenčena že pred faksom.
Ne bo ga nosila naokoli in v šolo, ker to ni potrebno. Zato naj oča raje kupi stacionarnca.
Ali pa prenosnik in zunaji monitor, tipkovnico ter miško, da ne bo cela skrivenčena že pred faksom.

Zato tudi predlagan T460. T450 in T60 mata boljši dock kot novejši. Naša ma dock + 32 QHD + miš in tipkovnico (pa njej nujen mikrofon in slušalke - dražje kot NB
). Printer pa skupni ČB laser z skenerjem. Pa pravi, da več ne rabi (čez celo srednjo in sedaj 3.letnik faksa).
So pa T460 14", če kje najdeš pa T560 z 15".
Nekateri gledajo jabolka (sam cena je v nebo).
Za nabijanje iger pa mata stacionarno mašino. Pri nas, ko so glasbene, če se mi zdi prav, dam pol zraven, če pa mi ni pomembno - si pa kup sam - drugače ne gre. Vedno je potrebno gledat kaj rabiš - za koliko denarja.

So pa T460 14", če kje najdeš pa T560 z 15".
Nekateri gledajo jabolka (sam cena je v nebo).
Za nabijanje iger pa mata stacionarno mašino. Pri nas, ko so glasbene, če se mi zdi prav, dam pol zraven, če pa mi ni pomembno - si pa kup sam - drugače ne gre. Vedno je potrebno gledat kaj rabiš - za koliko denarja.
Zgodovina sprememb…

mardziha83 ::
Če se gre za novo z tem prenosnikom ne boš falil
https://www.markoshop.si/racunalnistvo-...
Sem jih že par namestil in so za ta denar bomba. Tud BL keys imajo in Zen 3 procesor.
Za renew pa mogoče tole:
Sem jih že par namestil in so za ta denar bomba. Tud BL keys imajo in Zen 3 procesor.
Za renew pa mogoče tole:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mardziha83 ()

Eduardo ::
https://www.mimovrste.com/apple-prenosn...
Macbook Air,
Perfomance top, image top, display top, upravljanje top ...
Si mislim, da je to to za 900€ in se happy bo, ker ni nek ata geek kompromis ampak je bomba od kiste, pasivno hlajena in se modni dodatek.
Macbook Air,
Perfomance top, image top, display top, upravljanje top ...
Si mislim, da je to to za 900€ in se happy bo, ker ni nek ata geek kompromis ampak je bomba od kiste, pasivno hlajena in se modni dodatek.

Samo se ceno damo na polovico, omogocimo laufanje win software-a, pa bo res prava izbira.
A res vsi nosite laptope naokrog kot modne dodatke? Sej vem da se pri telefonih folku zmesa, ampak laptopi? Resno?
A res vsi nosite laptope naokrog kot modne dodatke? Sej vem da se pri telefonih folku zmesa, ampak laptopi? Resno?

Eduardo ::
Kaj pa ne lavfa na njemu? Kateri laptop pa je boljši za tako ceno? Pasivno je hlajen, tak display na Winsih je v laptopih, ki so dosti dražji...
Pa da ne govorimo, da zna biti na dolgi rok cenejši, ker se skoraj nima kaj pokvarit. Laptop za 400€ pa so zelo verjetno smeti ali pa nek odslužen služben Lenovo.
Pa da ne govorimo, da zna biti na dolgi rok cenejši, ker se skoraj nima kaj pokvarit. Laptop za 400€ pa so zelo verjetno smeti ali pa nek odslužen služben Lenovo.

Za šolarje je Windows verjetno bolj primeren, ker v šolah uporabljajo Windows.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik za programerja? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9235 (6700) | FireSnake |
» | UltrabookOddelek: Kaj kupiti | 2849 (2276) | fortycc |
» | Programerski laptopOddelek: Kaj kupiti | 7713 (5722) | ragezor |