Forum » Problemi človeštva » Evropska unija: uspehi, padci, prihodnost
Evropska unija: uspehi, padci, prihodnost
sbawe64 ::
Kot kaže je največji zmagovalec parlamentarnih volitev v Madžarski šlomo piano penis player Zelenko, Orban je izgubil, edini v Eu, ki je blokiral 90 milijard eur EU "posojila" Ukrajini.
Da teh milijard ne bo nihče več nikoli videl verjetno ni potrebno preveč poudarjati ?
Da teh milijard ne bo nihče več nikoli videl verjetno ni potrebno preveč poudarjati ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Goran10 ::
Kot kaže je največji zmagovalec parlamentarnih volitev v Madžarski šlomo piano penis player Zelenko, Orban je izgubil, edini v Eu, ki je blokiral 90 milijard eur EU "posojila" Ukrajini.
Seveda jih bomo videli v obliki varnosti. V obliki bufferja pred Ruskimi Mongoli.

D3m ::
A dej Goro ne nakladaj.
90 milijard za varnost, daj bot realen.
To sploh ni za zaščito ampak plačilo EU firmam pri koritu.
90 milijard za varnost, daj bot realen.
To sploh ni za zaščito ampak plačilo EU firmam pri koritu.
|HP EliteBook|R7 8840U|
90 miljard je za eu poceni. kaj potem trdiš da ua tolče po rusih ne da bi porabili denar ki ga pošljemo?
Poldi112 ::
Ne skrbi ti za ruse - če so preživeli Napoleona in Hitlerja, bodo pa tudi Ursulo.
Ukrajinci, po drugi strani, ...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
karafeka ::
Ne skrbi ti za ruse - če so preživeli Napoleona in Hitlerja, bodo pa tudi Ursulo.
Ukrajinci po drugi strani so pa borci za svobodo in pravico in se borijo proti okupatorju neke vrste kot naša Of oziroma Nob. Oziroma neke vrste vrhunsko oborožen Hamas
Največji political failing je pa seveda Rusija njena predhodnica Sz je pa vrh vrhova v fejlanju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()
Zakaj bi si izbral trgovskega partnerja ki mu dnevno gori infrastruktura? Nima ekonomskega smisla stavit na gorečo infrastrukturo.
feryz ::
90 milijard v Ukrajini je par novih zlatih sekret školjk.
Potem bo zmanjkalo in bo treba poslati novih 90 milijard.
Medtem ko bi, za 90 milijard, Evropa dobila kar nekaj nukic in jih obrnila v smer, ki ji paše.
Upam da tudi največji osli lahko ugotovijo, da bi bila boljša obramba proti Rusiji par deset nukic obrnjenih v njihovo smer, kot je par deset zlatih wc školjk. Te so že instalirane in vidimo, koliko nucajo.
Potem bo zmanjkalo in bo treba poslati novih 90 milijard.
Medtem ko bi, za 90 milijard, Evropa dobila kar nekaj nukic in jih obrnila v smer, ki ji paše.
Upam da tudi največji osli lahko ugotovijo, da bi bila boljša obramba proti Rusiji par deset nukic obrnjenih v njihovo smer, kot je par deset zlatih wc školjk. Te so že instalirane in vidimo, koliko nucajo.
Očitno je nuke option preložena na neko prihodnost next best stvar je pa seveda pomoč Ukrajini.
Ne vem, če je pomoč prava beseda za to, kar počnemo z Ukrajino. Bolj primerna bi bila zloraba ali izkoriščanje. Pomoč je, ko nekomu želiš dobro, ne ko ga žrtvuješ za dosego svojih interesov.

mtosev ::
https://n1info.si/novice/svet/po-dolgih...
Črna gora bo verjetno naslednja članica EUja.
Črna gora bo verjetno naslednja članica EUja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Ne vem, če je pomoč prava beseda za to, kar počnemo z Ukrajino. Bolj primerna bi bila zloraba ali izkoriščanje. Pomoč je, ko nekomu želiš dobro, ne ko ga žrtvuješ za dosego svojih interesov.
Kot sem že opisal je Evropa ubrala srednjo pot ker je pač demokracija kjer se ugodi ljudem ki bi Ua pomagali do te mere da se botoksirano glavo čimprej razbije pa seveda takim kot si ti Poldi ki ne vidite nobene vrednosti v borcih za svobodo in pravico ki spominjajo na našo of in nob in vrhunsko oboroženo verzijo hamasa.

D3m ::
Pravi, da so velik trg a Rusijo imaš poleg. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|
Kot sem že opisal je Evropa ubrala srednjo pot ker je pač demokracija kjer se ugodi ljudem ki bi Ua pomagali
Kakšna demokracija? EU je vedno bolj avtokratska in se počasi in vztrajno spreminja v Sovjetsko zvezo.
Ukrajinci volili za opcijo, ki je bila za mir z rusi, dobili so pa s strani "demokratične" EU sponzorirano diktaturo.
Če bi bila Eu avtokratska bi botoksirana glava že zgorela ti in podobni bi pa opravljali leteče balkonske tečaje.
fikus_ ::
Nukic več noben je jemlje resno. Najboljša obramba za Evropo je v tem trenutku Ukrajina.
Kdo ti je to povedal?! UVDL in njihova propaganda.
Če bi bila Eu avtokratska bi botoksirana glava že zgorela ti in podobni bi pa opravljali leteče balkonske tečaje.
Žabo se kuha počasi......
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
feryz ::
Problem evrope je skorumpirana lajna brez jajc. A se komu slučajno zdi, da jo kdo posluša, če ji kdaj dovolijo, da pride kam na obisk? Nekam v kot jo postavijo, kjer niti za okras ni.
Če bi še mi fasali enega trampa, bi se svet malo drugače vrtel.
Ampak ga ne bomo, če ne drugega zato, ker tramp in njegovi ne bodo dovolili.
FiReFTW ::
Če bi EU bila vsaj malo sposobna bi vlagala velike količine denarja da dejansko rešijo hude probleme ki jih imajo, kot nekonkurenčnost, stanovanjska kriza, odvisnost od importov kar se tiče energije itd...
Ne pa da mečejo milijarde in milijarde v neko državo ki sploh ni članica EU niti nič, polek tega pa še je katastrofalno skoruptirana bivša sovjetska država.
Ne pa da mečejo milijarde in milijarde v neko državo ki sploh ni članica EU niti nič, polek tega pa še je katastrofalno skoruptirana bivša sovjetska država.

Jaz sem strinjam s pomočjo EUja Ukrajini. Mislim, da je to naša dolžnost.
A tako, kot je bila naša dolžnost sodelovati pri okupaciji Afganistana in Iraka?
Ter od kje ideja, da se bo zgodba z Ukrajino razpletla drugače kot zgornji zgodbi o uspehu?
Ter od kje ideja, da se bo zgodba z Ukrajino razpletla drugače kot zgornji zgodbi o uspehu?
Nukic več noben je jemlje resno. Najboljša obramba za Evropo je v tem trenutku Ukrajina.
Potem so razni Rusi in Kitajci že zdavnaj skuhani

Jaz sem že finančno pomagal Ukrajini. Na začetku vojne sem doniral 100€
Črna gora se pripravlja na vstop v Eu. Po moje bi bilo fajn eu v jakostne skupine razdelit tako kot imajo to v nogometnih ligah urejeno. Premiere liga potem pa prva liga zadnji trije izpadejo v prvo ligo prvi trije iz prve pa napredujejo v premiere ligo. Da se ustvari motiv za napredek in delo ne pa da se sanja o nekih proruskih mostovih. Zdaj že vsa kekec lahko pride v Eu in potem tam prdi in sanja o nekih prijateljskih vezeh z Rusijo.
gozdar1 ::
Problem evrope je skorumpirana lajna brez jajc. A se komu slučajno zdi, da jo kdo posluša, če ji kdaj dovolijo, da pride kam na obisk? Nekam v kot jo postavijo, kjer niti za okras ni.
Nejvečjemu problemu eu se od nekdaj reče necionalni interesi, kjer zaradi lastnih interesov posamezne države blokirajo pomembne odločitve.
Brez več pristojnosti na bruslju ne moreš imeti odzivne zunanje politike.
Jaz sem že finančno pomagal Ukrajini. Na začetku vojne sem doniral 100€
Svaka čast. Če kaj spremljaš proukrajinske youtube blogarje tam vedno zberejo prek donacij lepe vsote ki gredo potem za nakup opreme za ua vojsko. Recimo Jake Broe je do danes prek svojega kanala skupno zbral že več kot 7,5 milijona ameriških dolarjev.
Nejvečjemu problemu eu se od nekdaj reče necionalni interesi, kjer zaradi lastnih interesov posamezne države blokirajo pomembne odločitve.
Brez več pristojnosti na bruslju ne moreš imeti odzivne zunanje politike.
Države bodo pač potrebovale čas da so solo šibkejše vsaj glede zunanje politike. Zdaj je pa vse ena čudna čorba kjer španski premiere žuga Trumpu nemški se mu pa prilizuje. To je treba poenotit.
Zgodovina sprememb…
fikus_ ::
To ni moja težava....
Nočem, da bi EU nas kuhala!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
To ni moja težava....
Nočem, da bi EU nas kuhala!
Kaj jamraš? Imeli smo volitve lahko bi vsi volili suverenista zokija ki bi nas popeljal na pot eu skepse in gradnje botoskiranih mostov kjer on zrihta direkt iz moskve par kant plina. Dokler imaš volitve in odprt medijski prostor pač še nisi skuhan.
Zgodovina sprememb…
Kaj ti pomagajo volitve, če se jih ponavlja, ko se ljudje narobe odločijo? Ter kakšen je to odprt medijski prostor, kjer EU blokira račune novinarjem, ki ne poročajo "objektivno"?
No Poldi povej katere informacije ti manjkajo razen tega da nimaš vpogleda v prihodnost? Na netu se dobi vse od flat eartherstva preko najbolj zabitih rusofilskih teorij pa vse do znanstvenih publikacij. No kaj manjka našemu medijskemu prostoru? In ja eden izmed outputov vseh informacij je potem rezultat na volitvah. To pa da ljudje volijo drugače kot ti je pa posledica demokracije. Ljudje se pa odločijo tako kot se odločijo enkrat prav enkrat narobe rezutat za Slovenijo je ponavadi povprečen.
Ja sej povej katere informacije ti manjkajo?
Kokr te berem imaš dostop do vseh ruskih in kitajskih promotorjev.
Zgodovina sprememb…
karafeka ::
Se spomnim ko so dvema novinarkama iz preiskovalno.si in njenima družinama, grozili samo zato, ker sta dva hotelska računa od goloba primerjali.
Kaki pritiski morajo šele biti, ko se gre za kaj bolj resnega. Recimo na Malti, so eno novinarko preprosto ubili, ker je preveč trmasto preiskovala korupcijo in elito tam. Podobno je bilo se mi zdi na Poljskem. V Rusiji pa tako ali tako.
Saj ni čudno, da so novinarji pristranski in niso več 4 veja oblasti. V najboljšem primeru izgubiš samo službo, v najslabšem pa...
Da novinarjev, ki želijo poročati o grozotah vojn, sploh ne omenjam. Koliko jih je že Izrael ubil?
Ampak poročanje iz vojnega območja je malo drugače, kot pa da ti elita podstavi bombo pod avto zaradi raziskovanja njihove korupcije.
Najslabše je pa, da kljub takim pizdarijam, elita lahko dela kar hoče, nihče jim niti blizu ne more. Kot jeb...ni kralji iz srednjega veka.
Kaki pritiski morajo šele biti, ko se gre za kaj bolj resnega. Recimo na Malti, so eno novinarko preprosto ubili, ker je preveč trmasto preiskovala korupcijo in elito tam. Podobno je bilo se mi zdi na Poljskem. V Rusiji pa tako ali tako.
Saj ni čudno, da so novinarji pristranski in niso več 4 veja oblasti. V najboljšem primeru izgubiš samo službo, v najslabšem pa...
Da novinarjev, ki želijo poročati o grozotah vojn, sploh ne omenjam. Koliko jih je že Izrael ubil?
Ampak poročanje iz vojnega območja je malo drugače, kot pa da ti elita podstavi bombo pod avto zaradi raziskovanja njihove korupcije.
Najslabše je pa, da kljub takim pizdarijam, elita lahko dela kar hoče, nihče jim niti blizu ne more. Kot jeb...ni kralji iz srednjega veka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Eu gre marsikomu konkretno v nos, zato potem beramo komentarje kako hudo nam je. Po možnoti od ljudi, ki nam prodajajo9 kako lapo je v rusiji,..
Kolega, pravilno vprašanje je, kako imamo lahko medijsko svobodo, če pa EU birokrati sankcionirajo novinarje?
Po možnoti od ljudi, ki nam prodajajo9 kako lapo je v rusiji,..
In kateri so ti ljudje? Ker jaz nikjer nobenega ne vidim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
Poglejte tistega pacienta Uroša Gačnika. Nemoteno promovira ruske ideje in je redno na obisku v Rusiji. Na zadnje je śe celo obiskal zunaje ministrstvo. Potem se pa lepo vrne nazaj v Slovenijo in živi mirno življenje. Pa tudi če bi ga oblasti trdo prijele se ruske ideje še vedno lahko dobijo na internetu.
Kolega, pravilno vprašanje je, kako imamo lahko medijsko svobodo, če pa EU birokrati sankcionirajo novinarje?
Baje bi se morale države podrediti rusiji, kako to izgleda smo imeli priliko videti 45 let.
Se izogibaš vprašanju? Aneda. Ker dejstvo je da nobenih informacij ne pogrešaš. Obesil si se na nekega novinarja katerih informacij itak dobim na netu.
Kolega, vprašanje ne neumno - kako naj vemo, kaj bi nam lahko povedali novinarji, ki so utišani, oziroma ne upajo spregovoriti, da še oni ne fašejo sankcij?
Grem na twiter in poiščem. Takih novinarjev je neskončno mnogo. V našem medijskem prostoru lahko svobodo vzameš samo če greś po poti putinizma in začneš blokirati vse.
Ker na Twitterju pa cenzura ne obstaja?
Dokler EU sankcionira novinarje, svobode ni - so zgolj teme, o katerih nam država oziroma oligarhija dovoli debatirati.
Dokler EU sankcionira novinarje, svobode ni - so zgolj teme, o katerih nam država oziroma oligarhija dovoli debatirati.
Agitacija za tuje sile še ni novinarstvo, sploh če gre za širjenje teorij zarot in očitne dezinformacije.
Kolega, to je zgolj poceni izgovor, s katerim avtokratski režimi opravičujejo cenzuro.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | "Demokracija je ogrožena" -- Romunija edišn (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 71042 (9612) | Mr.B |
| ⊘ | Amerika bi lahko bila utopija (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 45493 (38973) | Zimonem |