Forum » Pomoč in nasveti » Račun Google omejitev 15gb
Račun Google omejitev 15gb

buick ::
Par dni nazaj sem pomotoma vklopil avtomatsko varnostno kopiranje na Googlu..Sedaj imam kar naenkrat Google račun zaseden 95%. Iščem in iščem kako odstraniti kar je bilo shranjeno v Backup, ko je bilo vklopljeno to avtomatsko varnostno kopiranje. Tega sem sedaj izklopil. Naj bi se to dalo narediti v Google One, kamor bi se naj to shranjevalo a nikakor ne najdem kako to narediti..
Hvala za morebitno pomoč.
Hvala za morebitno pomoč.

Anney ::
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Pred tem vklopom avtomatskega backupa sem imel zasedeno okoli 70%..potem kar naenkrat 95% zato me zanima kako izbrisati to kar mi je avtomatsko varnostno kopiralo..

Han ::
Kje točno si vklopil ta backup?
Pojdi v Google Account nastavitve in pod Payments & Subscriptions preveri Account Storage - Manage Storage...
Pojdi v Google Account nastavitve in pod Payments & Subscriptions preveri Account Storage - Manage Storage...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

Ma kar naprej mi je ponujalo ta avtomatski backup na googlu in sem narobe kliknil.
Ko grem na ta Account storage - Manage storage mi edino ponuja brisanje datotek na Google Foto ali mailov na gmailu
Ko grem na ta Account storage - Manage storage mi edino ponuja brisanje datotek na Google Foto ali mailov na gmailu

V-i-p ::
Kje najti varnostne kopije:
Odprite Google Drive v spletnem brskalniku: Pojdite na drive.google.com.
Dostop do varnostnih kopij:
V levem spodnjem delu zaslona, pod razdelkom >Shranjevanje< (Storage), kliknite na številko, ki prikazuje, koliko prostora uporabljate.
V zgornjem desnem delu zaslona, bi morali videti možnost "Varnostne kopije" (Backups). Kliknite nanjo.
Tukaj boste videli seznam varnostnih kopij, običajno razdeljenih po napravah (npr. Android telefoni) in aplikacijah (npr. WhatsApp).
Kako izbrisati varnostne kopije:
Desni klik na varnostno kopijo: V seznamu varnostnih kopij z desnim klikom kliknite na tisto, ki jo želite izbrisati.
Izberite "Izbriši varnostno kopijo": Pojavil se bo meni, kjer izberete možnost "Izbriši varnostno kopijo" (Delete Backup).
Potrdite izbris: Potrdite svojo odločitev, saj je izbris trajen.
Pomembne opombe:
Podatki aplikacij: Nekatere aplikacije varnostno kopirajo podatke neposredno v Google Drive. Te lahko upravljate tudi preko Google Drive, v nastavitvah (ikona zobnika) in nato "Upravljanje aplikacij" (Manage Apps).
Odprite Google Drive v spletnem brskalniku: Pojdite na drive.google.com.
Dostop do varnostnih kopij:
V levem spodnjem delu zaslona, pod razdelkom >Shranjevanje< (Storage), kliknite na številko, ki prikazuje, koliko prostora uporabljate.
V zgornjem desnem delu zaslona, bi morali videti možnost "Varnostne kopije" (Backups). Kliknite nanjo.
Tukaj boste videli seznam varnostnih kopij, običajno razdeljenih po napravah (npr. Android telefoni) in aplikacijah (npr. WhatsApp).
Kako izbrisati varnostne kopije:
Desni klik na varnostno kopijo: V seznamu varnostnih kopij z desnim klikom kliknite na tisto, ki jo želite izbrisati.
Izberite "Izbriši varnostno kopijo": Pojavil se bo meni, kjer izberete možnost "Izbriši varnostno kopijo" (Delete Backup).
Potrdite izbris: Potrdite svojo odločitev, saj je izbris trajen.
Pomembne opombe:
Podatki aplikacij: Nekatere aplikacije varnostno kopirajo podatke neposredno v Google Drive. Te lahko upravljate tudi preko Google Drive, v nastavitvah (ikona zobnika) in nato "Upravljanje aplikacij" (Manage Apps).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Hvala za obširen odgovor.
Sem naredil točno po navodilih in iz Google Drive izbrisal varnostno kopijo ampak se glede velikosti shrambe v Googlu ni nič spremenilo. Sedaj tam ni več nobene varnostne kopije.
Zanimivo vse skupaj, včasih imam občutek kot da se to dogaja le zaradi tega, da te prepričajo v nakup dodatnega prostora. Kar naprej namreč to ponujajo.
Je res čudno, da se je brez da bi naložil kamorkoli (Google Foto, Drive, Gmail) kaj dosti novega zasedenost prostora za shranjevanje kar naenkrat povečala iz 70% na 95%.
Dosej s tem nisem imel težav.
Sem naredil točno po navodilih in iz Google Drive izbrisal varnostno kopijo ampak se glede velikosti shrambe v Googlu ni nič spremenilo. Sedaj tam ni več nobene varnostne kopije.
Zanimivo vse skupaj, včasih imam občutek kot da se to dogaja le zaradi tega, da te prepričajo v nakup dodatnega prostora. Kar naprej namreč to ponujajo.
Je res čudno, da se je brez da bi naložil kamorkoli (Google Foto, Drive, Gmail) kaj dosti novega zasedenost prostora za shranjevanje kar naenkrat povečala iz 70% na 95%.
Dosej s tem nisem imel težav.

Na Google Foto imam zapolnjeno 12gb fotografij. Narejenih imam nekaj albumov, ki jih v bistvu želim imeti.
Ogromno je seveda drugih starih fotografij, ki bi jih rad izbrisal iz Google Foto in sem jih sproti brisal iz Galerije. Torej jih v Galeriji ni več. Ko poskusim brisati te stare fotografije iz Google Foto mi napiše "Sprostili boste 0 MB prostora".
Torej to nič ne pomaga.
Ali to pomeni, da to za vedno ostane v tem Google Oblaku ali kako je s tem?
Ogromno je seveda drugih starih fotografij, ki bi jih rad izbrisal iz Google Foto in sem jih sproti brisal iz Galerije. Torej jih v Galeriji ni več. Ko poskusim brisati te stare fotografije iz Google Foto mi napiše "Sprostili boste 0 MB prostora".
Torej to nič ne pomaga.
Ali to pomeni, da to za vedno ostane v tem Google Oblaku ali kako je s tem?

Sem gledal telefon od sina pa ima več fotk v Google Foto, več v Gmailu pa ima 0% zasedenost Google račun..res ne razumem, očitno gre za neke varnostne kopije ali ne vem več kaj...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | backup celega telefona ?Oddelek: Mobilne tehnologije | 5255 (649) | mailer |
» | alternativa google foto? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 9492 (1578) | zuz3k |
» | Google fotoOddelek: Pomoč in nasveti | 5900 (1963) | Kodi |
» | Pomoč izbrisali so mi slike! (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 6540 (4464) | V-i-p |
» | Digitalne slike so problem. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10181 (7826) | one too many |