» »

Thompson

Thompson

«
1
2

Vanich ::

Za razliko od Slovenije, ki je imela samo en (pogojno) nacionalno-domoljuben bend - pa še ta je bil bolj komična groteska in se niso jemali preveč resno - mislim na "Agropop", imamo na Hrvaškem do dandanes celo množico ekstremno domoljubno-desničarskih, do downright nacističnih glasbenikov, od katerih prednjači ravno - Thompson. Kako velika je njegova popularnost pove že podatek, da je za njegov koncert v Zagrebu, ki bo naslednji teden, prodal neverjetnih 1/2 milijona kart.

Zaradi tega masovnega dogodka bo 2 dni zablokiran velik del Zagreba, po celi Hrvaški bodo pa narejeni cestni obvozi - moten bo promet po celi Hrvaški.

Gre kdo od vas na njegov koncert?

paradajzos ::

Kako zelo ene iritira Thomson, nimajo pa problema s koncerti druge strani zadnje balkanske vojne v Sloveniji.
Naša največja geografska sreča je, da je med nami in preostalim delom bivše države Hrvaška.

paradajzos je izjavil:

Kako zelo ene iritira Thomson, nimajo pa problema s koncerti druge strani zadnje balkanske vojne v Sloveniji.
Naša največja geografska sreča je, da je med nami in preostalim delom bivše države Hrvaška.

Primerjamo z Slovenijo.

Malcolm_Y ::

Sicer off-topic, ampak ker si jih že omenil - Agropop je bila izrazito levičarska, pro-komunistično usmerjena glasbena skupina, ki se je norčevala iz Slovencev in slovenstva.

Malcolm_Y je izjavil:

Sicer off-topic, ampak ker si jih že omenil - Agropop je bila izrazito levičarska, pro-komunistično usmerjena glasbena skupina, ki se je norčevala iz Slovencev in slovenstva.

Ne bi rekel. "Samo milijon nas je" te demantira.

Vanich je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

Rock Partizani te demantirajo.

Pač, slovence so bolj ali manj subtilno označevali za pijance, kmête, luzerje,... ampak ok, mogoče še ne znaš razumeti.

Moja mala Anka, Anka, Ankica,
lepa si kot slika moj’ga traktorja.

Mi, mi, mi, Micika, o daj mi ljubčeka,
če ne bom kar poljubil pujseka.

Malcolm_Y je izjavil:

Vanich je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

Pač, slovence so bolj ali manj subtilno označevali za pijance, kmête, luzerje,... ampak ok, mogoče še ne znaš razumeti.

OK - dokazuješ mojo tezo. Lahko kdo navede potem vsaj en ekstremno-domoljuben nacionalističen slovenski bend? Ki proda 1/2 milijona kart? Ali pa vsaj 1200 kart?

Če bo kdo šel na koncert, naj poroča vtise. Slikice tudi zaželjene.

dripac ::

Vanich je izjavil:

Zakaj pa ti ne greš? Izkušnja iz prve roke.

Vanich je izjavil:

Lahko kdo navede potem vsaj en ekstremno-domoljuben nacionalističen slovenski bend? Ki proda 1/2 milijona kart? Ali pa vsaj 1200 kart?

Pri nas težko, ker se domoljubje in patriotizem označujeta kot nekaj slabega. Celo tako slabo je, da hrvaški domoljub Thompson ne sme nastopiti pri nas.

bm1973 ::

Saj imaš cel kup zagovedanih bendov, hočeš še patriotske?

dripac je izjavil:

Vanich je izjavil:

Zakaj pa ti ne greš? Izkušnja iz prve roke.

Nimam želodca za kaj takega.

bm1973 je izjavil:

Ja - ali obstaja v Sloveniji sploh kakšen ekstremno nacionalen bend ali pevec, kot je to recimo Thompson na hrvaškem, ki ima v svojem repertoarju recimo takele pesmi. In ki lahko proda 1200 kart. Hell: 120 kart. OK, vsaj 12 kart. Ali sploh obstaja kaj takega v SLoveniji?

Malcolm_Y je izjavil:

Vanich je izjavil:

Lahko kdo navede potem vsaj en ekstremno-domoljuben nacionalističen slovenski bend? Ki proda 1/2 milijona kart? Ali pa vsaj 1200 kart?

Pri nas težko, ker se domoljubje in patriotizem označujeta kot nekaj slabega. Celo tako slabo je, da hrvaški domoljub Thompson ne sme nastopiti pri nas.

OK, če je opevanje koncentracijskih taborišč, masovnega klanja nedolžnih ljudi in slavljenje najhujših nacističnih zločincev iz WWII pravzaprav le izraz domoljubja, potem naj ti bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

PovemVfaco ::

Malcolm_Y je izjavil:

Vanich je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

In kaj je razlika pr tem tekstu do ene 80 % narodnozabavne glasbe? Besedilo približno isto, sam tm harmonko vlačijo, to je bil pa bolj pop. Pol se itak vsi norca delajo iz slvenca, če dost paranoično iščeš. edino eni komadi od Avsenikov so varni, tist k niso mel teksta

Vanich je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Ja - ali obstaja v Sloveniji sploh kakšen ekstremno nacionalen bend ali pevec, kot je to recimo Thompson na hrvaškem, ki ima v svojem repertoarju recimo takele pesmi. In ki lahko proda 1200 kart. Hell: 120 kart. OK, vsaj 12 kart. Ali sploh obstaja kaj takega v SLoveniji?

Itk obstaja. Maš Janša rap

Pa še pirkovič ali clo janša je neko osnovnošolsko domoljubno pesmco napisu, pa je nekdo uglasbil, se mi zdi. Ka bomo mi z nekimi ločenimi tomsoni, če lahko direkt veliki vodja tolo sceno drži pokonc

Ganon ::

Vanich je izjavil:

ali obstaja v Sloveniji sploh kakšen ekstremno nacionalen bend ali pevec, kot je to recimo Thompson na hrvaškem, ki ima v svojem repertoarju

Ne, ker smo, za razliko, civilizirana družba. Na srečo.

PovemVfaco je izjavil:

Vanich je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Pa še pirkovič ali clo janša je neko osnovnošolsko domoljubno pesmco napisu, pa je nekdo uglasbil, se mi zdi. Ka bomo mi z nekimi ločenimi tomsoni, če lahko direkt veliki vodja tolo sceno drži pokonc

Koliko kart so prodali?

Vanich je izjavil:

PovemVfaco je izjavil:

Vanich je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Koliko kart so prodali?

Ne vm, č so probali prodajat posebi, to je strankarski paket all inclusive. Sam to je tenhikalija, če bi veliki vodja naročil v stranki, d se mora tolk pa tolk kart prodat, bi se jih prodalo 1200, 120 pa zihr

skumpl ::

Vanich je izjavil:

Gre kdo od vas na njegov koncert?

Thompson je fašist, torej ne grem na njegov koncert.

ššš ::

Aleš Klinar je sam v enem intervjuju dejal, da je bil Agropop zamišljen in mišljen kot norčevanje iz Slovenske ruralne scene. Kr je logično, oni so bli mestneži, Ljubljanska scena. Potem pa nadaljuje, da mu ni blo nič jasno, ko so to muzko za svojo sprejel ravno podeželci. On je namreč mislu, da ga bodo nekje ustavl in prefukal ko zajca, ... je mel pa naslednih 10let vse veselice polne.

Veliki_Blek ::

Thompson nikoli ni žalil Slovencev. Na drugi strani pa je četnik Bora Čorba o nas govoril vse najslabše, nas grobo žalil, rdeča Slovenija mu je pa nato poklonila celo stalno prebivališče v Sloveniji in ga zdravila v kliničnem centru na stroške Slovencev.

Gremio ::

Veliki_Blek je izjavil:

Thompson nikoli ni žalil Slovencev. Na drugi strani pa je četnik Bora Čorba o nas govoril vse najslabše, nas grobo žalil, rdeča Slovenija mu je pa nato poklonila celo stalno prebivališče v Sloveniji in ga zdravila v kliničnem centru na stroške Slovencev.

Res je..

Gremio je izjavil:

Veliki_Blek je izjavil:

Res je..

Thompson je apologet in glorifikator ustašev in zločinskega nacističnega ustaškega režima v NDH, ki je bil, med drugim in mimogrede, odgovoren za smrt tudi za kar nemalo število Slovencev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

Nissan_GTR ::

Njihova država, njihova stvar... vsaj malo znajo biti domoljubni za razliko od komunistične, mavrične, yugo fanatične Slovenije...

bambam20 ::

Hrvati so domoljuben narod. Takšni bodo obstali. Slovenci bomo izumrli.

Scaramouche3 ::

bambam20 je izjavil:

Lani se u Hrvatskoj rodilo najmanje djece u zadnjih 100 godina i točno upola manje nego prije 40 godina. To je - unatoč neočekivanim događajima koji uvijek imaju negativan utjecaj na natalitet, poput pandemije i rata - i dalje ispod očekivanja.

Najgori smo po broju iseljenih nakon ulaska u Europsku uniju
Podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) pokazuju da je od 2013. do 2023. godine iz Hrvatske iselilo 389.197 ljudi.

bambam20 je izjavil:

Aha. Zato jih je pa polna Nemčija, Avstrija, v zadnjem desetletju pa še Irska.

Entuzijazem za koncert počasi splahneva. Kar je pa tudi presenetljivo, je to, da je celo 5000 Slovencev kupilo vstopnice.

Glugy ::

mam pa že rajš pomanjkanje narodne zavesti kot pa nacizem

WizzardOfOZ ::

Vanich je izjavil:

Zakaj v Sloveniji ni ekvivalenta Thompsonu.

Čist zgrešen politično motiviran članek. Nekje na nivoju slovenske politike (leve ali desne, ker so oboji isti).

Razlika med politikom in žebljem je le v tem, da žebelj ni nujno do konca zabit. (medtem ko novinar, ki piše take bedarije je)
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

Vanich je izjavil:

Zakaj ni?! Pač ker ne more biti. Thompson je zaslovel s prvim komadom - Bojna Čavoglave v vojni za Hrvaško in pesem bodri HR vojake in jim daje motivacijo, da porazijo Srbe. To je bila njegova odskočna deska in vojaki so bili njegovi poslušalci. Vojna za Slovenijo je trajala premalo časa, da bi sploh kakšen komad napisali, kaj šele posneli.

S tem je našel neko tržno nišo, ki je ob bolj desni usmeritvi hrvaške populacije dobila precej poslušalcev.

Hrvatje so ponosni na njihovo državo medtem, ko v sloveniji tega skoraj ni. Imamo ogromno lepot, na katere bi bili lahko ponosni, pa jih bomo itak slej ko prej razprodali tujcem. Politike zadnjih 35 let imamo pa idiote, na katere pa res ne moremo biti ponosni.

johnnyyy je izjavil:

Vanich je izjavil:

Zakaj ni?! Pač ker ne more biti. Thompson je zaslovel s prvim komadom - Bojna Čavoglave v vojni za Hrvaško in pesem bodri HR vojake in jim daje motivacijo, da porazijo Srbe. To je bila njegova odskočna deska in vojaki so bili njegovi poslušalci. Vojna za Slovenijo je trajala premalo časa, da bi sploh kakšen komad napisali, kaj šele posneli.

S tem je našel neko tržno nišo, ki je ob bolj desni usmeritvi hrvaške populacije dobila precej poslušalcev.

Pred tem je on druge viže pel, take, prave nacistične viže.

Se moram kar citirati:

OK, če je opevanje koncentracijskih taborišč, masovnega klanja nedolžnih ljudi in slavljenje najhujših nacističnih zločincev iz WWII pravzaprav le izraz domoljubja, potem naj ti bo.

no comment ::

Ko se pogovarjaš s Hrvatom, Slovencem najbolj zavidajo to, da smo "normalni". In, ja, njihova "nenormalnost" v veliki meri izhaja iz travm vojne, ki so jo še ne dovolj dolgo nazaj dali skozi.

Moaš bit precej fuknjen, da te travme, ki jih nekateri zamenjujejo za ponos, Hrvatom zavidaš.

mihor ::

Vanich je izjavil:

Kar je pa tudi presenetljivo, je to, da je celo 5000 Slovencev kupilo vstopnice.

Odvzet državljanstvo. Lahko grejo živet v herceg bosno, pri nas ne rabimo neonacijev.

Veliki_Blek ::

no comment je izjavil:

Ko se pogovarjaš s Hrvatom, Slovencem najbolj zavidajo to, da smo "normalni". In, ja, njihova "nenormalnost" v veliki meri izhaja iz travm vojne, ki so jo še ne dovolj dolgo nazaj dali skozi.

Moaš bit precej fuknjen, da te travme, ki jih nekateri zamenjujejo za ponos, Hrvatom zavidaš.

Slovenija je daleč od neke normalnosti. Slovenija je zadnji komunistični otoček v Evropi. Hrvati so usekani na domoljublje, Slovenci pa na komunizem.

mihor je izjavil:

Vanich je izjavil:

Kar je pa tudi presenetljivo, je to, da je celo 5000 Slovencev kupilo vstopnice.

Odvzet državljanstvo. Lahko grejo živet v herceg bosno, pri nas ne rabimo neonacijev.

A zdaj boste srbofili po novem določali kdo lahko živi v Sloveniji?

Za začetek lahko odvzamete slovensko državljanstvo Zoranu Jankoviću, ki podpira četniško stranko Aleksandra Vučića v Srbiji.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Vanich ()

mihor ::

Veliki_Blek je izjavil:

A zdaj boste srbofili po novem določali kdo lahko živi v Sloveniji?

Točno tako. Samo počakaj, da Vladimir Vladimirovič pride naredit red.

PunkDude ::

A niso bili četniki v Evropi prepoznani kot prvi borci proti okupatorju?
O ustaših pa ne bi, je jasno kdo so in kaj so.

Scaramouche3 ::

PunkDude je izjavil:

Nope četniki so sodelovali nekaj časa z okupatorjem, potem so se obrnili ...

NuMaN ::

Zeh.
Že zadnjih nekaj let priplavajo ob poletnih vročinskih valovih stokrat prežvečene teme ...
Pač čas "kislih kumaric".
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

cirecire ::

Srbi nam niso dali ne šol, ne železne ceste, edino kar so nam dali je cirilica in JNA in ki pa nas ni branila, ampak streljala. Že Cankar: po jeziku zgolj bratranci, po kulturi pa bolj različni, kot gorenjski kmet od "jodlarja"!!!

nekdoo ::

Imamo več lepih domoljubnih pesmih kot so npr. od Avsenikov Slovenija od kod lepote tvoje in Tam kjer murke cveto, Oj Triglav moj dom, Ta zelena dežela ... Ne razumem, kaj vidite pri tem Tompsonu, ki meji na nacija pa še musko ima slabo.

nejclp ::

Scaramouche3 je izjavil:

PunkDude je izjavil:

Nope, najprej so bili borci proti okupatorju, kasneje so se podomobranili in se skupaj z okupatorji borili proti partizanom. Hwood je celo filme o junaških rojalističnih gverilcih izdeloval:

lynxslo5 ::

nekdoo je izjavil:

pa še musko ima slabo.

Thompsonova muzika je dosti podobna pastirskemu rocku, ki ga je nekoč furalo Bjelo Dugme. Glasba za komad "Čavoglave" je takšna, kot bi jo napisal Bregović. Edina razlika je ta, da bi Bregović v svojem besedilu poveličeval Jugoslavijo, Thompson pa poveličuje Hrvaško.

Thompsonov vokal je tudi podoben vokalu Alije Islamovića, zadnjemu pevcu od Dugmeta. Če Thompson ne bi imel hrvaških nacionalističnih besedil, bi bil zelo popularen tudi v Srbiji, saj imajo tam zelo radi pastirski rock.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

Miki N ::

NuMaN je izjavil:

Zeh.
Že zadnjih nekaj let priplavajo ob poletnih vročinskih valovih stokrat prežvečene teme ...
Pač čas "kislih kumaric".

Ma en in isti folk kar nekaj travmira za stvari, kjer sploh niso (bili) zraven. Očitno nimajo dovolj lastnih problemov.

Gagatronix ::

Ce bi bil jaz Hrvat, bi me bilo sram, da se neonaci band kot je Thompson sploh dopusca.

mihor je izjavil:

Vanich je izjavil:

In hkrati jih vedno več producirate s svojimi levimi blodnjami.

Scaramouche3 je izjavil:

PunkDude je izjavil:

Daj preberi si zgodovino. Četniki so bili ostanki takratne razpadle jugoslovanske vojske, ki se je na začetku borila proti okupatorju. Po tem, ko so jih pa partizani izdali in pustili na cedilu, so se pa obrnili proti njim in se povezali z okupatorjem.

Celo v sloveniji smo jih imeli na dolenjskem (rekli so jim plava garda). Pa so sredi boja proti italjanom partizani zbežali in jih pustili, da so jih italjani skoraj vse pobili.

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

Vanich je izjavil:

Pred tem je on druge viže pel, take, prave nacistične viže.

Se moram kar citirati:

Prej?! Kdaj je to prej? Ker prej je bila Juga in bi ga strpali v zapor. Med vojno za HR pa se je pelo marsi kaj, najbolj pa so peli komade, ki so bili nastrojeni proti Srbom. Ampak to je pač vojna.

Po vojni so se stvari znormalizirale in najdi mi en njegov komad po vojni, da je nacionalistično usmerjen? Boš moral prav iskati in sicirati besedilo.

To je nekako tako, kot so desničarji napadli neko poslanko ki je pela "bandijero rosso". In sedaj to je bilo preveč ker je not nek verz "Evviva il comunismo" - in sedaj poveličuje diktatorski režim in hoče imeti revolucijo, državni udar.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rdeča zvezda in narodnoosvobodilni boj (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48468625 (55428) kajtimara
»

Je v Sloveniji možna Vojna ? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27427507 (22464) Poldi112

Domobranstvo 2013 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6417758 (16286) Primoz

Prevalje - odkrito novo grobišče povojnih pobojev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11423887 (21860) Ziga Dolhar

Več podobnih tem