» »

AI za generiranje življenjepisa?

AI za generiranje življenjepisa?

Rad0 ::

Če kdo rabi hitro sestavit življenjepis, motivacijsko pismo ali pa ocenit svoj življenjepis, priporočam Clyro.si. Brezplačno AI orodje, slovensko, enostavno za uporabo.
Uporabno za dijake, študente ali kogarkoli, ki išče novo zaposlitev.

Kakšno imate mnenje?

nejc_nejc ::

Rad0 je izjavil:

Če kdo rabi hitro sestavit življenjepis, motivacijsko pismo ali pa ocenit svoj življenjepis, priporočam Clyro.si. Brezplačno AI orodje, slovensko, enostavno za uporabo.

Kakšno imate mnenje?

A tapravi kadrovniki misliš, da so priplavali po juhi?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Fora je v tem da se je razvoj začel pri njih (karierni center). Oni so povedal kaj sestavlja dober življenjepis, itd. In na podlagi tega je potem raslo. Ampak ja, ne bo za vsakega...

Hec ::

Rad0 je izjavil:

Kakšno imate mnenje?

Ce te dobim, z AI generiranim zivljenjepisom, ne bos niti do razgovora prisel. Ker niti zivljenjepisa ne znas napisat, takih pa ne rabimo.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hec ()

Utk ::

Se pravi delaš reklamo.
Za nek vmesnik, ki doda prompt in pošlje to zaresni AI.

Reklamo? Zadeva je brezplačna, samo hočemo drugim pokazat kaj smo naredili in da jim lahko pomaga. Zaenkrat grejo vnešeni podatki čez serijo promtov ki so povezani na LLM. Imamo pa že v razvoju svoj LLM ki je treniran na seriji dobrih življenjepisov (podani so nam bili iz strani kariernega centra).

Hec ::

Rad0 je izjavil:

(podani so nam bili iz strani kariernega centra).

GDPR?
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

OutOfTheBox ::

Hec je izjavil:

Rad0 je izjavil:

Kakšno imate mnenje?

Ce te dobim, z AI generiranim zivljenjepisom, ne bos niti do razgovora prisel. Ker niti zivljenjepisa ne znas napisat, takih pa ne rabimo.

Ni čudno da podjetja propadajo če majo vodilne ki nimajo stika z realnostjo oz. nimajo sposobnosti vizije.

Iz strani uporabnika ko daje svoje podatke v aplikacijo je pravno poskrbljeno.
Treniranje LLM z življenjepisi je pravtako poskrbljeno iz strani centra, ki nam poamga oz. priskrbi gradivo.

Se trudimo met varno in pravno podprto platformo. :)

tilen03 ::

Hja, če bodo kadrovniki uporabljali eJaJ za selekcijo življenjepisev, se že splača :P

Drugače pa delujete kot ljudje, ki imajo fizično kopijo atomic habitsa, how to win and influence people, mogoče še kakšen cal newport, bookmarkan wikipedia page warrena buffeta, motivacijski citati za wallpaper(razmišljali ste tudi o mobilni aplikaciji, ki vsako jutro pošlje uporabniku en citat za dober začetek dneva), opevanje stoikov in workouti gogginsa

"CEO" in fizični podpis sta pa samo cherry on top

Tko da ene max 6 mesecev bo stran delovala, potem "boste" šli na drugo idejo. Hja... vsaj nekaj delate. Vsak mora it skozi to fazo.

Anney ::

Hec je izjavil:

Rad0 je izjavil:

(podani so nam bili iz strani kariernega centra).

GDPR?

-

Hec je izjavil:

Rad0 je izjavil:

Kakšno imate mnenje?

Načeloma je vseeno kakšen je življenjepis, dokler me tam rabiš, pa magar na na čelo napopoan rokopis, če imaš koristi od mene. Se razumemo, če ne te ne rabim, ti rabiš.

V nadaljevanju te vrpašam drugo stvar.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Kayzon ::

Hec je izjavil:

Rad0 je izjavil:

Kakšno imate mnenje?

Tocno to.

Ne, ni čisto tako. Naš prvi SaaS projekt je bil AI analitično orodje, ki smo ga razvijali do neke točke, a smo ga nato opustili, ker je bil projekt preveč zakompliciran. Vmes smo delali nekaj freelance projektov in sodelovali pri drugih SaaS appih (med njimi tudi Astra AI). Ta ideja za Clyro je prišla kasneje in smo jo izbrali, ker je bistveno bolj enostavna ter rešuje konkreten problem - sestavo življenjepisa in motivacijskega pisma.

Smo že šli čez to fazo da smo probavali neke hitre app-e sestavit ampak smo hitro menjali ideje.

""CEO" in fizični podpis sta pa samo cherry on top" - Nima neke povezave samo frendu se je zdelo da lepo paše v UI dizajn lol.

"Tko da ene max 6 mesecev bo stran delovala" - Upamo na najboljše, dnevno iščemo poti za feedback in da predstavimo idejo zainteresiranim ljudem.

Hvala lepa za mnenje!

HotBurek ::

Sicer nisem probal (ker registracija), vseeno vam želim, da vam rata, ter da slovenija dobi nekaj novih miljonarjev, z davčnim rezidenstvom v lihtenštajnu, pa glejte, da pridete 2x na leto pokazat lambordžinije v slovenska mesta.

Mogoče ideja. Če bi se povezali z mojedelo.com (in njim podobnimi) in tam, ko imajo "naloži svoj življenjepis" (saj imajo tako, rajt?), da bi tam vi prišli zraven in naredili assemsent preden se življenjepis dejansko objavi.

Ali pa če naredite nek svoj twist na "mojedelo" in registrirate domeno www.predenmojedelo.com, da folk, preden odda življenepis, pride na vaš page.

Tale "clyro" ime si bo teško zapomnit. Ni catchy. Mogoče "klitoris.si". Ta domena je zaenkart prosta in lahka za zapomnit.

Klitoris.si - izpopolni svoj življenjepis in se prerini naprej

Gut luck.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HotBurek ()

dunda ::

Podpiram ideje in razvoj.
Žal pa sem zelo skeptičen, ko dobim v roke besedilo, ki ga je napisala UI. Najprej se vprašam, ali sam nisi sposoben napisati besedila (ne govorim samo za življenjepis)? Ali ti je škoda časa? Boš (v primeru življenjepisa) tudi v službi iskal bližnjice? ...
Podobno kot za življenjepis velja tudi za avtomatizirane odgovore na e-pošto, pisanje kvazi objav in člankov ... podcenjuješ prejemnika in mu nočeš nameniti nekaj svojega časa?

In še enkrat - ne gre za pljuvanje po vsaki stvari, sploh ne. Podpiram ideje, všeč mi je, da se dogaja. Ampak tlačenja UI v vsako zadevo, ki jo pripravljamo, pa res ne maram. Pri meni bi bil to velik minus.
https://www.kacnje.eu

Rad0 je izjavil:

Hvala lepa za mnenje!

Ne pozabit, da vsak ima mnenje.

Utk ::

Ampak tlačenja UI v vsako zadevo, ki jo pripravljamo, pa res ne maram. Pri meni bi bil to velik minus.

Ampak realnost je, da čez 5 let bo ne-UI CV zgledal tako kot danes zgleda CV napisan na roko na papir. Sej fajn, zanimivo, sploh če je lepo napisano, ampak...malo čudaško, in za večino ne pomeni nekega strašnega plusa.

bm1973 ::

Danes brez AI generiranega/popravljenega življenjepisa ne prideš skozi filtre...

Realnost kadrovskih agencij, ki zmanjšujejo stroške z AI, in še vedno ne vedo kaj sploh poemnijo tiste besede, ki jih hočejo znotraj CV.

Meiniken2 ::

Think about all the data you could sell ;((

Ne hvala. AI ustvarjen življenjepis je tako kot da bi imel enega pimp-a ki te prodaja naokoli. In tako kot je nekdo že zgoraj rekel - če ne moreš niti življenjepisa sam napisat potem si nimamo s tabo nič za pomagat.

DOOM_er ::

pri meni AI življenjepisi obležijo v inboxu.
Robots will steal your job. But that's OK

iKst_ ::

bm1973 je izjavil:

Danes brez AI generiranega/popravljenega življenjepisa ne prideš skozi filtre...

Realnost kadrovskih agencij, ki zmanjšujejo stroške z AI, in še vedno ne vedo kaj sploh poemnijo tiste besede, ki jih hočejo znotraj CV.

Tole. Že zadnjih 10+ let gre velika večina življenjepisov čez software, ki išče ključne besede in avtomatično zavrne "neustrezne". V zadnjih 2-3 letih je pa poudarek na avtomatskem preverjanju še toliko večji.

Danes je optimizacija CVja za mašine en od ključnih skillov pri iskanju zaposlitve.

DOOM_er je izjavil:

pri meni AI življenjepisi obležijo v inboxu.

Kako pa preverjaš, če je generiran z AI?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Velki ::

Da se življenjepise preverja preko AIja in izloča??? Kje živite? Morda v kakih večjih podružnicah multinacionalk (pa še to verjetno samo za navadne delavce...), v klasičnih firmah po SLO definitivno vse pregleda kadrovnik.

Miki N ::

Pri nas življenjepis bolj igra vlogo formalizma, da se vidi če znaš osnovne službene zadeve furat, vsebina je precej manj pomembna, kot si pisci predstavljajo. Saj ravno zaradi tega bo mogoče človeški CV še najdalje vztrajal, ker fora ni "tehnična".

Grimnir3 ::

Življenjepisi so zato, da zadovoljiš nepotešene HR-jevke, ki so na power tripu ko zavračajo kandidate ker pač lahko.

P.S. Tega ne pišem kot zavrnjeni kandidat ampak kot nekdo ki išče kadre in se prereka interno z kadrovnicami, ki so polne same sebe in če bi poslušal njih podpirajo 3 od 4ih vogalov na firmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

Grimnir3 je izjavil:

Življenjepisi so zato, da zadovoljiš nepotešene HR-jevke, ki so na power tripu ko zavračajo kandidate ker pač lahko.

Dosti firm pri nas ima bolj ... "priložnostni HR", brez full-time nedojebank. Največkrat se potem pregleduje živjenjepise po principu "Je? Kljukica.", pomebnejši so razgovori.

Grimnir3 ::

Miki N je izjavil:

Grimnir3 je izjavil:

Dosti firm pri nas ima bolj ... "priložnostni HR", brez full-time nedojebank. Največkrat se potem pregleduje živjenjepise po principu "Je? Kljukica.", pomebnejši so razgovori.

V prejšni firmi so bile za HR 4 + študentka. Za manj kot 200 ljudi.

80% so delale na samopromociji in 20% kadrovksih zadev.

Grimnir3 je izjavil:

Ma saj to. Včasih si imel takele mojstrice saj, da je imel direktor njihove guzice kot povšter za trudno roko odložiti - danes pa še to niso uporabne. Brezveze

Caracas ::

Boste vsaj pol interesentov izgubili ker vam seveda razni filterji blokirajo dostop ker ste "Newly Registered Domain"

Velki je izjavil:

Da se življenjepise preverja preko AIja in izloča??? Kje živite? Morda v kakih večjih podružnicah multinacionalk (pa še to verjetno samo za navadne delavce...), v klasičnih firmah po SLO definitivno vse pregleda kadrovnik.

Kateri normalno izobražen, z izkušnjami, računalničar pa išče job v Sloveniji?!?!?!?

Grimnir3 je izjavil:

P.S. Tega ne pišem kot zavrnjeni kandidat ampak kot nekdo ki išče kadre in se prereka interno z kadrovnicami, ki so polne same sebe in če bi poslušal njih podpirajo 3 od 4ih vogalov na firmi.

Upam, da imate kadrovnice z veliki joški in minico z dobrimi nogami, ker si je spočiti oči na njih edina njihova korist na razgovoru...

Rad0 je izjavil:

""CEO" in fizični podpis sta pa samo cherry on top" - Nima neke povezave samo frendu se je zdelo da lepo paše v UI dizajn lol.

Nepotrebno...

CEO, pa bo uporabljal vaš app za CV????

Fizični podpis, kje pa smo, leto 1950?!?!?!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Grimnir3 je izjavil:

Torej je bil HR poll pičk za ljubice šefov in popolnitev kvote posadke na službenem jadranju >:D.

tikitoki ::

Smešno, da se eni spravljajo na folk za uporabo AI z pisanje spremnih pišem, medtem, k firme uporabljajo AI za selekcijo.

Moraš biti mal pritisnjen, da misliš, da bo folk pisal na desetine točno temu delodajalcu in razpisanemu delovnem mestu prilagojenih spremnih pisem, če imaš na voljo orodje, ki ti zadevo močno olajša.

Velki je izjavil:

Osebno imam zadnjih cca. 10 let izkušnje samo s tujimi firmami. Firme, ki imajo svoj HR in firme, ki outsourcajo rekruterje vse uporabljajo screening orodja. To ne pomeni, da nikoli nihče ne prebere CVja, ampak prvi krog je skoraj vedno avtomatiziran.

Pri nas pa tudi poznam kar nekaj primerov, ne samo v večjih firmah, tudi v manjših startupih, kjer nimajo ločenega HR.

Je pa tako ali tako nemogoče ločiti solidno narejen AI življenjepis od ročno napisanega. Razlika je le v tem, da lahko z uporabo AI orodja prilagodiš prijavo in narediš za vsako pozicijo personaliziran CV.

Likalnik ::

Sicer ne vem zakaj se tako pritožujete čez AI in njegovo pomoč. Jaz ga v službi vsakodnevno uporabljam, predvsem zato, da mi v prvi vrsti prihrani veliko časa...jaz že napišem svoje osnutke, ideje, besedilo...on mi pa na koncu vse lepo slovnično popravi in olepša...na ta način naredim veliko več kot bi sicer.
Prav tako glede CV-ja...jaz sem ga sam napisal, AI mi ga je samo polepšal.

Recimo v ZDA v šoli učijo in vzpodbujajo uporabo AI...gre zato, da moraš znati pravilno vprašati AI, da dobiš pravilen in korekten odgovor...večina ljudi tega ne zna oziroma se moraš kar nekaj časa igrati, da ga pokapiraš.

Zadnjič na FB bral, kako se je en uporabnik razjezil, ker mu je AI napačno odgovoril: kdo bo naslednji predsednik vlade...pač treba je tudi se zavedati kakšen meje ima AI, da ni napovedovalec prihodnosti itd.

kakorkoli v SLO smo še daleč do neke masovne uporabe AI, saj večina folka sploh ne ve, da obstaja kaj šele, da bi ga znali pravilno uporabljati.
mislim pa, da je to pripomoček kateri ti zelo olajša delo in življenje...karkoli me zanima dobim odgovore na AI...Google je že pase...trenutno mi največji problem predstavlja to, ali bi plačal 20EUR na mesec, da imam odklenjeno verzijo....ali ne

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

tikitoki ::

AI lahko vprašaš kakorkoli želiš, pa to ne bo preprečilo halucinacij.

Kayzon ::

Na strani mas kar zapisano :8)

Takoj do zaposlitve v podjetjih, kot so nike,github,nvdia..itd

Kayzon je izjavil:

Sliši se kot nočna mora. Zakaj bi sploh hotel kdo biti mali nigga v teh korporacijah?

tikitoki je izjavil:

AI lahko vprašaš kakorkoli želiš, pa to ne bo preprečilo halucinacij.

Tudi pri googlanju lahko dobiš napačen odgovor. Pa s kladivom tudi težko skoplješ jamo. Ni vsako orodje za vse, hkrati pa nobeno orodje ni popolno.

Miki N je izjavil:

Kayzon je izjavil:

Sliši se kot nočna mora. Zakaj bi sploh hotel kdo biti mali nigga v teh korporacijah?

Za dobro plačo...

Ali pa tlačaniti v slovenskih firmah za nizko plačo, dolgimi delovnih in psihopatskimi malimi šefi ?!?!?!

Če me že jebejo, naj me vsaj dobro plačajo...

bm1973 je izjavil:

Če me že jebejo, naj me vsaj dobro plačajo...

To je tudi ona rekla!

bambam20 ::

HotBurek je izjavil:

Tale "clyro" ime si bo teško zapomnit. Ni catchy.

Gut luck.

Si ze vse napisal.

Kaj pomeni clyro?

Likalnik je izjavil:

Sicer ne vem zakaj se tako pritožujete čez AI in njegovo pomoč. Jaz ga v službi vsakodnevno uporabljam, predvsem zato, da mi v prvi vrsti prihrani veliko časa...jaz že napišem svoje osnutke, ideje, besedilo...on mi pa na koncu vse lepo slovnično popravi in olepša...na ta način naredim veliko več kot bi sicer.
Prav tako glede CV-ja...jaz sem ga sam napisal, AI mi ga je samo polepšal.

Recimo v ZDA v šoli učijo in vzpodbujajo uporabo AI...gre zato, da moraš znati pravilno vprašati AI, da dobiš pravilen in korekten odgovor...večina ljudi tega ne zna oziroma se moraš kar nekaj časa igrati, da ga pokapiraš.

Zadnjič na FB bral, kako se je en uporabnik razjezil, ker mu je AI napačno odgovoril: kdo bo naslednji predsednik vlade...pač treba je tudi se zavedati kakšen meje ima AI, da ni napovedovalec prihodnosti itd.

kakorkoli v SLO smo še daleč do neke masovne uporabe AI, saj večina folka sploh ne ve, da obstaja kaj šele, da bi ga znali pravilno uporabljati.
mislim pa, da je to pripomoček kateri ti zelo olajša delo in življenje...karkoli me zanima dobim odgovore na AI...Google je že pase...trenutno mi največji problem predstavlja to, ali bi plačal 20EUR na mesec, da imam odklenjeno verzijo....ali ne

Zakaj ti predstavlja to problem. Sam sem na narocnini tako kot ti. Se je pa podrazila na 24€. Razmisljam, da bi vzel kar tisto za 200€ mesecno in se za kaksno drugo.

Drugace pa kot si vse lepo napisal. Jaz tudi uporabljam AI , ker mi prihrani veliko casa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

johnnyyy ::

Jaz ga uporablajm tudi za CV. Dobra lastnost je ker lahko enostavno optimiziram CV na oglas. Poleg tega tudi solidno spiše motivacijsko pismo.

Drugače pa včasih sem to delal "peš", pa sem se trudil zabil 1-2h za to da se fokusiraš za firmo, a potem je rezultat da ti niti odpišejo ne, da nisi primeren kandidat. Druga stvar pa je, da sem bolj tehnik in jaz bi kar v alinejah napisal kakšen sem, brez nepotrebnega balasta, a se zavedam da prva ovira pri zaposlitvi je HR in mora biti dokument napisan tako da je kadrovniku všeč.

feryz ::

Jaz ta teden zaposlujem par novih ljudi.
V mailu pošljejo priponke, prošnjo in cv. Niti enega, niti drugega ne odprem. Zakaj bi?
5 minutni sestanek je dovolj, da se obe strani prepričate ali je to to.

Drugo so, seveda, mega korporacije, ki dobijo tisoče prošenj za dobro delovno mesto. Od vsepovsod. Tam rabijo neko sito in lahko je to CV.

Ali pa prirejeni razpisi v javni upravi in paradržavnih podjetjih. Tam moraš CV sestaviti s filigramsko natančnostjo. Pa še boš izpadel.

Bo pa postalo zanimivo, vidim. CV-je bo sestavljal ali jih že AI in pregledoval jih bo AI. Ali jih že.
Zanimivo je, kje je tukaj sploh še človek. In kdo ga sploh še potrebuje. Če ne gre ravno za kramp-lopata, brisanje riti in podobne zaposlitve.

BladE_ ::

Si nisem mislil, da bom padel v to ampak sem pred kratkim spet dobil "nalogo", da pomagam s prošnjo za službo. Imela sva že prošnjo in CV izpred treh let, napisano "na pamet". No potem sem vse te zadeve skopiral in dal v chat, vključno z opisom in zahtevami novega delovnega mesta. Malo popravkov sem in tja, toliko, da sem dobil neko osnovo. Seveda nisem copy/paste in sem zadevo še malo na "roke" prilagodil. No, dober teden nazaj sem enako naredil za odpoved :D

Še vedno se malo ogibam AI ampak zdaj sem na točki, da zase zgeneriram nek ultra življenjepis/cv/prošnjo kompletno z AI in pošljem na nekaj podjetij. Mogoče izberem tudi take, ki v tem trenutku niti ne iščejo kadra ali pa take katerim kriterijem ne ustrezam 100% ampak ni nemogoče. Že miljonkrat sem slišal "poslal sem 50 prošenj pa niti odgovora ne dobim". Zanima me odziv, ali jih bom prepričal ali pa, da vsaj pokažejo zanimanje... Službe sicer ne iščem, vsaj aktivno ne!
Akcija - Reakcija

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BladE_ ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaposlitev - osebna spletna stran?

Oddelek: Loža
213960 (2530) Boomerang
»

Kreativen življenjepis (strani: 1 2 )