» »

Siv dim ob zagonu avta po daljšem času

Siv dim ob zagonu avta po daljšem času

rado7rado ::

Vem ni to avtomehanični forum pa vseeno bi vprašal mogoče kdo ve vzrok kaj bi blo. Torej pri srarejšem renault cliotu (bencinar) se ko je hladen ob zagonu za nekaj sekund pokadi tak sivkast dim ki ga je kar precej. Po teh nekaj sekundah pa preneha dimit in ob ponovnem zagonu več ne zakadi. Kaj bi bil možen vzrok? Mogoče kdo ve vzro? Ja vem saj bom šel k avtomehaniku pa vseeno bi rad še pred tem imel vsaj nek okviren vzrok.
Hvala
Lp
  • spremenilo: rado7rado ()

Peteln007 ::

Vodna para, kondenz?

blink ::

rado7rado je izjavil:

Vem ni to avtomehanični forum pa vseeno bi vprašal mogoče kdo ve vzrok kaj bi blo. Torej pri srarejšem renault cliotu (bencinar) se ko je hladen ob zagonu za nekaj sekund pokadi tak sivkast dim ki ga je kar precej. Po teh nekaj sekundah pa preneha dimit in ob ponovnem zagonu več ne zakadi. Kaj bi bil možen vzrok? Mogoče kdo ve vzro? Ja vem saj bom šel k avtomehaniku pa vseeno bi rad še pred tem imel vsaj nek okviren vzrok.
Hvala
Lp

Hladilna tekocina ti uhaja v motor. Tesnilo glave motorja bo pocasi za zamenjat.

mugen999 ::

Kot si opisal gre očitno samo za vodno paro oz kondenz, kar je normalno in nič narobe. Če pa bi hladilna tekočina skozi dihtungo na glavi uhajala v cilinder bi se pa stalno videl belkasti dim na izpuhu.

Blinder ::

Meni je tesnilo na glavi puščalo in se mi zdi, da se je kadilo samo, kadar sem prižgal avto. Po nekaj sekundah je voda, ki se je več ur počasi nabirala v cilindru, že šla skozi avspuh ven.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

blink ::

Blinder je izjavil:

Meni je tesnilo na glavi puščalo in se mi zdi, da se je kadilo samo, kadar sem prižgal avto. Po nekaj sekundah je voda, ki se je več ur počasi nabirala v cilindru, že šla skozi avspuh ven.

Tocno tako, ker uhaja pocasi po kapljicah. Ce taksen avto parkiras za kaksen dan ali dva se nabere hladilna tekocina v motorju. Prvih 30 sekund po vzigu malo trese motor, skozi izpuh gre ven bel dim, potem pa tece normalno brez belega dima ker je ze vse izparelo.

Blinder ::

Ja po vzigu mi je delal na tri cilindre, dokler ni scistil vodo s cilindra
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

David Novak ::

Siv (do moder) dim je bolj znak za izgorevanje olja. Da ti ne steče olje izpod pokrova ventilov mimo teflonov do sesalnih kanalov. Hladilna tekočina bi proizvedla bel dim.

rado7rado ::

David Novak je izjavil:

Siv (do moder) dim je bolj znak za izgorevanje olja. Da ti ne steče olje izpod pokrova ventilov mimo teflonov do sesalnih kanalov. Hladilna tekočina bi proizvedla bel dim.

Možno je tudi to ker je dim prej boj tak siv do moder kot pa bel.

Hvala vsem za vse odgovore.
Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rado7rado ()

hojnikb ::

Spremljaj nivo olja in antifriza; če nič ne zre, potem se ni za sekirat.
#brezpodpisa

zobnik ::

Tuljavo menjaj in bo delal
Če imaš 1.2 8v imam novo tuljava, sem okolica LJ
Če imaš 1.2 16v je drugačna,
Če imaš barvo v hladilni posodi, ala rdeča, rumena, se ne sekiraj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dizel - olje nizko, ko je motor vroč

Oddelek: Na cesti
302328 (857) tony1
»

problem z avtom

111812 (1493) TheBlueOne
»

audi a4 2.0tdi

4711476 (10259) -valvoline-
»

Hladilna tekočina izginja a ne vemo kam... (strani: 1 2 3 )

10150952 (47136) Telbanc
»

Iščem mehanika/serviserja/tunerja ki se sozna na 2.0TDI DPF

398051 (6702) ;-)

Več podobnih tem