Forum » Mobilne tehnologije » Najcenejši internet za klimo na vikendu
Najcenejši internet za klimo na vikendu

MrBrdo ::
Iščem najcenejšo varianto za 24/7 internet na vikendu (SLO), za vklop klime na daljavo ipd. Torej zelo nizka poraba podatkov.
Verjetno je najbolje mobilni internet preko SIM kartice, že imam router s SIM podporo.
Vem pa da so neke omejitve pri operaterjih npr. za predplačniške kartice, da moraš kartico napolnit vsake X mesecev in po možnosti za znesek vsaj Y. Meni bi sicer bolj odgovarjala varianta kjer je polnjenje avtomatsko oz. da dobiš položnico, da ni treba o tem posebej razmišljati. Lahko je paket ki ima vključen nek prenos podatkov ampak ni pa nujno ker je tukaj podatkov zelo malo, govorimo verjetno o nekaj MB na mesec.
Do sedaj se mi najbolj dopade bob 5ka s 50% popustom za prvo leto. Vendar je še vedno veliko več (2GB/mesec) kot pa jaz dejansko rabim.
Verjetno je najbolje mobilni internet preko SIM kartice, že imam router s SIM podporo.
Vem pa da so neke omejitve pri operaterjih npr. za predplačniške kartice, da moraš kartico napolnit vsake X mesecev in po možnosti za znesek vsaj Y. Meni bi sicer bolj odgovarjala varianta kjer je polnjenje avtomatsko oz. da dobiš položnico, da ni treba o tem posebej razmišljati. Lahko je paket ki ima vključen nek prenos podatkov ampak ni pa nujno ker je tukaj podatkov zelo malo, govorimo verjetno o nekaj MB na mesec.
Do sedaj se mi najbolj dopade bob 5ka s 50% popustom za prvo leto. Vendar je še vedno veliko več (2GB/mesec) kot pa jaz dejansko rabim.
MrBrdo

Kralj5 ::
Če je res nekaj MB na mesec potem je najcenejša opcija: https://www.1nce.com/en-eu/ (Naročiš na firmo).

V-i-p ::
Tole recimo: https://www.ajaxalarm.si/izdelek/sim-ka...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()

fikus_ ::
Še en za Bob 4 c, preverjeno dela za podobno zadevo že nekaj let. Dohodne zadeve ne plačaš nič, odhodne po 4c enota.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

trololololo ::
Mobi Net 100GB za 365 dni - 30 evrov (če dobiš kartice ko ima spar akcijo 15, kar nanese 1,25 na mesec oz. če ne 2.5). https://www.telekom.si/mobilno/mobi

fikus_ ::
Bob 4c je naročniški paket brez naročnine, se ne prekine tudi ob neuporabi, torej kupiš sim kartico in za dohodne zadeve nimaš stroškov več.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

GupeM ::
Pri bob 4c je treba pazit, da router in/ali klima ne pošiljata česa v cloud. Recimo status klime. Se lahko kar nabere, če to pogosto počne in/ali pošilja veliko podatkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

Ando ::
Ne trdim, da je ta interpretacija 100% pravilna. Če že imaš Telekom razmerje, lahko deliš razpoložljive podatke.
Mobi SIM 1€, sedaj obstaja avtomatsko podaljšanje 1,5€/90 dni. Torej cca 6-7€/leto za veliko količino podatkov?
Mobi SIM 1€, sedaj obstaja avtomatsko podaljšanje 1,5€/90 dni. Torej cca 6-7€/leto za veliko količino podatkov?

energetik ::
Ne trdim, da je ta interpretacija 100% pravilna. Če že imaš Telekom razmerje, lahko deliš razpoložljive podatke.
Mobi ima avtomatsko podaljševanje, da. Poleg tega ne obstaja možnost da se klimi zmeša in začne pošiljati GB v oblak, kar bi pri BOB4c povzročilo velike stroške. Na Mobi računu porabi naložen denar, tistih 10€ recimo in potem je konec.
vires in numeris

Vanadium ::
Kako je pa kaj s temi karticami in tujino (EU)? Ali še velja, da se mora po cca. 3 mesecih kartica prijaviti v slo omrežje? Sprašujem za ene znance, ki bi imeli preko neke take sim kartice odpiranje vrat (klic na številko), kontrola peči (pošlješ sms z ključno besedo) ipd...

Ando ::
Razen, da ko enkrat imaš internet, nadziraš klimo, si mogoče omisliš še kamero ali pa smart home...

Kako je pa kaj s temi karticami in tujino (EU)? Ali še velja, da se mora po cca. 3 mesecih kartica prijaviti v slo omrežje? Sprašujem za ene znance, ki bi imeli preko neke take sim kartice odpiranje vrat (klic na številko), kontrola peči (pošlješ sms z ključno besedo) ipd...
Najbolje sim kartica države, v kateri se nahaja stavba.
Sms s ključno besedo je sicer lahko zelo nevarna zadeva.

prowb ::
Mogoče Telekomov predplačniški paket Mobi Net? 30eur/leto?
https://www.telekom.si/mobilno/mobi
https://www.telekom.si/mobilno/mobi

Sem malo raziskal.
bob4c je problem ker ni možno omejit mesečne porabe, torej ti lahko nabije stroške če gre kaj narobe s porabo podatkov
Telekom Mobi Net je 30eur/leto + podaljševanje računa vsakih 90 dni 1,52eur se pravi okoli 36 eur/leto
Mobi SIM brez paketa, če ne deliš s svojim računom, ima zelo drage podatke (0,12eur/MB) + podaljšanje 6eur/leto
T2 mobilni TOP ima prav tako drage podatke 0,1eur/MB ampak plačaš največ 9,99 EUR/mesec, ni pa nobenega podaljševanja.
Ker imam že itak T2 bom verjetno vzel T2 mobilni TOP. Tako lahko v slučaju če bom rabil to kartico kakšen mesec celo uporabljam za neomejen prenos podatkov in takrat plačam tistih 10 EUR. Če pa bom porabil za klimo npr. 10MB na mesec bom na leto plačal okoli 12 EUR.
bob4c je problem ker ni možno omejit mesečne porabe, torej ti lahko nabije stroške če gre kaj narobe s porabo podatkov
Telekom Mobi Net je 30eur/leto + podaljševanje računa vsakih 90 dni 1,52eur se pravi okoli 36 eur/leto
Mobi SIM brez paketa, če ne deliš s svojim računom, ima zelo drage podatke (0,12eur/MB) + podaljšanje 6eur/leto
T2 mobilni TOP ima prav tako drage podatke 0,1eur/MB ampak plačaš največ 9,99 EUR/mesec, ni pa nobenega podaljševanja.
Ker imam že itak T2 bom verjetno vzel T2 mobilni TOP. Tako lahko v slučaju če bom rabil to kartico kakšen mesec celo uporabljam za neomejen prenos podatkov in takrat plačam tistih 10 EUR. Če pa bom porabil za klimo npr. 10MB na mesec bom na leto plačal okoli 12 EUR.
MrBrdo

chucki ::
Pri bob 4c je treba pazit, da router in/ali klima ne pošiljata česa v cloud. Recimo status klime. Se lahko kar nabere, če to pogosto počne in/ali pošilja veliko podatkov.
Gree v oblak + kamera imam okoli 250mb porabe na mesec na hrvaskem
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Vanadium ::
To se strinjam samo bi bil itak nameščen filter znanih telefonskih številk (cca. številk 10) preko katerih bi sprejemal ukaze.
Jah tako ko je HR kartica je poslani SMS na to številko plačljiv ... Sej ne bi bilo tega veliko ampak ja ... sem pa ugotovil na cca 3-4 mesece se mora kartica povezat v slo omrežje ...

_Denny_ ::
Pri kakem Bob 4 cente še treba paziti na obračunski interval kjer ti vsako sejo šteje kot 64KB tudi, če se gre samo za nekaj deset bajtov velik keepalive ping. 16 takih pingov, sinhronizacije NTP časa, preverjanja dosegljivosti DNS serverjev, ipd. in imaš 1MB, na koncu pa se zna zgoditi, da te samo zaradi "zgovornega" routerja pride na dražje kot Bob 5ka ali katerikoli drug paket z vključenimi podatki ne glede na operaterja.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

To se strinjam samo bi bil itak nameščen filter znanih telefonskih številk (cca. številk 10) preko katerih bi sprejemal ukaze.
Telefonske številke se da spoofat. Kakorkoli, odločitev je na tvojih znancih. Jaz se tega ne bi šel. Mogoče za prižiganje in ugašanje luči, nikakor pa ne za odklep vrat in kontrolo peči.

hojnikb ::
Sem malo raziskal.
https://www.1nce.com/en-eu/1nce-connect...
tole bo verjetno najceneje. 10EUR za 10 let, dobiš privzeto 500MB in 250 SMSov. Če nerabiš velik podatkov oz. malo vklopov, bo tole najceneje.
Alternativna opcija, poleg ze predlaganih bi mogoče bla HOT start. Začetna naročnina je 0EUR/mesec (tako kot bob 4c) samo da je v osnovni predplačnik. Blo bi sicer za preverit, če velja v nedogled s tem paketom. Z drugimi paketi se preverjno obnaša kot običajna naročnina (ie nikol ne propade), če imaš nastavljeno avtoamtsko polnjenje preko kreditne kartice.
Dobr je, ker se da omejit porabo.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()

HOT sem jaz odpisal ker moraš naložit vsaj 5 EUR vsake 3 mesece.
Ta 1nce zgleda ok ampak moram najprej videt koliko klima dejansko naredi prometa. Skrbi me tudi da bodo kakšni pingi na katere se morda moj router odzove in potem bo spet nabilo nekaj prometa.
Tako da zaenkrat bom na T2 TOP, tako imam omejene stroške na 10 EUR/mesec v najslabšem primeru, v najboljšem pa kakšnih 10 EUR na leto (če bi imel 10MB/mesec).
Ta 1nce zgleda ok ampak moram najprej videt koliko klima dejansko naredi prometa. Skrbi me tudi da bodo kakšni pingi na katere se morda moj router odzove in potem bo spet nabilo nekaj prometa.
Tako da zaenkrat bom na T2 TOP, tako imam omejene stroške na 10 EUR/mesec v najslabšem primeru, v najboljšem pa kakšnih 10 EUR na leto (če bi imel 10MB/mesec).
MrBrdo

starfotr ::
Jaz T2 mobilne ne bi nikoli imel zaradi neštetih težav.
Če že, bi izbral nekaj brez nacionalenga roaminga. Torej TS ali A1.
Telesmeh pa tudi odpade zaradi tehničnih in poslovnih razlogov.
Če že, bi izbral nekaj brez nacionalenga roaminga. Torej TS ali A1.
Telesmeh pa tudi odpade zaradi tehničnih in poslovnih razlogov.

hojnikb ::
HOT sem jaz odpisal ker moraš naložit vsaj 5 EUR vsake 3 mesece.
mogoč če ga uporabljas kot pure predplačnika. Js k mam stvar povezano na kreditno in autopay, stvar dela brez, da bi blo treba vsake 3 mesce kaj dopolnjevat.
Razn če je to kaksna specifika plačljivih paketov; naj nekdo pove k ma hot start...
#brezpodpisa

Baltazar: ::
Sem malo raziskal.
Če gre za telefon, lahko mesečno porabo podatkov (bob 4c) omejiš na telefonu.

joez7 ::
Kaj pa Ena številka za dve napravi. Vprašaj svojega operaterja.
https://www.telekom.si/o-podjetju/sporo...
https://www.telekom.si/o-podjetju/sporo... za ceno 1€ na napravo. Naprava pa mora podpirat ESIM.
Kako majo drugi operaterji? in izkušnje? Tole zna bit uporabno za WWAN na prenosniku?
https://www.telekom.si/o-podjetju/sporo...
https://www.telekom.si/o-podjetju/sporo... za ceno 1€ na napravo. Naprava pa mora podpirat ESIM.
Kako majo drugi operaterji? in izkušnje? Tole zna bit uporabno za WWAN na prenosniku?
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje dobiti predplačniško SIM kartico, ki ne poteče?Oddelek: Mobilne tehnologije | 10519 (1769) | Oktan |
» | Najugodnejša SIM kartica za GPS sledilecOddelek: Loža | 11495 (5245) | gorazdkop |
» | SIM kartica za majhno količino prenosa podatkovOddelek: Mobilne tehnologije | 7910 (4638) | mksoft |
» | kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 47346 (23692) | VrtniPalcek |
» | Ali obstaja Sim kartica, za varnostne sisteme OFF-GridOddelek: Znanost in tehnologija | 8076 (7509) | blackbfm |