» »

Problem z trdim diskom WD1600 160GB VwinME

Problem z trdim diskom WD1600 160GB VwinME

zoki ::

Zdravo!
Sem še čisto zelen član foruma,pa me zanima ,ali mi lahko kdo pomaga rešiti problem,ker mi WIN ME ne vidijo celega diska .Ko zaženem winXP pa je vse OK.(Viden je v celoti)
PS disk je WD 160GB.
LP ZOKI

Wad@ ::

Kako imaš pa inštalirane winse(FAT32...) S tem vidiš morda manj(iirc 32GB)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wad@ ()

boštjan ::

če se ne motim je tukaj fora FAT32 datotečnega sistema,ker ne podpira tako velike kapacitete,medtem ko maš na Xp ziher NTFS datotečni sistem,ki pa podpira dosti večje kapacitete od 160GB.

MilkyWay ::

FAT32 podpira particije do velikosti 2TB, tako da je problem verjetno drugje. Po moje so Okna ME tista, ki delajo probleme.

Ja sem opazil da mi WinME dela probleme,vendar vsa pomoč,ki jo nudi Microsoft,nima odgovora na moje vprašanje.Za XP je rešitev v novem "Atapi.sys"in malo v registru,za Win ME,pa ni odgovora,ali pa ga ne znam poiskati! VEm ,rekli boste,daj smo XP-je,vendar nekateri programi mi ne delajo v XP,tako da moram imeti oba Windowsa!

Tugo ::

limita je 137G.... predvidevam, da ga vidiš 137G :P
preberi tole:
http://support.microsoft.com/default.as...

Fat32 pa je podpira lepo do 2T, kot je že Milky povedu...
problem je drugje ;)
men dela enak disk v win98 čist lepo normalno.... zrihtaj si pa stvari v BIOSu. ce imas prestaro maticno, mogoče ne boš videl vec kot 137G... še to, FAT32 in tiste 32G limita je v windowsih, uporabi recimo Partition Magic ali kaj podobnega, potem se da vse zrihtat!
sej boš zrihtu!!!
lp, T.

Zdravo!

Tugo mi je dal nasvet,stran sem si ogledal.Moja plošča je K7S5A(Elite),in mislim da problem ni v BIOS-u,ker mi WIN XP,vidijo disk v celoti.Problem je vWin ME(najbrž). Če ima Tugo kakšno idejo,naj mi to sporoči,ali pa naj mi razloži,kako je uredil WIN 98,da vidi celotni disk.Partition Magic ,ga namreč v ME tudi ne vidi (celotnega)!
LP ZOKI

jest10 ::

Na strani za podporo imaš en dodatek za win98 za podporo velikim diskom. Mislim da lahko potem dela do 137GB.
A če narediš več particij tudi ne vidiš vsega diska?

Tugo ::

Tugo ni nč naredil, da bi delal :)
vse kar sm naredu je, da sm inštaliral sistem in je delal. RES!
imam Epoxovo ploščo 8RDA+ (v1.1). sicer ne vem, če ti kej pomeni to, ampak ok :)
kakšen nasvet naj ti dam... hmmmm... mi lahko mal drugač poveš kaj točno te zajebava? kolk velike particije imaš? kaj v ME ne vidiš, kot bi moral? imaš celoten disk s samo eno particijo ali imaš razdeljeno v več particij? kater partiotion magic si uporabil?
še to: od kod si?
v glavnem ne obupaj, ker bomo zrihtal al pa boš točno zvedel v čem je problem!

lp, T.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

koliko particij

Oddelek: Pomoč in nasveti
294800 (4305) inbox
»

windows xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
201656 (1303) ferguson