» »

NLB MasterCard posojilna kartica

NLB MasterCard posojilna kartica

Hangman ::

Pri NLB sem zaradi posodobitve paketa dobil NLB MasterCard posojilno kartico, ki je prvo leto brezplačno vključena v paket. Kartica je tale:

Malo več o karticah piše tu: https://www.nlb.si/osebno/kartice
Še zmeraj pa mi ni jasno, kaj ta kartica omogoča, česar klasična nima. Spletne nakupe lahko opravljam s klasično kartico. Po obrokih ne plačujem, zato mi SMS obročno plačevanje ne pride v poštev. Plačujem sproti, zato mi tudi odloženo plačilo ne koristi. Je kakšna druga prednost te kartice? V katerih primerih se mi jo splača uporabiti namesto klasične kartice?

mojsterleo ::

Pri navadni MC/Visa kartici plačaš vso porabo 1x mesečno. Pri posojilni(revolving kredit) pa plačaš npr. 20% porabe 1x mesečno. Npr. če je kartica obremenjena s 700 euri, potem plačaš 140 eur obroka itd. Prednosti? Če nimaš tolk tekočih sredstev pride prav pri večjih nakupih.
Je pa res dandanes že toliko možnosti obročnega plačila, da so te kartice manj uporabljane.

Hangman ::

mojsterleo je izjavil:

Pri navadni MC/Visa kartici plačaš vso porabo 1x mesečno. Pri posojilni(revolving kredit) pa plačaš npr. 20% porabe 1x mesečno. Npr. če je kartica obremenjena s 700 euri, potem plačaš 140 eur obroka itd. Prednosti? Če nimaš tolk tekočih sredstev pride prav pri večjih nakupih.
Je pa res dandanes že toliko možnosti obročnega plačila, da so te kartice manj uporabljane.

Se pravi edina prednost je obročno plačevanje v primeru dražjega nakupa?

starfotr ::

Bistvo je, da trošiš več, klub temu da si ne moreš privoščit.

Banke živijo od tega, da se obrača več denarja. Pa tudi od tega, da ti zaračunajo obresti, naročnino za kartico, provizijo za plačilo itd.

socialec ::

Najbolj od tega, da ne ljudstvo ne ve, kam s 30 mrd € depozitov, povečini niti vezanih, ker sistem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitri Kredit - A Je To Normalno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5111663 (7857) petkov_7
»

Katera predplacniska kreditna kartica (strani: 1 2 )

6824211 (13303) kuall
»

Razlika med Plačilno, debetno in kreditno kartico

1324663 (18660) St235
»

Unicenje NFC na placilni kartici (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
9024309 (21079) St235
»

MAGNA kartica

Oddelek: Problemi človeštva
112838 (2384) motorc

Več podobnih tem