Forum » Programska oprema » Nadzor računalnika
Nadzor računalnika

kuglvinkl ::
Torej, otroka ne morem kar spustit na net.
Ima kdo izkušnje z uporabo kakšne programske opreme? Za telefone se dobijo super stvari, za winse pa ne vem.
Predvsem me zanimajo izkušnje, da se ne ubijam s kakšno konzolo in šraufam proxy :).
hvala!
Ima kdo izkušnje z uporabo kakšne programske opreme? Za telefone se dobijo super stvari, za winse pa ne vem.
Predvsem me zanimajo izkušnje, da se ne ubijam s kakšno konzolo in šraufam proxy :).
hvala!
Your focus determines your reallity

Samael ::
Hehe, berem komentarje od Microsoft Family Safety :)
https://apps.microsoft.com/detail/9pdjd...
"This is literal prison online. Why does this exist, i'm 15 turning 16 and my parents are abusing this app. Please discontinue it. I beg."
"my parents always forget to give me time and block every site that is fun and i hate it cause of that"
"i hate my dad for giving me this app now he restricted youtube. im so mad this app sucks"
Develop healthy digital habits
Apply screen time limits to devices, apps, and games. When screen time runs out, choose whether to add more time based on what's right for you and your family.
App and game screen time limits (Windows, Xbox, Android)
Device screen time limits (Windows, Xbox)
Screen time requests
Activity summaries
"This is literal prison online. Why does this exist, i'm 15 turning 16 and my parents are abusing this app. Please discontinue it. I beg."
"my parents always forget to give me time and block every site that is fun and i hate it cause of that"
"i hate my dad for giving me this app now he restricted youtube. im so mad this app sucks"
Samael != Samuel

Starševski nadzor sistema Windows?
Tako je.
Hehe, berem komentarje od Microsoft Family Safety :)
Develop healthy digital habits
Apply screen time limits to devices, apps, and games. When screen time runs out, choose whether to add more time based on what's right for you and your family.
App and game screen time limits (Windows, Xbox, Android)
Device screen time limits (Windows, Xbox)
Screen time requests
Activity summaries
tole predvsem kaže, da stvar dela :)
Nima nadzora predvsem tega kar bi rad - social networks, če prav vidim... YT algoritmi čist pobezlajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()

Miki N ::
Kugla, rešitev je na dlani: omeji mu dostop do ene in samo ene domene: slo-tech.com. Ne rabi več. Z veseljem ti Člani džuniorja vzamemo v šolo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

c23po ::
Računalnik v dnevno sobo. Mulc se bo odlično samocenzuriral in zgradil pravi odnos do regularnih vsebin. Vse ostalo bo itak izvedel pri kolegih, kar je tudi prav.
Računalniki nimajo spominov.

OutOfTheBox ::
Kaj točno bi rad dosegel? Omejil celoten internet, specifične strani, kaj bolj specifičnega?

omejil internet. se prav bolj upfront block, potem gledat, kaj je gledal, mi ni blizu.

Netrunner ::
Mislim da pri PiHole lahko blokiraš spletne strani. Kušiš en raspbery pi, namestiš pihole, in na nivoju celotnega omrežja blokiraš dostope do neaželjenih strani. Tudi telefon lahko nastaviš da gre preko tvojega proxija in ima blokado tudi tam.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Mislim da pri PiHole lahko blokiraš spletne strani. Kušiš en raspbery pi, namestiš pihole, in na nivoju celotnega omrežja blokiraš dostope do neaželjenih strani. Tudi telefon lahko nastaviš da gre preko tvojega proxija in ima blokado tudi tam.
Če bi bil 20 let mlajši.

stara mama ::
Komu se v starševstvu še da to konfigurirat....
Rabimo enostavno in učinkovito rešitev froca vsaj malo zaščitit pred netom (in ne čist izolirat, da ne postane čudak in nepismen).
Vsaj dokler ga ne naučimo kako nevaren je ta svet.
Smo pa današnja generacija staršev v prednosti, ker smo že sami v odraščanju dobili v roke internet, generacija staršev pred nami se še tega ni zavedala.
Rabimo enostavno in učinkovito rešitev froca vsaj malo zaščitit pred netom (in ne čist izolirat, da ne postane čudak in nepismen).
Vsaj dokler ga ne naučimo kako nevaren je ta svet.
Smo pa današnja generacija staršev v prednosti, ker smo že sami v odraščanju dobili v roke internet, generacija staršev pred nami se še tega ni zavedala.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()

Potem pa enostavno v lokalni virtual hosts preusmeri vse nezaželjene URL-je na lokalen IP in je rešeno. Samo admin dostopa ne smejo imeti.
Jaz sem si naredil zelo enostavno cmd skripto, katera zamenja hosts datoteko z drugo, tako da lahko hitro vklopim ali izklopim blokado strani. Lahko jo prilepim gor kasneje ko bom doma.
Jaz sem si naredil zelo enostavno cmd skripto, katera zamenja hosts datoteko z drugo, tako da lahko hitro vklopim ali izklopim blokado strani. Lahko jo prilepim gor kasneje ko bom doma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Netrunner ()

Že našel...
Narediš dve hosts datoteki:
Ena imenovana kot je original "hosts"
Drugo imenuješ "_hosts"
V eno datoteko daš blokade, npr za youtube:
127.0.0.1 youtube.com
127.0.0.1 www.youtube.com
127.0.0.1 m.youtube.com
Nato narediš eno datoteko npr. blokada.cmd v katero daš sledečo kodo:
Ko zaženeš ta cmd ukaz ti obstoječi datoteki zanemnja lahko hitro blokiraš / odblokiraš zadeve ... simple in deluje.
Narediš dve hosts datoteki:
Ena imenovana kot je original "hosts"
Drugo imenuješ "_hosts"
V eno datoteko daš blokade, npr za youtube:
127.0.0.1 youtube.com
127.0.0.1 www.youtube.com
127.0.0.1 m.youtube.com
Nato narediš eno datoteko npr. blokada.cmd v katero daš sledečo kodo:
@echo off rem Preimenuj hosts v __hosts ren "C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts" __hosts rem Preimenuj _hosts v hosts ren "C:\Windows\System32\drivers\etc\_hosts" hosts rem Preimenuj __hosts v _hosts ren "C:\Windows\System32\drivers\etc\__hosts" _hosts rem Osveži DNS predpomnilnik ipconfig /flushdns echo DONE. pause
Ko zaženeš ta cmd ukaz ti obstoječi datoteki zanemnja lahko hitro blokiraš / odblokiraš zadeve ... simple in deluje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spletne strani samo za branjeOddelek: Omrežja in internet | 5883 (4793) | flbroker |
» | Imate rajši Win 7 kot Win 10? Imamo rešitev. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 50128 (40359) | Cervantes |
» | Blokiranje naslovov straniOddelek: Omrežja in internet | 4813 (2856) | clancy |
» | Obstaja program ki onemogoči določeno spletno stran?Oddelek: Programska oprema | 1709 (1586) | #000000 |
» | Internet je znoru.....Oddelek: Pomoč in nasveti | 1406 (1236) | JC_DENTON |