» »

Film bi naj bil 4k a je daleč od tega

Film bi naj bil 4k a je daleč od tega

FiReFTW ::

Po dolgem času se mi je zaluštalo pogledat LOTR trilogijo pa sem si potegnil 4k bluray vse 3 filme, en film je 30gb... torej bi človek pričakoval neko kvaliteto? A video mi izgleda kot da bi bil 720p

Zakaj? Ne razumem... recimo če pogledam primerjavo enga random youtube videja z boljšo kvaliteto in primerjam z tem:

Kaj je tu fora?

111111111111 ::

Kakšen kabel imaš povezan komp monitor/tv?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Ganon ::

Umm, blu-ray, kaj? Imam vse tri filme na disku in so veliki od 120 do 130GB. Remux, nedotaknjen video.

Anney ::

Če je 30GB ni nedotaknjen, katera grupa? Mediainfo podatki? Ni vse zlato kar se sveti.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

srus ::

Refund. Zahtevaj svoj denar nazaj. ;-)

111111111111 je izjavil:

Kakšen kabel imaš povezan komp monitor/tv?

Samo zakaj bi to na kaj vplivalo če na youtube so pa kvalitetni videji? Imam DisplayPort ker HDMI samo podpira do 144hz refresh rate, moj monitor ima pa več.

Anney je izjavil:

Če je 30GB ni nedotaknjen, katera grupa? Mediainfo podatki? Ni vse zlato kar se sveti.

The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.Extended.UHD.BluRay.2160p.DD.5.1.HDR.x265-BHDStudio

Na mediainfo pa so podatki za video takšni:

15.8 MB/s, 3840x1608 (2.39:1) at 23.976 (24000/1001), FPS, HEVC, Main 10@L5.1@Main, HDR10

To ni blu-ray, to je stisnjen, x265 video. Nedotaknjen video ima šestkrat višji bitrate.

Ganon je izjavil:

To ni blu-ray, to je stisnjen, x265 video. Nedotaknjen video ima šestkrat višji bitrate.

Zakaj pa potem uploadajo in pišejo da je kao 4k itd itd.. to je zavajanje

Daniel ::

Ker je ločljivost 4K. A ne razlikuješ med temi oznakami?

Lahko imaš video, ki bo imel pri 4K ločlivosti 15 Mbps ali enak video v 4K ločljivosti pri 100 Mbps. Seveda pa je razlika v kvaliteti slike izjemna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

delavec44 ::

Dobiš tudi 4k x265 rip, ki ima 3 GB pa bo izgledal bolje kot to zgoraj. Lahko pa pogledaš tudi za AV1.

nejc_nejc ::

Sigurno je tudi na VHSu.

delavec44 ::

nejc_nejc je izjavil:

Sigurno je tudi na VHSu.

Sigurno. V 4k.

pegasus ::

Kolk je že VHS? 480i? ;-)

pegasus je izjavil:

Odvisno katera kopija...;)9

_Sajmon_ ::

Daniel je izjavil:

Lahko imaš video, ki bo imel pri 4K ločlivosti 15 Mbps ali enak video v 4K ločljivosti pri 100 Mbps. Seveda pa je razlika v kvaliteti slike izjemna.

Hm, razlika je, ampak a je res izjemna, ne vem. Jaz tega izraza ne bi uporabil. Ja je boljše kvalitete. Manj artifaktov, boljši prehodi barv ipd. A če to opaziš, je odvisno tudi, kako daleč si od ekrana.

Kar pa bi prej verjel je, da je možakar dobil pač upscalano verzijo ali pa je original kvaliteta bolj švoh oz. neopazno boljša kot navaden bluray.

floyd1 ::

nejc_nejc je izjavil:

pegasus je izjavil:

Odvisno katera kopija...;)9

Pri evropskem (PAL) je bil VHS 270i, sVHS (in hi8) pa 400i. NTSC še malo slabši pri ločljivosti. Kopije in kasneje še LP snemanje pa so seveda posnetke še poslabšali
Nepredstavljivo danes.

velikBrokoli ::

Preveri, da imaš HDR na tvju vklopljen. To je dostikrat lahko krivec, da je video zanič, če imaš video posnetek s HDD, TV/monitor pa tega ne podpira.

pegasus ::

Da, Player mora biti tu mal inteligenten in pravilno delat color mapping iz hdr videa na sdr zaslon.

Meni osebno so klasicni kino posnetki začinjeni recimo s Technicolor Cinestyle mnogo boljši kot novodobne steklene slike....

OPnaj še enkrat dol zlouda in to je to.

Zimonem ::

Pa saj golem nima tolk vsebine , da bi potreboval več kot 369 resolucije.

Jarno ::

FiReFTW je izjavil:

Kaj je tu fora?

Pogosto je fora v komentarjih uporabnikov, če portal to omogoča. Tam iz prve roke izveš o kvaliteti robe. ;)
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Anney ::

BHD ne slovi po kvaliteti, slovi pa po izdajah.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Nikonja ::

Hruške in jabolke....
Večina videov na YT so dejansko posneti z digitalno 4K kamero, LOTR npr ni posnet z 4 kamero ampak z "old school" kamero in potem so dejasnko film slikco po slikco skenirali na 4k rezolucijo, na koncu pa vse še dodatni digitalno obdelali. Skratka 15Mbp/s je minimum minimuma (Netflix kvaliteta) in za vidit polno kvaliteto rabiš minimum 40-50Mbps ampak potem tvoj film od 30GB nima več 30GB ampak 100-130GB (kot moje kopije)

GrimReaper3 ::

Ganon je izjavil:

Daniel je izjavil:

Challenge accepted. Sem začel downloadat:
The.Lord.Of.The.Rings.The.Fellowship.Of.The.Ring.2001.EE.1080p.BluRay.x264-SiNNERS
The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.EXTENDED.2160p.UHD.BluRay.x265-BOREDOR
The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.EXTENDED.2160p.UHD.BluRay.H265-BOREDOR

Prvi skoraj 18 GB, drugi 42 GB, tretji 122 GB.
Zaenkrat sem skoraj siguren, da na 32" monitorju ne bom opazil razlike. Res pa da če na tem ne, ne bi tudi na 85".

Nove filme gledam povečini 5 GB, malokrat 10-12 GB, pa je povsem OK kvaliteta. Glede velikosti se ni veliko spremenilo od 2009, ko sem začel z Bluray 720p in 1080p, mogoče 2x višja velikost.
Ni tako kot je napisal Daniel, da je izjemna razlika. Sem delal že večkrat primerjave. Nekje 20-30 GB je najboljše razmerje velikost/kvaliteta.

Glede starih 4K filmov je pa kot je rekel Nikonja. Ni zdaj 4K da bo 4x boljša kvaliteta kot 1080p. V nekaterih primerih je 1080p celo boljša verzija, ker je že v originalu Bluray boljši od UHD.

Zgodovina sprememb…

Google pa pravi, da je 35 mm film primerljiv z digitalno sliko 5.6K.

Tukaj drugače kar hvalijo 4K release:
https://www.reddit.com/r/lotr/comments/...

Zgodovina sprememb…

Grimnir3 ::

Nikonja je izjavil:

Hruške in jabolke....
Večina videov na YT so dejansko posneti z digitalno 4K kamero, LOTR npr ni posnet z 4 kamero ampak z "old school" kamero in potem so dejasnko film slikco po slikco skenirali na 4k rezolucijo, na koncu pa vse še dodatni digitalno obdelali. Skratka 15Mbp/s je minimum minimuma (Netflix kvaliteta) in za vidit polno kvaliteto rabiš minimum 40-50Mbps ampak potem tvoj film od 30GB nima več 30GB ampak 100-130GB (kot moje kopije)

Kake oči mate to, k sokoli?
Jaz na 65" zaslonu na 4.5m razdalje ne vidim razlike med 10gb fhd ripom ali 4k Blu-ray 100gb.

hojnikb ::

Velik je odvisno tudi, kaksn transfer je narejen in kaksn film stock je bil uporabljen. Z dobro optiko, hitrim filmom z minimalno graina in sodobno tehniko transferja z proper coloro correction je 35mm film zelo blizu tega kar zmorejo novodobne 4K studijske kamere. Pa je lahko film star tut 30 let.

Recimo Dunkirk je en primer odličnega (po kvaliteti slike) filma, posnetga na trak. Res je sicer 65mm, ampak če ti nebi povedu, da je posnet na filmu, verjetno nebi vidu...

Imas pa tudi primere z half assed transferji, k niti slučajn ne zgleda k 4K, pa se zelo slabo narejen HDR efekt pa je isti smorn, če bi gledu v 720p.
Tudi v obdobju bluraya, sploh od začetka, je bil marsikater transfer malenkost bolsi od dvdja...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Zimonem ::

Kot je že nekdo omenil, kje pa to kupujete?

evo recimo en par odličnih 35mm transferjov spotov

Niti HDRja nimajo, pa stvar zgleda odlično tudi v letu 2025, čeprav je oboje staro 25+ let. Kamot bi tole pasalo za produkcijo iz tega leta.

Nikonja je izjavil:

Hruške in jabolke....

In filmi posneti na trak rabijo tipično se visji bitrate da zgledajo primerljivo z digitalnimi ekvivalenti, ker je efektivnost stiskanja nizja zarad film graina.

Danes, pri 1Gbit linijah (telemach ma basically v vseh paketih tako hitrosti) pač ni več izgovor vlečt karkoli druga kot 4k-remux. 5-10GB ripe smo vlačl dol v časih k s se interneti ustavl pr 10-20Mbit.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Danes, pri 1Gbit linijah (telemach ma basically v vseh paketih tako hitrosti) pač ni več izgovor vlečt karkoli druga kot 4k-remux. 5-10GB ripe smo vlačl dol v časih k s se interneti ustavl pr 10-20Mbit.

Ampak čemu, če razlike ne vidim?

če ne vidis razlike med 5gb ripom in 80GB remuxom imas ali a) zanič uči b) zanič monitor/tv ali all of the above.

Ze razlika med 10-15GB netflix ripom ali 4kremuxom je precej opazna. Filmski grain je manj očiten, več color bandinga, več artefaktov stiskanja....
#brezpodpisa

Grimnir3 je izjavil:

Ampak čemu, če razlike ne vidim?

Slabo vidiš in upam staviti, da imaš nizkocenovni TV. In 65" je absolutno premajhno za 4,5m.

Poldy ::

Danes lahko kupiš 8k televizijo, večina filmov pa še za FullHD ni. Tisti papagaj, pa razni youtube demoti so posenti v idealnih pogojih, ko je svetlobe dovolj. Če ni svetlobe, ni ostrine. Za enkrat enostavno ni dovolj dobrih kamer.

Poglej si recimo kak 4K demo na FullHD monitorju. Zaradi HDR bo sicer malce temen. Si kdaj videl "navaden" FullHD film v takšni ostrini?

Ma za en film kot je bil sedaj The Monkey pa res ne rabiš več kot 5 GB. Če že Remux, potem ko je sezona Oskarjev.

Jaz imam za 10 TB diskov še povsem praznih ter Telemach bo imel sedaj 1 Gbps linijo pri vseh paketih ter ne rabim ratia za dobit dol release, pa mi ni za vleči 50-100 GB releasov.

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

če ne vidis razlike med 5gb ripom in 80GB remuxom imas ali a) zanič uči b) zanič monitor/tv ali all of the above.

Ze razlika med 10-15GB netflix ripom ali 4kremuxom je precej opazna. Filmski grain je manj očiten, več color bandinga, več artefaktov stiskanja....

LG G3 oled, 65" na 4.5m jaz ne vidim razlike med 1080p ripom velikim 10gb in 4k remuxom velikim 100gb.
Tedtiral več posnetkov.

EDIT: sem prav pomeril in je med zaslonom in obrazom če sm na kavču nekje 4,1m razdalje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

65" je dovolj, podnapise vidim bp. Text v igrah vidim bp tako da to mi ni problem.

Stari89 ::

Če še nisi, ugasni LGjev post-processing bruhec in v nastavitvah za sliko izberi FILMMAKER MODE.

Kayzon ::

Mene bi bolj motil ta zeleno-rumeni filter ki so ga spacali cez LOTR filme :(

no comment ::

hojnikb je izjavil:

Velik je odvisno tudi, kaksn transfer je narejen in kaksn film stock je bil uporabljen. Z dobro optiko, hitrim filmom z minimalno graina in sodobno tehniko transferja z proper coloro correction je 35mm film zelo blizu tega kar zmorejo novodobne 4K studijske kamere. Pa je lahko film star tut 30 let.

Hiter film in minimalni grain je oksimoron. Kodakova Vision3 linija (edini filmi, ki jih še delajo) ni samo blizu 4K kamere, ampak od 35mm velikosti navzgor dela kroge okrog 4k digitalnih kamer. Ampak, seveda, digital danes zmaga zaradi stroškov in enostavnosti. ISO 500 je max. kar je danes mogoče dobiti pri filmu, torej rabiš luči. Veliko luči. In denar. Dosti denarja.

Jap, 35mm film digitalci kamot prekasajo v skoraj vsem. Ima pa se vedno film en specificn look. In seveda, 65mm je brez konkurence, se vedno.
#brezpodpisa

Stari89 je izjavil:

Če še nisi, ugasni LGjev post-processing bruhec in v nastavitvah za sliko izberi FILMMAKER MODE.

Mislim da imam nastavljeno standard mode.
Filmmaker je bila dobesedno rumenkasta slika, ker je bila bela barva nastavljena na maksimalno toplo.

postprocesing mislim da imam izklopljen

emso in prevelika razdalja, pa zgleda vsak zmazek od sourca dobr...
#brezpodpisa

Stari89 ::

Grimnir3 je izjavil:

Mislim da imam nastavljeno standard mode.
Filmmaker je bila dobesedno rumenkasta slika, ker je bila bela barva nastavljena na maksimalno toplo.

postprocesing mislim da imam izklopljen

Kakorkoli, vso srečo.

l0g1t3ch ::

hojnikb je izjavil:

Spet pametnjakovič.
Med fhd in 4k vas večina ne bi ločila če ne bi vedeli.

DamijanD ::

GrimReaper3 je izjavil:

The.Lord.Of.The.Rings.The.Fellowship.Of.The.Ring.2001.EE.1080p.BluRay.x264-SiNNERS
The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.EXTENDED.2160p.UHD.BluRay.x265-BOREDOR
The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.EXTENDED.2160p.UHD.BluRay.H265-BOREDOR

Prvi skoraj 18 GB, drugi 42 GB, tretji 122 GB.

A ni x265 in H265 isto ? Oz. eno je encoder drugo pa standard?

Kot se mi je zdelo, med 42,5 GB (12351 kbps) in 123 GB (53976 kbps) ni nobene razlike. 1080p Bluray (17,8 GB, 7967 kbps) je seveda povsem drugačen, ker to je drug mastering.
Screeni so na 44:45.850 min.

Zdaj bom probal iti toliko nizko kot se da, bom našel še en 2160p z okoli 20 GB.
The Lord of the Rings The Fellowship of the Ring 2001 Theatrical UHD BluRay 2160p DDP 7 1 DV HDR x265-hallowed je 21 GB.

Ampak ja, glede na OP lahko že kar rečem, da je 4K 4K, nima toliko veze bitrate. Mogoče na 65, 75, 85" TV-ju, to pa sam ne morem primerjat, ker ga nimam.

Zgodovina sprememb…

Je pa ta 21 GB DV. Sam bom pomoje prej doktoriral preden bom znal predvajati DV ali HDR na PC-ju. Sem si že enkrat vzel čas in našel programe, ki to podpirajo, ampak najlažje je še vedno PotPlayer ter non-HDR, 2x klikneš in že gledaš. Čeprav tudi HDR (itak vsak UHD 2160p) zna PotPlayer pretvorit v SDR.

Zgodovina sprememb…

l0g1t3ch je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Spet pametnjakovič.

speak for yourself...
#brezpodpisa

l0g1t3ch ::

hojnikb je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Spet pametnjakovič.

speak for yourself...

Eno je gledanje filma, drugo pa iskanje dlake v jajcu kje je en piksel napačen.

brett ::

Imam ravno frišnega LG 4C 55". Sem za foro vzel s travnika Interstellar 75gb 4k...slika nič posebnega, sploh če gre za posnetke od blizu. Panoramaski, recimo koruzna polja je res 4k. Top.
Ta vikend gledal oba zadnja Mad Maxa 1080p (cca 20gb vsak): slika da gate trga! Res VAU!! Ne vem kaj bi 4k lahko naredil še bolje8-); že sedaj je ostrina kot kak 4k HDR demo.

Sem pa ugotovil, da imam 4 programe na T2 na voljo v 4k (imam diamant opt.) in slika je skoraj kot ti demo 4k HDR. Top detajli.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

infire (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
17523416 (1750) socialec
»

H.265 / HEVC (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
528677 (3331) Valvoline
»

Shadow of War (Shadow of Mordor 2) (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
7611762 (4860) oo7
»

The Shannara Chronicles - TV serija (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8816691 (10103) oo7
»

Filmi, ki bi jih lahko gledali 100x (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
17737418 (22313) GrimReaper

Več podobnih tem