Forum » Pomoč in nasveti » formatiranje diska
formatiranje diska
primo ::
Prosil bi za sledečo pomoč. Imam disk razdeljen na dve particiji.Na C: imam win XP Prof. in programe in je formatiran na NTFS.
Particijo D: imam za podatke in je formatiran na FAT 32. Rad bi formatiral particijo D: in jo tudi spremenil v NTFS. Prosim za nasvet kako to narediti in da ne pokvarim Windowse.
Hvala in lep pozdrav!
Particijo D: imam za podatke in je formatiran na FAT 32. Rad bi formatiral particijo D: in jo tudi spremenil v NTFS. Prosim za nasvet kako to narediti in da ne pokvarim Windowse.
Hvala in lep pozdrav!
Predator ::
če je tvoj cilj spremeniti d: v ntfs gre to tudi brez formatiranja in _izgube_ podatkov na d:
zaženi cmd (start -> run -> napiši cmd in enter) in vpiši: convert d: /fs:NTFS ;
drugače pa pač desni klik na d: - format, pa pod file system izberi ntfs oz če hočeš prek cmd-ja noter vpišeš: format d: /fs:ntfs in bye bye nebackupirani podatki
nobena izmed metod pa ne bi smela imeti vpliva na windowse na c:, razen če se ti kakšen program ob zagonu zaganja z d:
zaženi cmd (start -> run -> napiši cmd in enter) in vpiši: convert d: /fs:NTFS ;
drugače pa pač desni klik na d: - format, pa pod file system izberi ntfs oz če hočeš prek cmd-ja noter vpišeš: format d: /fs:ntfs in bye bye nebackupirani podatki
nobena izmed metod pa ne bi smela imeti vpliva na windowse na c:, razen če se ti kakšen program ob zagonu zaganja z d:
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.
sash ::
Partiton Magic 8.0 , pa boš lahko naredil še več kot samo to
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne gre formatirat micro SDHC 32GB karticeOddelek: Pomoč in nasveti | 3389 (3049) | ender |
» | NTFSOddelek: Programska oprema | 5377 (4964) | 5er--> |
» | datoteka presega dovoljeno velikost datotečnega sistemaOddelek: Operacijski sistemi | 3322 (2954) | jRk0 |
» | Iz raw v ntfs???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1480 (1377) | milc23 |
» | Problem pri fat 32 diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 1323 (1253) | Han |